Recensie: Mooie meisjes. De nieuwe Slaughter

‘He een nieuwe van Karin Slaughter’. Ik stond verbaast te kijken in de boekenwinkel waar ik altijd even neus tussen de boeken. Ik wist helemaal niet dat er een nieuwe aanzat te komen van deze schrijfster maar heb hem direct meegenomen. Haar complete collectie heb ik hier staan en stuk voor stuk hebben ze me zeker gefascineerd. Jullie zijn dan ook vast niet verbaast dat ik na 2 weken dit boek uit had.

Waar gaat het boek over

‘You’ll always be my pretty girl…’

Wanneer op het nieuws melding wordt gemaakt van een vermist meisje, moet Claire Scott ongewild terugdenken aan haar eigen zusje. Zij verdween twintig jaar geleden, en het mysterie is nooit opgelost. Maar als Claire alsnog de waarheid over haar zus ontrafelt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn.

Julia, het zusje van Claire Scott, is negentien wanneer ze verdwijnt. De sheriff had zijn schouders opgehaald: ‘Meiden lopen de hele tijd weg’. Alsof Claire’s zusje zomaar een meisje was. Claire is altijd blijven zoeken naar haar zusje. Wanneer 20 jaar later op het nieuws melding wordt gemaakt van een vermist meisje, Anna Kilpatrick, gaan Claire’s gedachten gelijk terug naar haar zusje. Na een avondje uit met haar man Paul worden ze overvallen en Paul wordt neergestoken. Wanneer Claire van de begrafenis thuis komt staat de politie op de dam en blijkt er te zijn ingebroken. Waar zijn de daders naar op zoek geweest?
Wat doe je als de waarheid anders is als dat jij altijd had gedacht?

Tekst deels van hebban deels van thrillerlezers

Wat ik vond van het boek

Het is zeker weer een waardig Slaughter boek. Dit keer met hele andere hoofdpersonen & een andere verhaallijn. Elk hoofdstuk bevat een ander personage. De vader die brieven schrijft aan zijn vermiste dochter, Clair zelf en de andere personages. Het begint gelijk goed, zoals ik gewend ben van haar. Wel is het af en toe moeilijk te schakelen tussen de personages. ALs je eenmaal in het verhaal zit sleept het je mee met de spanning. Wel had ik 1 ding (wat eigenlijk een groot deel van het verhaal is) al vanaf het begin door, maar dit maakt het zeker niet minder spannend (hierdoor wel een ster minder). Langzaam vallen alle puzzelstukjes in elkaar…

De personages zijn weer echt levendig beschreven net als Will Trent en Sara Linton. Dit vind ik altijd zo knap van Slaughter, je hebt een hekel aan iemand of je vind iemand juist heel sympathiek. Je leeft echt daadwerkelijk mee met fictieve personen.

Een echte Slaughter alleen minder luguber en gedetailleerd dan sommige van haar boeken, tot je bij het einde komt…

Rating: โ˜…โ˜…โ˜…

19 reacties op “Recensie: Mooie meisjes. De nieuwe Slaughter

 1. Ik ben dol op thrillers zoals je weet, maar heb eigenlijk nog geen slaughter aangeraakt, de titels raken me niet echt, maar als ik jou er zo over hoor, denk ik toch dat ik eens een slaughter ga lezen. Leuke review

 2. Ondanks dat Karin Slaughter zo’n bekende schrijfster is heb ik nog nooit een boek van haar gelezen! Misschien omdat ze series schrijft en ik het liefs bij deel 1 begin? Klopt het dat dit boek geen onderdeel is van een serie?

  1. Dit boek is inderdaad geen onderdeel van die serie. De boeken van de serie zijn trouwens ook apart te lezen (hoewel de verhaallijn van de hoofdpersonen dan wel iets door elkaar loopt)

 3. Ik hou erg van thrillers, maar heb nog nooit iets van Karin Slaughter gelezen. Moet er toch eens aan beginnen als ik dit zo lees! ๐Ÿ™‚

  1. Toch is dit net weer wat anders dan haar andere reeks boeken. Zeker een aanrader dus, ook al hou je niet zo van haar boeken.

 4. Thrillers zijn niet zo mijn ding, maar ik ben er nu heeel benieuwd naar. Ik heb ooit een boek gelezen die hier op lijkt. Ik wil nu eigenlijk wel weten wat er met haar zus is gebeurd.

 5. Je verhaal maakt me wel nieuwsgierig, heb ’t boek volgens mij ook zien liggen bij de boekenwinkel.

 6. Gaaf dat elk hoofdstuk een ander personage bevat! Ik hou er wel van als de schrijver zoiets ‘anders’ goed neerzet ๐Ÿ™‚

 7. Dit genre zijn ook echt voor mij de mooiste boeken. Ik ken zelf nog niets van haar dus ik denk dat ik deze maar eens ga lezen, klinkt goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *