Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Challenge: Een week offline leven. Hoe is het gegaan?

Jeuj, I’m back. Het weekje offline zit erop! Mijn blog feed puilt uit net als mijn inbox. Vorige week was ik geheel een week offline. In dit artikel bespreek ik hoe het me is vergaan, of het me is bevallen en waar ik tegen aan liep. Een week zonder mijn blog, social media, minder bellen/whatsapp, email en minder achter de tv.

Eigenlijk is het van de zotte dat we niet meer zonder internet/social media kunnen. Ik kreeg heel veel reacties op mijn offline weekje met: ‘Dat zou ik echt niet kunnen en wat knap’ Iets wat ik zeker ook moeilijk vind hoor, zonder internet. Vandaar ook deze uitdaging om de sleur een beetje doorbreken. Als er storing is & ik niet online kan ga ik al zowat dood. IkKanNietBloggen. Terwijl er toch een hoop andere (leuke/leukere) dingen zijn in het leven. Vroeger was internet nรฉt zijn intrede aan het doen en vermaakte ik me ook prima. Waarom dus ook niet deze week?

 photo 2015-01-240418211_zpsbc527d09.jpg(bron)

En zal je net zien, besluit ik een week offline te gaan barst ik van de inspiratie

Een hele week offline dag 1

De eerste dag van de challenge moest ik een hele dag werken. Zeker een voordeel, waardoor ik ook niet veel online kon. Het enige wat ik heb gedaan is de openingstijd van een winkel waar ik heen moest checken. Ik kreeg deze dag bij binnenkomst al een stapel tekeningen van verschillende kinderen. Ik kan mijn werk dan zo waarderen<3

Een hele week offline dag 2

De eerste echte dag dat het moeilijk zou gaan worden maar ik heb het gehaald. Ik ruimde mijn kleding kast op, verstuurde kaartjes naar lieve vriendinnen, had een ziekenhuisbezoek ‘s avonds (familie van M.), deed boodschappen en we haalde verf voor de extra kamer dit weekend te verven. Het enige digitale wat ik heb gedaan vandaag is 2 series kijken (2 afleveringen per serie). Verder niet op internet geweest.

Een hele week offline dag 3

Deze dag moest ik werken tot 18:30. Gezellige dag gehad en gaan bowlen met de kids. Verder alleen mijn series opgenomen en ging vroeg naar bed met een boek. Na een lange werkdag was dat heerlijk.

 photo hgjkbgjbjnj_zps9l9variz.jpg

Een hele week offline dag 4

Weer een werkdagje, een gezellig dagje speeltuin. Heerlijk veel buiten geweest en kreeg een lief t-shirt van een collegaatje.
Ik was geheel offline en keek alleen 2 afleveringen van een tv serie.

Een hele week offline dag 5

vandaag kwam lief vriendinnetje Wendy langs en maakte ik het huis geheel schoon. wasjes draaien en lekker alles fris en fruitig. Ook kwam onze salontafel vandaag aan. Vandaag, 17-7 is het de dag dat we 8 jaar samen zijn<3 Het enige digitale wat ik deed vandaag was dit op Facebook zetten (doe ik elk jaar) alleen verder niet meer naar de reacties erop gekeken. Tevens typte ik al een stuk van dit artikel, aangezien ik hier volgende week geen tijd voor hem en hem graag aan het begin van de week wil plaatsen.

Een hele week offline dag 6

Ik ruimde eindelijk eens de administratie op & was weer lekker bezig in huis. Vooral ook heerlijk op de bank gezeten en niks gedaan. Verder wel even onze bank (die we verkopen (klik op deze link om hem te zien), mocht je interesse hebben/ meer info willen kan je het in de comments achterlaten) op FB gezet. Tevens zijn we veel bezig geweest met de reparatie van de gevel, wat een gezeur en gezeik hebben we daarover gehad vanuit de commissie. Misschien dat ik er nog wel eens een blogje over schrijf.

Een hele week offline: laatste dag

Vandaag een offline/online dag! Ik plaatste een foto op Instagram en ga lekker bezig zijn met bloggen/reageren. Dit vandaag nog wel met mate. Ik wilde eigenlijk ‘s ochtends gaan skaten maar het weer zat niet mee. Een lekker binnen-hang-dagje dus vandaag. De aller laatste dag dus, hoewel ik aankomende 3 dagen volle dagen moet werken en dus ook weinig online ga zijn. Vandaar het voorwerken van vandaag voor dit artikel, om hem toch gelijk 1 week na de challenge te plaatsen. Ook heb ik onze keukenkastjes opnieuw ingericht.

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

Moeilijk? Dat zeker. Vooral de eerste dagen miste ik vooral m’n blog. Ik heb zelfs gedroomd een avond dat mijn layout er helemaal niet goed uitzag en ik dit dus niet kon aanpassen haha. Het minderen van social media heeft we zeker rust gegeven en is iets wat ik zeker ga volhouden.

Wat ik wel de eerste dagen in de week heb gedaan is het checken van mijn mail. Dit i.v.m de salontafel die geleverd werd (op Vrijdag uiteindelijk) Ik moest dit in de gaten houden voor een tijd/datum af te spreken voor het leveren. Dit is hem geworden en ben er super blij mee.

 photo 2015-07-17 08.15.16 1_zpsmsvg3b1s.jpg

Wat heb ik eraan gehad

Veel eigenlijk. Een stukje rust, even wat minder druk op de ketel en genieten als ik uit werk kwam. Het weten dat ik zonder kan als ik echt wil. Ik heb mijn blog zeker wel gemist (vooral eigenlijk alleen mijn blog) en merkte de eerste dagen dat ik automatisch op social media apps klikte zonder ook echt het daadwerkelijk door te hebben. Nu ik me daar bewust van ben wil ik minder vaak ‘doelloos’ klikken. Ook heb ik zelfs mรฉรฉr volgers erbij gekregen terwijl ik minder online was. Toch een gek gegeven.

Ik heb meer gelezen, meer genoten van het weer en mijn huis is schoner en opgeruimder. Omdat ik dit verkoos te doen boven internet. Of ik dit vaker ga doen een week? Misschien wel. Misschien maar een dag of een aantal dagen. Iniedergeval is het me wel bevallen dit weekje offline. Inspiratie voor artikelen heb ik ‘old skool’ uitgeschreven om later te kunnen verwerken. En dat waren er een hoop.
Binnenkort dus een hoop nieuwe artikelen op iliveformydreams.

 photo 2015-07-18 10.35.17 1_zpsb6nl7cbx.jpg

Zou jij het kunnen een week offline? Mocht je mee hebben gedaan (of dit nog gaan doen) ben ik erg benieuwd naar jullie ervaringen.

1
Challenges
Previous Story
Next Story

64 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  verna
  29/10/2017 at 17:18

  heb ik zelf ook een xtje gedaan maar dan 5 dagen, je wordt wel echt bewust van je telefoon-gebruik!

 • Reply
  Kim | Kimsbloglife
  29/12/2015 at 10:50

  Wauw, ik vind dit toch ook wel knap hoor! Ergens zou ik het ook wel eens willen doen ๐Ÿ™‚ Maar op zo’n gewone doordeweekse week lijkt het me niet makkelijk en denk ik dat het me zelfs nog onrustiger zou maken omdat het niet “mag”. Ik heb er wel al eens over gedacht het tijdens een weekendje weg te doen, of zelfs tijdens een week op vakantie. Hoewel het dan ook wel net fijn is om wat foto’s en dergelijke te kunnen delen op social media… Maar ik ga er toch eens over nadenken!

 • Reply
  Linda
  27/07/2015 at 20:26

  Je hebt het super gedaan! Wat fijn dat het zo goed is bevallen ๐Ÿ™‚
  Ik was afgelopen week op de camping (evangelisatie en recreatie) en daardoor nauwelijks online, alleen af en toe ‘s avonds/’s nachts even op Whatsapp. Ik denk dat ik ook wel een gewone week offline wil gaan proberen ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Marcella
  27/07/2015 at 18:36

  Ik was in Canada drie weken grotendeels offline. We kozen zelf campings zonder wifi. En dat was best onwennig, maar uiteindelijk juist erg fijn! Jammer dat het online zijn ook weer zo snel went ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Simovic-Vuceljic Natasa
  22/07/2015 at 18:36

  Wat leuk om je ervaring hierover te lezen ๐Ÿ™‚ Ik heb een offline dagje gehad enkele maanden geleden (verplicht eigenlijk aangezien er alweer een stroompanne was) en ik heb hier toen ook over geschreven. Echt gek hoe we gehecht raken aan internet. Ik ben sinds maandag terug in Montenegro dus ik heb geen WIFI meer en dat nu net met een nieuwe smartphone .. En geloof me, ik wordt er een beetje panisch van ๐Ÿ˜› Ik ga morgen meteen wat extra herladen om me te kunnen aanmelden de komende week want het gaat echt niet ๐Ÿ˜› Liefs! x

 • Reply
  Mariska
  21/07/2015 at 22:16

  Grappig om te lezen dit! Zelf heb ik wel eens gemerkt vorig jaar, toen het even niet goed met mezelf ging, ik me ook ging afsluiten voor social media. Gooide Facebook van m’n telefoon en twitter opende ik ook niet vaak. Alleen zonder Facebook gaf me dat al enorm veel rust omdat je onbewust toch geprikkeld wordt door al die dingen die je eigenlijk leest en niet wilt lezen. Teveel info.

 • Reply
  annouska
  21/07/2015 at 21:59

  Een week offline, wat zal dat heerlijk zijn voor mij. Alleen vind ik dat denk ik erg moeilijk, dus ik denk dat ik nog even pas. Maar ik zie er wel heel veel voordeel in.

 • Reply
  Michelle
  21/07/2015 at 18:23

  Wat fijn dat je zoveel in en rondom het huis hebt kunnen doen! Dat is het voordeel van niet online zijn, je hebt vaak zoveel tijd over!
  Meestal op vakanties hebben wij een echte offline week! Heerlijk vind ik het dan. Thuis ben ik eigenlijk heel de dag alleen en dan vind ik het wel fijn om even op facebook of instagram te kijken, en natuurlijk mijn blog en de blogs die ik volg. Ik merk wel dat vooral in Facebook veel tijd gaat zitten, vaak nutteloos scrollen en berichtjes lezen. Dit doe ik dus ook minder, de app is al een tijdje verwijderd. Zo kijk je er een stuk minder vaak op, eerder bij ieder plingeltje greep ik naar mijn mobiel onder het motto ‘eventjes kijken’.. uurtje later haha.

 • Reply
  Nicole
  21/07/2015 at 18:20

  Kunnen? Zeker, ik was vrijwel offline tijdens de vakantie..
  Maar willen? Nee…. Mijn blog hoort een beetje erbij ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Sabine
  21/07/2015 at 14:45

  Superleuk dat je het zo goed hebt volgehouden! Ik merk alleen al de rust als ik op vakantie ga en geen bereik heb (dat gebeurt hier nogal eens namelijk ๐Ÿ˜‰ ). Ik weet dat het veel rust geeft om niet zoveel te kijken, maar soms is het gewoon moeilijk. Wil ik toch bijblijven ofzo. Ik vind je verhaal wel een stimulans om toch te proberen minder online te zijn op Facebook, is helemaal niet nodig namelijk denk ik.

 • Reply
  Nettie
  21/07/2015 at 11:28

  Hahaha wat biezaar ik heb ook de eerste ochtend mijn kleding kast opgeruimd! Ik genoot meer van de moment en de reis in de trein en bus! In plaats de hele tijd met de tefoon bezig zijn! En rust in me kop! Ga zeker nog een x doen en dan ook zonder tv!

 • Reply
  Nicky
  21/07/2015 at 09:37

  Dat geeft inderdaad een stukje rust in je hoofd. Ik kon zelf door verbinding storing meer als een weekje niet online, maar gelukkig was dit gedurende de verhuizing waardoor ik het eigenlijk niet erg vond. Ondanks dat ik het gevoel van ‘missen’ had voelde het ook wel ergens ‘opgelucht’ een soort van rust.
  Heel knap dat je het volgehouden hebt!

 • Reply
  Sheila
  20/07/2015 at 22:46

  Wat goed dat je daar bewust de tijd voor hebt genomen. Ik vind het wel knap, omdat ik merk dat ik vaak op mijn mobiel zit te spelen. Instagram bekijk ik elke dag bijvoorbeeld. Mijn Facebook laat ik wel vaker met rust, merk ik. Maar appen is ook vaste kost. Ik spreek mezelf wel eens streng toe. Leg ik bewust mijn mobiel weg, als ik met mijn zoontje aan het spelen ben. Want het kan toch niet zijn dat ik liever op Instagram kijk, dan zie wat mijn zoontje doet? Maar goed, dat gaat natuurlijk gecombineerd met de foto die ik dan net heb genomen van mijn ventje die ik ook meteen wil plaatsen. Hmm…

  Ik betrap mezelf erop dat ik soms echt te vaak met mijn mobiel bezig ben. Laat ik daarom eens beginnen met een avond; boek lezen, in bad.. Want zoals je zelf ook schreef, je krijgt er zeeรซn van tijd voor terug!

  • Reply
   SAS
   22/07/2015 at 08:48

   Laat me weten of het is bevallen ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Dascha
  20/07/2015 at 22:11

  Wow, dat vind ik wel heel knap! ๐Ÿ™‚ Wel goed om een keer te doen!

  xoxo
  Link verwijderd

 • Reply
  Nicky
  20/07/2015 at 21:05

  Fijn dat het zo goed beviel. Ik zou er niet zo’n moeite mee hebben. Ik internet meestal uit verveling, als ik niks anders (meer) te doen heb. Dus al met al internet ik niet zo heel erg veel. Leuke tafel!

 • Reply
  Billy
  20/07/2015 at 20:51

  volledig offline gaan zou moeilijk voor me zijn, maar zou het wel overleven denk ik…
  Iedereen zou wel wat minder virtueel moeten leven en meer de รฉchte mensen aandacht geven

 • Reply
  sanne
  20/07/2015 at 20:40

  Eerlijk gezegd ik vind het knap dat je dit kan.
  Ik zou het niet kunnen, ben nu al verslaafd aan social media. Ik kan best een aantal uurtjes zonder maar niet een hele week.

 • Reply
  debby
  20/07/2015 at 20:31

  Wauw respect zeg! Ik heb sinds een tijdje geen Facebook meer en dat geeft mij eigenlijk al meer rust. Ik zou mijn blog echt teveel missen als ik een week online ga, maar ik zou het toch eens willen proberen

 • Reply
  Roxanne | Peachlife
  20/07/2015 at 20:06

  Echt goed hoor! Ik zou dat dus echt niet kunnen ๐Ÿ˜›

 • Reply
  Sofie
  20/07/2015 at 19:56

  Knap hoor! Goed dat je het volgehouden hebt ๐Ÿ™‚ Ik heb al eens een dagje offline gedaan, dat vond ik heerlijk ๐Ÿ™‚ Dat ga ik zeker nog doen. Met uitzondering van whatsapp omdat mijn vriendje in het buitenland woont.

 • Reply
  Wanda
  20/07/2015 at 19:34

  Echt petje af hoor! Ik vind het tijdens vakanties niet zo’n probleem om minder tot nu online te kunnen zijn maar thuis… het is eigenlijk ook gewoon een soort van gewoonte, sleur die je zou moeten doorbreken omdat je dan inderdaad eindelijk toe komt aan al die andere dingen…

  • Reply
   Wanda
   20/07/2015 at 19:35

   nu = niet trouwens

 • Reply
  Anneleen
  20/07/2015 at 18:59

  Ik vind het echt heel fijn om jouw ervaringen te lezen, Sas! En fijn dat je zo eerlijk bent ๐Ÿ™‚ wat een mooi salontafeltje hebben jullie gekocht, helemaal mijn smaak ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Rianne
  20/07/2015 at 18:47

  Of ik het kan? Als het moet kan ik alles… ๐Ÿ˜‰ Maar makkelijk zal het niet zijn ..

 • Reply
  zwartraafje
  20/07/2015 at 17:11

  Eigenlijk zou ik eens moeten bijhouden hoeveel tijd ik achter de computer doorbreng. Ik vermoed dat ik achterover zal vallen van het aantal uren want de tijd vliegt zo voorbij wanneer je ‘snel’ even iets opzoekt, uitwerkt, … Ik ben er van overtuigd dat ik veel meer zou doen/lezen zonder blog en sociale media – maar ik zou vooral het bloggen niet kunnen missen als uitlaatklep.

 • Reply
  Wendy
  20/07/2015 at 16:34

  Ha lieverd! ik wist dat je het kon! hihi
  Echt super leuk jullie nieuwe salontafel, en binnenkort een nieuwe bank ๐Ÿ˜‰
  Jullie hebben een heel ander huis, heerlijk!

  Tot snel ๐Ÿ˜‰ xx

 • Reply
  Anne
  20/07/2015 at 16:18

  Ik denk dat het mij ook gemakkelijk zou lukken, alleen het is zo lastig omdat internet tegenwoordig voor zo veel dingen nodig is. Zonder internet kan ik mijn huiswerk niet maken, en mis ik waarschijnlijk feesten. Dat lijkt me dan weer wat minder…

  Wel heel erg knap gedaan! Super!

 • Reply
  Puck
  20/07/2015 at 16:11

  Ja, ik zou het wel kunnen. Nu ik echter net begonnen ben met bloggen is het waarschijnlijk niet zo’n goed plan. Eerst daar maar eens hard aan werken. Offline ben ik namelijk al heel veel geweest…

 • Reply
  Anne-Sterre
  20/07/2015 at 15:03

  Goed om te horen dat je lekker tot rust hebt kunnen komen en dat je veel andere dingen hebt kunnen doen, want dat er zonder internet ook een hoop leuks te doen is, dat is zeker natuurlijk. Welkom terug in elk geval, ik heb je berichten wel gemist.

 • Reply
  Lisa
  20/07/2015 at 14:11

  Wat onwijs goed zeg! Aan de ene kant lijkt het me heerlijk, aan de andere kant lijkt het me een verschrikking!

  • Reply
   SAS
   20/07/2015 at 21:06

   Dit leek mij dus ook heel dubbel maar is het zeker niet geweest. Ik heb er veel uitgehaald en ben heel soms en bewuster online geweest. Iets wat me zeker aan het denken heeft gezet en voor rust heeft gezorgd in mijn hoofd. Ik raad het je aan een dagje eens te proberen ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Vivian
  20/07/2015 at 13:52

  Yay, ik heb echt uitgekeken naar je blog over je bevindingen! Goed van je dat je het hebt gedaan, ik kan me zeker voorstellen dat het je veel rust geeft. Ik heb ook wel eens dagen dat ik minder actief ben op sociale media en meer bezig ben met lezen of buiten zijn of andere dingen doen, maar ik heb gemerkt dat internet toch wel belangrijk voor me is, omdat het ook een beetje mijn link met de buitenwereld is. Ik zou het dus niet zo snel doen denk ik, maar het minderen van de aantal keren dat ik op Twitter of Facebook kijk is wel erg fijn!

 • Reply
  Lieke
  20/07/2015 at 13:28

  Precies wat je zegt: internet hoort er nu zo bij dat het lijkt dat je niet zonder kan.
  Hoe vaak ik snel even iets opzoek, nog een blogje lees als ik even moet wachten etc. Er gaat echt veel tijd in zitten.
  Vind t dan ook knap dat je het een week vol hebt gehouden! Fijn dat je weer nieuwe inspiratie hebt. Ik wacht je blogjes af!

 • Reply
  Ysanne
  20/07/2015 at 13:23

  Hahah die droom, echt zo’n nachtmerrie. Knap dat je dit gedaan hebt, ik zou het ook heel lastig vinden en dan vooral het loslaten van je blog.

 • Reply
  Nicetobeout
  20/07/2015 at 12:36

  Wat goed dat het zelfs voor meer inspiratie heeft gezorgd. Die kun je fijn weer gebruiken in je online week! Ik was eerst erg sceptisch over je idee maar nu ik het zo lees vind ik het eigenlijk best inspirerend. Misschien dat in een keer een hele week te lang is, misschien dat ik eens een dagje probeer.

  • Reply
   SAS
   20/07/2015 at 21:04

   Echt aan te raden en ben erg benieuwd naar je ervaring ermee.

 • Reply
  Jenn
  20/07/2015 at 12:00

  Wat goed! Leuk om je ervaringen te lezen. Ik heb een paar jaar geleden eens een week zonder Facebook gedaan, wat een rust was dat zeg! Sindsdien ben ik er wel veel bewuster mee bezig.

 • Reply
  Chantal
  20/07/2015 at 11:58

  Soms is het goed te ervaren dat je zonder kunt. Ik heb dat zelf ook gehad toen ik viel, mijn arm lelijk brak en niets op een computer kon doen, gewoon even een paar weken offline zelfs. het resultaat is dat ik nu veel selectiever ben ik welke blogs ik bezoek, welke Facebooks ik bijhoud etc.

 • Reply
  Lisette Pool
  20/07/2015 at 11:34

  Wat goed om dat eens te ervaren! Toen ik mijn mobiel verloren was, was ik ook niet meer altijd te bereiken dat geeft ook echt rust!

 • Reply
  willemieke
  20/07/2015 at 11:32

  Wat tof! Leuk dat je het hebt bijgehouden zo! Ik weet niet of ik het zou kunnen, sociaal gezien misschien wel, maar het is ook wel gewoon heel praktisch..

 • Reply
  Eline
  20/07/2015 at 11:26

  Wat knap dat je een week offline bent geweest! Ik denk dat het inderdaad heel veel rust kan opleveren. Ik ga binnenkort op vakantie en ik ga dan ook proberen veel te genieten en minder bezig te zijn met internet ๐Ÿ˜ฎ

  • Reply
   SAS
   20/07/2015 at 20:50

   Zeker een aanrader om te doen. Geef je meer inspiratie (ten minste, in mijn geval) en ik heb er zelfs meer lezers bij gekregen haha. Veel plezier (en succes) op vakantie binnenkort

 • Reply
  onderdeblauweregen
  20/07/2015 at 11:10

  Leuk dat je het vol hebt gehouden.
  Een dag offline doe ik wel vaker, maar een week zal ik stiekem best lastig vinden.

 • Reply
  Michelle
  20/07/2015 at 10:28

  Te gek! En ja, ik vind het knap. Dat wil zeggen: als mij dit zou lukken zou ik het heel knap vinden haha. Ik denk dat ik me behoorlijk eenzaam zou voelen als het een week is waarin ik niet zo veel buiten de deur heb (ik woon alleen).
  Ik zou het heel graag een keer een dagje willen doen! Dat had ik al bedacht toen jij dat ook deed, 1 dag offline. Zelfs dat voelt al als heel lastig, erg he eigenlijk. Wow. Maar goed ik heb nog een tijdje vrij dus ik wil dat echt gaan doen! Yay!

  • Reply
   SAS
   20/07/2015 at 20:49

   Oh tof, ik ben erg benieuwd hoe het je gaat bevallen.. *en nu ga ik even snel je Helweek update lezen…

 • Reply
  Morgaine
  20/07/2015 at 10:25

  Oh ja hoor, ik zou het wel kunnen, maar of ik het ook wil ๐Ÿ˜‰ door de tijd heen, ben ik weleens vaker offline geweest, soort van verplicht maar ook te weten dat als ik echt had gewild, ik wel online had kunnen zijn. Maar de langste periode terwijl ik toen ook al een blog had, was ooit 6 weken, toen overstappen van internet nog 6 weken duurde voor je weer aangesloten werd, hahahaha

  Wat heb ik in die zes weken gedaan? zoo tycoon opgepakt en met de hand of in word een dagboek bijgehouden, want als je geen internet hebt, dan doet je laptop of pc het nog wel ๐Ÿ˜‰ En spelletjes genoeg.

  Heel eerlijk, nu je er weer bent, denk ik, ja ik heb je gemist, maar ik was de afgelopen week zelf eigenlijk best wel erg druk dat ik het ook weer niet zo heel erg in de gaten had, Dina wel trouwens, dat ze er minder was, hoe gek is dat ๐Ÿ˜›

  hahahaha Dat komt denk ik ook, omdat je het aangekondigd had en dat dit toch ergens in mijn achterhoofd zat ๐Ÿ˜‰

  Mooie tafel! Echt heel mooi!
  X

  • Reply
   SAS
   20/07/2015 at 20:48

   Verplicht offline is toch anders dan bewust offline leven. Verplicht offline heb ik ook wel eens gehad door internet storing of gewoon geen internet op vakantie. Oh Zoo Tycoon, zo leuk! En lief je complimentje<3 & we zijn heel erg blij met de nieuwe tafel, een slag kleiner dan die we hadden maar zeker wel chique.

   • Reply
    Morgaine
    20/07/2015 at 21:14

    Sjeik is vaak ook klein ๐Ÿ˜‰

    Dat is ook anders, maar zo ie zo als ik geen tijd heb, kijk ik er ook niet naar om eerlijk gezegd. ๐Ÿ˜‰

    X

 • Reply
  Bente
  20/07/2015 at 10:05

  Fijn dat het zo goed bevallen is! Op social media ben ik al niet heel erg actief, dat zou dus wel moeten lukken. Het is vooral WhatsApp dat ik denk ik erg zou missen!

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  20/07/2015 at 09:43

  Lijkt me heerlijk rustig zo. Maar ik denk dat ik het niet zou kunnen/willen. Ik zou ook met mobiel wat meer rust willen krijgen. Gewoon wat meer rust pakken ofzo. Wel leuk om te zien dat je er echt wat aan hebt gehad. Ik denk dat het huis hier ook wat netter was als ik wat minder offline was hihi.

 • Reply
  Jennifer
  20/07/2015 at 09:39

  Leuk om te lezen! Ik denk niet dat ik het zou kunnen maar ik zit dan ook eigelijk 24/7 thuis.

 • Reply
  Amy
  20/07/2015 at 09:38

  Wauw, het is je voor een groot deel toch best gelukt om weg te blijven van het internet. Knap! Persoonlijk vind ik het erg moeilijk. Mijn telefoon is een soort verlengstuk geworden en als ik bijvoorbeeld op vakantie wifi heb check ik toch even mijn sociale media. Erg eigenlijk..

 • Reply
  Anita
  20/07/2015 at 09:28

  Welkom terug en ik heb het ooit een weekend gedaan en dat was heerlijk. Een week zou ik ook prima kunnen denk ik, maar social media en internet zit zo in je systeem dat het echt een gewoonte is geworden. Ik zou eigenlijk elke week een dag offline zijn had ik met mijzelf afgesproken maar de laatste tijd is het daar niet meer van gekomen. Misschien toch maar weer invoeren want het geeft je echt veel meer rust!

 • Reply
  Kim
  20/07/2015 at 09:23

  Fijn dat het je goed heeft gedaan! ๐Ÿ™‚ Een wereld zonder sociale media en zo is nu nogal ondenkbaar, maar ik denk niet per definitie slechter.

  • Reply
   SAS
   20/07/2015 at 20:45

   Zeker niet! Ben ook blij met de jeugd die ik heb gehad: veel minder online omdat het er gewoon nog niet was. Ik koester die dagen dan ook echt.

 • Reply
  Deisy
  20/07/2015 at 09:18

  Wat een heerlijke ervaring moet dat zijn geweest zeg om even offline helemaal te gaan hihi. Ik vind ook dat het je echt goed is gelukt wat dat betreft dus high five for that girl ๐Ÿ˜‰ Ik zou het op zich denk ik wel kunnen, ook omdat ik nu al een balans tussen offline en online probeer te maken. In het weekend ben ik vaak gewoon al offline omdat ik dan met vriend en vrienden leuke dingen vaak ga doen: daar is internet dan vaak geen onderdeel van ๐Ÿ˜‰ X

  • Reply
   SAS
   20/07/2015 at 20:44

   Bij mij is het juist andersom: ik ben de weekenden meer online dan door de weeks (i.v.m. mijn lange werkdagen niet haalbaar) Heel soms ‘s avonds maar dan neem ik gewoon mijn rust. Als ik in de weekenden plannen heb gemaakt blog ik meestal in de ochtend.

 • Reply
  Barbara
  20/07/2015 at 08:57

  Ondanks dat je gelijk heb (je hebt meer tijd over voor dingen die รฒรฒk leuk zijn!) zou ik het niet doen. Ik kan het niet. Voor mijn werk moet ik online zijn (skype, mail, social media) ook. Maar applaus voor jou. Dat het je rust heb gegeven is wel erg prettig. Welkom terug meid!

  • Reply
   SAS
   20/07/2015 at 20:42

   Begrijp als je het voor je werk nodig hebt dat het minder haalbaar en handig is. Ik heb er zelf erg veel van genoten & veel aan gehad.

 • Reply
  Annagreet
  20/07/2015 at 08:54

  Ik zit er al een tijdje over na te denken. Het lijkt mij even lekker rustig. Ik merk dat ik zo veel tijd per dag aan social media kwijt ben. Wie weet toch maar even doorpakken….

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  20/07/2015 at 08:52

  Leuk om jouw ervaringen te lezen over een week offline! Er is ook een boek over een student die een jaar offline leeft.

  • Reply
   SAS
   20/07/2015 at 20:41

   Oh dat lijkt me interessant, ik ga dat eens onderzoeken dat boek. Thanks voor de tip!

 • Reply
  Esmeralda
  20/07/2015 at 08:07

  Knap hoor! Ik zou echt niet zo lang zonder kunnen, en ik wil het ook niet ๐Ÿ™‚ Goed gedaan en welkom terug!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png