Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!6 dingen die je eigenlijk vaarwel moet zeggen. Voor een gelukkiger leven

Gelukkiger leven. Makkelijker gezegd dan gedaan, dat is 1 ding wat zeker is. Vandaag omschrijf ik 5 dingen die je eigenlijk zou moeten loslaten om gelukkiger te zijn. Want wil iedereen niet dat beetje extra geluksgevoel ervaren? Hieronder zijn trouwens een aantal punten waar ik zelf nogal moeite mee heb gehad om onder de knie te krijgen.

Jaloezie / Vergelijken met een ander
Al eerder schreef ik een artikel over het vergelijken met anderen en hoe we dit eigenlijk (on)bewust doen. Iets wat totaal overbodig is want je moet juist bezig zijn met jezelf. Jij moet immers het leven leiden en niet een ander. Kijk dus vooral naar wat jij wél hebt i.p.v. wat een ander heeft. Dit geeft al een stukje rust en geluk. Want er zijn vast wel mensen die juist wensen wat jij hebt.

Zie tegenslag als groei
Een hele lastige, want een tegenslag maakt dat je soms bij de pakken neer gaat zitten. Een wijze les die ik heb geleerd is het te zien als groei. In mijn geval, door veel baanverlies zag ik het al falen. Terwijl het 9 van de 10 keer aan de economie lag en niet aan mijzelf. Echter, heeft het me op de plek gebracht en me een sterker en ook mondiger persoon gemaakt. Iets waar ik op de dag van vandaag nog dankbaar voor ben. Ik ben hierdoor dus zeker gegroeid.

Negativiteit
Sta op met een positieve gedachte en het veranderd je gehele instelling en dag. Ik ben het daar zeker mee eens. Je kan met negatief denken maar de situatie wordt er dan niet beter op. Soms is het lastig om ergens een positieve draai aan te geven: maar elke negatieve gedachte kan je ombuigen, hoe klein ook.

Zelfverwijten
Ik ben iemand die altijd opsomt wat fout ging. ‘Ik had dit of dat moeten zeggen’ ‘dit of dat moeten doen’ Waarom deed ik het nou weer zo? En wat heb je eraan? Eigenlijk helemaal niks. Het is nou eenmaal gelopen hoe het is gelopen. De tijd kan je niet terug draaien, wel je houding en hoe je ergens mee omgaat.

Neem het leven niet zo zwaar
Ik neem het leven soms nog wel eens te serieus (terwijl niemand het overleefd haha). Lach wat meer, doe de dingen die je leuk vind en onderneem dingen uit je comfortzone. Je zult zien dat als je het leven luchtiger neemt, het ook luchtiger voelt.

Loslaten
Ik heb mijn moeilijkste les als laatste neergezet: loslaten. Iets waar ik als controle freak soms nog wel eens last van kan hebben. Nog steeds is dit voor mij een leerpuntje maar ik zet kleine stapjes in de goede richting. Piekeren of ergens in blijven hangen maakt niet dat het weggaat of beter wordt.

 photo IMG_20150815_143131_zps8ohevrqf.jpg
Bron: Loesje – Geniet! Want het leven duurt niet voor altijd.

En wat doe jij om een gelukkiger leven te leiden?

0
Geluksmomentjes, Hersenspinsels
Previous Story
Next Story

31 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Nicky
  15/10/2015 at 12:02

  Nou, dat heb ik toch aardig onder de knie, al zeg ik het zelf. Tevreden zijn met wat je hebt, werkt ook heel goed. Count your blessings!

 • Reply
  Jenn
  02/10/2015 at 15:27

  Mooie tips, vooral die eerste is zo belangrijk!

 • Reply
  Flavie
  30/09/2015 at 15:44

  Tips die af en toe wel eens van pas komen 🙂

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  28/09/2015 at 16:08

  Goede tips!!

 • Reply
  Miriam
  27/09/2015 at 14:49

  Wat een goeie allemaal zeg, vooral nummer 1 ook. Maar idd, makkelijker gezegd dan gedaan ;p

 • Reply
  Michelle
  27/09/2015 at 14:10

  Goede puntjes en inderdaad we zijn vaak te streng voor onszelf. Tegenslag verwerken en loslaten vind ik erg moeilijk, nu sluiten deze twee natuurlijk heel goed op elkaar aan en heb ik helaas dagelijks met ze te maken door mijn Hypermobiliteit en kinderwens.

 • Reply
  Rowan I My Pink Fairytale
  26/09/2015 at 22:29

  Mooie tips, dankjewel <3

 • Reply
  Wanda
  25/09/2015 at 14:59

  Proberen om de balans te zoeken maar dat valt soms niet altijd even mee…

 • Reply
  Nesrin
  24/09/2015 at 23:03

  Nummer 1 is héél belangrijk. Gelukkig heb ik niet zo snel last van zelfverwijten, alleen één gedachte keer eigenlijk terug en dat is eigenlijk dat ik te snel mijn mond open trek. Eerst nadenken en dan spreken.

  Fijn dat je hierachter bent gekomen en er mee bezig bent, hier heb je zelfkennis voor nodig.

  Bij mijn dochter op school zijn ze hier wel goed mee bezig, ze leren kinderen tegenwoordig niet alleen lezen, schrijven en rekenen maar zoveel meer en dit vind ik heel fijn.

 • Reply
  Nicky
  24/09/2015 at 21:56

  Wijselijk geschreven. Niets van dit alles is makkelijk, maar eens je de truc doorhebt.. Al wil het niet zeggen omdat je dit eindelijk kan toepassen in je leven, dat je nooit meer eens jaloezie of negativiteit kan ervaren, maar dan is het net de kunst om het los te laten. En eens je daar wat in geoefend hebt, zal je al gauw weten welke middeltjes je helpen bij het loslaten van iets..

 • Reply
  Angelique
  24/09/2015 at 21:16

  Als het nou eenmaal ook zo simpel was

  • Reply
   SAS
   25/09/2015 at 12:53

   Nooit beweerd dat het simpel is, het leven is nooit simpel en misschien maakt dit het juist soms ook zo leuk

 • Reply
  Vivian
  24/09/2015 at 20:00

  Zeker hele goeie punten! Ik vind vooral het groeien door tegenslag een heel krachtig iets, daar ben ik heel veel mee bezig: er is altijd wel iets wat je ervan kunt leren en dat kan je echt helpen. Verder helpt het mij ook heel erg om goed te kijken naar wat ik graag wil en hoe ik me voel, waar ik behoefte aan heb en dergelijke. Veel stilstaan bij hoe je je voelt en wat fijn is, dat is ook echt fijn!

 • Reply
  Puck
  24/09/2015 at 19:46

  Ik probeer niet alleen te vergelijken met wat beter is, maar juist ook te kijken naar mensen die het zwaarder / minder hebben en dat tegen de werkelijke realiteit te zetten. Zoals ik al ooit schreef, dat je je lichaam niet moet vergelijken met modellen, en ook niet (als moeder) met tieners. Die vergelijking is gewoon niet eerlijk, en je doet jezelf er enorm mee te kort. Dat helpt voor mij altijd…

 • Reply
  Tessa | 52druppels.nl
  24/09/2015 at 19:27

  Ja, hier zullen zich er veel in herkennen. Soms zijn we net mensen…

 • Reply
  Angelique
  24/09/2015 at 19:24

  Wat leuk om die foto van jou op het einde te zien en helemaal waar; geniet! Ik probeer momenteel meer trots te zijn op de kleine dingen die ik bereik, want altijd maar meer/beter willen, daar word je helaas ook ongelukkiger van!

 • Reply
  Billy
  24/09/2015 at 18:23

  mensen overdrijven vaak eigen problemen, terwijl die vaak in het niets vallen van wat anderen meemaken.
  Loslaten en relativeren maakt het leven vaak veel draaglijker, Saskia.
  Mooi logje!

 • Reply
  Ysanne
  24/09/2015 at 16:41

  Wat een mooi blogje. Dat loslaten is een goed punt en ook jezelf vergelijken… ik herken het allemaal heel erg!

 • Reply
  zwartraafje
  24/09/2015 at 15:20

  Soms is het zo moeilijk om bepaalde slechte gewoonten af te leren dat je er levenslang afscheid van lijkt te nemen. Ik moet mezelf toch regelmatig aan bepaalde zaken herinneren wanneer ik me er op betrap dat ik het weer denk/doe.

 • Reply
  Sabine
  24/09/2015 at 14:55

  Dat zijn supergoede tips en zó waar! Ook meteen heel moeilijke dingen om mee om te gaan. Niet alles, maar in een aantal herken ik me helaas nog steeds. Maar daar wordt wel aan gewerkt hoor 😉

 • Reply
  Inge
  24/09/2015 at 14:51

  Zo zo waar, en super wijze foto!

 • Reply
  Renske
  24/09/2015 at 14:47

  Goed dat je hierover schrijft. Zelf hebben mijn vriend en ik de afgelopen zomer te veel tegenslagen gehad, als je het mij vraagt. 😉 En natuurlijk hangt de kop op dat moment naar beneden, maar het is inderdaad de kunst alles te accepteren, proberen door te gaan, het een plekje te geven en met opgeheven hoofd naar de toekomst te kijken.

  Zelf vond ik loslaten en niet-negatief denken altijd een behoorlijke opgave. Tegenwoordig gaat het mij een stuk makkelijker af! Mede doordat ik mijzelf regelmatig de vraag stel: “Kan ik er wat aan veranderen?”

 • Reply
  Evelyne
  24/09/2015 at 13:47

  Ik herken mezelf wel in enkele puntjes (of was ‘t nu in allemaal? :p) Ik weet dat ‘k soms niet goed bezig ben of soms verkeerd reageer, maar me pas achteraf van bewust ben wat ‘k nu gezegd of gedaan heb. Op dit moment zit ‘k zo in een down-periode, waar alles wat misloopt mij zeer negatief kan maken. Dan zoek ‘k meestal mensen op die mij zouden kunnen opbeuren, maar soms slaat dat ook al eens tegen.

 • Reply
  Wendy
  24/09/2015 at 13:06

  Heel mooi geschreven, dat ´loslaten´is wat op dit moment ook bij mij past 🙂

 • Reply
  Annelies
  24/09/2015 at 11:50

  And that’s the way it is! Heel fijn geschreven. Eigenlijk zouden we dit soort dingen op school moeten leren! Ik vind ze nogal belangrijk. Wat ik ook erg belangrijk vindt en essentieel voor een gelukkiger leven is lief zijn voor jezelf. Daar plaats ik toevallig morgen een berichtje over op mijn blog. Maar eh, you nailed it!

 • Reply
  Simone
  24/09/2015 at 09:44

  Wat een mooie blog. Ik zag laatst een video van Sanny zoekt Geluk over loslaten. Dat je dus eigenlijk niet moet loslaten en moet omarmen. Daar kon ik mij op zich ook best in vinden. Maar toch denk ik dat ieder er zijn/haar eigen draai aan moet geven.

 • Reply
  Naomi
  24/09/2015 at 09:31

  Goede tips! Lastig toe te passen soms (ben mij in ieder geval, haha) maar het is wel goed om daar eens bij stil te staan. Je hebt je eigen leven in handen en zal er dus het beste van moeten maken. Jij moet het doen, niet een ander.

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  24/09/2015 at 09:11

  Spijker op z’n kop! Ik herken me – helaas – een aantal puntjes van hierboven. Vooral het vergelijken en loslaten vind ik lastig.

 • Reply
  Inge
  24/09/2015 at 08:55

  Ik herken me eigenlijk in allemaal wel. Het is lastig om er een draai aan te geven, maar wellicht met kleine stapjes tegelijk? Ik sla hem op trouwens, vind ik fijn!

 • Reply
  Morgaine
  24/09/2015 at 08:22

  Vooral zorgen dat je de juiste mensen om je heen hebt, die kritisch kunnen zijn maar wel opbouwend, er zijn ook mensen die dat lijken te doen maar je ondertussen dus kunnen trashen, die was nieuw voor mij, maar is nu ook verdwenen en zie wat ik ervoor terug krijg, exact waar mijn laatste blog ook over gaat nu, hahaha

  Die jaloezie, jeetje, ja, ik weet dat het bestaat maar zelf heb ik daar dus praktisch amper last van, ik gun iedereen alles en het gekke is, hoe mijn situatie ook is in het nu, wens ik niemand toe, toch blijken er heel veel mensen jaloers te zijn, en waarom? Dat is mij een absolute raadsel, misschien exact om wat jij al neer hebt gezegd, ik kan heel luchtig zijn, elke tegenslag los ik in the end ‘even’ op, al dan niet met hulp, maar ik durf dat ook, om hulp vragen en ga zo maar door.

  Allemaal puntjes die velen nog moeilijk of lastig vinden terwijl het juist heel normaal is, wanneer dat ooit is veranderd dat we zo ‘alleen’ alles zouden moeten doorstaan? Ik heb geen idee, maar vroeger heel vroeger was dat juist anders en in dorpen, hele kleine dorpen merk je dat ook nog vaak, dat de mentaliteit dan heel anders is, zoals het hoort te zijn.

  X

 • Reply
  Amy
  24/09/2015 at 08:11

  Ai ai, 5 van de 6 dingen die je hier noemt (alleen de bovenste niet) vind ik met enige regelmaat best lastig. Goed dat je het signaleert en ermee bezig bent!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png