Tips & Trucs: Wat te doen als je een slechte dag hebt

Het gebeurd iedereen wel eens: het hebben van een slechte dag. Je staat op en alles gaat mis. Maar dan ook echt alles. Je bent al chagrijnig voordat je überhaupt wat hebt gedaan. Hoewel je ook bij de pakken neer kan gaan zitten kan je ook proberen nog wat van de dag te maken. Hoe? Ik doe het op deze manieren…

» Waardeer wat je wél hebt
Positiviteit trekt positiviteit aan zeggen ze wel eens. En daar hebben ze gelijk in. Sta eens stil bij alle dingen die je wel hebt en die je wel blij maken. Sta je chagrijnig op dan is de dag meteen al minder goed. In andere woorden: PlukhetGeluk

» Kijk een je favoriete serie/film of lees een goed boek
Ik kan echt blij worden van een nieuwe aflevering van mijn favoriete serie of het lezen van een goede thriller.

» Zet je favoriete muziek aan (en zing keihard (en vals) mee)
Ook iets wat ik regelmatig doe (als ik alleen thuis ben is het een half huiskamer concert) Vooral mijn guilty pleasures zijn favoriet.» Ga de natuur in (maak je hoofd leeg)
Dit helpt bij mij altijd eigenlijk het beste. Ik ga heerlijk wandelen buiten (of tussen mijn werkpauze’s door) en trek vaak met mooi weer mijn skates aan. Heerlijk om in de buitenlucht te zijn en maakt dat ik even alles op 0 zet en kan ontspannen.

» Verwen je zelf
Een extra lange douche, een lekker toetje, een maskertje of iets doen wat je al een tijdje wilt. Tijd maken voor jezelf en eens even extra rust nemen kan maken dat je gedachten een positieve wending maken.

» Maak een happiness lijstje
Mijn Geluksmomentjes is daar een goed voorbeeld van. Ook al heb ik even een ‘off dagje’ ik merk dat ik zelf echt blij kan worden door een lijstje te maken met de leuke dingen. De slechte dingen vallen dan altijd wel weer mee.

» Mediteren
Iets wat ik al jaren wil doen maar de wil/tijd/zin niet voor heb. Ik vond het erg lastig om een tel voor mezelf te nemen. Dankzij de nieuwe meditatie app die ik onlangs ontdekte ben ik daar helemaal vanaf gestapt. Het is een super handige app met verschillende meditaties. (uitleg erover vind je als je op de link klikt)

Wat zijn de dingen die jij doet om een slechte dag om te buigen?

About the Author

35 Comments

Nicky

Goeie tip! Ik buit zo’n dag altijd lekker uit. Dus heel dramatisch zuchten en zeggen ‘Dis is zó niet mijn dag!’. Dan gaan collega’s koffie voor me halen en mag ik af en toe een foutje maken. Want, tja… Ik heb mijn dag niet!

Reply
Lena

Heel goede tips 😉
Vooral dat (vals!!!!) meezingen doe ik regelmatig haha. De natuur ingaan en wandelen helpt voor mij ook het beste 🙂
x, Lena

Reply
Simovic-Vuceljic Natasa

De meditatie-app ga ik binnenkort proberen wanneer mijn nieuwe smartphone binnen is, ben er enorm benieuwd naar 🙂 Ik ga deze tips zeker in het achterhoofd houden wanneer er weer zo’n dag voorbij komt want om eerlijk te zijn: ik ben geen krak in het omgaan ermee. Ik geraak compleet overstressed, kan mij op niets focussen dus bijgevolg: alles gaat de mist in. Misschien deze tips dan toch maar eens toepassen de volgende keer 😉 Liefs! x

Reply
robin

handige tips! ik kan mij er soms zo moeilijk overheen zetten.. en ik weet wel wat ik heb waar ik wel gelukkig van word maar toch haha! muziek helpt wel altijd eigenlijk.

Reply
onderdeblauweregen

Oh ja dat soort dagen…
Blijheidslijstjes kan je mij beter niet achter gaan zetten op zo’n dag…zal redelijk sarcastisch eindigen hahaha!
Filmpje of de natuur in of als het héél erg is doe ik vaak een klus waar ik heel lang tegenop zie en niet leuk vind (heb ik toch een rot dag waarbij niets leuk is en kan ik net zo goed die rotklus doen, maar wel plezier nadien omdat ik de klus eindelijk heb gedaan).

Reply
Samia

Hey Saskia!
Leuke blog met handige tips! Het vals meeschreeuwen met mijn favoriete muziek helpt mij ook vaak ^_^.
Ik ben weer terug van weggeweest in blogland en na even zoeken vond ik je gelukkig weer.
I’m following again 😉

Reply
Angelique

Fijne tips! Ik bedenk me vaak dat een dagje mopperen of een off day hebben niet erg is, morgen weer een nieuwe dag. Een leuk muziekje helpt ook altijd!

Reply
Northflix

Wandelen of lezen zijn voor mij dingen die ik ontspannend vind en waarbij ik de rest even vergeet.

Reply
Anouk

De buitenlucht doet voor mij vaak echt wonderen. Moet mezelf op zo’n moment wel echt dwingen om in de benen te gaan, laat staan de deur uit haha.

Reply
Ysanne

Goede tips hoor 🙂 Bij mij helpt het altijd om er bewust bij stil te staan. Iets van ”Het is nu echt even kut maar morgen is weer een nieuwe dag” – dat scheelt al de helft!

Reply
Els

Bij een slechte dag werkt het voor mij idd om lekker naar buiten te gaan de natuur in. Maar soms moet ik me dan ook echt het huis uit slepen. Shoppen werkt ook altijd wel.

Reply
Lieke

Je heeft fijne tips!
Wel zou ik als tip geven om soms eerst het ‘slechte’ gevoel even toe te laten, om het vervolgens om te zetten. Anders kan je het ‘slechte’ gevoel niet afsluiten en komen de gedachten, als je klaar bent met vals zingen of een stukje wandelen, misschien weer terug.

Reply
Lesley

Slapen helpt bij mij dan ook. Meestal als het me allemaal niet meer lukt ben ik gewoon weer te ver gegaan en heb ik gewoon rust nodig. Na zo een dutje knap ik dan meestal wel weer iets op. Inderdaad in de natuur, mediteren en een happiness lijstje werken ook goed!

Reply
Cindy

Heel hard huilen en daarna een wandeling maken buiten. Dat helpt meestal wel

Reply
Sabine

Dit gebeurt mij nog wel eens haha, dus een heel nuttig stukje! Heel handige tips, ga ik zeker aan denken als het weer zover is. Ik gok over een paar dagen gezien de periode van de maand haha 😉 Bellen met een vriendin ofzo vind ik trouwens ook altijd wel helpen 🙂

Reply
Zwartraafje

Mezelf afleiden van datgene dat me een slecht gevoel geeft door me op allerlei verschillende zaken te focussen. Zo ben ik momenteel weer eens zien en heb ik door het warme weer sowieso een verplichte platte rust – dus lees ik blogposts, een geweldig boek, ik plan nieuwe blogposts in, … En doe ik huishoudelijke klusjes, al maken de strijk en afwas me nu niet meteen gelukkiger, ze zorgen wel voor afleiding. 🙂

Reply
annouska

Wat een heerlijke tips, meestal op zo een dag lees ik het liefst een boek of kijk ik serie/film. Maar de tip om juist naar buiten te gaan en van de natuur te genieten is natuurlijk ook super fijn, gewoon nieuwe energie.

Reply
Kim | lifeisanadventure.nl

Fijne tips! Wat ik zelf meestal doe als ik in een dipje zit, is net als jij lekker de natuur ingaan. Ik vind het heerlijk om een lange boswandeling te maken. Vooral hier in Zweden kun je urenlang lopen, zonder dat je iemand tegenkomt. Lekker even nergens aan denken, niet gestoord worden door je mobiele telefoon. Heerlijk! Ook helpt het bij mij om grappige series of films te kijken 🙂

Reply
Nina Simplynspecial

Fijne tips! Ik vind het soms lastig om dat gevoel van me af te zetten. Ik kan er snel in blijven hangen… Vaak doe ik dan even mijn verhaal bij mijn vriend, dit gepaard met de nodige tranen. Dan herinnert hij me eraan dat het toch allemaal wel meevalt. Dan voel ik me meestal al meteen een heel stuk beter.

Reply
Sofie

Goeie tips! Meestal laat ik de dag gewoon chagrijnig voorbij gaan… Maar die tips moet ik écht eens proberen 🙂

Reply
Bente

Meestal geef ik mezelf een half uurtje om lekker te chagrijnen en dan is het wel weer klaar en ga ik gewoon iets doen (maakt niet zoveel uit wat), hardlopen, lezen, serie kijken, desnoods opruimen..

Reply
Simone

Goede tips. Meestal, als het kan, ga ik wel mee met de slechte dag. Waarom? Dan is het bij mij het snelste over. Gewoon er even aan toegeven. Dan begin ik vanzelf ineens heel veel positieve dingen te zien. Dit heb ik overigens echt pas ontdekt dat dit voor mij zo werkt, haha.

Reply
Jonne

leuk lijstje, heel handig! Met dit weer heb ik voorlopig geen slechte dag. Mar als ik het wel heb ga ik het zeker gebruiken 😀 . Liefs. Jonne

Reply
Chantal

Veel van jouw tips pak ik inderdaad vaak op als het even wat minder gaat, maar heel soms zwelg ik er ook wel even in, is ook soms lekker

Reply
Deisy

Wat een fijne tips allemaal zeg! Ik vind het zelf heerlijk om mezelf even goed te verwennen en stil te staan bij wat ik graag wil doen enz. Ook vind ik het leuk om met mensen mooie gesprekken dan te hebben en hun dag mooier te maken: wanneer ik dat kan ben ik zo over die slechte dag heen 😉 X

Reply
Morgaine

Dit is een geweldig lijst om te gaan doen, ik doe het nog anders en negen van de tien keer werkt dat ook…

Dan stop ik met wat ik aan het doen ben terwijl je al ziet dat het weer mis gaat?

Ga reachtop staan, strek mijn schouders even, en dan roep ik echt keihard (gelukkig woon ik alleen)

En NU IS HET KLAAR! Vanaf hier gaat alles wat ik doe en aanpak goed, fantastisch en geweldig!
Dan adem ik even diep in en uit en ga dan rustig verder waar ik mee bezig was of wat ik wil gaan doen 😀

En dit meen ik, hahaha 😉

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *