#InspirerendGeluk project – Passie

Waarom dit vervolg project?
Een vervolg op mijn projectje #plukhetgeluk, een projectje om bewust stil te staan bij je eigen groene gras. Met #InspirerendGeluk gaat het over het stil staan van het gelukkige leven dat je leid of dat je wilt leven. ‘Live life the fullest’ is vast wel een uitspraak die jullie kennen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Vandaag mijn eerste invulling van #InspirerendGeluk. Vandaag gaat over Passie, in het groots mogelijke zin van het woord. Want was is passie nou eigenlijk en welke passies heb jijzelf?

De betekenis van passie heb ik eens opgezocht: groot verlangen naar iets, of grote liefde voor iets.

Over mijn passies

Passie zorgt ervoor dat je elke dag aan de slag wilt gaan

Het werken met kinderen
Dit wisten de meeste al van mij. Mijn werk is een passie van me. Ik vind werken met kinderen een van de grootste geschenken die er is. Geen dag is het zelfde, de creativiteit die je erin kan stoppen en de contacten met collega’s, kinderen en ouders zijn zo leuk. Ik vind mezelf bevoorrecht dat ik een baan heb die ik mijn passie kan noemen, iets wat heel belangrijk voor me is. En natuurlijk als mijn wekker op 6.00 gaat ben ik niet altijd even vrolijk dat ik moet werken. Maar deze baan maakt dat als ik er eenmaal ben de leukste tijd heb.

Passie verbindt mensen

Schrijven/Bloggen
Dit is ook zeker een passie van mij: schrijven. Uiten. Creëren. Bloggen heeft me zeker een betere schrijver gemaakt. Een bewustere schrijver. Ik vind het super leuk om te bloggen en ben er bijna dagelijks mee bezig. Is het niet met de layout of artikelen, dan is het wel nieuwe blogs ontdekken of mijn vaste blogs die ik volg voorzien van een reactie.

Je beïnvloedt andere mensen met je passie

Anderen inspireren & positiviteit
2 dingen die ik erg belangrijk vind en ook echt een passie is: inspireren. Ik probeer mijn leven zo positief mogelijk te leven (hoewel dit niet altijd het geval is geweest en soms erg moeilijk). Ik probeer positiviteit uit te stralen en dit over te brengen naar anderen. Zowel in mijn dagelijks leven als in mijn werk. Ik vind dit onderdeel erg belangrijk: hoe ik een positieve invloed kan zijn op mensen. En elke dag proberen het beste eruit te halen. Je leeft ten slotte maar 1 keer.

Passie geeft je energie

Skaten
In 2012 ontdekte ik dé sport voor mij: skaten. Ik had een baan met weinig beweging en had veel stress. Ik besloot te gaan sporten maar hardlopen vond ik 10x niks. Skaten daarin tegen is echt een stuk ontspanning voor mij. Ik skate nooit met muziek maar mijn gedachten zijn geheel leeg. Heerlijk om in het park, met een zonnetje en een klein windje te skaten. Te genieten. Van het hier en nu. Ik ben iemand die nog al kan piekeren en overdenken maar op dat moment kan ik écht daadwerkelijk alles loslaten.

Door je passie te leven krijg je energie

Hobby’s
En met hobby’s bedoel ik skaten, een boek lezen, leuke dingen ondernemen met vriendinnen/M., thee drinken en zelfs ook theemokken. Dit zijn namelijk dingen waar ik blij van word. Skaten maakt mijn hoofd leeg, net als lezen (je kan een bom laten ontploffen naast me, ik hoor niks). Met vriendinnen even gezellig lunchen, bijkletsen of iets leuks ondernemen vind ik ook belangrijk om te doen. Net als de quality time die ik heb met mijn man M. Dit zijn voor mij de écht belangrijke dingen.

Tevens thee drinken (en nieuwe theetjes uitproberen) + nieuwe mokken aanschaffen brengt ook een glimlach op m’n gezicht. Ik ben erg blij met mijn toffe theemuur en de collectie die nu zo uitgebreid is dat het eigenlijk niet eens meer past. Sommige mokken hebben een herinnering, anderen vind ik gewoon mooi.

Waar ben jij gepassioneerd over?

Dit artikel is onderdeel van het nieuwe project wat ik ben gestart #InspirerendGeluk Op deze pagina kan je alle informatie vinden

bron schuingedrukte losse zinnen

26 reacties op “#InspirerendGeluk project – Passie

 1. Wat een leuk idee! Ik houd ook van skaten, maar nog meer van schaatsen. Liefst op natuurijs natuurlijk 🙂 Doe je dat ook wel eens?

   1. Wat ik er het leukste aan vind is dat je op goed ijs zo lekker soepel kunt glijden… Dat in grote tegenstelling tot asfalt, waarop je in het beste geval redelijk weinig weerstand hebt en in het slechtste geval je knieën totaal naar de haaien rijdt – als je überhaupt nog vooruit komt.

 2. ik vind het ook leuk om jouw passie momenten te lezen. Skaten deed ik heel veel als kind.
  Dat was zo fijn en plezant. Boeken lees ik nog steeds. 🙂

 3. Hele mooie invulling. Jouw passies komen duidelijk terug hoor, ik herkende ze direct! Dat je werk je passie is, dat is en blijft toch best bijzonder! Niet altijd iedereen in is de gelegenheid om dat te doen wat ze graag willen 🙂

 4. Wat een mooi lijstje! Schrijven is altijd een passie van me geweest, ik schreef toen ik net aan kon schrijven al korte verhaaltjes. Over orca’s en over kaboutertjes. Ik vond het fantastisch. Ik was ook zo gelukkig toen ik mijn eerste typmachine kreeg, wauw haha! Nu ben ik vooral ontzettend blij met wat ik als blogger en oprichter van mijn eigen online magazine en bedrijf heb kunnen bereiken! xx

 5. Fijn om te lezen, je hebt er een mooi invulling aan gegeven. De passie straalt er ook wel een beetje vanaf hoor 😉 Ik zou willen dat ik ook kon zeggen dat mijn werk mijn passie is. Dat lijkt me echt bijzonder.

 6. Zo ongelooflijk mooi vind ik dat, dat jouw werk je passie is en dat deze helemaal bovenaan je lijstje staat. Echt, dat vind ik geweldig mooi!

 7. Leuk om te lezen! Ik ben gepassioneerd over mijn tuin. Ik vind het heerlijk om er in te werken, te ontspannen en een nieuwe ontwerp er voor te maken. Ik vind het leuk om er over te lezen om zo ideeën op te doen voor mijn eigen tuin. Maar in de winter kan ik die passie er niet in kwijt. Ik ben bijvoorbeeld nu meer bezig met fotograferen.

 8. Mooi project weer! Ik ben op dit moment met passie op zoek naar een leuke fulltime baan. Verder is Bloggen een grote passie, maar loop ik er nu tegen aan dat ik geen inspiratie heb, omdat ik het gevoel heb stil te staan, doordat ik geen werk heb. Zo jammer vind ik dat!

 9. Wat heb je een mooi projectje opgezet zeg! Erg belangrijk om eens stil te staan bij onze passie! Prachtig om te lezen dat jouw werk jouw passie is. 🙂

 10. Respect dat je elke dag met jonge kinderen kunt werken 😉 Net zoals mijn moeder ooit deed. En jouw skaten is voor mij fietsen. Mooi stuk over jouw passie’s en ja anderen inspireren is ook het mooiste wat er is en positiviteit uitstralen en doorgeven. Als ik dan ook opmerkingen krijg; ‘waren er maar meer mensen zoals jij.’ gewoon van een vreemde in de rij bij de kassa, dan heb ik mijn doel bereikt voor die dag 😉

  X

 11. Ik vind ‘passie’ altijd een beetje lastig, maar iets wat ik wel heel gedreven doe is studeren, werken, tuinieren en ik deel je mening/visie op het lezen. Ik kan ook zo in een verhaal opgaan dat ik niet eens merk dat iemand eten of drinken voor mijn neus heeft neergezet. :’)

 12. Wat jij hebt met skaten heb ik toch echt met hardlopen 😉 Ik kan me goed voorstellen dat heel veel mensen het enorm saai vinden, maar de voldoening die ik er uit haal is zo groot! Morgen voor de derde keer de Dam tot Damloop lopen, zo veel zin in! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *