Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: Omdat je tijd moet maken voor leuke dingen

This content is password protected. To view it please enter your password below:

5
Geluksmomentjes
Previous Story
Next Story

49 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Tamarah
  20/04/2015 at 19:30

  Fijn artikel, ik vind het ook belangrijk om een goede balans te vinden tussen ontspanning en inspanning. Tussen dingen die energie kosten en energie geven. Ik doe meestal wel eerst de vervelende klusjes maar vergeet ook zeker niet de leuke momenten. Ik kan pas echt genieten van de leuke momenten als ik mezelf daar ook de ruimte voor geef.

 • Reply
  PatriciaKleijn
  20/04/2015 at 14:40

  goed geschreven meis, ja tijd voor leuke dingen is er niet meer bij he tegenwoordig. Wat ik leuk vind om te doen is gezellig met mn ventje naar een tuincentrum, lekker simmen, bloggen enzo! Goed dat je stil gaat staan bij die dingen

 • Reply
  annouska
  17/04/2015 at 10:38

  Ja ik herken dit heel erg, ik vergeet gewoon heel erg de dingen die ik leuk vind momenteel ook echt te doen. Ik moet dat ook echt vaker gaan doen!

 • Reply
  saskia
  15/04/2015 at 09:55

  Ik ben zelf rond de feestdagen behoorlijk met mijn neus op de feiten gedrukt geworden. Ik moest gewoon pas op de plaats maken en even helemaal alleen aan mezelf denken. Dus nu ik jouw blog zo lees, ben je wel op de juiste weg. Tijd maken voor leuke dingen = tijd blokken in je agenda juist voor die leuke dingen! En die leuke dingen kan voor iederee iets anders inhouden.
  Ik had al het plan om er eens een blog aan te wijden (over mijn aanpak), maar na het lezen van deze blog ga ik het zeker eens doen.

  • Reply
   SAS
   17/04/2015 at 09:35

   Ik ben er erg benieuwd naar!

 • Reply
  angelique
  13/04/2015 at 19:18

  Druk zijn is zo normaal tegenwoordig. Ik betrap mezelf er ook steeds op en word af en toe echt uit huis gesleurd door m’n vriend om er gewoon even uit te zijn. Ik moet ook echt meer leuke dingen gaan doen en dingen doen waar ik zekerweten blij van word.

 • Reply
  Saar
  13/04/2015 at 15:36

  Ik vind het opvallend dat je sociale leven en je bloggen het tijd maken voor leuke dingen in de weg staat. Horen dat net geen leuke dingen te zijn? Of vergis ik me?
  Je slaat wel de spijker op de kop wanneer het gaat over dat woordje ‘druk’. Het is een statussymbool geworden om het druk te hebben. Ik heb er al een aantal dingen over gelezen in blogland en toen heb ik ook besloten dat druk maar relatief is. Ik maak het ook zo druk als ik zelf wil.

  Dus ik geef je helemaal gelijk hoor! Gedaan met druk, veel plezier met alle leuke dingen!

  • Reply
   SAS
   13/04/2015 at 21:00

   Ik heb mijn tekst even aangepast ter verduidelijking πŸ™‚

   • Reply
    Saar
    13/04/2015 at 21:25

    Het kon natuurlijk dat het een beetje een druk bevatte ook πŸ™‚ dat heb ik ook wel eens gehad hoor! Is uiteindelijk geen ramp πŸ™‚

    • Reply
     SAS
     13/04/2015 at 21:30

     Daarom πŸ˜‰ Ik ben al blij dat ik me er meer bewust van ben en nu wat meer tijd maak voor leuke dingen. Sommige dingen (zoals huishoudelijk taken) kunnen makkelijk wachten tot ik klaar ben met een kopje thee of het lezen van een aantal bladzijdes.

     • Saar
      14/04/2015 at 11:57

      Kijk, dat is leuk en dat lees ik graag! Geniet ervan!

 • Reply
  Billy
  13/04/2015 at 13:41

  ik geniet vaak van alledaagse dingen, en bloggen komt dan niet op de eerste plaats.

  • Reply
   SAS
   13/04/2015 at 21:00

   Ik heb mijn tekst even aangepast ter verduidelijking πŸ™‚

 • Reply
  Kim
  12/04/2015 at 21:00

  Mooi artikel! Jouw leuke dingen staan ook allemaal op mijn lijstje. Behalve dan een uitstapje met M., haha. Maar uitstapjes maken met mijn vriend, daar kan ik erg van genieten.

 • Reply
  byFloren
  12/04/2015 at 17:50

  Right! Leuk artikel! X Liefs

 • Reply
  jackie
  12/04/2015 at 17:39

  helemaal gelijk…
  Druk druk is iets wat ik te vaak ben en roep…
  terwijl ik vandaag weer heel mijn dag verslaap en daar dan ook weer van baal…
  Leuke dingen zijn ook belangrijk

 • Reply
  bijsaramsades
  12/04/2015 at 16:59

  mooi geschreven

 • Reply
  Angelique
  11/04/2015 at 23:05

  Helemaal mee eens. Al vind ik het moeilijk om iets leuks te doen of rust te pakken wanneer ik het druk heb. Dan heb ik het liefst dat alles zo snel mogelijk af is, dan ben ik gerust weken non-stop bezig. Daar moet ik zeker aan werken!

 • Reply
  Sandra
  11/04/2015 at 22:01

  Tijd maken voor leuke dingen… Ja, daar heb ik best wel moeite mee. Het probleem bij mij is dat ik leuke dingen vaak ‘nutteloos’ vind. Alles wat ik doe moet altijd nut hebben. Gelukkig ben ik het mezelf nu aan het afleren. Leuke dingen doen is belangrijk! πŸ™‚

 • Reply
  Nathalie
  11/04/2015 at 20:25

  Helemaal mee eens vaak zijn mensen druk druk druk.. maar het is heel belangrijk om ook leuke dingen te doen en ergens van te genieten! heel mooi geschreven
  Liefs Nathalie

 • Reply
  Regina
  11/04/2015 at 19:52

  Ik heb al regel voor mezelf dat ik nooit met ‘druk’ antwoord wanneer iemand vraagt hoe het met me gaat. Dat komt omdat ik het zelf vaak het idee heb dat mensen het als statusverhogend zien wanneer ze maar kunnen zeggen dat ze het druk hebben. En daar wil ik dus niet aan mee doen πŸ™‚

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  11/04/2015 at 19:21

  Wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd! Het is zeker super belangrijk om leuke dingen te doen. In mijn geval zijn dat ook echt de dingen die me op de been houden omdat werken gewoon erg zwaar is. Daarom maak ik hier ook zeker tijd voor. πŸ™‚

 • Reply
  sammie
  11/04/2015 at 19:12

  Ik vind het vooral doordeweeks moeilijk om daar tijd voor te maken, ben vaak moe als ik eindelijk thuis ben en gegeten heb. Boeken lezen vind ik ook leuk maar neem er te weinig tijd voor. Net weer een nieuwe serie ontdekt dus die gooit ook weer roet in het eten πŸ™‚

 • Reply
  Wanda
  11/04/2015 at 18:35

  Precies de reden dat ik vorig jaar minder ben gaan werken! Voor mijn gevoel was de balans tussen werk en privΓ© weg en nu voelt het een stuk beter doordat ik nu ook echt tijd heb voor mezelf en om leuke dingen te doen, hetzij alleen, hetzij met vriendlief of vriendinnen of familie…

 • Reply
  Indian2day
  11/04/2015 at 18:18

  Mooi artikel heb je geschreven. Je hoort inderdaad de meeste mensen altijd antwoorden dat ze druk zijn, als je vraagt hoe het met ze gaat. Daar zou verandering in moeten komen.

 • Reply
  Vivian
  11/04/2015 at 18:08

  Ik krijg hier helemaal energie van! Inderdaad heel belangrijk om nooit de leuke dingen uit het oog te verliezen, maar er juist blij van te worden <3

 • Reply
  Miss Sentinelli
  11/04/2015 at 16:39

  Leuk artikel! Elke dag maak ik tijd vrij voor de dingen die ik erg leuk vind, ook om heerlijk te ontspannen en echt te doen wat ik wil doen. Me-time πŸ™‚ .

 • Reply
  maroussia
  11/04/2015 at 15:35

  Ik probeer altijd tijd te maken voor leuke dingen. Alleen door de weeks lukt dat nauwelijks als er veel toetsen op de planning staan πŸ™ x

 • Reply
  Ysanne
  11/04/2015 at 14:21

  Leuk artikel! Haha, een kop thee maakt inderdaad alle momenten al snel een geniet momentje! (Theeleuter hiero).

 • Reply
  onderdeblauweregen
  11/04/2015 at 14:20

  Wat goed om te doen ja! Zo belangrijk tijd voor leuke dingen vrij maken waar je energie van krijgt!
  Tijd vrijmaken lukt me in de regel wel goed en daar kan ik ook aardig consequent in zijn omdat ik regelmatig voel dat nodig te hebben. Maar in die tijd ook Γ©cht te ontspannen en niet zo in m’n hoofd bezig te zijn heb ik de laatste tijd door omstandigheden vrij moeilijk gevonden. Het begint nu weer een beetje te komen en daar ben ik erg blij mee!
  Succes met jou tijd vrijmaken en ontspan ze! πŸ˜‰

 • Reply
  Loesje Zaakjes
  11/04/2015 at 13:27

  Boeken lezen… ik heb geen tijd om boeken te lezen, wat eigenlijk onzin is want ik moet niet werken, enkel honden verzorgen. Sommige dagen zijn wel drukker dan andere (als ik naar dierenarts of zo moet), maar zelfs op een drukke dag, kun je in principe altijd een kwartiertje tijd maken om te lezen.

 • Reply
  Deisy
  11/04/2015 at 13:18

  Prachtig en inspirerend artikel zeg. Voorheen zei ik ook altijd maar dat ik druk was en zoveel dingen moest doen.. tegenwoordig heb ik geleerd om mijn rust te pakken, te genieten van die mooie momenten en te doen wat jij leuk vindt. Het is ook wat jij zegt: je wilt aan het einde van de rit wel terugkijken op een fijn leven en niet wat je allemaal had kunnen doen. X

 • Reply
  Deborah
  11/04/2015 at 12:54

  Ben het helemaal met je eens!!
  Je moet tijd inplannen voor zeker ook de leuke dingen. Het is zo makkelijk om je alleen maar bezig te houden met de zaken die moeten. Want dat is veilig….
  Lekker inplannen, zeker nu het mooie weer er weer aankomt πŸ™‚

 • Reply
  Simone
  11/04/2015 at 12:19

  Oh, wat een goed blogje. En je drukt me ook even met mijn neus op de feiten. Vroeger knutselde ik heel veel en eigenlijk doe ik dat nooit meer. “Door gebrek aan tijd”. Maar ik kan daar best wel tijd voor maken. Het is jammer dat ik dat dus eigenlijk niet doe. Toch maar eens proberen πŸ™‚

 • Reply
  Michelle
  11/04/2015 at 11:36

  Toen ik nog bezig was met de studie en stage gebruikte ik het woordje ‘druk’ erg vaak. Maar dat was toen ook wel zo, ik liep nog ver achter dus er moest nog veel gebeuren. Mijn gezondheid kelderde naar beneden en in mijn hoofd was totaal geen rust te vinden. Nu dat ik klaar ben en meer thuis ben ken ik het woordje druk eigenlijk niet meer en ik vind het heerlijk. Heb ik een slechte dag, dan maakt het niets uit en doe ik rustig aan. Hmmz waar ik meer tijd voor zou moeten maken? Genieten van het nu en niet te ver vooruit kijken denk ik.

 • Reply
  Mieke
  11/04/2015 at 11:08

  Leuke dingen doen geeft zoveel energie! Ik merk wel dat in soms dingen die in (van mezelf) moet ook best als leuk kan zien. Bijvoorbeeld bloggen. Vind ik echt een momentje voor mezelf. En zodra dat als verplichting gaar voelen, is het voor mij niet meer okΓ©.

 • Reply
  Simovic-Vuceljic Natasa
  11/04/2015 at 11:04

  Inspirerend artikel! πŸ™‚ Ik gebruik het woordje “druk” als mensen hier vragen waarom ik niet eens bij hen op de koffie kom, als uitvlucht om niet te gaan. Ik heb dagen dat ik de hele dag bezig ben en dagen dat ik een hele dag in de zetel lig. Dus ik kan effectief wel eens tijd maken om op de koffie te gaan bij iemand. Misschien een goed voornemen? πŸ™‚ .. Ik zou tijd moeten maken om boeken en magazines te lezen! Serieus waar, er ligt een hele hoop te lonken naar mij. Het goede weer is begonnen hier in Montenegro, geen excuus meer en met deze stapel het terras op! Liefs! x

 • Reply
  Amy
  11/04/2015 at 10:56

  Druk is net als bij velen mijn middle name. Met een 40+ uur durende werkweek, een blog, freelance opdrachten en nog wat andere verplichtingen zat mijn week vaak helemaal volgebouwd. Ik blijf leuke dingen doen (avondje theater of een concert) maar stiekem voelt dat op sommige momenten meer als moeten dan als willen omdat het er gewoon weer bij komt. Dat probeer ik wel steeds vaker anders te zien en dat doet een hoop goed πŸ™‚

 • Reply
  Anita
  11/04/2015 at 10:55

  Ik heb het woordje druk uit mijn vocabulaire geschrapt. Leuke dingen doe ik veel vaker en mijn agenda hoeft niet helemaal vol te staan. Tijd vrij maken voor mezelf dat is nu mijn streven en doen waar ik gelukkig van wordt! Goed dat je hier mee aan de slag gaat!

 • Reply
  Xaviera
  11/04/2015 at 10:27

  Heel herkenbaar om te zeggen dat je het druk hebt als iemand vraagt hoe het gaat. Zelfs zonder baan zijn mijn dagen goed gevuld en kan het allemaal weleens als teveel aanvoelen. Mooi dat je nu tijd maakt voor jezelf om leuke dingen te doen! Ik zou meer tijd willen vrijmaken om te lezen en de natuur in te gaan. Geniet van je lunch en een fijn weekend gewenst! X

 • Reply
  Cindy
  11/04/2015 at 10:09

  “Druk” is my middle name. Maar dat komt ook omdat ik heel erg onrustig en uitgeput kan worden door mijn omgeving, dat drukte geeft. Het liefste ben ik wel “lekker bezig”, maar dat is iets anders dan druk. Ik moet beter voor mijzelf kiezen, daar ben ik keihard mee aan het werk

  • Reply
   SAS
   11/04/2015 at 16:58

   Heel erg veel succes ermee, ik hoop dat het je binnen korte tijd lukt!

 • Reply
  Iris
  11/04/2015 at 09:37

  Erg herkenbaar dat mensen vaak zeggen dat ze druk zijn. Terwijl dat eigenlijk niet echt een antwoord is op de vraag inderdaad. Zelf probeer ik ook zo min mogelijk vast te zitten aan verplichtingen. En ik zorg ook dat ik in mijn weekend ook tijd heb om uit te rusten. Het leven draait natuurlijk ook niet alleen om werken, maar juist ook om dingen te doen die je echt wil doen.

 • Reply
  Bouchra
  11/04/2015 at 09:29

  Leuk artikel! Ik ben het helemaal met je eens X

 • Reply
  Tessa | 52druppels.nl
  11/04/2015 at 09:26

  Zo herkenbaar Saskia, ook ik neem me regelmatig voor om vaker leuke dingen te doen. Dan ga ik een weekendje weg en een avondje naar het theater en weg zijn al mijn voornemens… Ik ga opnieuw een poging wagen! Maar eerst boodschappen doen, en het bed verschonen, en… πŸ˜‰

 • Reply
  Morgaine
  11/04/2015 at 09:22

  Hahahaha, en hier zit ik dan, met alle tijd van de wereld en maar 2 dagen met vaste verplichtingen, nou 3 van de 7…. En geloof me, als je niks hoeft, komt er soms ook niks uit je handen, omdat je juist alle tijd van de wereld hebt.

  Dan kun je schuiven met je tijd, en doe ik straks, of later, morgen… zijn dan veel zinnen die ik uitspreek in mijn hoofd. En waar zou ik eigenlijk meer tijd in moeten stoppen dan met alle tijd van de ‘wereld’ die ik heb? Mijn schilderwerken, wat heb ik er nu nog over geblogd of info over gegeven, verhalen vertelt, nog amper tot niets, lol

  Geniet van je weekend, want het is wel zo als je werkt, ook die tijd ken ik nog…

 • Reply
  Eline
  11/04/2015 at 08:59

  Echt helemaal waar, maar soms erg lastig, zeker als het druk is met je studie. Gelukkig is er ook nog weekeind ^^

 • Reply
  Bente
  11/04/2015 at 08:49

  Ik ben het helemaal met je eens πŸ™‚ . Iedereen heeft het druk, het is alleen een kwestie van tijd maken voor de dingen die je belangrijk vind. Ik kies er voor om veel tijd te besteden aan sporten, maar dat is ook iets wat ik erg leuk vind. Zolang ik genoeg tijd over hou voor Michael en vrienden en vriendinnen ben ik helemaal tevreden! πŸ™‚

 • Reply
  Chantal Huijbregts
  11/04/2015 at 08:21

  Eigenlijk maak ik al wel tijd voor wat ik belangrijk vind. Ik heb die stap al een poos geleden gemaakt… en het is meer dan de moeite waard

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png