Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Recensie: Stalker van Lars Kepler

Stalker, het 2de boek (Slaap was de eerste) wat ik las van Lars Kepler. Alleen de kaft trok me al erg aan, dat ik hem van mijn verjaardagsgeld aanschafte. En wederom zeker een aanrader voor thriller liefhebbers.

Waar gaat Stalker over

Zweden is in de ban van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers eerst filmt vanuit het donker, thuis waar ze zich veilig wanen, en het filmpje vervolgens op YouTube plaatst. Enkele dagen later wordt degene die gefilmd is zijn volgende slachtoffer.

Het onderzoek naar de moordenaar verloopt stroef, tot bij het lichaam van het vierde slachtoffer een bewusteloze man wordt aangetroffen. De man kan zich echter niets herinneren van de moord. Om zijn onschuld te bewijzen, roept zijn familie de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark. Maar de informatie die Erik verkrijgt biedt geen enkele duidelijkheid.

Dan wordt er een nieuwe moord gepleegd, en de verdachte heeft dit keer een alibi. Er lijkt slechts één persoon te zijn die de zaak kan oplossen: Joona Linna. Maar die is meer dan een jaar geleden verdwenen…

 photo stalkerlarskepler_zps6vrhqr4h.png
Tijdens mijn pauze heerlijk in aan het lezen met een theetje erbij


Achtergrond informatie

Lars Kepler is een pseudoniem voor het echtpaar Alexandra Coelho en Alexander Ahndoril. Ze debuteerden in 2010 met de thriller Hypnose, die ik hier ook nog in mijn kast heb staan. Ik had toen ik Slaap kocht gevraagd of het een reeks was, de verkoper zei dat dit niet het geval was. Boy was she wrong! Het aller eerste boek heb ik dus nog niet gelezen, de laatste 2 wel. Erg jammer aangezien het een reeks is met rechercheur Joona Linna in de hoofdrol. De verhaallijn hoe ik hem heb gelezen klopt dus niet helemaal. Stalker gaat verder waar ik ben gestopt in Slaap, dat is dan wel weer fijn.

Wat vond ik van het boek

In het begin moest ik er even inkomen, dat heb ik altijd met de boeken van dit echtpaar. Wel zijn ze gruwelijk geschreven tot in de detail, iets waar ik wel van hou. Sommige delen vond ik ver gezocht, andere vond ik ongeloofwaardig. Ook waren sommige dingen erg uitgekauwd, wat niet nodig was geweest. Hierdoor verloor het boek soms zijn vaart. Vandaar, nét geen 5 sterren. Ineens gaat het verhaal in een stroomversnelling en het einde, de moordenaar had ik niet zien aankomen. Een vleugje hypnose, goede opgebouwde spanningen in een goede verhaal constructie én een geweldig ontknoping.

Rating: ★★★★ ½

1
Boeken, film/tv & youtube
Previous Story
Next Story

20 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Marcella
  13/07/2015 at 22:15

  Hoog op m’n wishlist!

 • Reply
  Simovic-Vuceljic Natasa
  11/07/2015 at 23:51

  Lijkt me een geweldig boek 🙂 Liefs! x

 • Reply
  Nicky
  11/07/2015 at 16:56

  Dat uitgekauwde, daar heb ik vaak moeite mee. Dus ik weet het nog niet. Ik heb nog leesvoer dus deze laat ik (nog) even links liggen.

 • Reply
  Deisy
  10/07/2015 at 13:40

  Ik heb dit boek dus heel vaak gepasseerd maar nog nooit gekocht haha. Na jouw review denk ik dat ik mij er toch maar een keer aan ga wagen. X

 • Reply
  Stephanie
  09/07/2015 at 17:19

  Lijkt me zo’n spannend boek ! Moet ik onthouden!

 • Reply
  Jonne
  08/07/2015 at 00:03

  Klinkt als een heel spannend en leuk boek
  Liefs. Jonne

 • Reply
  Miriam
  07/07/2015 at 22:13

  Ik ben bang dat ik die niet eens durf te lezen ;p

 • Reply
  Inge
  07/07/2015 at 21:53

  Ik ken Lars Kepler van naam, maar nog nooit iets van gelezen. Ik weet dus niet wat ik ervan zou vinden. Een keer lezen dan maar!

 • Reply
  Lies
  07/07/2015 at 20:38

  Klinkt goed, maar ik hou niet zo van boeken waar de vaart niet goed inzit, dus denk dat deze nét niet in mijn straatje past 😉

 • Reply
  Anne-Sterre
  07/07/2015 at 19:55

  Niet bekend mee, maar het klinkt best aardig.

 • Reply
  madrina
  07/07/2015 at 19:22

  Ik vond dat geen goed boek. Te ongeloofwaardig, niet vlot geschreven… Nee, niet voor herhaling vatbaar.

 • Reply
  Deborah
  07/07/2015 at 16:30

  Hey wat leuk dat je deze ook gelezen hebt.
  De eerste twee boeken daar mis je niks aan. Nog trager geschreven dan sommige stukjes in dit boek. Oppervlakkig geschreven en niet doende details die aan bod komen. Zonde van de vaart in het verhaal.
  De laatste twee zijn het spannendst.

 • Reply
  Rowan I My Pink Fairytale
  07/07/2015 at 15:27

  Ik vond dit een geweldig boek!

 • Reply
  Nesrin
  07/07/2015 at 13:21

  Fijn review! Jammer van de minpuntjes maar dit mag mij niet tegenhouden eigenlijk want het lijkt mij een spannend boek.

 • Reply
  Angelique
  07/07/2015 at 12:29

  Ik ben het met je eens dat je even in het verhaal moet komen, dat had ik ook met dit boek! Fijne recensie.

 • Reply
  Nina - TheColorSplash
  07/07/2015 at 12:04

  Ben echt benieuwd naar dit boek, als ik het zo hoor, moet ik het wel lezen

 • Reply
  Chantal
  07/07/2015 at 11:49

  een aanrader voor mijn lijstje

 • Reply
  Danielle
  07/07/2015 at 10:47

  Ik moet dus beginnen bij hypnose 😉 ? De serie klinkt wel interessant namelijk.. ik kan er alleen niet tegen om halverwege bij een reeks in te stappen. Wel jammer dat het soms ongeloofwaardig word, dat kan je soms ontzettend uit een verhaal trekken..

 • Reply
  Annabel
  07/07/2015 at 10:08

  Klinkt spannend!
  X Annabel

 • Reply
  Ysanne
  07/07/2015 at 10:08

  Jammer dat het soms ongeloofwaardig is, vind ik altijd zonde bij boeken. Ben verder wel benieuwd naar dit boek!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png