#InspirerendGeluk project – Doen, durf & waarheid

Waarom dit vervolg project?
Een vervolg op mijn projectje #plukhetgeluk, een projectje om bewust stil te staan bij je eigen groene gras. Met #InspirerendGeluk gaat het over het stil staan van het gelukkige leven dat je leid of dat je wilt leven. ‘Live life the fullest’ is vast wel een uitspraak die jullie kennen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Vandaag een vragenlijst. Jullie kennen vast wel het spelletje van vroeger: ‘Doen, durf of waarheid’ waar je er dan eentje van moest kiezen. Ik heb dit proberen om te zetten in vragen, zodat we elkaar beter leren kennen.

Vragen Doen:

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Een eengezinswoning. Stap 1 is gezet en we zijn nu bezig met de verkoop van ons huis. Ik hoop dat dit spoedig allemaal gebeurd.

Heb je wel eens iets gedaan waar je heel trots op bent en wat was dit?
Ik denk dat ik wel trots kan zijn op meerdere dingen: het behalen van al mijn diploma’s/certificaten, rijbewijs en contracten. Ook ben ik trots op het feit dat ik altijd mezelf ben.

Wat doe je altijd als eerste als je wakker wordt?
Ik sla mijn wekker uit en kleed mij aan, op werkdagen. Op een vrije dag sta ik heerlijk op met mijn blog en een mok thee.

Waar was je bang/angstig voor maar heb je toch maar mooi gedaan?
Een nieuwe baan, buiten mijn werkveld aannemen. Ik heb dit toch maar mooi gedaan, hoewel dit echt een heel nieuw aspect voor me was. Het is echter niet goed uitgepakt doordat ik na een half jaar eruit lag, maar daardoor heb ik nu wel de droombaan gevonden. Ik weet nu daardoor wat ik zeker niet meer wil.

Wat doe je het allerliefste?
Quality time met M, lezen, skaten, series kijken, bloggen, afspreken met vriendinnen en lekker genieten.

Vragen Durf:

Wat zou je graag durven maar heb je (tot nu toe) nog niet gedaan?
Ik wil al jaren graag een tragus piercing maar ik durf (na het zetten van mijn vorige piercing) echt niet meer.

Durf jij voor een groot publiek op te treden?
Ik heb het wel eens gedaan maar vind er echt niets aan. Ik schijt 7 kleuren kan ik je vertellen.

Durf jij altijd voor je eigen mening uit te komen?
Eigenlijk wel, hoewel ik wel altijd nadenk hóe ik iets breng. Je kan namelijk voor je mening uitkomen maar ook erg bot zijn. Dat laatste probeer ik te vermijden. En nee, voor je mening uitkomen wordt niet altijd gewaardeerd maar zo ben ik nu eenmaal. Nu moet ik eerlijk zeggen dat dit best wel een tijdje heeft geduurd eer dit op het punt is van nu.

Is er iets wat je echt never ever zou durven te doen?
Bungeejumping, een tatoeage zetten of uit een vliegtuig springen. No way!

Durf jij altijd oprecht en eerlijk te zijn?
Wat ik al eerder aangaf durf ik het wel, echter doe ik het niet altijd. Tegenwoordig moet je oppassen met wat je zegt (en iedereen heeft wel ergens een mening over) en vooral hóe je het zegt. Je kan wel altijd eerlijk en oprecht zijn maar ik denk dat er een dunne lijn zit tussen eerlijk en gewoonweg bot.

Vragen Waarheid:

Waar ben jij als uniek persoon nu super goed in?
Ik ben goed in het ombuigen van dingen. van zowel positief naar negatief. Ik ben een spontaan en open persoon, iets wat zeker ook door anderen wordt gewaardeerd.

Vertel je altijd de waarheid?
Nee. Leugentjes om bestwil zijn er altijd denk ik wel. Niemand kan geheel de waarheid vertellen denk ik. Als je een lelijke baby ziet op kraamvisie zal je dit niet zo snel zeggen.

Welke superkracht zou jij willen bezitten en waarom deze?
Ik zou graag de tijd stop kunnen zetten, zodat ik van mooie momenten langer kan genieten.

Is er iets waarvan je nekharen recht overeind gaan staan?
Zilvervisjes. Iewwwww. Echt het hele idéé al. Tevens kan ik slecht tegen liegen en oneerlijkheid. Oh en in de auto kan ik ook nog al eens scheldend zitten op mijn voorganger als deze 30 gaat rijden waar je 50 mag.

Wat is het mooiste wat je ooit hebt meegemaakt?
Heel cliché, maar mijn trouwdag is nog steeds de mooiste dag. Gevolgd door het tekenen van mijn vaste contract. Ik hoop aan dit lijstje ook ons mooie nieuwe huis toe te kunnen voegen.

Dit artikel is onderdeel van het nieuwe project wat ik ben gestart #InspirerendGeluk Op deze pagina kan je alle informatie vinden

En waar ben jij erg trots op?

27 reacties op “#InspirerendGeluk project – Doen, durf & waarheid

 1. Sas. Wat is een tragus piercing?

  Je hebt veel mooie antwoorden gegeven! Knap dat je echt jezelf kan zijn. En je antwoord dat je de tijd wel eens zou stil willen zetten vind ik mooi . Zou ik ook wel willen.

 2. Moest even googelen wat een tragus piercing was. Een klein zilveren bolletje daar vind ik ook erg mooi!
  En waar ik trots op ben… Euhm… Op het succes van mijn challenge, op dat ik een dag minder ben gaan werken en dat ik ondanks veel negatieve reacties toch mijn hart volg en naar Lesbos ga.

 3. Leuk bedacht en ingevuld zo. Bungeejumpen of parachutespringen zou ik nooit doen. Simpelweg omdat ik de controle dan uit handen moet geven en ik dat in dit soort gevallen niet kan of wil.

 4. Knappe dingen, bijvoorbeeld dat je altijd jezelf bent. Mooi vind ik dat. En het lijkt me ook een grote stap om ergens buiten je werkveld aan de slag te gaan. Spannend! Goed om zo helemaal de juiste weg gevonden te hebben.

 5. Als ik zou durven… dan zou ik een tattoo laten zitten, mijn schrijfsels versturen (en meedoen aan een wedstrijd), me eindelijk eens inschrijven voor Yoga-les en waarschijnlijk wat meer in mezelf geloven! Erg fijn om even bij stil te staan.

 6. Oh, fijne vragen 🙂 Ik ga er weer over nadenken en dan komt ie maandag weer online!
  Ik vind het echt een tof project, het laat me nadenken over allerlei dingen die ik belangrijk en leuk vind en dat is fijn.

  Hmm, nu nog je vraag beantwoorden… Ik ben wel trots op het feit dat ik tot nu toe mijn eigen weg heb gevolgd en uitdagingen aan ben gegaan ook al vond ik het doodeng. Oh en ik ben trots op mijn diploma’s, haha.

 7. Net als Debby ga ik deze vragen ook even voor mezelf beantwoorden. Leuk en inspirerend! Ik ben heel trots op mezelf omdat ik toch maar mooi die zware revalidatieperiodes doorgekomen ben. En stiekem ook wel een beetje op mijn blog. Het heeft 3 jaar geduurd voordat ik me fit genoeg voelde om een poging tot bloggen te doen. Poeh!

  1. Zeker iets om trots op te zijn! Je komt op me over als een positief en sterk persoon en ben erg blij dat ik je blog (en Annelies 😉 ) heb leren kennen.

 8. Wat goed dat je altijd voor je mening durft uit te komen! Ik doe mijn best om dit ook te doen, maar soms ga ik wel mee met iemand anders omdat ik onzeker ben over mijn eigen mening. Dan ben ik bang dat ik bijvoorbeeld ergens een feitje mis, waardoor het niet klopt wat ik zeg 😉

  Een tatoeage laten zetten valt reuze mee hoor 😉 Ik heb er eentje op m’n pols en zou het zo weer doen!

 9. Wat een leuke lijst om te lezen. Ik heb anderhalve maand terug mijn tragus laten zetten en ik snap je angst best goed. Ik vond het ook alles behalve fijn, maar agh het waren 5 seconden dat ik dat voelde en ik ben er nu zooo happy mee 😀

 10. Je hebt het heel leuk ingevuld. Soms moet je al eens iets doen om toch maar je droom baan te vinden. Het is fijn om ook eens iemand anders zijn antwoorden te lezen. 🙂

 11. Wat een leuke vragen en antwoorden.Erg leuk om te lezen! Ik ben trots op dat ik mijn eigen bedrijf heb 🙂

 12. Wat een leuke vragen!

  Ik ben er trots op dat eigenlijk alles in mijn leven helemaal goed gaat op dit moment: leuke baan, leuke man, leuke vrienden, leuke vakantie in het vooruitzicht! Heb ik toch maar mooi voor elkaar gekregen 🙂

 13. hahahaha ik heb hem gepland voor later vandaag, ik moet nog even terug lezen, heb het van de week al in zitten vullen en schrijven ook, en jouw antwoorden zijn korter dan de mijne denk ik 😛

  Dus waar ik trots op ben eventueel, ga je later lezen in mijn part 3 😉

  X

 14. Wat een ontzettende mooie en inspirerende vragen. Ik ga deze vragen voor mezelf ook even beantwoorden en op mijn site zetten. Ik zet je uiteraard bij het artikel. Geniet van je weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *