Boeken, film/tv & youtube

Recensie: De laatste schreeuw van Kate Brady

Al eerder schreef ik een recensie over dit boek in 2009, een hele korte want ik was er nog in bezig. Ook verscheen dit boek in het artikel Boeken die van mij 5 sterren krijgen en de beste boeken die ik ooit heb gelezen. Over welk boek ik het heb? De laatste schreeuw.

Omdat dit zo’n goed boek was en ik hem in 2009 alleen las, leek het me fijn hem er weer bij te pakken. En, na al die jaren behoort hij nog steeds tot mijn favorieten. Na 1 dag had ik hem alweer uit en werd het verhaal ingezogen.

Kate Brady is niet een hele bekende schrijfster. Er zijn 2 boeken van het uitgekomen (vertaald): deze en Verknipt. Beide gelezen (en goed!) en staan beide in mijn boekenkast. Ik ben dan ook het afwachten tot er een nieuw boek van haar uitkomt, aangezien Verknipt uitkwam in 2011.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Waar gaat het boek over

Hij drukte de opnameknop in en ging op zijn knieën naast de ballerina zitten. De cassetterecorder nam haar gejammer op, dat nu door haar gebroken kaak vervormd werd maar toch nog prachtig klonk, en haar angst bereikte een hoogtepunt toen hij zich over haar heen boog. Nog maar een paar schreeuwen te gaan.
Klik. Bandje vol.

Hij opende zijn ogen en bekeek zijn werk. Goed genoeg. Hij pakte zijn .38 Ruger uit zijn tas en veegde de slaap van de vrouw schoon. Ze lette helemaal niet meer op hem en haar gegil was afgezwakt tot snikken in haar ademhaling, alsof ze besefte dat het afgelopen was. Chevy mat twee centimeter recht omhoog, markeerde de plek met een wenkbrauwpotlood en zette de loop van het pistool er precies op.

Nog 1453 kilometer…
Hij is net vrijgekomen uit de gevangenis. Hier heeft hij zeven jaar op gewacht. Het duurt nu niet lang meer.
Nog 876 kilometer…
Door haar getuigenis belandde hij achter de tralies. Nu is het tijd voor wraak.
Nog 305 kilometer…
Voor haar werk taxeert Beth Denison antieke voorwerpen en meubelen. Als ze de opdracht krijgt een set antieke porseleinen poppen te taxeren, heeft ze geen idee dat dat het begin is van een beangstigend kat-en-muisspel.
Nog 161 kilometer…
Dan worden de gruwelijk toegetakelde lichamen gevonden van enkele jonge vrouwen. De beschadigingen op de poppen die Beth onderzoekt, vertonen griezelige overeenkomsten met de verminkingen van de slachtoffers.
Nog één schreeuw verwijderd…
Hij is dichterbij dan ze denkt. Wordt Beth het laatste stuk uit zijn magnifieke collectie?

Wat vond ik van het boek?

Het is een boek wat je meevoert tijdens de gedachten van Beth, de moordenaar Chevy en Neil een voormalig FBI agent die voor deze zaak erbij wordt geroepen. Het eerste hoofdstuk begint gelijk al in de gedachten van Chevy, de moordenaar. Het verhaal loopt lekker door en je kan je zeker verplaatsen in de karakters van dit boek. Je begrijpt na een aantal hoofdstukken waarom Beth liever de politie er niet bij heeft en wat hoofdstukken verder weet je waarom Chevy het op haar heeft gemunt. Zijn pronkstuk.

Hoewel je denk dat dit boek voorspelbaar is, is dit zeker niet het geval (wel als je hem de 2de keer leest uiteraard haha). Het ene na het ander slachtoffer valt, iets wat ik altijd super leuk vind aan thrillers. Net zoals de achterliggende reden waarom de moordenaar moord. Het is geen psychologische thriller in de vorm van een Fitzek of Läckberg-boek maar deze tipt er zeker aan.

Al met al nog steeds 1 van mijn favorieten boeken ooit gelezen, en dat zegt wel wat over deze thrillerliefhebber met een boekenkast vol.

Rating: ★★★★★

1

18 reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *