Mijn 3 favoriete Disney films

Disney, daar zijn echt heel erg veel films van uitgekomen. Vroeger was ik er al fan van en nog steeds kijk ik ze met heel veel plezier. Wat ik kon vinden op internet was Sneeuwwitje de eerste die uitkwam in 1937. Woow. Hieronder beschrijf ik mijn 3 favorieten getekende Disney films. Er zijn namelijk ook heel veel andere films (zoals o.a. Pirates of the Caribbean en Thor hartjes&kusjes) en animatie films uitgebracht vanuit Disney. Echter vind ik de getekende films echt hun charme hebben.

Mulan

Première: 6 juni 1998

Waar gaat Mulan over: Een Chinees meisje krijgt te horen dat haar verzwakte vader het leger in moet om een oorlog te vechten. Aangezien ze weet dat hij dit nooit zal overleven vermomt ze zich als een jongen om zo zijn plaats in te nemen. Haar voorvaderen hebben haar echter door en sturen een klein draakje (Mushu) om haar te helpen.

Ik ben volgens mij 1 van de weinige die deze film echt tof vind. Eigenlijk is dit mijn favoriete Disney film. Het hele idee dat een meisje als jongen in de oorlog gaat vechten en zichzelf heel zelfstandig opstelt. Ik vind het een geweldige film. Bij 1 stukje schrik ik elke keer nog. De hand van de Hunnen baas, Shan Yu die omhoog schiet uit de sneeuw. Telkens weer spring ik richting het plafon. Een super fijne film met de leuke Mushu, krekel en het grappig paard.

Aristokatten

Première: 24 december 1970 (The Aristocats)

Waar gaat de Aristokatten over: Madame Bonfamille stelt bij haar notaris haar testament op. Edgar, haar trouwe butler, hoopt op een groot deel van de erfenis. Tot zijn verbazing zal de gehele nalatenschap gaan naar de katten van de overledene. Vol jaloezie en hebberigheid verzint Edgar een plan om het geld in handen te krijgen.

Poezen, ik ben gek van poezen. Vroeger al. Super schattige film met wel zeker wat ontroering. Ik vond het vroeger altijd zo zielig dat ze waren ontvoerd. De liedjes en gezelligheid in de film maken dat dit gelukkig gauw naar de achtergrond drijft. Geweldig stukje ook uit de film: de ganzenpas. Altijd als ik ganzen in wiebelend zie lopen met z’n alle moet ik eraan denken haha.

De Kleine Zeemeermin

Première: 15 november 1989 (The Little Mermaid)

Waar gaat de Kleine Zeemeermin over: Ariel, de jongste dochter van Koning Triton, is niet tevreden met het leven als zeemeermin. Ze verlangt ernaar met de mensen te leven aan de oppervlakte. Ze krijgt uiteindelijk van de zeeheks Ursula de gelegenheid om drie dagen als mens door te brengen, om zo de man van haar dromen aan de haak te slaan

Wie kent deze film niet? De zeemeermin die graag mens wilt worden en haar stem inruilt voor een kans. Een super mooi en romantisch verhaal. Hoewel ik de ene stukken met ursula altijd vreselijk vond. Gelukkig hadden mijn ouders deze stukken eruit geknipt waardoor het een echte feel good movie werd. Was wel raar toen ik ouders was de gehele film te zien, ik miste allerlei stukken haha.

En zo kan ik zeker nog wel heel wat toffe Disneyfilms opnoemen als Disney fanaat. Het blijven heerlijke films met een mooie onderliggende boodschap. Maar koos toch, met veel moeite voor 3 van mijn favorieten. Ik kan (heel slecht) ook van bijna alle Disney films alle liedjes mee zingen…Woord voor woord. Ook had ik een levendige fantasie, waardoor ik dus echt nachtmerries heb gehad van het Beest (van Belle & het Beest) dat hij me uit m’n bed kwam halen…

Wat is jou top 3 aan favoriete (getekende) Disney films en waarom?

33 reacties op “Mijn 3 favoriete Disney films

 1. Ik keek massa’s Disneyfilms met mijn dochter. Zo leuk! Gedeelde eerste plaats voor De Leeuwenkoning en De Kleine Zeemeermin. Om allebei huil ik altijd tranen met tuiten. We zijn in Londen naar de musical The Lion King geweest. Dat was geweldig! En Sebastiaan de Krab (nou, degene die zijn stem doet) uit De Kleine Zeemeermin ken ik persoonlijk. Hij zong ooit het liedje “Kus haar dan” speciaal voor mij! Dat maakt die film ook wel favoriet. Verder vind ik Junglebook erg leuk. En Robin Hood. Ook leuk!

 2. Als Disney fanaat zou je vast in mijn backpack willen kruipen. Ik ga namelijk deze week weer naar Walt Disney World en heb er mega veel zin in!! Disney rules!

  Mijn favorieten:
  1. Mary Poppins
  Ik vind deze mee tellen, omdat er animatie in zit. Mijn ultieme favoriete film überhaupt!
  2. Pocahontas
  Omdat ik nou eenmaal wat heb met Indianen. En zij was één van de eerste was die een sterke vrouwelijke rol kreeg in een Disney film)
  3. The Little Mermaid.
  Gezien in de bioscoop. Daarna gingen we naar de McDonalds en kregen we (mijn nichtje en ik) de The Little Mermaid Happy Meal met schitterende Ariel (de kwaliteit was vroeger veel beter van die speelgoed die je er bij kreeg) die bleef drijven. Ik was er mega blij mee. Ik was 11 jaar toen deze uitkwam. Dat verklaart wellicht mijn enthousiasme 😉

  1. Oh wat tof zeg, heel erg veel plezier in Disney! Maar dat gaat vast en zeker wel lukken 🙂 Ja en Mary Poppins was ook zeker een toffe film, er zijn er eigenlijk zoveel. was ook erg lastig er 3 te kiezen.

 3. Oh de kleine zeemeermin haha je haalt nostalgische gevoelens boven. De klokkenluider van de notre dam en Belle en het beest vond ik als kind geweldig. En honden komen ook in de hemel, maar dat is geen Disney film volgens mij.. Tegenwoordig vind ik Pixar films erg leuk.

 4. Als je het over Disney films hebt denk ik ook altijd gelijk aan de getekende varianten.. Eens even denken drie favorieten van mij, best wel lastig aangezien er zoveel leuk films zijn.. Vooral de films waar veel dieren in voor komen vond ik leuk, nu hadden de meeste dit wel dus de keuze was lastig..

  1- Bambi
  2- Aristo Katten
  3- 101 dalmatiers

 5. Wat een leuk logje! Ik houd ook zo van disney… we kijken elke dag wel een disneyfilm met de kids hihi

  The lion king en frozen komen bij ons zeker op 1 en 2 😉

 6. Eerst even jouw lijstje
  1. Mulan, ja die is gaaf, ik sta versteld dat sommigen deze nog nooit gezien hebben, is toch echt in de bios geweest, samen met dochter gedaan toen op dvd 😀
  2. De Aristocats zag ik in de bios in de seventies, lol… ik word oud!!! help! hahahaha En ook nog altijd een favo voor mij, vooral de swingende katten die even jazz gaan doen 😉 Geweldig! En die ganze ook ja, staat in de kast natuurlijk, bij dochter dan.
  3. Kleine Zeemeermin, natuurlijk is het einde eigenlijk anders, in de eighties zag ik een andere versie uit Tjechië of zo gewoon op tv, is nooit herhaald helaas…. en dat was het echte verhaal, tranen met tuiten en deze versie is gewoon leuk!

  Pfoeh he, mijn echte 3 favorieten…

  1. Keizer Kuzco, whooooooohahahaha ken jij die ook? Ik vind dit eigenlijk een Disney die gemaakt is eerder en meer voor volwassenen vanwege de dubbele bodems en ja de onderliggende les is ook natuurlijk helemaal geweldig in the end.

  2. Hercules, alweer vanwege de humor die erin zit, is al enige tijd geleden, maar pain and panick, en die eerste nikes, my god! hahahahaha

  3. Gewoon de rest, hahahahahaha allemaal hier genoteerd wat ik dan ken en getekend is. Alleen Bambi en Sneeuwwitje vind ik langdradig en val ik telkens bij in slaap ik lees ze liever. 😉

  X

 7. Haha ik kan niet echt 3 favorieten bedenken maar met stip op één sowieso The Lion King <3 Die kan ik niet vaak genoeg gezien hebben, wat een geweldige film vind ik dat. En de muziek, oooh…
  Ik hou trouwens ook van de Klokkenluider van de Notre Dame, haha 🙂

 8. Ik ken Mulan helemaal niet! 🙂 Met de andere twee ben ik het helemaal eens! Denk dat Alladin ook in mijn lijstje voor zou komen 😀

 9. Wat grappig dat jouw lijstje zo anders is dan de mijne. Bij mijn zijn het Belle en het beest, The Lion King en dan komen Pocahontas, Mulan & de kleine zeemeermin op een gedeelde plaats.
  Alice in Wonderland vind ik ook echt geweldig, maar ook een beetje duister soms, dus die vond ik vaak een beetje eng.

 10. Ooh wat een gemene vraag haha, ik vind de Disney classics geweldig, heb een hele verzameling op dvd. Ik kan echt niet kiezen. Een poging, in willekeurige volgorde: Mulan, Belle & het beest, Pocahontas. Denk ik.

 11. Ik heb maandag de Disney-tag ingevuld. Misschien is dit ook iets voor jou?

  Ik was als kind vooral fan van Sneeuwwitje en van Bambi. Tot mijn 4-5 jaar wilde ik niets anders zien. Hihi, telkens als de boze heks in beeld kwam bij Sneeuwwitje, kroop ik blijkbaar achter de zetel. Wat was ik schattig! ?

 12. Aaah Mulan staat ook zekerweten in mijn favorieten lijst, en toen ik klein was kon ik maar geen genoeg krijgen van de kleine zeemeermin! De Aristokatten vond ik ook leuk, maar ik heb gehoord dat de nieuwe DVD release ook nieuwe ingsproken stemmen heeft en dat vind ik minder 🙁 ik keek hem zo vaak dat ik zo aan de oude stemmen gewend ben, ik heb hem daarom ook niet gekocht en al errrg lang niet meer gezien aangezien onze videorecorder al heel lang de deur uit is… Maar ook ik moet inderdaad aan de ganzenpas denken als ik ganzen wiebelend zie lopen, en als ik lichtelijk aangeschoten ben krijg ik de neiging om zo heen en weer slingerend te lopen zoals ze later in de film doen haha!

 13. Ik vind zoooooveel Disney films leuk!! Moeilijk om daar een keuze uit te maken, maar ga het proberen:
  1. Lion King
  2. Sneeuwwitje
  3. Dombo (de 4e klassieker lees ik net uit 1951)

 14. Ik krijg zoveel zin om de kleine zeemeermin nu te gaan kijken! Mijn favorieten zijn denk ik:
  1. Assepoester
  2. Belle en het Beest
  3. Pocahantas

 15. Ik ken eigenlijk alleen De Kleine Zeemeermin. Tegen de tijd dat het winter is ga ik weer lekker onder de dekens en een middagje Disney kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *