Challenge: Een week offline leven

Ja je leest het goed. Een nieuwe challenge. Eentje die ik zeker moeilijk ga vinden. Vanaf aankomende Maandag ben ik een hele week offline. Geheel offline. Geen blog, geen social media. Helemaal niks, noppes. Een tijdje terug deed ik dit al 1 dag en dit beviel zeker.

 photo 2015-01-240418211_zpsbc527d09.jpg(bron)

Wat wil ik hiermee bereiken?

Het doorbreken van continu online zijn.

Een beetje het idee wat ook zit achter Helweek (wat ik zeker ook nog eens wil gaan doen). Daar staan 2 praktijk opdrachten in die de maken hebben met vaste gewoontes en buiten je comfortzone treden. Het online zijn is een beetje een gewoonte geworden. Klikken op Twitter en scrollen, even een foto posten op Instagram of toch even Facebook checken voor een filmpje. Ook zit ik 9 van de 10 keer op mijn blog. Knutselen aan mijn layout, reacties te lezen, reacties achter te laten, nieuwe blogs te ontdekken.

Hartstikke leuk hoor, zo is het niet. Mijn blog is echt mijn grootste hobby & doe het met veel plezier maar ik wil de gewoonte om te kijken en er mee bezig te zijn even doorbreken. Even een weekje met andere dingen bezig zijn lijkt me ook wel even lekker.

Wat kan je verwachten deze week op mijn blog?

Artikelen komen een week niet online. Volgens mij is dit de eerste keer dat er zolang geen artikelen verschijnen. Ik lees dus geen reacties, reageer ook niet bij blogs (ik zal wel een volle feed hebben als ik weer online kom) en ben niet online op social media.

Wat ga ik deze week dan doen (en wat juist niet)

Ik moet heel wat dagen werken, iets wat maakt dat ik toch al minder online ben. De overige dagen wil ik lekker offline leven. Een boek lezen, het huis opruimen en even rust geven aan mijn gedachten.

Wat ik deze week niet ga doen
– Bloggen (oei dit gaat nog een hele opgave worden)
– Geen Instagram, Twitter, Facebook (Instagram gaat ook nog een opgave worden)
– Geen Whatsapp, alleen voor belangrijke gesprekken (zoals van werk)
– Zelfde voor bellen, alleen belangrijke gesprekken opnemen of voeren
– Mijn telefoon gewoon wat minder vaak gebruiken (alleen om foto’s te maken > maar mag ze niet uploaden)
– Geen email (ik wil wel dagelijks checken of mijn inbox van werk wat weergeeft, de rest laat ik wachten)
– Zo min mogelijk tv kijken tijdens het eten

Lijkt het jullie wat, zo’n weekje geheel offline? Doe dan mee & laat het me ook weten in de comments. Laten we met z’n alle genieten van zo’n offline weekje, ik ga het zeker doen β™₯

Uiteraard komt er volgende week een update online hoe deze challenge me is vergaan. (inspiratie heb ik voor mijn blog nog in overvloed)
Maar voor volgende week even vol op genieten.

59 reacties op “Challenge: Een week offline leven

 1. ik ben momenteel aan een rustige fase bezig in blogland. Minder zelf bloggen, en andere blogs op mijn gezapige tempo lezen. Gaat wel goed…

 2. Oef, lijkt me een lastige opgave in deze online wereld! Lijkt mij wel heel apart om mee te maken.. Misschien ga ik het ook een keer doen, maar dan begin ik met een dag.. Succes!

 3. Het lijkt me ontzettend moeilijk, maar ook wel eens goed. Mijn iPhone zit ook echt hele dagen aan mijn hand geplakt ongeveer. Met name WhatsApp en Instagram.
  Ik ga als we op vakantie zijn iets dergelijks doen, dan heb ik ook weinig beschikking over internet.
  Ik ben benieuwd naar je ervaringen deze week! Zal eerst wel even wennen zijn, maar daarna ook best lekker denk ik. πŸ™‚

 4. Succes met deze uitdaging! Ben heel benieuwd hoe het je bevalt, lijkt me best moeilijk vooral in het begin omdat je toch best veel automatisch doet (even snel kijken, bij een vraag; oh zoeken we even op google etc).
  Wel goed om er bewust mee bezig te zijn. Succes!

 5. Succes met je uitdaging… Ik probeer het ook wel eens maar langer dan een paar uur ben ik mijn uitdaging alweer vergeten haha.
  Toch zou het heel goed zijn. Gewoon ff “back to nature”

 6. Ik doe met je mee Sas ? ! Ik ga gewoon doen! Ik verwacht alleen 1 belangrijk mail over voeding en me saldo checken zal
  Ok wel eens doen! Maar meer niet!! Succes ?? we sporen niet ??

 7. Heel goed zo’n weekje offline gaan! Ik ben benieuwd hoe je het zult ervaren. Veel succes en geniet ervan!

 8. Whaaaaaa,…. nee joh! Jeeetje, wat een opgave inderdaad. Ik doe het je niet na. Maar wens jou heel erg veel plezier, rust en zennnnn-tijd toe meid. Ik twijfel niet eens of het jou lukt hoor. Want ik denk dat als je het echt niet had gewild, jij de challenge niet eens zou beschrijven. Ik lees in je reacties hieronder wat je plan is, dus ik geloof er wel in. Ben wel erg benieuwd naar jouw bevindingen na deze week…

 9. Heel erg dapper! Ik wens je veel succes en vooral ook heel veel plezier, want ik denk dat het echt wel heel leuk Γ©n rustgevend kan zijn! Ik heb een aantal keren een Facebook-vrije maand gedaan, omdat Facebook veel van mijn tijd onnodig opslokt, en dat beviel me best wel goed! Ik ga vanaf a.s. zaterdag t/m de week erna vrijdag naar de camping (evangelisatie- en recreatiewerk) en ben dan ook een week offline πŸ™‚ Ik gebruik alleen mijn telefoon om af en toe met mijn man te sms’en/bellen en voor noodzakelijke dingen maar verder helemaal niet. De wifi is daar ook erg slecht, heerlijk!

 10. Lijkt me lastig als je voor je werk wel op de computer zit. En niet vergeten om gewoon je feed leeg te gooien na die week. Als het echt belangrijk is zie je het wel een keer en anders niet. Want om alles weer na te gaan lezen is waarschijnlijk niet te doen…

  1. Dat doe ik sowieso altijd hoor, een selectie maken van de artikelen die ik wil lezen. Computeren voor mijn werk is minimaal aangezien ik met kinderen werk. Ik hou dus alleen mijn werk-inbox in de gaten (krijg ik niet veel email op) en de Whatsapp groep van mijn werk. Administratie hoort er ook bij maar zal door de vakantie periode ook minimaal zijn.

 11. Pfff, lijkt me echt een zware opgave… vooral als je gewoon thuis bent. In de vakantie was ik ook weinig online omdat we op de camping zelf geen wifi hadden. Dat vond ik toen niet erg omdat het daardoor juist zo’n ontspannende vakantie werd maar thuis, lijkt het me een stuk moeilijker omdat het dan zo vanzelfsprekend is om even online te gaan en te kijken wat er zoal gebeurd…

 12. Oei, deze challenge lijkt mij niet te doen haha. Maar ik ben dan ook heel extreem.. I know. Ben benieuwd hoe deze week gaat zijn voor je.

 13. Wat een geweldige challenge! Ben heel benieuwd wat het je gaat opleveren en hoe je het gaat volhouden! Ik zou het ook best eens willen proberen, maar zou het wel goed inplannen. Of ergens in the middle of nowhere gaan zitten Haha. Maarja dan is het niet zo moeilijk met denk Ik Haha

 14. Wauw, knap dat je dit gaat doen! Ik denk dat het voor mij ook wel goed zou zijn, maar ik weet niet of het me gaat lukken omdat social media toch ook voor een groot deel mijn link met de buitenwereld is. Maar ik ben wel van plan om eens een keer iets met Helweek te gaan doen, ook op een wat genuanceerdere manier maar gewoon om eens te proberen hoe productief ik kan zijn.

  Wat een mooie header heb je trouwens!

 15. Hihi ik heb het wel vaker dan denk ik verrek, ben toch gewoon een paar dagen offline geweest (geen eens gemist dus) en ineens valt het me op. Is dan ook meer vanwege drukte dat is dan offline ben geweest.

 16. Wow! Knap dat je dat doet!! Ik deed onlangs ook een dagje, behalve dan voor whatsapp. Ik zou dolgraag ook eens een week proberen maar ik vind het moeilijk om te doen alleen voor mijn vriend die in het buitenland woont.

 17. Ik ben echt heel erg benieuwd hoe je het gaat vinden! Op vakantie heb ik er nooit zo’n probleem mee, dan heb ik gewoon de hele tijd mijn internet uit en kijk ik hooguit één keer per dag even of er iemand gebeld heeft. Maar in het dagelijks leven is een week offline toch wel erg lang!

 18. Pfoe dat zou ik ook een hele opgave vinden, zowel niet bloggen als geen whatsapp en instagram! Tof dat je het een week lang gaat proberen! Heel veel succes!

 19. Uitdagend hoor, ben erg benieuwd hoe het je bevalt! Ik zelf heb geen behoefte om een hele week offline te gaan.Maar met dit mooie weer bouw ik wel steeds vaker offline momentjes in: wandelen met de hond, lekker buiten zitten, handwerken.. Succes en veel plezier met je offline weekje..

 20. Echt super knap dat je dit gaat doen. 1 dagje offline heb ik ook gedaan en vond het best lastig, maar het lukte wel. Maar een hele week zou mij denk ik niet lukken. Heel veel succes en tot over een week πŸ™‚ .

 21. Spannend, hoor! Ik kan het me echt niet voorstellen, ben veel te verwend met al mijn apparaten die connecten met het internet, haha. Heel veel succes en ik weet zeker dat je daarna weer fris en fruitig aan de slag gaat! πŸ™‚

  1. Dat heb ik nog niet bedacht haha. Ik kijk weinig Netflix maar wel samen met M. een leuke serie samen gaan kijken. Wat ik al zeg: minder tv kijken is natuurlijk niet geheel geen tv kijken. Dan zou ik mijn series (vooral Criminal Minds) wel erg gaan missen πŸ˜‰

 22. Oei, een strenge challenge! Ik hoor weleens vaker dat mensen een weekend lang dit niet doen, maar een week, wow! Wel heel stoer en goed. Succes!

 23. Oei, wat een spannende opgave! Het vele werken is alvast mooi meegenomen in dit geval, dat wel. Ik wil dit nog steeds een dagje doen, maar een hele week… Neeee! Ik ben heel benieuwd hoe het je zal vergaan, succes!! πŸ™‚

 24. Klinkt als een hele uitdaging! Ik ben deze week vooral bezig geweest met opruimen, lezen en leuke dingen met vrienden doen en ik heb daardoor m’n telefoon en laptop veel minder aangeraakt, dus misschien wordt het makkelijker dan het lijkt. Succes!

 25. Leuke challenge! Ik heb al eens geschreven over een onverwachte offline dag (vanwege een stroompanne) en het was wel eens fijn πŸ™‚ Ik heb nu 5 dagen zonder mijn blog doorgebracht (enkel sociale media en mails) en ik ben zo blij om nu opnieuw aan de slag te kunnen! Zo’n offline week is wel leuk om te doen, maar zonder sociale media zou nog echt een opgave voor me worden πŸ˜€ Geniet ervan! Liefs! x

 26. Lijkt me toch wel een opgave. Ik weet dat ik het zou kunnen, maar zou het bloggen wel heel erg missen.

 27. Ik heb ooit een weekend offline geweest en dat beviel ook goed. Een week zal een hele uitdaging worden maar goed dat je het aangaat! Geniet van de dingen die je nu gaat doen ipv online zijn. Je merkt dat je ineens heel veel tijd daarvoor hebt πŸ˜‰

 28. Het lijkt mij maar een lastige opgave! Heeel veel succes de komende week en ik ben nu al benieuwd naar je update van volgende week πŸ™‚

 29. Wow, dat is nogal wat. Vind ik dan. Ik zou het niet kunnen. Ik zit ook veel thuis waardoor ik makkelijk met laptop op schoot blogjes ga lezen bijvoorbeeld. Veel succes en ik ben erg benieuwd hoe je het gaat vinden πŸ™‚

 30. Wauw wat goed zeg. Ik heb hier zelf ook weleens over nagedacht. We worden zoveel geleefd momenteel door internet. Ik had laatste zelf een dag geen internet en dan pas merk je hoe afhankelijk je ervan geworden bent.

 31. Goed van je! Het is stiekem heerlijk om het even los te kunnen laten. Hoe dubbel ook. Ik doe het qua blog 2 keer per jaar en ik kom altijd met een rustig hoofd, een vol hart en bubbelend van de nieuwe ideeΓ«n terug. Veel plezier!

 32. Hmmm, een week offline, is dan ook helemaal offline, er komen dus wel blogs online alsof je er bent, dat zou ik dan ook laten, dan ben je echt offline πŸ˜‰

  Het tv kijken, zou ik dan juist oppakken, dat noem ik niet online zijn. En ik ben online omdat het ontspanning is, als ik er geen tijd voor heb of even geen zin, dan ben ik er ook niet, dus doe ik het ook weer anders, maar ja, als ik zo ie zo onderweg ben, ben ik al offline, hahaha

  Ik wens je veel succes toe, en ik ben heel benieuwd hoe het jou gaat bevallen!
  X

  1. Ik zat er nog te twijfelen of ik mijn blogjes helemaal niet laat verschijnen, maar was te laat met dit aanpassen (lag nog lekker Zaterdag ochtend in bed) Tv kijken is ook een ‘gewoonte’ geworden en wil ik dus mΓ­nder doen, maar ik snap je punt hoor. Het is ook zeker ontspanning voor mij en ben alleen online als ik zin hem om even te bloggen of iets dergelijks. Toch wil ik eens kijken hoe het een week bevalt, aangezien ik sommige dingen vast wel moeilijk ga vinden om niet te bekijken. Ik wil m’n focus verleggen naar andere dingen, hoewel de focus nu voor ontspanning vaak ligt op: laptop aan.

   1. Hahaha, ja ik snap je hoor, vroeger pakte je eventueel de krant in de ochtend met thee of koffie en ontbijt, nu is het laptop en voor mij blogs als eerste, FB even checken en wakker worden, is eigenlijk als een krant vroeger πŸ˜‰

    Maar ik snap je ook wel, want als je je even verveelt, korrel zout dus, dan ga je toch gauw weer achter die laptop zitten, heb ik ook. Daarom ben ik ook weer zo blij dat ik mijn laptop alweer verhuisd heb naar de logeer/werkkamer en dus mijn woonkamer zo wat meer laptop vrij houdt. Maar ja… als er even veel gebeurd, dan koppel ik hem ook af, batterij doet het goed dus hop op schoot ermee, hahaha

    Overigens heb ik ook weleens 6 weken zonder internet gezeten en toen ging ik dus oude spellen op de pc doen, ik schreef weer meer met de hand, echt dagboeken etc. boeken lezen en wat rotzooien zeg ik dan altijd, mijn hobby’s weer eens door kijken wat ik nog heb liggen, best veel.

    X

    1. Zal op mijn vrije dagen wel even wennen zijn: ik start dan altijd met thee en mijn blog. Nu even een nieuw invulling geven. Misschien yoga, meditatie of lekker op het balkonnetje zitten. Ben erg benieuwd hoe ik het ga ervaren en wat ik eruit mee kan nemen. Heerlijk dat je woonkamer laptop vrij is. Wij hebben geen ruimte om dit te doen. Maar zou hem inderdaad dan gewoon verplaatsen hihi πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *