Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Trouwen: Dingen waarop je kan besparen

Hoewel het trouwen alweer een hele tijd geleden is (2012) vond ik het toch weer eens leuk om tussen mijn trouwfoto’s te neuzen. Hierdoor kreeg ik inspiratie aangezien wij best wel wat dingen anders dan anderen hebben gedaan. Ook hebben we best wel veel ‘bespaard’ qua geld. Hieronder even een stukje over alle dingen waar je rekening mee kan houden als je nog gaat trouwen.

EDIT: Even een kleine aanpassing op dit artikel door sommige reacties. Het is niet zo dat we hebben lopen struinen naar de goedkoopste spullen/dingen/locaties. Toevallig kwamen er heel wat dingen goedkoper uit wat we niet hadden voorzien. Zoals bijvoorbeeld mijn jurk/schoenen, een taart die gemaakt kon worden binnen de familie. Hoewel ik nooit 10.000 euro (even als voorbeeld) aan een bruiloft zou hebben uitgegeven was een wat duurdere bruiloft ook prima geweest.

1. De ringen
M. heeft (uiteraard) de ringen gekozen aangezien het mijn verlovings&trouwring is. Het enige wat we hebben laten doen is voordat we gingen trouwen onze naam + trouwdatum laten graveren in beide ringen. De ring is trouwen geen ‘echte’ dure trouwring.

 photo 300_zps73000f15.jpg

2. De trouw auto
We hebben gekeken om een old timer te huren of iets maar door de kosten hebben we toch voor ons eigen auto gekozen. Deze hadden we mooi versierd met linten. Mijn schoonvader was chauffeur en bracht ons naar de trouwlocatie. Ik nam dan ook met pijn in m’n hart afscheid een tijdje terug van ons Opeltje, die we inruilde voor een nieuwe Renalt Capture.

3. De trouwlocatie + feestlocatie
De trouwdatum hebben we samen besloten, maar ook zeker rekening gehouden met de tijd. Wij zijn dan ook gratis getrouwd i.p.v. honderden euro’s neer te tellen voor alleen al het ja-woord. Tevens hebben we een feestje gegeven ‘s middags in de tuin van mijn schoonouders. We hoefde dus niets te huren en dergelijke. Ideaal!

4. Locatie trouwfoto’s
Een locatie kiezen voor je trouwfoto’s is soms een hele klus. Bij ons was deze gelukkig snel geklaard. Het lag in het midden van de trouw-feest locatie en was zeker niet duur. Wij hebben onze foto’s genomen bij Hortus Botanicus, een mooie bloementuin die in Augustus vol in bloei stond. Het enige wat we hoefde te betalen was de intree, wat zeker niet duur was.

5. Je jurk
Je zou wel denken: de jurk? Goedkoop? Toch was de jurk 1 van de minste uitgaves die we hebben gedaan voor onze bruiloft. Ik heb hem dan ook niet bij een ‘echte trouw winkel’ gekocht maar bij een galajurken winkel, die ook een aantal bruidsjurken verkochten. Mocht ik daar niet zijn geslaagd zou ik naar een outlet van een bruidswinkel zijn gegaan. Scheelt je een hoop geld, ze hebben er toch mooie jurken (je moet wel de mazzel hebben dat die je wilt erbij zit en ook er nog eens in jou maat is) en je hebt hem toch maar 1 keer aan. Mijn jurk is sinds mijn trouwdag niet meer uit de verpakking in de kast geweest. Ik heb hem stiekem van de week nog aan gedaan, echter paste hij niet helemaal mee door groter geworden lichaamsdelen 😑

6. De catering, in ons geval het ontbijt

Photobucket

Aangezien wij ‘s ochtends gingen trouwen kozen wij ervoor om met onze gasten te gaan ontbijten. Dit deden wij met een lopend buffet bij een Van Der Valk Hotel. We spraken per persoon een vaste prijs af, iets waar we zeker op hebben gelet tijdens het kiezen van een locatie. Je wilt niet onverwachts nog een rekening later krijgen. Het was heerlijk eten en iedereen kon zoveel mogelijk pakken als hij/zij wilde.

7. Haar, make-up en dergelijke
Heb ik zelf gedaan. Jup. Je leest het goed. Geen kapster, make-up madam.. Ik heb zelf mijn jurk ‘s ochtends aangetrokken (met een klein beetje hulp van onze fotografe Joyce), zelf mijn haar gedaan (ik wilde het toch los hebben aangezien dit meer Sas is dan dat ik het op zou laten steken) en een eyeliner/mascara/poeder aangebracht. Meer niet. Ik wilde graag me ook echt Saskia voelen op mijn bruiloft, niet een 1 of andere opmaak pop.

8. Schoenen
Kocht ik voor 20 euro bij Van Haren. Geen dure trouwschoenen hoewel ik graag op deze was getrouwd. (de foto doet het niet meer en kan deze ook niet meer op internet vinden. Klik hier voor een trouwfoto met de schoenen) Wel heb ik er een aantal trouwfoto’s mee gemaakt wat dan wel weer super leuk is om te zien. Scheelt je een hoop geld als je online of bij gewoon een schoenen winkel schoenen haalt.

9. De taart
De taart was voor ons (toevallig) ook budget. Mijn schoonzus maakte namelijk taarten en heeft deze samen met een tante gemaakt. Ik ben er nog steeds super tevreden over, net als over de taart topper. In onze trouwkaart stonden duiven en we waren er al snel uit dat we geen mannetje-vrouwtje op de taart wilde hebben. Een topper met deze mooie duifjes was dus zeker een heel goed idee. Nog altijd staan ze te pronken in de boekenkast. De taart hebben we weinig voor betaald: alleen de materiaal kosten.

Photobucket

10. Trouw ideeΓ«n van Pinterest/internet
Ik ben in de maanden voor onze bruiloft erg gaan zoeken naar inspiratie. Op Pinterest kom je een hoop leuke (budget) dingen tegen! Zo hebben we van de fotografe bordjes gebruikt waarmee je onze datum met krijt erop kon zetten. Ook zag ik iets heel tofs: een foto van je eigen ouders bij hun bruiloft in je handen. Deze hebben we ook gedaan en ben nog steeds erg blij mee het mooie resultaat.

3
Married(life), Terugblik
Previous Story
Next Story

44 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Marie de Jonge
  17/07/2018 at 15:41

  Zelf heb ik ook een bruiloft gehad die relatief goedkoop was. Zo hebben we ook bespaard op de locatie door het gehele feest op een plek te laten plaatsvinden. Een zaal bij ons in het dorp was de perfecte plek, omdat onze familie en vriendenkring zo niet ver hoefde te reizen!

  / link verwijderd – relcame

 • Reply
  Zwartraafje
  10/04/2015 at 15:36

  Er zijn echt heel veel dingen die de prijs kunnen drukken zonder dat je iets door hoeft te missen. Ik had zelf wel het geluk dat mijn moeke de trouwjurk heeft gemaakt, anders zou ik net als jij elders zijn gaan zoeken maar niet in een echte bruidswinkel. De trouw-uitnodigingen heb ik zelf gemaakt en ook een kapper Γ©n visagiste zijn er niet aan te pas gekomen. Het was een heerlijke ontspannen dag zonder heisa zodat we er volop van konden genieten.

 • Reply
  Saar
  10/04/2015 at 14:06

  Wij hebben helemaal niets van jouw tips gedaan πŸ˜› Integendeel, we hebben een vrij duur huwelijk gehad. We hebben alleen gekozen om te trouwen op een moment dat het stadhuis geen extra bedrag vroeg. De verloving was ook behoorlijk duur geweest (mijn man heeft mij in Brugge een weekendje in een sjiek hotel cadeau gedaan en me ten huwelijk gevraagd in een sterrenrestaurant) en ergens voelde het goed om daar een speciaal huwelijk aan te koppelen. We hebben echter wel alles gedaan volgens onze eigen regels. Maar het was de beste keuze ooit en het geld hadden we er eigenlijk wel voor ook. Ik heb nog steeds geen spijt dat we een dansfeest met live-band hebben gegeven!

  • Reply
   SAS
   10/04/2015 at 19:25

   Gelukkig ieder zijn ding haha. Wij hebben zelf beide de keuze gehad veel uit te geven maar toevallig waren een aantal dingen redelijk budget wat we van te voren niet hadden gedacht (denk aan jurk en taart)

 • Reply
  Deisy
  10/04/2015 at 13:48

  Wat een handige tips zeg: ga ik zeker onthouden bij mijn (hopelijk ooit) bruiloft haha πŸ˜‰ Ik vind altijd een dure bruiloft erg overschat: met een hoop slimme tips kun je heel ver komen en kan je een prachtige bruiloft hebben. X

 • Reply
  Deborah
  10/04/2015 at 13:34

  Zo zie je maar dat het helemaal niet duur hoeft te zijn. Als je je fantasie maar gebruikt en nuchter blijft denken!! Mooi blog!

 • Reply
  Bertine
  10/04/2015 at 12:51

  wat enorm leuk om te zien hoe budget jullie je bruiloft hebben gehad, en toch een prachtige dag hadden! wij hebben echt een grote bruiloft gehad en ik ben blij dat ik in een trouwjurk ben getrouwd want het is maar eenmalig. maar leuk hoe iedereen er anders over denkt!

  • Reply
   SAS
   10/04/2015 at 19:24

   Zoals in het artikel staat ben ik wel in een echte trouwjurk getrouwd, echter was deze geen 1000den euro’s zoals bij de meeste jurken πŸ˜‰
   Niet dat ik er bewust op heb bespaard, was hij duurder geweest had ik hem ook zeker gekocht maar dit was de perfecte jurk. Een toevallig ook een redelijk goedkope jurk.

 • Reply
  Isabel Cristina
  09/04/2015 at 22:57

  wat een super leuke en goede ideetjes. Ik heb geen plannen om te trouwen maar ik ga deze tips zeker onthouden! <3

 • Reply
  Mirella
  09/04/2015 at 22:45

  Handige tips!
  Wij hadden wel duurdere ringen en make-up en haar werd gedaan, ook hadden wij een goede maar wel wat goedkopere fotograaf.
  De gehele dag hadden wij maar 30 gasten, echt alleen de mensen die wij regelmatig zien.

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  09/04/2015 at 21:57

  Wat een handige tips! Ik heb voorlopig geen trouwplannen (mijn vriend wil niet trouwen…) maar wie weet haha. Ik sluit het in ieder geval niet uit. Het is inderdaad erg duur, maar ik zie nu dat je ook op bepaalde dingen flink kan besparen, handig!

 • Reply
  Angelique
  09/04/2015 at 21:46

  Wat een handige tips!

 • Reply
  Nicky
  09/04/2015 at 21:17

  Ik wil never-nooit-niet trouwen maar Γ‘ls ik zou trouwen zou ik het ook zo doen. Hartstikke leuk!

 • Reply
  Rosa
  09/04/2015 at 21:05

  Ik zou het geweldig vinden om het in een eigen tuin te doen.. lekker alles versieren met bergen slingers en cupcakes πŸ™‚ Helaas is onze tuin te klein, maar wie weet vinden we ooit nog wel een mooie stek. Leuke tips!

 • Reply
  Mies
  09/04/2015 at 20:03

  Goede tips! Ik ga waarschijnlijk nog lang niet trouwen, al heb ik er nu wel heel veel zin in. Het lijkt mij ontzettend leuk om een DIY bruiloft te hebben (ik geef niet graag de controle uit handen met dat soort dingen). Het kopen van een dure jurk vind ik persoonlijk ook onzin. Je draagt het ding 1 dag; daar leg je toch geen duizenden euro’s voor neer? Ik vind het juist lekker persoonlijk als je dingen klein houdt.

 • Reply
  Tessa | 52druppels.nl
  09/04/2015 at 18:52

  Wat leuk zo’n terugblik! Ik heb niks met trouwen, dus denk ook niet dat dat er ooit van gaat komen.
  En groter geworden lichaamsdelen? Was het niet gewoon de jurk die kleiner is geworden, dat heb ik namelijk altijd… πŸ˜‰

  • Reply
   SAS
   10/04/2015 at 19:05

   Zo kan je het ook zien πŸ˜‰

 • Reply
  Kim
  09/04/2015 at 17:16

  Wat een fijne tips! Al wacht ik wel nog even met trouwen πŸ™‚

 • Reply
  Lisa
  09/04/2015 at 16:35

  Wow, ik wist niet eens dat je getrouwd was haha! Schaammomentje, want ik volg je toch al een poosje. Handige tips voor later πŸ™‚

 • Reply
  jackie
  09/04/2015 at 16:14

  ik heb niet heel veel met trouwen,
  toch is dit erg leuk om te lezen…
  dat zoeken, vinden wat jij wilt lijkt me dan wel weer erg leuk

 • Reply
  maroussia
  09/04/2015 at 15:42

  Oeh dat ziet er allemaal wel goed uit moet ik zeggen. Mijn ouders hadden besloten om het klein te houden, dat had dus ook niet veel gekost. Ze vonden het leuker om een leuke huwelijksreis met z’n alle te doen!x

 • Reply
  Jorien
  09/04/2015 at 15:25

  Waauw goede tips joh! Leuk om dit artikel te lezen πŸ˜€

 • Reply
  onderdeblauweregen
  09/04/2015 at 14:04

  Goede tips! We hebben geen plannen, maar mss in de toekomst low budget maakt de kan groter iig. De bedragen die je soms voorbij hoor komen bij anderen vind ik echt shocking!! en hebben we allebei er gewoon niet voor over.
  Als het weer super slecht geweest was hadden jullie een alternatief? We hebben wel wat grote tuinen die we zouden kunnen lenen, maar bij allen is het binnen te klein bijvoorbeeld.

  • Reply
   SAS
   10/04/2015 at 18:59

   Bij de fotoshoot wel, de rest niet. Geluk gehad haha. We hebben het erop gegokt.

 • Reply
  Linda
  09/04/2015 at 12:17

  Wat een slimme keuzes allemaal en alsnog zo’n prachtige dag gehad! Wij hadden ook niet zoveel geld dus hebben ook bespaard op van alles. Ik heb mijn jurk bijvoorbeeld gekocht bij een bruidsmodezaak die alleen de jurken heeft die in de winkel hangen (dan kosten ze maximaal €550). Gelukkig kreeg ik mijn jurk van mijn ouders, want ik kon het anders alsnog niet betalen haha!
  Mijn haren heb ik wel laten doen, maar make-up draag ik nooit dus heb ik ook op mijn trouwdag bewust niet gedragen – precies om de reden die jij ook noemt: ik wilde Γ©cht mezelf zijn.
  Wij hadden alleen een (kleine) receptie, we hebben het heel klein gehouden met de mensen die heel dicht bij ons staan; na de receptie hebben we met onze naaste familie (ongeveer 15 personen) gegeten bij mijn ouders in de tuin. Heel intiem en mooi πŸ™‚ (en ja, ook budget haha)

 • Reply
  Simovic-Vuceljic Natasa
  09/04/2015 at 12:10

  Dank je voor de tips! Dit is zeker een superhandige post voor mij πŸ™‚ Wij waren van plan om deze zomer voor de kerk te trouwen + trouwfeest (aangezien we al in oktober 2014 getrouwd zijn voor de wet) maar door onverwachte omstandigheden hebben we dit uitgesteld naar volgend jaar in de zomer (hopelijk!). Bij mij komt er een pak meer planning tevoorschijn, aangezien ik familie & vrienden heb in Belgie en dus met hen een beetje moet plannen en zien wanneer ze naar Montenegro kunnen komen πŸ™‚ Je hebt me enkele goede ideetjes gegeven voor onze bruiloft die ik zeker eens ga noteren en bekijken hoe ik dat kan toepassen πŸ™‚ Liefs! x

 • Reply
  Melana
  09/04/2015 at 11:42

  Goede tips! Ik ga voorlopig nog niet trouwen haha, maar erg leuk om dit te lezen πŸ™‚

 • Reply
  Amy
  09/04/2015 at 11:40

  Wat een slimme bespaartips! Volgens mij is het altijd zo dat als iets voor een trouwdag/ geboorte of begrafenis is, dat bedrijven en winkels de prijs verdubbelen, terwijl er genoeg goedkopere alternatieven zijn. Dank voor dit lijstje!

 • Reply
  Ysanne
  09/04/2015 at 11:22

  Wat een origineel artikel! Leuk om te lezen, ik wist helemaal niet dat je op zoveel kan besparen (al is het nog niet eens aan de orde in mijn geval haha).

 • Reply
  Michelle
  09/04/2015 at 10:49

  Leuk om te lezen hoe jij dit hebt aangepakt en waar je op hebt gelet. Onze trouwerij wordt dan wel weer totaal anders, wij hebben eigenlijk ( op de voor ons belangrijke dingen) niet echt bespaard.

  • Reply
   SAS
   09/04/2015 at 22:04

   Op de voor ons belangrijke dingen hebben we ook niet bespaard hoor πŸ™‚
   Sommige dingen vielen goedkoper uit, maar als ze duurder waren geweest had ik het graag neergelegd voor onze mooie dag.

 • Reply
  Simone
  09/04/2015 at 10:42

  Zo zou ik mijn trouwfeest ook wel kunnen regelen. Hoe cheaper hoe beter haha!

 • Reply
  Morgaine
  09/04/2015 at 10:36

  Toen ik ging trouwen heb ik hetzelfde gedaan, maar dan in 1992, gratis getrouwd, geen feestje, ja thuis, maar ik was ook ruim 8 maanden zwanger, hahaha Dus een bruidsjurk heb ik niet eens gehad, die waren er amper voor de zwangere buik in die tijd, dat is gelukkig nu wel anders!

  En vorig jaar is mijn beste vriendin getrouwd, in juni 1ste jubilemum, en zij heeft hetzelfde gedaan, en niet eens een bruidsjurk of outfit geshopped, maar iet sheel moois uit de kast gepakt wat ze nog had liggen, ze zag er super uit en was zeker weten 100% zichzelf. De foto’s? De vraag was, of ik ze wilde maken en dat heb ik gedaan, maar dan gewoon het event zelf en achteraf een heerlijke high tea, ook in de ochtend, helemaal super en lekker intiem!

 • Reply
  Eline
  09/04/2015 at 10:35

  Wat een handige tips allemaal! Klinkt als een heel persoonlijke bruiloft πŸ™‚

 • Reply
  Nicky
  09/04/2015 at 10:21

  Je kan het zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wilt. Wij hebben er enkele maanden geleden ook over gedacht. En wij wouden eigenlijk enkel trouwen op het gemeentehuis, en dat dan vieren met een drink, en eens gaan eten met de ouders en zussen/broers, maar méér ook niet. Uiteindelijk hebben we dan besloten om het niet te doen (zijn vraag heeft hij weer ingeslikt toen er iets onaangenaam gebeurde in mijn familie..).

 • Reply
  Tamarah
  09/04/2015 at 10:16

  Handige post! Wij besparen ook op veel van deze dingen (geen dure jurk, geen groot duur feest, J. ‘s pak is officieel geen trouwpak en mijn haar doe ik ook zelf). Het heeft ook veel met prioriteiten te maken natuurlijk. Wij hebben ‘s middags een receptie/feestje en sluiten dat af met onze ouders + broers/zussen tijdens een BBQ, maar betalen wel voor het Ja-woord. Dit vind ik zelf het belangrijke, mooiste en meest romantische moment van de dag. Hoewel de kosten hiervan mij ook wel weer meevielen πŸ™‚

  • Reply
   SAS
   09/04/2015 at 22:07

   De kosten vallen in mijn woonplaats zeker niet mee, en we wilde graag op een Maandag trouwen en het is dus de ochtend geworden πŸ™‚
   Maakte ons niet uit, ochtend of middag.. Maar de middag was bijna meer geld dan mijn trouwjurk :’)
   Ook kwam daardoor het idee om met de gasten te gaan ontbijten, achteraf dus echt super blij mee aangezien dit ook wel iets aparts is.

 • Reply
  Xaviera
  09/04/2015 at 10:13

  Wat leuk om te lezen, heel fijn dat het ook een stuk goedkoper kan dan wat je gemiddeld ziet bij mensen. Ik vind het ook onzin om zoveel te moeten betalen voor het ja-woord. Mooi ook dat je je make-up en haar zelf hebt gedaan, dan voel je je tenminste jezelf inderdaad. πŸ™‚

 • Reply
  Jenn
  09/04/2015 at 09:34

  Wat leuk om te lezen!

 • Reply
  zomersproetje
  09/04/2015 at 09:05

  Geef jullie groot gelijk. Het hoeft niet veel te kosten om de “dag van je leven” te hebben!!En je kan op veel dingen besparen… Wij hebben veel geluk gehad door verschillende dingen/diensten (trouwjurk, uitnodigingen, feestzaal, catering, haar/make-up, muziek) gratis of met korting te krijgen van mensen binnen ons netwerk. Het gratis uurtje was helaas bij ons voor maanden volgeboekt… en we konden niet te lang wachten aangezien we het mooi vonden om te trouwen terwijl ik zwanger was. Zijn jullie nog op huwelijksreis geweest/ nachtje weg ofzo?x

 • Reply
  Simone
  09/04/2015 at 08:52

  Je kunt inderdaad zoveel dingen doen om de bruiloft meer budgetproof te maken! En het gaat erom met wie je het viert vind ik. Al die grote dingen eromheen hoeft van mij niet. Wij willen graag trouwen, maar de grote vraag moet nog komen en dan zal ik deze tips maar eens voorleggen!

 • Reply
  Anneleen
  09/04/2015 at 08:43

  Wat een goede tips! Ik beschouw een bruiloft, persoonlijk, altijd met veel geld en dure zaken maar nu ik jouw blogje lees, denk ik: Je maakt je eigen bruiloft zo goedkoop of duur als je zelf wilt. Je kan inderdaad op heel wat zaken besparen. Ik zou ook geen dure kapster, make-up of schoenen willen, geef mij maar gewoon iets waar ik me mezelf in voel en comfortabel πŸ™‚ jullie bruidstaart ziet er echt heel liefdevol uit! Knap dat je tante en schoonzusje dit zelf hebben gemaakt!

 • Reply
  sammie
  09/04/2015 at 08:38

  Slimme moves. Betalen voor alleen het ja woord vind ik ook belachelijk, helemaal omdat het geen klein prijsje is. Leuk om dit te lezen!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png