Recensie: Het Pantserhart

Ik las, sinds lange tijd weer een boek van Jo Nesbo. Al eerder schreef ik een blog over zijn boeken en het leek me leuk weer eens een echte recensie te maken. Ik las Het Pantserhart in een aantal weken uit. Een heerlijke dikke pil van 606 pagina’s. Ook in dit verhaal centraal: Harry Hole, een oud-rechercheur die bij deze zaak wordt gehaald.

Sinds ik De laatste schreeuw las, ben ik weer heerlijk in een lees-flow gekomen en komen er vast de aankomende tijd nieuwe recensies online.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Waar gaat het boek over

De politie van Oslo staat voor een raadsel. Er zijn twee vrouwenlichamen gevonden, ze blijken verdronken in hun eigen bloed en hun gezichten zijn verminkt. Bizar detail is dat de verwondingen van binnenuit lijken te zijn gemaakt. Er is maar één man die bij deze zaak zou kunnen helpen, maar hij lijkt van de aardbodem verdwenen.
Kaja Solness van de afdeling Moordzaken wordt op de zaak gezet en belandt bij haar zoektocht naar de verdwenen ex-commissaris in Hong-Kong. Hij blijkt op de vlucht voor de gevolgen van zijn laatste zaak, voor de vrouw die van hem houdt en voor zijn schuldeisers. Zijn naam is Harry Hole.

Wat vond ik van het boek

Ik vond het allereerst een goed boek. Een boek waar je wel je hoofd bij moet houden qua verhaal. Ik heb De Sneeuwman, waar het boek vaak naar verwijst ook gelezen en vond dit nog steeds het beste boek van Nesbo. Het boek was aan het einde wel wat langdradig en soms zelfs ongeloofwaardig. Jammer, aangezien het verhaal zeker wel veel potentie heeft.

Harry Hole is wel erg goed neergezet: een alcoholist en aan opium verslaafde oud-rechercheur die voor dit onofficieel onderzoek wordt ingezet. Echter wekt de man geen sympathie bij me op, wat hij in De Sneeuwman wel deed. Wel vallen uiteindelijke alle puzzelstukjes in elkaar van het heden en verleden. Iets wat zeker in het voordeel van dit boek spreekt.

Rating: ★★★

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ik heb nog een aantal boeken liggen van Jo Nesbo waar ik binnenkort eens aan ga beginnen.

22 reacties op “Recensie: Het Pantserhart

 1. Na de eerste 15 bladzijden heb ik het boek even aan de kant gelegd. Bwluah! Daarna bijna in 1 ruk uitgelezen. De sneeuwman is zeker een aanrader en als je met nesbø begint hét startersboek.

  Ik zag in een van de comments staan dat Mo Hayder dan ook gewasrdeerd zou worden…
  Ik weet het zeker! Zelfde genre, zelfde finesse, zelfde complexiteit en verrassende plots.

  Tess Gerritsen is iig gemakkelijker te verteren.

  Dit boek blijft hangen in je gedachten.

 2. Wel veel waar voor je geld (of het boek moet ook een stuk duurder zijn vanwege het aantal bladzijdes). Ik heb nog nooit Jo Nesbø gelezen [schaam] en ik ben zo benieuwd. Jammer dat ie iets tegenviel, maar ze kunnen natuurlijk niet allemaal fantastisch zijn 🙂

 3. Wow, zeker een dikke pil. Mooie kaft (ja, dat vind ik altijd wel belangrijk). Ik kende de schrijver nog niet, leuk om daar een review over te lezen!

 4. Goede recensie. Ik heb alleen ‘de Zoon’ gelezen van deze schrijver dus ik ben heel benieuwd naar dit boek!

 5. Ik hou wel van dit soort boeken. Het klinkt wel lekker smerig trouwens, haha.
  Ik heb nog nooit iets van hem gelezen, moet ik maar eens aan beginnen dan. De cover vind ik ook erg gaaf trouwens 🙂

 6. Klinkt goed. Mijn man vind dit soort boeken erg leuk om te lezen. Hij is net klaar met ‘Wat ons niet zal doden’ het vervolg op Millennium en zoekt nu een ander boek. Ik geef het door 😉

 7. Jo Nesbo!! Goede boeken schrijft hij he? Ben even kwijt of ik dit boek al gelezen heb, ik herinner me er wel iets van…
  Ben nu deel 5 van Harry Hole aan het lezen, begonnen bij #1, ben benieuwd naar de rest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *