8x thrillers die ik graag nog wil lezen en aanschaffen

Zoals jullie wel weten ben ik een behoorlijke fan van thrillers. Het kan mij niet ingewikkeld en gruwelijk genoeg zijn. Nu heb ik al heel wat boeken gelezen in al die jaren maar er zijn ook nog wat boeken die ik graag wil aanschaffen. Mijn lijstje van gelezen en te-lezen boeken hou ik netjes bij op mijn Hebban. Hieronder een selectie van 8 thrillers, waarvan ik bij de verhaallijn op de ‘achterkant’ van het boek al helemaal zin heb in de verhalen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ijstweeling
Een van Sarahs dochters sterft. Maar kan zij zeker weten wie van de twee?
Een jaar nadat een van hun identieke tweelingdochters, Lydia, door een ongeluk overlijdt, verhuizen Angus en Sarah Moorcroft naar een klein Schots eiland dat Angus van zijn oma heeft geërfd, in de hoop hun verwoeste leven weer op te pakken.
Maar wanneer hun andere dochter, Kirstie, meent dat ze haar identiteit hebben verwisseld – dat zij Lydia is – stort hun wereld opnieuw in. Als de winter oprukt, en Angus voor zijn werk op het vasteland moet verblijven, lijkt het verleden Sarah in te halen en wordt Kirstie (of is het Lydia?) steeds onrustiger. Wat is er nou echt gebeurd op de fatale dag dat een van haar dochters overleed?

Zwarte dageraad
Olivia Rönning heeft besloten terug te keren bij de politie en wordt op een zaak gezet in de provincie Skåne. In een naburig stadje is een gruwelijke kindermoord gepleegd. Een paar dagen later wordt er nog een kind gedood, deze keer in een dorpje vlak buiten Stockholm. Bij beide kinderen, de zeven jaar oude Aram en de driejarige Emelie, is de nek op dezelfde manier gebroken.
De brute moorden op de onschuldige kinderen veroorzaken een schokgolf door het hele land.
Mette Olsäter van de Rijksrecherche is betrokken bij het onderzoek. Ze verdenkt een racistische groep die bedreigingen heeft geuit naar de ouders van de kinderen. Als een onderzoeker van het Nationaal Instituut voor Forensische Wetenschappen iets op het spoor komt, neemt ze contact op met Mette Olsäter. De testuitslag geeft de zaak een zeer onverwachte wending…

Meisje vermist
Hoofdpersoon Kat Novak is patholoog-anatoom (Rizzoli & Isles waren in die tijd nog niet ten tonele verschenen) en een vrouw die met scherpe teksten haar mannetje kan staan. Kat moet in twee dagen tijd sectie verrichten op de lichamen van twee jonge vrouwen; twee gevallen van overdosis die op het eerste oog niets met elkaar te maken hadden. Toch krijgt Kat argwaan en ze vermoed dat er meer aan de hand is. Maar telkens als ze haar baas en andere invloedrijke mensen ervan probeert te overtuigen dat er gevaar dreigt voor een grotere groep mensen, wordt ze niet serieus genomen en zelfs misleid. Ze kan niet anders dan de zaak zelf tot op de bodem te gaan uitzoeken.

De vrouw in de spiegel
Twee weken nadat zuivelbedrijf Latté een dreigbrief ontvangt waarin tweehonderdduizend euro wordt geëist, valt het eerste slachtoffer door spijkers in een pak yoghurt. Brigadier Tess Westerhout stort zich op de zaak en komt op het spoor van Charlie ‘de Rat’ Zwols, die een straf uitzit voor een eerdere afpersingszaak. Charlie lijkt Tess en haar collega Vincent verder te kunnen helpen, maar hij eist voor zijn medewerking een wederdienst van Tess. Om aan antwoorden te komen, zal Tess een levensgevaarlijk spel met hem moeten spelen. En Charlie blijkt angstvallig veel over Tess te weten.
Intussen gaat de afperser verder met zijn voorbereidingen om nieuwe slachtoffers te maken…

Gebroken geheugen
Aanvankelijk negeer ik de uitleg, want de mensen die het ons vertellen zijn gestoord, net als de wereld om ons heen. Maar ik kan geen andere verklaring vinden. Zijn we dan echt dood? Ik bedoel, er is hier verdomme niets! We zitten gevangen in een bizar donker stadje. En dan heb ik het nog niet eens over de dingen die ik heb gezien…

Nadat Tim Hall is vrijgelaten uit de gevangenis, besluit hij na jaren zijn vader weer op te zoeken, maar het bezoek loopt niet goed af. Wanneer Tim een vlucht terug naar huis pakt, zit hij nog meer dan anders vol met woede en verdriet. Toch valt hij in een rusteloze slaap.
Als hij wakker wordt merkt hij dat het vliegtuig aan de grond staat. Alle lichten zijn uit, buiten is het donker en het toestel is, op een negenjarig meisje na, compleet verlaten. Het meest bizarre is echter dat hij gevangen lijkt te zitten in een ander lichaam, dat van een blanke.
Als hij samen met het meisje uiteindelijk in een vrijwel verlaten en donker stadje terechtkomt wordt hen verteld dat dit het Hiernamaals is en dat ze dood zijn.
Is dat zo? Is alles wat er gebeurt een straf voor de zonden uit zijn verleden?
Is dit een surrealistisch vagevuur… of een duivels plan?

Thriller
Hoe ver ga jij om je gezin te beschermen?
Ymke heeft een goed huwelijk, vier kinderen in de puberleeftijd en een baan als dialoogschrijver voor een soapserie. Toch heeft ze nog een wens: een thriller schrijven. Het blijkt echter nog niet eenvoudig om een originele plot te bedenken waar ze echt tevreden over is.
Dan vindt Ymke thuis een tas met lugubere inhoud. Als vervolgens de vriendin van een van haar zonen spoorloos verdwijnt en later vermoord wordt teruggevonden vlak bij hun huis, kan ze er niet omheen, een van haar gezinsleden is de dader. Haar eigen leven verandert in een thriller..

Wie niet horen wil
Een weggelopen tiener werd vermoord. Doodgemarteld. Verminkt. In de mond zit een stukje krant, een cynische groet aan de onderzoekers: ‘Wie niet horen wil, moet sterven.’ Nog voordat het team de woorden kan ontcijferen, verdwijnt een jong meisje. Hoofdinspecteur Georg Stadler voelt aan alles dat het niet bij één moord zal blijven en roept opnieuw de hulp in van psychologe Liz Montario, die gespecialiseerd is in het analyseren van boodschappen van moordenaars. Maar Montario heeft het moeilijk. Haar vorige samenwerking met Stadler, de zaak waarin uiteindelijk haar broer de dader bleek, heeft diepe sporen nagelaten. De ervaren speurder Stadler en de jonge profiler Montario, het blijft een duo van uitersten: van aantrekken en afstoten, van negeren en luisteren. Want wie niet horen wil…

De poppenspeler
In De poppenspeler van James Carol, staat profiler Jefferson Winter te kijken naar het vierde slachtoffer van een killer-die-niet-dood. Een maniak die zijn slachtoffers nét in leven houdt. Ze zijn hulpeloze kasplantjes geworden met messteken over hun hele lichaam. Alleen hun gezicht is ongeschonden gelaten. Rachel Morris maakt zich op voor een date met een man met wie ze al maanden chat. Ze zit in een ongelukkig huwelijk en deze chatvriend begrijpt haar zó goed Zij wordt het volgende slachtoffer. Maar is deze maniak wel de échte kwade genius, of is er iemand anders die de regie voert over de gruwelpraktijken?

Wat is een boek wat jij vast en zeker nog wil aanschaffen?

24 reacties op “8x thrillers die ik graag nog wil lezen en aanschaffen

 1. De Poppenspeler klinkt erg spannend, die gaat op mijn lijstje! De Ijstweeling heb ik al gelezen en vond ik goed. Ik lees nu Passagier 23 op jouw aanraden 🙂

 2. IJstweeling heb ik gelezen. Ik vond het wel wat al was het einde een beetje.. Tja… Vreemd? Meisje vermist heb ik ook gelezen maar dat vond ik niet zo bijzonder. Thriller lijkt me wel wat, bedankt! Ik wil het boek van Thomas Acda kopen. Niet het soort boek dat ik normaal gesproken lees maar ik vind Thomas Acda gewoon leuk.

 3. Ik lees juist helemaal niet graag thrillers haha, hoewel ik moet zeggen dat ze soms niet zo slecht zijn. Ik wil heel graag Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt lezen, weet even niet meer hoe de auteur heet.

 4. De IJstweeling klinkt vooral heel interessant. Ik ben niet echt van de thrillers maar ik vind psychologische elementen en vraagstukken over identiteit altijd interessant bij boeken!

 5. Lijkt me echt spannende verhalen allemaal. Helaas doe ik niet mee. Ik vind thrillerse erg interessant,opwindend en eng om te lezen maar ik kan daarna niet slapen. Ik vind te eng. Ik houd het bij kopen van dood eenvoudig saaie tijdschriften dan maar, hihi.

 6. Moet eerlijk zeggen dat ik nooit dit soort boeken lees. ”Gebroken geheugen” lijkt me overigens wel een heel gaaf boek. Die noteer ik even!

 7. Wat een goed lijstje dit! De koude dagen komen er weer aan, ik merk dat ik s’avonds weer veel op de bank zit met een kop thee en een kleedje. Een goed boek ontbreekt daar nog aan. Het lijken me allemaal goede thrillers.

 8. De ijstweeling is daar niet ook een film van? komt mij zo bekend voor.
  Ik wil hem echt wel lezen, helemaal mijn ding, en ja natuurlijk Tess hé!

 9. Dit lijken me allemaal hele goede thrillers! Alleen springen De ijstweeling en de doppenspeler er voor mij tussenuit. Die ga ik ook zeker op mijn lijstje zetten!

 10. Ik heb net Joodse Buren gisteren uitgelezen, binnen 5 dagen, dat zegt al genoeg, ik heb het te leen, en kan woensdag alweer terug en wat ik dan nog graag aan zou willen schaffen? Hmmm dat ligt eerder een meer weer op naslagwerken, spiritueel vlak, leesboeken schaf ik niet meer zo snel aan tegenwoordig. 😉

  x

 11. Ik houd van thrillers, maar deze spreken me warempel niet zo aan. Ik denk vanwege de auteurs. Dat zijn niet mijn favorieten. Wat zijn er eigenlijk veel soorten thrilllers!

 12. Ik zou ze ook allemaal willen lezen. Het is er nog steeds niet van gekomen om het lezen weer op te pakken, terwijl het zo heerlijk is. Oh en ik zag Skåne: +1 (Misschien herken ik wel dingen die beschreven worden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *