De 10 boeken die ik las in 2015

Foei Saskia, je deze-boeken-heb-ik-dit-jaar-gelezen-lijstje is eigenlijk nog erg leeg. Het zijn er 12 om precies te zijn. In 2015 heb ik zelf niet de tijd genomen om daadwerkelijk te lezen. Door stress en drukte gewoon geen tijd voor genomen, terwijl het altijd zo fijn is. Maar, ondanks dat het er weinig zijn las ik zeker weer wat pareltjes (vooral van mijn favoriete schrijvers) Hieronder dus een overzichtje van de eerste 10 boeken die ik las dit jaar. Op naar de volgende 10!

01. Michael Katz Krefeld – Ontspoort (Lees hier de recensie die ik schreef)
Een boek van een voor mij onbekende schrijver. Spannend boek, met soms heel wat plottwisten.

02. Camilla Läckberg – De Leeuwentemmer (Lees hier de recensie die ik schreef)
Tot nu toe het beste boek wat ik van haar las en dat zegt echt héél wat.

03. Viveca Sten – Stille wateren
Hoewel ik erg enthousiast was over dit boek had deze toch wat beter gekund.

04. Ethan Cross – Ik ben de nacht (Lees hier de recensie die ik schreef)
Heel anders dan de andere thrillers die ik normaal lees, maar zeker de moeite waard!

05. Sebastian Fitzek – Passagier 23 (Lees hier de recensie die ik schreef)
Weer zo’n tof boek van Fitzek. Een hele andere setting dan zijn andere boeken maar met echt een plot waar je u tegen zegt.

06. Nora Roberts – Terug naar huis
Een heerlijk tussendoor boek tussen alle thrillers door. Een heerlijke spannende roman.

07. Samuel Bjørk – Ik reis alleen (Lees hier de recensie die ik schreef)
Heel goed in elkaar stekend boek. Met heel veel plezier gelezen.

08. Lars Kepler – Stalker (Lees hier de recensie die ik schreef)
Een aardig boek, geen hoogstaander maar zeker een spannend en gedetailleerd boek.

09. Karin Slaughter – Mooie meisjes
Een boek die op zichzelf staand is en niet in de reeks thuis hoort. Hij kabbelde de eerste hoofdstukken behoorlijk maar de laatste hoofdstukken maken dit zeker goed!

10. Nora Roberts – Zeezucht (De Chesapeake Bay Saga deel 1)*
Mijn favoriete trilogie van Nora Roberts de De Chesapeake Bay Saga. Allemaal al gelezen maar heerlijk even verstand op 0.

En welk boek las jij als laatste? Aanrader?

About the Author

25 Comments

Tamarah

Ik heb dit jaar nog niet zoveel boeken gelezen en degenen die jij gelezen hebt zijn ook aardig dik volgens mij 😀 . Ik heb opgeruimd gelezen van Marie Kondo en ik ben nu bezig in Goudkust!

Reply
Nicky

Lezen is mijn grootste hobby. Ik lees eigenlijk elke dag. Al is het maar tien minuten in bed, voor ik ga slapen. Zó lekker! een van mijn favorieten is nog steeds ‘Haar naam was Sarah’. Zo mooi.

Reply
Lieke

Handig dit overzicht. Thanks.
Ik ben nu bezig in de thriller “op klaarlichte dag van Suzanne vermeer”
Lekker spannend en lekker km weg te lezen

Reply
Vlijtig Liesje

Leuke stapel! Je hebt een heel andere smaak dan ik. De enige schrijver die ik ook wel heb gelezen is Sebastian Fitzek. En dan was eigenlijk maar één boek.

Reply
Michelle

Wauw wat veel boeken heb je gelezen zeg! Ik denk dat het wel twee jaar geleden is dat ik een boek helemaal uitlas, ik maak er nu gewoon geen tijd meer voor vrij.

Reply
Anne-Sterre

Ik las als laatste Vergeten van David Baldacci. Een vriend gaf het aan mij nadat hij het gelezen had en zei dat hij het best een aardige thriller vond. Het begin vond ik maar langzaam op gang komen, maar het was inderdaad best een aardig boek met een niet al te voorspelbaar plot.

Reply
Linda

Het laatste boek dat ik las was ‘wij zijn ons brein’ van Dick Swaab. Niet zo makkelijk te lezen omdat het natuurlijk niet echt een roman/leesboek is, maar wel enórm interessant. Wat dat betreft wel een aanrader! Momenteel heb ik nog heel veel tijdschriften liggen om te lezen, dus dat ga ik eerst doen 🙂 Daarna heb ik nog de biografie van Bill Clinton liggen, haha.
Hoewel ik normaal voornamelijk van thrillers hou 🙂

Reply
zwartraafje

Dat was Valse onschuld van Judith A.Jance. Momenteel ligt Bloodfever van Karen Marie Moning op me te wachten. Dus daar hoop ik zo meteen in te beginnen vermits ik gisteren helemaal niet aan lezen ben toegekomen.

Reply
sammie

Dat is voor jou doen inderdaad niet veel 🙂 Ik lees ook veel te weinig, was er zo van overtuigd in december dat ik mijn jaardoel met gemak zou halen maar het valt toch aardig tegen.. Teveel hobby’s!

Reply
Bianca

Wat een leuke boeken! Ik lees op dit moment shopaholics, is wel een leuk en grappig boek! Heb nog een hele stapel boeken die ik wil gaan lezen, dus mag wel wat tijd gaan vrij maken hahah XO

Reply
Kim

Ik ben nu bezig in Let’s Get Lost – een young adult over iemand die een roadtrip maakt en daarbij de levens van verschillende mensen verandert. Klinkt nogal vaag en misschien een beetje saai? Maar ik vind het echt een aanrader!

Reply
Olga

Ik lees nu in een Slaughter, een met Sara en Will en een ontvoering. Was een aanbieding voor 6 euro dus die mocht mee naar huis 🙂

Reply
Morgaine

hahaha ik zit even te tellen en ik kom uit op 5 boeken in 2015, waarvan de eerste ik al begon in 2014, december dus, maar uit in 2015, en dat is mijn aanrader dan ook direct. De 100 jarige man die uit het raam sprong en verdween, erg grappig boek, soms luguber ook zelfs. Nou ja, het ligt niet helemaal in jouw straatje van wat ik weet wat je graag leest, maar dit is wel de moeite waard om te proberen 😀 Dat had ik zelf namelijk niet verwacht. 😉 van mijzelf dus ook… Maar heb hem best wel wanneer ik kon vrij snel uitgelezen.

Nu ben ik bezig met de columns van Martin Bril, kan nog tot 24 aug, uit de bieb, en ik heb er nu 3 uit, nummer 4 ligt al enige tijd stil, maar dat heeft een andere reden, blijkt dat het column boek waar ik nu in bezig ben, dubbele staan van een boek wat ik daarvoor al gelezen heb en ook weer andere columns die in de eerste niet staan, dus soms beetje zoeken ook weer, wel of niet al gelezen.. best irritant eigenlijk.

X

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *