Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Recensie: Mooie meisjes. De nieuwe Slaughter

‘He een nieuwe van Karin Slaughter’. Ik stond verbaast te kijken in de boekenwinkel waar ik altijd even neus tussen de boeken. Ik wist helemaal niet dat er een nieuwe aanzat te komen van deze schrijfster maar heb hem direct meegenomen. Haar complete collectie heb ik hier staan en stuk voor stuk hebben ze me zeker gefascineerd. Jullie zijn dan ook vast niet verbaast dat ik na 2 weken dit boek uit had.

 photo 2015-07-09 09.34.14 1_zpsbntavja7.jpg

Waar gaat het boek over

‘You’ll always be my pretty girl…’

Wanneer op het nieuws melding wordt gemaakt van een vermist meisje, moet Claire Scott ongewild terugdenken aan haar eigen zusje. Zij verdween twintig jaar geleden, en het mysterie is nooit opgelost. Maar als Claire alsnog de waarheid over haar zus ontrafelt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn.

Julia, het zusje van Claire Scott, is negentien wanneer ze verdwijnt. De sheriff had zijn schouders opgehaald: ‘Meiden lopen de hele tijd weg’. Alsof Claire’s zusje zomaar een meisje was. Claire is altijd blijven zoeken naar haar zusje. Wanneer 20 jaar later op het nieuws melding wordt gemaakt van een vermist meisje, Anna Kilpatrick, gaan Claire’s gedachten gelijk terug naar haar zusje. Na een avondje uit met haar man Paul worden ze overvallen en Paul wordt neergestoken. Wanneer Claire van de begrafenis thuis komt staat de politie op de dam en blijkt er te zijn ingebroken. Waar zijn de daders naar op zoek geweest?
Wat doe je als de waarheid anders is als dat jij altijd had gedacht?

Tekst deels van hebban deels van thrillerlezers

Wat ik vond van het boek

 photo mooiemeisjes_zpscptrsflg.jpg

Het is zeker weer een waardig Slaughter boek. Dit keer met hele andere hoofdpersonen & een andere verhaallijn. Elk hoofdstuk bevat een ander personage. De vader die brieven schrijft aan zijn vermiste dochter, Clair zelf en de andere personages. Het begint gelijk goed, zoals ik gewend ben van haar. Wel is het af en toe moeilijk te schakelen tussen de personages. ALs je eenmaal in het verhaal zit sleept het je mee met de spanning. Wel had ik 1 ding (wat eigenlijk een groot deel van het verhaal is) al vanaf het begin door, maar dit maakt het zeker niet minder spannend (hierdoor wel een ster minder). Langzaam vallen alle puzzelstukjes in elkaar…

De personages zijn weer echt levendig beschreven net als Will Trent en Sara Linton. Dit vind ik altijd zo knap van Slaughter, je hebt een hekel aan iemand of je vind iemand juist heel sympathiek. Je leeft echt daadwerkelijk mee met fictieve personen.

Een echte Slaughter alleen minder luguber en gedetailleerd dan sommige van haar boeken, tot je bij het einde komt…

Rating: โ˜…โ˜…โ˜…

2
Boeken, film/tv & youtube
Previous Story
Next Story

19 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Simovic-Vuceljic Natasa
  10/08/2015 at 17:01

  Lijkt me een geweldig boek! ๐Ÿ™‚ Liefs! x

 • Reply
  Nicky
  02/08/2015 at 14:27

  Ben er toevallig gisteren aan begonnen. Ben benieuwd!

 • Reply
  Lies
  28/07/2015 at 21:42

  Ik ben dol op thrillers zoals je weet, maar heb eigenlijk nog geen slaughter aangeraakt, de titels raken me niet echt, maar als ik jou er zo over hoor, denk ik toch dat ik eens een slaughter ga lezen. Leuke review

 • Reply
  Henrieke
  28/07/2015 at 20:27

  Ondanks dat Karin Slaughter zo’n bekende schrijfster is heb ik nog nooit een boek van haar gelezen! Misschien omdat ze series schrijft en ik het liefs bij deel 1 begin? Klopt het dat dit boek geen onderdeel is van een serie?

  • Reply
   SAS
   30/07/2015 at 15:19

   Dit boek is inderdaad geen onderdeel van die serie. De boeken van de serie zijn trouwens ook apart te lezen (hoewel de verhaallijn van de hoofdpersonen dan wel iets door elkaar loopt)

 • Reply
  Lilian
  28/07/2015 at 15:12

  Ik hou erg van thrillers, maar heb nog nooit iets van Karin Slaughter gelezen. Moet er toch eens aan beginnen als ik dit zo lees! ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  28/07/2015 at 14:17

  De titel spreekt me aan, maar ik weet dat ik de boeken van K. Slaughter meestal niks vind.

  • Reply
   SAS
   30/07/2015 at 12:33

   Toch is dit net weer wat anders dan haar andere reeks boeken. Zeker een aanrader dus, ook al hou je niet zo van haar boeken.

 • Reply
  maroussia
  28/07/2015 at 12:43

  Thrillers zijn niet zo mijn ding, maar ik ben er nu heeel benieuwd naar. Ik heb ooit een boek gelezen die hier op lijkt. Ik wil nu eigenlijk wel weten wat er met haar zus is gebeurd.

 • Reply
  Deborah
  28/07/2015 at 12:31

  Oeh… Dat klinkt wel weer als een fijn boek.
  Moet ik ook eens achteraan.
  Bedankt voor de tip!!

 • Reply
  Ysanne
  28/07/2015 at 12:24

  Oeh ben benieuwd, zag deze inderdaad al liggen. Klinkt in ieder geval goed!

 • Reply
  Shop it and Pop it
  28/07/2015 at 11:53

  Oehh dat klinkt spannend! Dit boek komt op mijn lijstje te staan ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Anne-Sterre
  28/07/2015 at 11:36

  Je verhaal maakt me wel nieuwsgierig, heb ‘t boek volgens mij ook zien liggen bij de boekenwinkel.

 • Reply
  Chantal
  28/07/2015 at 11:03

  ik heb hem al zien liggen, maar wil eerst mijn huidige boek uitlezen voor ik hem koop

 • Reply
  Rosa
  28/07/2015 at 10:37

  Gaaf dat elk hoofdstuk een ander personage bevat! Ik hou er wel van als de schrijver zoiets ‘anders’ goed neerzet ๐Ÿ™‚

 • Reply
  debby
  28/07/2015 at 09:21

  Dit genre zijn ook echt voor mij de mooiste boeken. Ik ken zelf nog niets van haar dus ik denk dat ik deze maar eens ga lezen, klinkt goed.

 • Reply
  Jenn
  28/07/2015 at 08:44

  Klinkt als een goed boek, die gaat op mijn lijstje ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Godelieve
  28/07/2015 at 08:38

  Als je zo spannend over een boek schrijft dan kan het niet anders of ik wil het lezen!
  Deze komt dus op mijn lijstje te staan ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  28/07/2015 at 08:35

  Ik ben niet zo dol op dit soort spannende boeken, maar het verhaal klinkt wel heel tof. Ben toch wel nieuwsgierig nu.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png