Sinds gisteren (31-5-2015) ben ik begonnen met het veranderen van mijn ‘lifestyle‘. Al tijden ben ik bezig om te letten op mijn eten en wat beter voor mijn lichaam te zorgen. Hoewel ik met kleine stapjes vooruit ga wil ik toch hier op mijn blog een challenge vastleggen. Eentje waarbij ik een maand intensief en heel bewust bezig ga zijn met de onderstaande doelen die ik wil realiseren. (ook een beetje als stok achter de deur.

Nou wil ik meteen met de deur in huis vallen: ik ben niet dik. Dit is dan ook niet om af te vallen maar om beter in mijn vel te gaan zitten. Uiteraard zou ik graag een plattere buik willen (aangezien er in de loop der jaren wel wat kilootjes zijn aagekomen) maar het beter in mijn vel willen zitten is toch echt de hoofdreden.

Skaten doe ik echt met zoveel plezier maar met het wisselvallig weer in Nederland is het skaten er de laatste tijd ingeschoten. Ik heb zelfs een keer gehad dat ik ‘ready to go‘ stond en alles weer uit kon trekken door een waterval van regen die naar beneden kwam. Ik zoek dus nog steeds iets om tijdens vervelend weer te kunnen doen. Voor nu hou ik de work-out video aan die onderaan deze post staat en ben van plan misschien toch een hoelahoep aan te schaffen.

 photo 17704_425928237488621_281187541_n_large_zpshtzbrpt5.jpg
(source)

β€’ Altijd goed ontbijten
Dit deed ik namelijk nooit. De werkdagen die ik om 7.00 begin eet ik altijd met de kinderen mee, maar zodra ik vrij heb of later begin sla ik dit nog wel eens over. Ik heb mezelf nu aangeleerd altijd goed te ontbijten.

β€’ Minder chocola / snoepen
De laatste weken doe ik dit al minder. Ik stop er niet geheel mee maar heb met mezelf afgesproken dat ik 1 dag in de week wel wat lekkers mag. Tot nu toe lukt het best aardig en kies ik eerder voor iets anders te eten dan chocola/snoep. Ben er best wel trots op aangezien ik 3 overheerlijke Tony’s chocolade repen in mijn kast heb liggen…

β€’ Meditatie
Elke dag een keer mediteren. Ik probeer dit al jaren maar aangezien ik nu een super toffe app heb gevonden (die je er ook echt doorheen praat) vind ik het ideaal. Even een rust puntje (voor zo’n stresskont als ik). Ik merk dat ik hierdoor rustiger geworden ben en wat meer tijd voor mezelf neem.

β€’ Dagelijks deze onderstaande work-out doen

Dagelijks. Dagelijks. Ja. Dat wordt een uitdaging. Het ook doen als ik een lange dag heb gehad, geen zin heb of liever op de bank een serie kijk. Ik deed hem gisteren voor het eerst en was KAPOT. GESLOOPT. En ja dat moet met caps lock. Zo kan je zien dat mijn conditie (sinds ik niet meer regelmatig skate) echt verslechterd is.

Edit: Uiteraard geef ik mijn lichaam ook rust en ga ik niet te ver als het niet gaat. Afwisseling ga ik uiteraard ook toepassen, echter wil ik eerst een week het bovenstaande filmpje uitproberen. *dit is al een heel streven haha. daarna ga ik opzoek naar andere filmpjes

Zo dat voelt goed nu ik mijn doelen op ‘papier’ heb gezet. Tevens heb ik een maand schema gemaakt waarin ik alles keurig ga bijhouden. En uiteraard komt het einde van de maand een update hoe het is gegaan en of het daadwerkelijk het effect heeft gehad wat ik hoopte.

Andere dingen die ik wil doorzetten?
Tijd nemen voor mezelf (met een boek), veel water drinken & luisteren naar mijn lichaam. Dingen die ik nu zeker al doe.

Hebben jullie verder doelen op sportgebied?

1
57 reacties

57 thoughts on “Workout Challenge: De dingen die ik wil bereiken (in 1 maand)

 1. Jenn schreef:

  Goed bezig! Tip: neem ook af en toe een rustdag, ook van het filmpje. Dagelijks dezelfde workout en dus dezelfde spieren trainen is niet goed voor je spieren en kan zelfs zorgen voor overbelasting. Geloof me, dat wil je niet!

  1. SAS schreef:

   Dat had ik er ook al bij gezet ja πŸ˜‰ Ik neem zeker mijn rust tussendoor en ben afgewisseld van filmpje.

 2. Nicky schreef:

  Nou, het opschrijven is Stap 1, dus da’s wel een stok achter de deur. Ik wil weer gaan hardlopen maar ik zit even in de lappenmand. Kan dus straks helemaal opnieuw beginnen, bij conditie 0.0. Maar ik ga het wΓ©l doen!

 3. Esmeralda schreef:

  Goed dat je je leefstijl aan het veranderen bent, ik ben er al ruim 1,5 jaar mee bezig. Mocht je nog wat tips willen kijk dan eens op http://www.myhealthylife.nl (mijn andere blog over de leefstijlverandering) en met het trainen van de video, ik zou beginnen met om de dag. Je spieren hebben ‘herstel’ nodig en dat doen ze op de dag dat ze rust krijgen. Meteen iedere dag trainen werkt vaak averechts πŸ˜‰
  Liefs, Es

 4. Paul schreef:

  Dat doe je goed getimed voor de zomer. Ik ben ook weer volop in de sportschool te vinden. Succes met je dagelijkse challenge. Tip: mocht je nou veel spierpijn hebben, haal dan een eiwitshake bij de natuurwinkel.

  1. SAS schreef:

   Bedankt voor de fijne tip Paul!

 5. Billy schreef:

  een goed voornemen, Saskia.
  Veel succes ermee!

 6. Goed bezig! En zeker als je ook nog 3 tony’s in je kast hebt liggen…ik zou ze moeten weggeven om daar niet aan te komen πŸ˜›

 7. Xaviera schreef:

  Mooi dat je doelen hebt gesteld hiervoor. Heel veel succes ermee meid! Ik probeer (met behulp van mijn Jawbone Up) 5000 stappen per dag te halen. Dat is niet heel veel, maar voor mij nu het meest haalbare. De Up werkt heel motiverend om er ook echt mijn best voor te doen. πŸ™‚

 8. Puck schreef:

  Welke app is dat voor het mediteren?

  1. SAS schreef:

   Hier komt binnenkort een blogje over (dit weekend) Daar leg ik ook precies uit wat het inhoud.

 9. Anne-Sterre schreef:

  Mediteren lijkt mij echt superfijn, maar het is wel echt iets waar je tijd voor nodig hebt om tot rust te kunnen komen. Laat tijd nou net iets zijn wat ik te weinig heb.. Helaas. Toch maar eens proberen daar wat tijd voor vrij te maken πŸ™‚

 10. Els schreef:

  Heel veel succes :-). Gezonde doelen! Ik ga ook gezonder leven. Ben al begonnen met skeeleren.

 11. jackie schreef:

  Nou dit dus precies…
  IK moet ook echt wat dingen omgooien om beter in mijn vel te komen en niet zo snel uit balans te halen…
  Maar het ontbreekt me echt aan doorzettingsvermogen op het moment…

  Succes, ben benieuwd hoe je je over een maand voelt

 12. maroussia schreef:

  Wauw! Ik wens je succes. Ik ben deze maand ook weer iets harder bezig, dan voorheen. Want ja de zomer is er bijna πŸ™‚ x

 13. Wendy schreef:

  Ik zat dus serieus ook er aan te denken om misschien toch eens een hoepel aan te schaffen. Succes met je doelen!

 14. Saar schreef:

  Op het feit na dat ik meer wil bewegen heb ik zelf niet echt doelen gesteld op sportvlak. Ik ga elke dag met de fiets naar het werk, dat scheelt. En ook ben ik iemand die makkelijk even een wandeling maakt om haar hoofd leeg te maken. Dat helpt ook πŸ™‚

  1. Saar schreef:

   En ik wil er natuurlijk nog aan toevoegen dat ik het heel straf van je vindt wat je wilt gaan doen. Lekker alles stapje per stapje (ik lees dat je met sommige dingen al bezig bent) en gaan met die banaan. Veel succes ermee!

 15. Mieke schreef:

  Mooie doelen! Veel succes!

 16. zomersproetje schreef:

  Goede doelen! Een ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dat geeft instant energie. Knap dat je iedere dag die pittige work-out gaat doen *kijkt meteen even naar eigen buik* hm die van mij kan ook iets platter πŸ˜‰ . Hoop dat het snel weer lekker weer wordt, kan ik weer wat gaan fietsen en skaten en hopelijk ook heerlijk buiten zwemmen.

 17. Lieke schreef:

  Succes met je doelen!
  Dat elke dag sporten lijkt me nog een hele uitdaging. Maar met een goede start kom je er wel!

 18. Amy schreef:

  Wat ben je goed bezig Saskia! Ik streef wel een beetje hetzelfde na ‘beter in mijn vel zitten’, maar door na vele verplichtingen naast mijn fulltime job merk ik dat sporten er vaak bij inschiet. Toch probeer ik meer te wandelen in mijn lunchpauze en gezonder te eten, dat doet ook al een hoop! Succes deze maand!

  1. SAS schreef:

   Heel herkenbaar, ik maak lange dagen en plof dan het liefste op de bank. Om daarna half kruipend naar mijn bed te gaan aangezien mijn wekker weer vroeg gaat. Ben dan ook erg benieuwd hoe ik het ga volhouden. Dag 2 zit er gelukkig alweer op πŸ˜‰

 19. Andrea schreef:

  Mooie challenge! Veel succes!

 20. PatriciaKleijn schreef:

  goed van je hoor, ben benieuwd naar je resultaten succes

 21. Michelle schreef:

  Wat een goede doelen! Ik wens je er veel succes maar ook plezier mee. Sporten zou ik wel mee willen beginnen maar ik mag helaas niet zoveel doen door mijn rugklachten. Hierdoor laat ik het bij het fietsen en wandelen. Ook prima..

 22. Kim | Kimsbloglife schreef:

  Haha, grappig, ik zette toevallig vandaag een omgekeerd artikel online πŸ™‚ Ik zou ook wel wat strakker willen zijn maar ik heb beseft dat ik er toch niets voor ga doen of het toch niet volhoud, dus in plaats van me daarin te frustreren ga ik proberen mijn lichaam gewoon te aanvaarden zoals het is, want dat valt best goed mee. Al die artikels in boekjes (en posts zoals deze :-p ) geven ons het gevoel dat we er straks uit moeten zien voor de zomer, maar waarom moet dat? Als je het zelf wilt en er echt voor wil gaan, super! Maar ik denk dat er net als mij ook velen zijn die het gewoon doen omdat ze ergens die druk voelen en zich niet zo goed in hun vel voelen omdat we in boekjes en dergelijke alleen maar superslanke modellen te zien krijgen… Terwijl we er zeker wel mogen zijn! Ik ga nu dus proberen om me er niet meer door te laten leiden of me het gevoel te laten geven dat ik niet mooi genoeg ben of faal als ik er niets aan doe. Maar ik wil jou zeker niet ontmoedigen hoor! πŸ˜‰ Veel succes ermee en super als jij het wel volhoudt en je er ook daadwerkelijk beter door gaat voelen πŸ™‚

  1. SAS schreef:

   Vind het een heel mooi en inspirerend artikel wat je hebt geschreven! Wat ik al zei als reactie bij je artikel: ik ga er ook zeker niet in doorslaan. Ben erg blij met mijn lichaam hoe hij is, wil alleen wat meer uithoudingsvermogen creΓ«ren en beter zorgen voor mijn lichaam. dat plattere buikje of iets is meer een bijzaak. (hoewel dat natuurlijk ook mooi is meegenomen) Mij zal je nog calorieΓ«n zien tellen of een sixpack zien trainen.

 23. annouska schreef:

  Moeilijk he om van een nieuwe levensstijl ook echt jou dagelijkse levensstijl te maken. Ik probeer het al maanden en op de één of andere manier haak ik na een tijdje weer af en val ik in een oud patroon. Ik hoop dat het jou beter af gaat, succes!

  1. SAS schreef:

   Mocht ik het volhouden (dat is nog af te wachten want het is erg herkenbaar wat je zegt) zal ik een blogje aan tips wijden om je eraan te houden.

 24. Wanda schreef:

  Ben heel benieuwd of je dit gaat volhouden! Ik heb zoiets in het verleden ook weleens gedaan maar merk dan toch dat het me niet lukt om het dagelijks te doen. Na mijn vakantie wil ik in ieder geval weer 3 keer in de week gaan sporten, nu met 1 tot 2 keer blijft het wel stabiel maar dat is het dan ook wel dus straks weer echt aan de bak…

 25. Miss Sentinelli schreef:

  Heel goed! πŸ™‚ De laatste tijd probeer ik ook steeds minder te snoepen, vooral chips en snoepjes ging er gemakkelijk in haha. Dit hebben we de laatste tijd niet eens meer in huis (Y). Mijn vriendinnetje en ik zijn ook wekelijks bezig met yoga, echt heerlijk! Maar ik wil zelf ook nog beter op gezond eten gaan letten :).

  Succes!!

 26. Kimberly schreef:

  Succes! Ik heb zelf geen sportdoelen, omdat ik niet sport. Ik probeer het al jaren en jaren te doen maar elke keer weer kap ik er mee, ik vind het gewoon echt niet leuk.

 27. Chantal schreef:

  Ik ontbijt ook niet altijd even goed, de rest zit wel snor, naar mijn mogelijkheden dan wel te verstaan wat betreft bewegen (met handicap en rolstoel).

 28. Laura schreef:

  Ik heb op dit moment geen sportdoelen, wat ook niet echt goed voor mij is op dit moment haha. Wel wil ik gewoon blijven bewegen en af en toe eens lekker wandelen of fietsen. Wat hopelijk de laatste weken nog een beetje kan als het even wat mooier weer wordt. Na de bevalling zal ik vast wel weer iets willen gaan doen, maar dat zie ik dan wel. (: Succes met je doelen trouwens!

 29. Laura schreef:

  Ik heb op dit moment geen sportdoelen, wat ook niet echt goed voor mij is op dit moment haha. Wel wil ik gewoon blijven bewegen en af en toe eens lekker wandelen of fietsen. Wat hopelijk de laatste weken nog een beetje kan als het even wat mooier weer wordt. Na de bevalling zal ik vast wel weer iets willen gaan doen, maar dat zie ik dan wel. (:

 30. Deisy schreef:

  Wat een prachtige doelen heb je voor jezelf opgesteld meis. Ik ben echt benieuwd naar je avontuur en hoop natuurlijk dat jij je dromen waar kunt gaan maken <3

 31. Nina Simplynspecial schreef:

  Oh wat een mooie doelen! You can do it!! Ik heb niet echt doelen, maar ik wil gewoon wat fitter en sterker (en strakker?!) worden. Ik ga mezelf niet teveel doelen stellen want ik ben bang dat dit bij mij averechts werkt.

 32. Wat fijn dat je die beslissing hebt gemaakt, je gaat je er zeker beter door voelen πŸ™‚ Ik wens je superveel succes! Liefs! x

 33. Eline schreef:

  Heel veel succes met je challenge, dat gaat je zeker lukken!! Ik ben benieuwd naar je resultaten πŸ™‚

 34. Northflix schreef:

  Ik heb geen doelen op sportgebied, maar ik merk wel degelijk dat mijn conditie slechter is geworden.
  Maar om echt iets te vinden wat bij mij past, naast fietsen en wandelen, lastig!
  En om een betere conditie te krijgen zou je echt je hartslag omhoog moeten brengen…
  Ik wens jou in ieder geval veel succes!

 35. sanne schreef:

  Wat goed dat je deze doelen voor jezelf gesteld hebt! Ook al ben je niet dik of hoef je geen platte buik, het blijft belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Veel succes ermee πŸ™‚

 36. Kim schreef:

  Wauw, mooie doelen. Ik hoop dat je ze allemaal gaat halen.
  De workout ziet er best okΓ©, maar ook heel zwaar uit, haha. Ik heb ook echt een conditie van 0 dus als het je lukt dan heb ik een enorme dosis respect voor je, haha.
  Succes komende maand!

 37. Simone schreef:

  Knap dat je dit elke dag gaat doen. Zou niet aan mij besteed zijn. Ik hou ook niet echt van sporten. Wel zou ik willen zwemmen, maar alleen gaan vind ik weer saai en heb ik weinig motivatie. Dus ja, ik heb eigenlijk weinig plannen, voor wat betreft sporten.

 38. Rianne schreef:

  Succes! Je kunt het… Dat voel ik aan mijn water…

 39. Sanne schreef:

  op sportgevoel voorlopig nog niks, ik zou ook minder moeten snoepen. maar dat vind ik niet gemakkelijk.

 40. Bente schreef:

  Mooie doelen! Ben nu al benieuwd naar je eindverslag πŸ˜‰ Met de Dam tot Damloop in zicht (september is natuurlijk dichter bij dan je denkt) wil ik weer lekker veel gaan rennen πŸ™‚

 41. Goed bezig en heel goede doelen! Het weer in Nederland is inderdaad vaak niet zo ideaal als het gaat om buiten sporten. Dan is zo’n workout wel eens fijn voor de afwisseling. Let er wel op dat je ook genoeg rust neemt. Altijd je lichaam intensief belasten is niet zo goed, dus het kan geen kwaad om tussendoor eens een rustdagje te nemen!

  1. SAS schreef:

   Heb dit inderdaad aangepast πŸ˜‰ + ook de regel eronder die er al stond: het luisteren naar mijn lichaam doe ik al, dus als het niet gaat gaat het niet πŸ™‚

 42. Inge schreef:

  Die workout ziet er wel leuk uit, die ga ik ook wel eens proberen, helaas geen zo een bal in huis, maar ik vind daar wel iets op πŸ™‚

  1. SAS schreef:

   Succes! Voor die bal geven ze een andere optie mocht je geen bal hebben!

 43. Michelle schreef:

  Goed bezig Sas! Het zijn behoorlijk lastige doelen dus ik wens je veel succes πŸ™‚ .
  Nu heb ik vrijwel geen verstand van fitness e.d., maar ik vraag me af of het wel verstandig is om iedere dag dezelfde video te doen? Je traint dan bepaalde spieren behoorlijk intensief en andere misschien helemaal niet. En het is saai joh! Ik zou een paar van deze video’s opzoeken en wat afwisselen, lijkt mij veel leuker! Daar hoef jij je trouwens niets van aan te trekken hoor haha, maar misschien maakt het het wel wat leuker/beter voor je lijf πŸ™‚ .

  1. SAS schreef:

   Heb even een edit erin gezet πŸ˜‰ Uiteraard wil ik per week gaan afwisselen maar is voor mij al een hele prestatie als ik dat filmpje een week vol hou :’) haha. *dag 2 zit er gelukkig alweer op

 44. Jinnie93 schreef:

  Hier zitten een hoop dingen tussen waar ik ook aan moet gaan werken.. Succes!!

 45. Morgaine schreef:

  Dat zijn mooie doelen maar bekijk je onderweg ook of het echt wel haalbaar is? Er is niets mis met een stapje terug, dan hou je het ook langer vol mocht het blijken dat, of andersom natuurlijk! een tandje hoger omdat je het wel met gemak redt πŸ˜‰

  Mijn sportdoel moet ik samen met fysio doen, en mijn doel is, om te sporten en pijnvrij erna te blijven, lijkt me logisch in mijn geval, so far so good! Merk ik langzaam op. πŸ˜€ Ook dat valt onder beter in mijn vel zitten.

  X

  1. SAS schreef:

   Ik heb het artikel ook aangepast: ik ga zeker luisteren naar mijn lichaam (wat ook onderaan staat als doel wat ik nu al aan het doen ben) Succes met jou doel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *