Over onze keuken (en hoe blij we daarmee zijn)

 photo kzhcfklxhkjb_zps80ac809f.png

Jullie hebben hem al eerder gezien in de home tour die ik een tijdje geleden maakte (klik op de link om ons gehele huisje te bekijken), onze keuken. Toen we er bijna 7 jaar geleden introkken hebben we praktisch niks veranderd aan het huis. Ja een likje verf en een nieuwe vloer. De aanschaf van de meubelen was toen al duur zat. Na al die jaren hebben we toch nog heel wat verbouwd (zoals de vaste lezers wel weten) en zijn we nu erg blij met ons vernieuwde paleisje. Hij ziet er geheel anders uit dan een paar jaar terug. Een compleet ander huisje hebben we daardoor gekregen.

Foto Funda voor de verkoop

Onze keuken is praktisch nog hetzelfde als toen we hem kochten. Alleen Vector, dé theemuur en onze nieuwe koelkast zijn erbij gekomen. Hoewel ik liever een open keuken, die grenst aan de woonkamer zou willen hebben ben ik super tevreden met onze keuken. Hij is praktisch ingericht en heeft echt super veel bergruimte door alle ruime en vooral diepe kastjes. Zo’n grote keuken zou ik dus zeker terug willen in een eengezinswoning mét open keuken (mochten we deze ooit krijgen). Ik heb al heel wat inspiratie gezien voor een eventueel volgend huis bij deze mooie keukenkasten collectie.

Hoe ziet jullie keuken eruit? Is hij in een apart ruimte, net als die van ons? Of een open keuken die ik juist zo graag zou willen hebben?
Ook ben ik erg benieuwd welke kleur jullie keuken heeft.

20 reacties op “Over onze keuken (en hoe blij we daarmee zijn)

 1. Wat een mooie keuken! Heel rustgevend ingericht 🙂 Ik heb een open keuken dat grenst aan de woonkamer/eetkamer. De bedoeling is alleen om nog een bar er tussen te plaatsen om wat extra ruimte te winnen, maar het blijft voor de rest open. We wonen nu in september 3 jaar in ons huis en het is er nog altijd niet van gekomen, hopelijk gebeurt het dit jaar 😀 Ik ben ook van plan om te schilderen en de keuken krijgt een nieuw kleurtje 🙂 Liefs! x

 2. Wij hebben in ons nieuwe huis een open keuken, bij de woonkamer dus. Na jarenlang een aparte ruimte vind ik dat wel een stuk gezelliger. De keuken zelf is wit en grijs, best strak. Hou ik wel van!

 3. Open, met keukeneiland. Maar als ik mag kiezen zou ik dat volgende keer toch een beetje anders doen. Keukeneiland is nu voornamelijk verzameleiland… En ik heb helemaal geen andere werkbanken, dus het staat er altijd vol.

  1. M. zou graag (ooit in een nieuw huis) een keukeneiland willen… Ik heb er persoonlijk niet veel mee (omdat ik inderdaad denk dat het een verzamelplek gaat worden haha)

 4. Mooi, hoor! Wij hebben een open keuken. Op zich wel gezellig maar je hebt soms wel last van kookluchtjes. In mijn eigen flatje heb ik dichte keuken en dat vind ik eigenlijk toch prettiger. Vooral omdat ik daar een keukendeur heb!

 5. Nice! Mooie vloer hebben jullie daar ook liggen 🙂 Wij wonen best klein maar onze keuken is groot, met een heel groot eiland, ben ik echt blij mee.

 6. Mooi! Vooral dat rekje links is leuk !
  Wij hebben een open keuken met een soort van bar tusen de keuken en de bank in. Als je kookt kun je meteen tv kijken of kletsen met de gasten .
  Enig nadeeltje is dat de kook lucht in het huis blijft hangen… En met ochtendmisselijkheid tijdens mijn zwangerschap was dat soms niet even prettig 😉

 7. Oh ideaal jullie keuken! Als ik had kunnen kiezen had ik juist een afgesloten keuken willen hebben (met een flinke zak geld liever nog een aparte verdieping met alleen keuken met kookeiland en eettafel 😛 )!
  Zoals jullie nu hebben aan de ene kant de keuken en aan de andere kant een theemuur en de prullenbak enzo, kan je meer kwijt en vind ik lekker knus én je gooit de deur dicht na het eten; opruimen en afwas komt later wel.
  Nu hebben we echt nét een nieuwe keuken waar ik super blij mee ben en stoor ik me nu helemaal niet meer aan de open keuken (wat ik voorheen wel deed).

 8. Qua indeling lijkt onze keuken erg op die van jullie, alleen die van ons is niet zo mooi 😉 Die van ons is wat verouderd, maar we hebben zelf geen zin om daar nog geld in te gaan steken. Heerlijk zeg al die opberg ruimte, die mis ik wel hier in de keuken. Ik heb namelijk maar twee kastjes boven het aanrecht en 3 daaronder ( waarvan één de spoelbak heeft) maar voor de rest mis ik niets. Voor nu is het nog prima.

 9. Leuk om te zien, mijn keuken nu is echt inimini. Niet dat dat niet goed is hoor! Maar nog eventjes en dan heb ik een grotere keuken. Can’t wait!

 10. Wij hebben onze keuken ook in een aparte ruimte. Eerder altijd een open keuken, dat was toch iets gezelliger. Wij hebben een crème kleurige keuken met een houten blad erop met 15 lades en kastjes. Kan echt heeeel veel in

 11. Mooi! Wij hebben een bruin, grijs, zwarte keuken, in een apart hoekje in huis met een aparte stenen vloer. Alles zat al standaard in het huis toen we het kochten en zijn er eigenlijk alleen maar heel blij mee. We hebben wel wat kastjes extra bij laten plaatsen in dezelfde kleur. Vooral die stenen vloer is echt ideaal: ik kan knoeien wat ik wil, het is zo weer schoon 🙂

 12. Ja heel fijn zoveel bergruimte, dat missen wij dus nogal. Het is wel te doen voor nu, maar echt veel kan er niet meer bij!

 13. Ik huur en heb een hele grote keuken, een soort van woonkeuken maar onpraktisch ingedeeld, tenminste, de ramen in mijn keuken zijn zeer onpraktisch. Als enige in de rij van de straat, hebben ‘wij’ op deze hoek namelijk allemaal een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel groot raam in die keuken, die ontzettend laag is, vensterbank op dijhoogte of lager zelfs en ik ben maar 1.64 m, lol… dus je kunt niet anders dan een tafel voor dat raam zetten om het er leuk uit te doen zien, het is wel ontzettend licht natuurlijk in mijn keuken overdag, maar toch… mijn droger staat naast een raam, die ook nog open kan, en er zitten ook nog glasdelen in de muur, echt de bedoeling dat je van de woonkamer zo hop door de hal naar de woonkamer kunt kijken, met dat stukje dus, als je een kast tegen die glazen wand aanzet, dat je tegen de achterkant van een kast zit te kijken.. nou ja, die glazen wand, zit nu behang tegenaan, en de andere glaswand tussen hal en woonkamer staan kasten voor aan beide kanten, haha

  Verder een normaal blok, en voor zo’n grote keuken toch nog te klein, het is allemaal standaard…. ik had in het begin de keuken uit kunnen laten breiden, maar het idee was, ‘ik zit hier toch maar een paar jaar.’ Daar heb ik nu wel een beetje spijt van, gezien ik weet dat de eerste bewoonster op 3 hoog het wel heeft laten doen, afbetaling zat dan in je huur verder voor een paar jaar… En ik weet dus hoe het anders had kunnen zijn, met zelfs inbouw apparatuur… nou ja, het zij zo 😉 Ik zit hier nu al 21 jaar en los het gaandeweg wel allemaal op.

  Verder heb ik er een zwart zeil inliggen met grijjze spikkels, en zijn de kastjes standaard wit… very plain, het nieuwe blad door de woningbouw verstrekt is wel zwart nu ook met grijze spikkels, vandaar mijn zeil keuze op de vloer, en dat staat wel cool!

  X

 14. Ruime keuken heb je! Wij hebben een woonkamer met open keuken, in een soort L-vorm. Bevalt heel erg goed, vergeleken met de keuken die we hadden in ons appartement, hebben we nu erg veel ruimte.

 15. Wij hebben gewoon een keukenblok van de woningbouw, 3 kastjes onder en drie boven. Bij ons is de woonkamer en keuken in dezelfde ruimte, en ik moet zeggen dat ik dat persoonlijk niet altijd even prettig vind.

 16. Wij hebben een witte hoekkeuken, deze zat erin toen wij deze woning huurden -particulier-. Ik ben zelf een kookgek en mocht ik ooit een huis kopen moet de keuken voor mij ook de eyecather zijn van het huis. De keuken staat voor mij aan gezelligheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *