Hallo leuke series

Bij Create the look kwam ik een serie tag tegen. Laat het me nu leuk lijken een kijkje te geven in mijn serie-wereld. Ik vind het heerlijk in mijn weekend met een mok thee series te kijken. Welke serie vind ik heel tof, welke wil ik nog kijken en met welk personage zou ik wel eens op date willen?

Wat was de eerste serie die je volgde?
Ik denk dat dit Dawson’s Creek was in 1998. Een serie totaal anders dan wat ik nu kijk (crime). Dit is een Amerikaanse drama serie die het leven van een aantal tieners (op school) beschrijft. Uiteraard worden er een aantal op elkaar verliefd, wordt er eentje homo en is het allemaal lekker dramatisch.

Wat is je favoriete serie ooit?
Daar kan ik heel kort over zijn: Criminal Minds. Big time. Deze serie zit zo goed in elkaar en onderscheidt zich van andere misdaadseries die ik kijk door zich op de misdadigers te richten en niet op de misdaad zelf. De meest gruwelijke dingen komen voorbij en vaak ook erg onvoorspelbaar. Er zijn wat wisselingen in de cast geweest maar dit doet zeker niet onder aan de serie. Er zijn ook heel wat bekende celebs die een gastrolletje hadden in CM.

Favoriete afleveringen (in volgorde van afbeeldingen): Season 5, Episode 9 ‘100‘ – Season 8 Episode 12 ‘Zugzwang‘ –
Season 5, Episode 23 ‘Our Darkest Hour‘ & Season 2, Episode 15 en 16: ‘Revelations & The Big Game

Wat is je favoriete koppel uit een tv serie?
Ik schreef al eerder over de leukste tv stelletjes, want het zijn er meerderen. Zo vind ik o.a. Pacey & Joey (Dawson’s Creek) Derek & Penelope (Criminal Minds) en Sheldon & Amy (TBBT) ontzettend lief & leuk bij elkaar.

Met welk personage zou je wel eens op date willen?
Hallo Pacey! (Dawson’s Creek) Ja met hem (en Peter uit Fringe) zou ik wel een date willen. Hij heeft 2 krachtige rollen neergezet in beide series en Joshua Jackson is niet bepaald vervelend om naar te kijken πŸ˜‰

Welke serie(s) volg je op dit moment?
Criminal Minds (helaas allemaal oude afleveringen), Rizzoli & Isles, Castle, CSI & The Big Bang Theory zijn mijn favoriete op dit moment.

Van welke afgelopen serie mogen ze nog een vervolg maken?
Fringe zou ik zeker nog wel een vervolg op willen. Het was wel een goed einde, echter zou het verder kunnen gaan. Hoewel ik normaal niet van ‘paranormaal’ en fantasy hou was dit toch wel echt een hele gave serie.

Welke serie wil je nog graag zien?
The Following lijkt me echt een super gave serie. Net als Dexter. Ik ga eens even bedenken welke ik ga kijken via Netflix.

Heb je al eens een serie of enkele afleveringen herbekeken?
Ik heb wel een aantal afleveringen van Dawson’s Creek herbekeken en ben van plan de gehele seizoenen opnieuw te gaan kijken. Tevens heel wat afleveringen van Friends, die ik echt kan dromen ondertussen maar nog steeds in een deuk om kan liggen. Criminal Minds heb ik ooit een keer alle seizoenen van bekeken achter elkaar en ben nu uiteraard al gekeken afleveringen op tv aan het kijken.

Welke serie heb je een tijdje gevolgd en daarna weer opgegeven?
Geen eigenlijk. Ik keek wel wat series mee met M. Zoals Breaking Bad maar daar vond ik niet zoveel aan. *daar ben ik vast 1 van de weinige mee, aangezien veel dit een super serie vinden.

Wat is jou favoriete serie?

About the Author

28 Comments

Nicky

Ik volg eigenlijk helemaal geen series. Wel comedy-series. Mag dat ook? Vroeger keek ik altijd naar ‘Mad about you’ maar dat zegt je vast niks. Ik keek ook graag naar ‘Two and a half man’ maar sinds Charlie Sheen weg is, is er niks meer aan. Mijn favoriet is nu ‘The big bang’. Zo leuk, daar kan ik Γ©cht van genieten.

Reply
SAS

Mad about you heb ik ook wel eens gekeken, was een leuke serie! Jaaa en the Big bang.. met Shellie πŸ˜‰ Geweldige serie ook.

Reply
Vivian

Oh leuke tag, die ga ik ook nog eens invullen! Ik volg echt veel te veel series haha, momenteel vooral Grey’s Anatomy, Expeditie Robinson, K3 zoekt K3 en allerlei Netflix-shows.

Reply
Flavie

Mijn favoriete series zijn Cold Case en Sex and the City (meerdere malen al gezien en vervelen nooit!).
Momenteel volg ik een aantal nieuwe series op de Belgische televisie, maar ook Overspel op de Nederlandse.

Reply
Carpe Diem

Tja… series… vervelend verslavend hihi.
Op dit moment kijk ik naar Pretty Little Liars. Daar zijn inmiddels al 5 seizoenen van. Vind ’t heerlijk om zo een paar afleveringen achter elkaar te kunnen kijken.
Ik kijk weer uit naar Walkind Dead! Vond Orange is the new Black ook erg leuk! Nieuwe seizoen van Girls ben ik ook benieuwd naar. Dexter vond ik niet zo boeiend eigenlijk… heb daar maar 2 afleveringen van gezien.
Maar leuke blog!
Liefs,…

Reply
Puck

Veronica Mars was echt mijn all time favoriete serie! Maar ook SATC staat erg hoog. En 24 houdt mij altijd onwijs in spanning, maar latere series vind ik wel minder sterk dan eerdere. Ben benieuwd wat er nog gaat komen, want ik houd er persoonlijk wel van als een serie wat meer afleveringen per seizoen heeft en dan ook liefst nog een aantal seizoenen meegaat. Die korte series van 8 afleveringen vind ik echt niets, zit je er net in, moet je weer naar een zomer/winterstop.

Reply
Inge

Dexter, echt een topserie, ik heb hem ondertussen al twee keer uitgezien.
En The Following, ook al zo goed. Momenteel zijn wij aan het zien naar True Detective, eerste seizoen was alvast heel spannend..

Reply
Daenelia

Leuke tag, is wel wat voor mij ook. Mijn voorkeur ligt wel bij heel andere series. Op dit moment geniet ik van The IT Crowd (wat een stuk leuker is dan de big bang theorie. Echt. Beter.). En Doctor Who is weer begonnen dus ook fijn. Verder is Damages ook heel goed, hoewel we nog maar 3 afleveringen gezien hebben. Friends is meer een ding van mijn gozer. Ik kan ook goed zonder die serie.

Reply
Sabine

Jeetje Dawsnon’s Creek! Dat lijkt alweer zooo lang geleden! Vroeger keek ik zoveel leuke series. Nu niks meer eigenlijk. Friends en The Nanny zijn en blijven favoriet. Heerlijk voor als ik ziek ben of gewoon een marathon in het weekend haha

Reply
Inge

Jaaaa Shedon! Die is echt zo geniaal. Ik vond het einde (en eigenlijk het laatste seizoen) van Fringe juist tegenvallen. Maar er zou best een vervolg mogen komen ja!
Ik houd wel van Game of Thrones, maar vind het ergens een beetje jammer dat het nu echt super populair is. Mensen die er normaal niet van houden, vinden dit nu opeens wel leuk. Naja, ik kijk het voor mezelf πŸ˜‰

Reply
Linda

Criminal Minds keek ik eerst altijd met mijn moeder, nu kijk ik het eigenlijk vrijwel nooit meer, terwijl ik het wel heel tof vind!
Ik volg al heel veel seizoenen Flikken Maastricht, dat is nu ook weer bezig – kijk ik op tv en het grootste deel hebben we inmiddels ook op dvd – en dat vind ik een hele fijne serie. Ik ben pas ook begonnen met Game of Thrones πŸ™‚

Reply
Deborah

Ooh ja.. Dawsons Creek. Verslaafd was ik aan de serie.
Daarvoor, ver daarvoor, keek ik naar Beverly Hills 90210, en Melrose Place.
Eigenlijk direct daarna kwamen The X-files, Ally Mcbeal, Star Trek, Prison break, Bones en mijn all time favorite: 24!! Nu ik er aan terug denk, mis ik sommige series toch best wel. Misschien weer eens wat herhalingen op gaan pakken πŸ™‚
Nu kijk ik bijna geen tv meer. Ik lees heel veel.

Reply
Annelies

Oh ja! Criminal Mind! Super serie. Een paar van mijn favoriete series zijn; MAd Man, Orange is the new Black, Breaking Bad, How I Met Your Mother en eigenlijk nog heel veel meer.

Reply
zwartraafje

Eigenlijk kom ik nog amper aan series kijken toe. Voor sommige maak ik echter bewust tijd vrij. Bijvoorbeeld nieuwe afleveringen van Once upon a Time of Games of Thrones. Momenteel kijk ik naar het vierde seizoen van Supernatural en het eerste van Outlander.

Reply
Godelieve

De eerste grote serie die ik ooit zag was Peyton Place tenminste het laatste seizoen. Ik mocht er pas naar kijken omdat mijn hele klas er naar keek. Dat was in de jaren ’60, ’70 πŸ˜‰
Ik ben gek op series! Vaak kijk ik sinds we Netflix hebben naar series die ik wel leuk vind maar mijn man niet. Die kijkt het liefst misdaadseries. Ik vond Dowton Abbey heel leuk en Nashville. Ik wacht dan ook op het vervolg hiervan.
Sinds kort staat Empresses in the Palace op Netflix en die vond ik ook heel mooi!

Reply
Chantal

Leuke tag! Mijn favoriete series zijn New Girl, How I Met Your Mother en Broadchurch. Op het moment kijk ik The Sopranos en Hannibal, de laatste is helaas gecanceld…

Reply
Morgaine

Ohhhhhhhh pffffffffff gelukkig ben ik niet de enige die de zin van Breaking Bad niet zo goed snap, hahahaha Mijn op dit moment favo serie is Prison Break met name die ik al helemaal gezien heb via Netflix en er gaan nu geruchten op dat er toch na zovele jaren nog een vervolg komt, als dat waar is, ben ik erg nieuwsgierig, hahaha

CM heb ik nog nooit gezien is ook niet op Netflix te vinden, erg jammer, je wilt het dan toch vanaf de eerste afleveringen zien ergens het begin. Ik ben vooral fan van NCIS als we het over op tv hebben nu, al zijn het nu ook al veel herhalingen, via andere wegen ben ik helemaal bij, en ja ook daar heb ik mijn favo afleveringen maar kan ze niet zo noemen, zo ongeveer weet ik waar ze zitten. Ik neem ze dan ook op nog steeds, kijk, zie en weet meteen, ja deze of deze kan weg, lol.

De eerste serie waar ik oud genoeg voor was om ooit te mogen en kunnen volgen was Fame… en de Bil Cosby show… hahaha in die volgorde πŸ˜‰

X

Reply
robin

mijne is.. ik heb 3 favorieten series haha! Lost, the Walking Dead en Supernatural πŸ™‚ Dexter zou ik ook wel eens willen zien!

Reply
Joor

Oeiii cm is zo leuk !!! Verder leuke series! Csi is ook erg tof! !! En ik ben zelf dol op pretty little liars!

Reply
Bente

Dexter is zoo tof! Die zou ik gaan kijken als ik jou was (following heb ik trouwens niet gezien… dus misschien is mijn oordeel niet helemaal eerlijk πŸ˜‰ )

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *