Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Ik ga op reis en neem mee terug…

Je kent vast dat spelletje wel: Ik ga op reis en neem mee… eigenlijk gaat het altijd over het gene wat je mee gaat of moet nemen op vakantie. Echter zijn er heel wat dingen die ik niet meeneem, maar wel mee terug.

 photo 2014-12-23 07.32.06 1_zpsoya33tyq.jpg
De geweldig leuke Egel uit Centerparcs, 2014

 • Zeepjes
  Je ken ze wel, die zeepjes en shampoo’tjes in mini versies. Die neem ik dus altijd mee. En eigenlijk he, is het een sport geworden er zoveel mogelijk te krijgen. Zo stop ik ze dus in mijn tas zodat het lijkt of het ‘op’ is en wordt het soms weer bijgevuld. Je zou mijn collectie van onze huwelijksreis moeten zien. (een hele zak, whoops)
 • Kaarten
  Zowel verstuur ik altijd een aantal kaartjes naar vaste personen. Ook neem ik altijd een ansichtkaart zelf mee. Wat ik ermee doe? Eigenlijk niet zoveel. Ik heb er een aantal ingeplakt en verder is het gewoon leuk ze te hebben.
 • Mokken
  Deze zag je vast wel al aankomen. Vaak (als ze een leuke hebben) neem ik een mok mee. Ik deelde er al een aantal bij mijn meeste bijzondere en mooie mokken O.a. een mok uit Terschelling (huwelijksreis), Disney en Londen.
 • Magneetjes
  Ook neem ik meestal een magneetje mee van de plaats of het land waar we zijn
 • Zijn er dingen die jij standaard mee terug neemt vanaf vakantie?

  1
  Reizen en uitstapjes
  Previous Story
  Next Story

  45 Comments

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Simovic-Vuceljic Natasa
  22/08/2015 at 17:19

  Leuk artikel! Ik neem meestal een magneet, beeldje of ansichtkaart mee 🙂 Liefs! x

 • Reply
  Marcella
  16/08/2015 at 21:46

  Leuk dit! Ik neem ook altijd beauty mini’s mee. En mijn lief spaart stedenmokken van Starbucks. Daar hebben we er intussen dus heel veel van!

 • Reply
  Anneleen
  16/08/2015 at 16:34

  Haha ik neem ook altijd de zeepjes/shampoo van in een hotel ofzo mee. Alles wat er gratis staat, moet je meepakken is mijn motto 😉 ik stuur ook altijd een kaartje naar mijn vriend, hij verzamelt ze op zijn magneetbord, is een leuke traditie geworden! 🙂

 • Reply
  Tamarah
  16/08/2015 at 15:10

  Zo leuk om souvenirs mee te nemen! Mokken en kopjes daar ben ik ook dol op en mijn kast puilt al aardig uit. Magneten vind ik ook leuk als herinnering. Kaarten verstuur ik ook nog erg graag en neem er vaak ook in mee die dan in het fotoalbum wordt geplakt.

 • Reply
  Mariet
  15/08/2015 at 21:51

  Leuk! Ik neem ook sowieso altijd kaartjes mee vanaf een (vakantie)bestemming of dagje weg.
  Ik kom na vakanties heel vaak met nieuwe schoenen/laarzen thuis… niet eens bewust en ga er ook niet naar op zoek ofzo, maar toch overkomt het me haha!

 • Reply
  zwartraafje
  15/08/2015 at 21:02

  Eigenlijk niet, al gaan we ook niet zo vaak weg. Vroeger bewaarde ik wel steeds toegangsticketjes. Zowel van de cinema, als een festival maar ook van een museum-bezoek, Ik stuur doorgaans wel een kaartje naar enkele mensen wanneer we op vakantie gaan én ik bewaar de vakantiekaartjes die vrienden en familie naar ons sturen.

 • Reply
  Wanda
  15/08/2015 at 10:42

  Ik ben niet echt van de souveniers maar wel koop ik altijd een kalender voor het jaar erop zodat ik dan nog lekker kan na genieten…

 • Reply
  Nicky
  15/08/2015 at 08:41

  Leuk! Ik denk dat we allemaal wel (eens) mini verpakkingen shampoo en zeep mee terug nemen. Ik vind het altijd wel leuk om een aandenker mee terug te nemen, wat het is verschilt altijd wel.

 • Reply
  Rebecca
  14/08/2015 at 22:24

  Wat leuk, eens een omgekeerd artikel!
  Ik neem ook vaak zeepjes mee want dat gaat er altijd als een speer door heen haha

 • Reply
  Carmen Jardin
  14/08/2015 at 16:13

  Leuk artikel. Op het schip waar wij elk jaar op zitten krijg je altijd sloffen, ik heb dus heel wat sloffen thuis staan =$

 • Reply
  Danielle
  14/08/2015 at 11:17

  Haha zo leuk om te lezen wat jij meeneemt! Die zeepjes neem ik ook standaard mee, omdat die goed van pas komen voor de noodkamersetjes in het Ronald McDonald Huis waar ik vrijwilliger ben. Wat ik ook altijd meeneem is een snowblobe! Het begon met een souvenir van mijn ouders en inmiddels is het een uit de hand gelopen spaaractie haha… Binnenkort mag ik weer een (paar) nieuwe toevoegen uit Toscane, yes!

 • Reply
  Els
  14/08/2015 at 09:45

  Hahaha, van die zeepjes 🙂 . Ik vind het wel altijd leuk om iets op vakantie te kopen en soms duurt dat iets vinden zo lang!

 • Reply
  Amy
  14/08/2015 at 08:04

  Magneetjes, ja! Zo gek en lelijk als maar mogelijk is.. Dat vind ik altijd het leukst 😀

 • Reply
  Sheila
  14/08/2015 at 00:42

  Magneten neem ik ook mee. Super leuk. Maar ik probeer vooral unieke souvenirs te scoren: mijn haren laten klitten tot dreadlocks in Thailand, tattoos laten zetten in Indonesië en LA Ink. Een schedel van een rund met de hand uitgekerfde beelden uit Indonesië (heb ik laten verschepen). Stempels met de hand gemaakt speciaal voor mij uit Vietnam. Ga zo maar door. En alle souvenirs die geplaatst kunnen worden krijgen een plek in een speciale kamer.

 • Reply
  Jorien
  13/08/2015 at 23:56

  Magneetjes is sinds dit jaar mijn nieuwste dingetje haha. En verder kom ik bijna altijd met een boel locale voedsel specialteiten thuis haha.

 • Reply
  Vetexbart
  13/08/2015 at 23:05

  Haha, de zeepjes! Dat komt me bekend voor. Ik verstop zo ook altijd in mijn koffer zodat ik er zeker iedere dag nieuwe krijg 🙂 Leuke post!

 • Reply
  Nicky
  13/08/2015 at 22:51

  Ik houd niet zo van souveniertjes maar omdat ik tóch een aandenken wil hebben, koop ik altijd een sleutelhanger. Ze hangen allemaal bij elkaar aan het boekenplankje bij mijn bed.

 • Reply
  Sanne
  13/08/2015 at 21:19

  De mini flesjes ken ik ook, die neem ik ook altijd mee.
  Zonnecreme gaat ook mee en andere dingen.

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  13/08/2015 at 20:58

  Ik neem ook zeepjes mee hihi. Niet dat die vaak heel bijzonder zijn haha. Iets met hebberig?! Ik neem herinneringen mee terug, maar die is een beetje flauw he haha. Soms neem ik ook bonnetjes of kaartjes mee, om die te bewaren voor een plakboek. Om ze vervolgens níet in te plakken….

 • Reply
  Simone
  13/08/2015 at 20:34

  Ik spaar magneetjes voor op de koelkast, maar dan eigenlijk wel van buitenlandse bestemmingen 🙂

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  13/08/2015 at 20:30

  Heel veel mooie herinneringen! En ik probeer altijd wel een souvenirtje mee te nemen als aandenken.

 • Reply
  Saar
  13/08/2015 at 20:07

  Bij mij zijn dat stenen geworden. Ik heb zo’n verzameling in de boekenkast liggen. Heel leuk 😀

 • Reply
  Anne-Sterre
  13/08/2015 at 19:59

  Ohh wat een lief egeltje <3
  Als ik in een hotel ben (als, komt niet vaak voor..) dan neem ik inderdaad wel zeepjes en shampoo mee. Vroeger ook wel eens kaarten of magneetjes. Of streekproducten.

 • Reply
  Billy
  13/08/2015 at 18:46

  die toiletartikelen (zeep, shampoo,…) durven wij wel eens meebrengen als we ergens verbleven hebben. Maar andere “herinneringen” niet echt nee, behalve de foto’s dan!

 • Reply
  Rosanne
  13/08/2015 at 17:47

  Leuk artikel! Ik koop standaard een aantal ansichtkaarten en een paar magneetjes. De magneetjes neem ik mee voor mijn oma die ze spaart (en er inmiddels al zo’n 300 heeft haha)

 • Reply
  Nesrin
  13/08/2015 at 17:03

  Wat heb je dit leuk bedacht! Zeepjes gaan ALTIJD mee terug 😉

  Vaak ook een bruin tintje en kapotte slippers die ik niet daar weg gooi maar thuis hahaha

 • Reply
  Roxanne | Peachlife
  13/08/2015 at 17:00

  Leuk artikel! Ik stuur meestal wel een kaartje 🙂

 • Reply
  Sabine
  13/08/2015 at 16:44

  Leuk! Ik koop al jaren niet echt souvenirs meer. Ik neem wel dingen mee terug, maar echt dingen die ik kan gebruiken. Ook als ik vanuit Colombia naar NL ga neem ik mooie dingen mee voor het thuisfront, zoals sjaals of poncho´s of typisch eten van hier. Toen mijn ouders hier waren gingen ze terug met drie paar nieuwe schoenen van leer die hier veel goedkoper zijn 😀 Ohja en koffie neem ik ook altijd mee voor familie 🙂

 • Reply
  Linda
  13/08/2015 at 16:08

  Haha magneetjes zijn onweerstaanbaar hè! Die neem ik altijd mee voor mijn moeder als souvenir, die spaart ze namelijk al jaren 🙂
  Ik neem wel altijd een souvenirtje mee, maar eigenlijk niet echt iets standaards. In Rome heb ik afgelopen juni een hoedje gekocht (nu heb ik er twee, de andere kreeg ik van een vriend) dus misschien moet ik daar maar een traditie van maken haha!

 • Reply
  Godelieve
  13/08/2015 at 15:18

  Tegenwoordig neem ik voornamelijk veel dierbare herinneringen mee naar huis 😉
  Vroeger kocht ik wel vaak iets maar dan geen typische souvenirs, gewoon iets wat ik mooi vond.
  Voor mijn zoons neem ik meestal wel iets mee zeker als het iets is waarvan ik weet dat ze het graag willen hebben.

 • Reply
  Deborah
  13/08/2015 at 14:20

  Een vingerhoedje voor mijn tante haha, die spaart ze uit alle landen.
  En natuurlijk nieuwe verhalen voor mijn blog, aangevuld met foto’s.

 • Reply
  Esmeralda
  13/08/2015 at 13:08

  Ik stuur onze ouders altijd een kaartje, we nemen magneetjes mee voor mijn mams en vriendlief en ik sparen shotglaasjes uit alle landen/plaatsen waar we samen geweest zijn 😀

 • Reply
  maroussia
  13/08/2015 at 13:02

  Wij nemen ook altijd mageetjes mee! Maar ook andere souvenirs voor vrienden en ik kom altijd terug met meer dan 1 lipstick hahaa

 • Reply
  Stephanie van Drunen
  13/08/2015 at 12:59

  Leuk artikel! Ik verstuur ook altijd kaartjes en neem zelf ook kaarten mee per bestemming waar ik ben geweest 🙂 . Gewoon, om te bewaren.
  Er verder neem ik altijd elongated coins mee als ik ze kan vinden! Of inderdaad magneetjes haha.

 • Reply
  Morgaine
  13/08/2015 at 11:31

  Whahaha, ja bijna hetzelfde, de magneetjes, en als het echt heel bijzonder is en voor mij ook herinneringen heeft, zorgen mijn ouders ervoor dat ik de magneetjes krijg. En die ansichtkaarten, jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ooit zelfs met mijn opa, op vakantie, nicht was gewoon thuis, en mijn opa en ik kochten elke dag een ansichtkaart om die dan elke dag te posten voor mijn nicht… met kleine rare teksten. Ze heeft ze pas geleden nog opgezocht, het is nog niet compleet, maar wat gaaf om dat terug te zien. Vooral omdat onze opa niet meer is sinds 1997 en laat die vakantie nu ook in 1997 zijn geweest, kortom er kleven herinneringen aan…. heel veel, dierbaar…

  Wat je zou kunnen doen met die ansichten, is in lijstjes zetten, wat je nog lost heb, de mooiste eruit zoeken en net als je printables, in lijstjes erbij zetten of in een ander hoekje zetten 😉

  X

 • Reply
  Loïs
  13/08/2015 at 10:51

  Gek genoeg neem ik meestal een steen of schelp mee van de wandelingen die er gemaakt worden tijdens de vakantie of een dag uit 🙂

 • Reply
  Me, Myself and We
  13/08/2015 at 10:47

  Veel foto’s! (Onze laatste vakantie iets van een 1600…) Vroeger nam ik stenen kikkertjes mee om in ons kleinste kamertje te zetten, maar ondertussen staat dat ook aardig vol. Hoewel ik met een beetje proppen er nog wel bij krijg, maar dan is het overzicht weg natuurlijk…

 • Reply
  Bente
  13/08/2015 at 10:44

  Heel veel foto’s. En verder is er niet echt iets dat ik ‘spaar’ van vakantie bestemmingen 😉

 • Reply
  Kim
  13/08/2015 at 10:11

  Leuk! Bij mij verschilt het heel erg per locatie wat ik meeneem, eigenlijk.
  Liefs

 • Reply
  Chantal Huijbregts
  13/08/2015 at 09:47

  Wij nemen altijd een typisch streek of land ding mee voor de souvenir kast

 • Reply
  Jenn
  13/08/2015 at 09:37

  Leuk lijstje. Zeepjes en miniverpakkingen neem ik ook altijd mee… Kaarten koop ik ook graag, mooie bezienswaardigheden krijg ik zelf nooit zo mooi op de foto als de kaartfotograaf 🙂 Ik gebruik ze dus echt als aanvulling op mijn eigen foto’s.

 • Reply
  Lonneke
  13/08/2015 at 09:31

  Ik neem vooral veel foto’s mee terug. Ik koop eigenlijk nooit souvenirs o.i.d.

 • Reply
  Deisy
  13/08/2015 at 09:19

  Magneetjes voor mijn schoonouders: altijd standaard! En soms zelfs meer kleding dan waarmee ik heen ging: ik vind winkelen in mijn vakantie namelijk ook wel altijd leuk haha 😉 X

 • Reply
  Saskia
  13/08/2015 at 08:54

  Ik probeer ook altijd een magneetje mee te nemen van de stad of plaats waar we op vakantie zijn. Leuk als herinnering!

 • Reply
  Bianca
  13/08/2015 at 08:42

  Ik neem eigenlijk alleen souvenirs mee als ik iets leuks zie haha! Dit kan een kledingstuk zijn maar ook makeup of een leuk beeldje / accessoire! XO

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png