Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Mijn boekenplank: Wil ik nog lezen

Ik reis alleen – Samuel Bjørk

‘Ik reis alleen’ is het razend spannende thrillerfenomeen van de Noorse schrijver Samuel Bjørk, over inspecteur Holger Munch en zijn collega Mia Krüger.
Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst IK REIS ALLEEN.

Na een intern onderzoek werd inspecteur Holger Munchs speciale onderzoeksteam opgeheven en werd hij overgeplaatst naar een regionaal politiebureau. Maar als het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt het team weer tot leven gewekt. Munchs prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Krüger, uit haar zelfgekozen isolement te halen. Dat is echter nog niet zo makkelijk…

Dit boek wil ik graag aanschaffen van mijn verjaardagsgeld. Dit lijkt me een super spannende thriller waar ik veel lovende recensies over heb gelezen. Ik hou van Noorse schrijvers<3

Helweek – Erik bertrand Larssen
Doe alles waarvan je weet dat je het zou moeten doen – in één enkele week!
De dagen vliegen. De weken vliegen. De jaren vliegen. Als we geluk hebben, leven we een onvoorstelbare hoeveelheid weken. Maar hoeveel van die weken kun jij je herinneren? Van welke weken heb je het meeste geleerd? In welke weken heb je iets bereikt? Welke weken waren belangrijk? Welke brachten je dichter bij je doel, je droom?

Het boek neemt je mee in de belangrijkste week van je leven, van maandag 5 uur ‘s ochtends tot zondagavond 22 uur. Je stapt uit je comfortzone, je doorbreekt je dagelijkse routine en leer verder reiken dan normaal. Als je tachtig jaar wordt, heb je in totaal 4160 weken geleefd. Helweek is een week die daar met kop en schouders bovenuit steekt.

Helweek lijkt me een super fijn boek met zeker wel wat mooie uitdagingen. Ik wil dan ook graag een week alle punten van dit boek doorlopen. Uitdaging!

Stalker – Lars Kepler
Zweden is in de ban van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers eerst filmt vanuit het donker, thuis waar ze zich veilig wanen, en het filmpje vervolgens op YouTube plaatst. Enkele dagen later wordt degene die gefilmd is zijn volgende slachtoffer.
Het onderzoek naar de moordenaar verloopt stroef, tot bij het lichaam van het vierde slachtoffer een bewusteloze man wordt aangetroffen. De man kan zich echter niets herinneren van de moord. Om zijn onschuld te bewijzen, roept zijn familie de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark. Maar de informatie die Erik verkrijgt biedt geen enkele duidelijkheid.

Dan wordt er een nieuwe moord gepleegd, en de verdachte heeft dit keer een alibi. Er lijkt slechts één persoon te zijn die de zaak kan oplossen: Joona Linna. Maar die is meer dan een jaar geleden verdwenen…

Gekocht van mijn verjaardagsgeld en staat te wachten tot ik Stille Wateren van een andere schrijfster heb uitgelezen.. Dan ga ik zeker aan dit boek beginnen. Ik vond Slaap! al een super goed boek dus ben erg benieuwd naar dit deel.

Ik ben de nacht – Ethan Cross
Wil je met me spelen? Mijn naam is ­Francis Ackerman jr.
Ik ben wat men wel een seriemoordenaar noemt.

Al mijn slachtoffers ­krijgen een eerlijke kans, ik dood niet zomaar. Ik speel een spel met ze. Wie wint, overleeft. Ik heb nog nooit verloren. De meeste mensen zullen van mij gruwen. Sommigen zullen mij aanbidden. Zij zijn net als ik. Maar iedereen zal zich mij herinneren. Mijn naam is Francis Ackerman jr. Ik ben de nacht, en ik wil een spel met je spelen.


Een aantal keren mee in mijn handen gestaan en toen ik dit stuk op de achterkant las, moest deze zeker op mijn wil-ik-nog-aanschaffen-lijstje (die steeds langer en langer aan het worden is)

Welk boek wil jij nog graag lezen?

0
Boeken, film/tv & youtube
Previous Story
Next Story

32 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Tamarah
  03/04/2015 at 10:04

  Elke keer als jij een lijstje met boeken plaatst denk ik welke gruwel boeken zal Saskia nu weer (willen) lezen 😉 . Ik vind detectives of thrillers nog wel leuk maar als ik van sommige boeken alleen al de kaft lees vind ik het té spannend om te lezen. Al moet ik zeggen dat je enthousiasme over de boeken van o.a. Karin Slaughter me wel hebben overtuigd. Ik lees nu het boek een licht koude huivering en ik vind Karin echt een super goede schrijver!

 • Reply
  Miranda
  01/04/2015 at 23:10

  Ik denk dat ze allemaal op mijn lijstje gaan. Klinkt veelbelovend. Houd wel van dit soort spannende verhalen.

 • Reply
  Jolien
  01/04/2015 at 17:37

  ‘Stalker’ en ‘Ik reis alleen’ las ik al en vond ik geweldig! ‘Ik ben de nacht’ kende ik nog niet maar klinkt heel spannend 🙂

 • Reply
  Flavie
  01/04/2015 at 15:26

  Het boek ‘Ik reis alleen’… voor de kaft alleen al zou ik die willen lezen 🙂
  Lars Kepler is een goede schrijver… een boek die ik ook zeker moet lezen.

 • Reply
  Nicky
  30/03/2015 at 22:10

  Goede boeken lijken het mij. Vooral staker lijkt mij erg spannend. Ik ben benieuwd naar je mening nadat je het gelezen hebt.

 • Reply
  sammie
  30/03/2015 at 21:28

  Mijn tante heeft helweek gedaan.. Was nog niet eens zo zwaar volgens haar.. ik moet er toch niet aan denken 🙂

  • Reply
   SAS
   31/03/2015 at 09:54

   Toch wil ik hem (iets aangepast) zeker eens gaan doen!

 • Reply
  Griet
  30/03/2015 at 19:57

  Wat een spannende boeken! 🙂 Helweek spreekt me wel aan.

 • Reply
  Ysanne
  30/03/2015 at 12:33

  Wat een hoop spannende boeken staan op je lijstje haha. Ik ben momenteel bezig met After, ook wel leuk!

 • Reply
  Chantal
  30/03/2015 at 10:34

  Ik lees je stukje, en denk: LEESLIJST! Daar gaat deze zeker op

 • Reply
  Angelique
  30/03/2015 at 10:07

  Stalker is zeker een aanrader! De rest lijkt me ook wel tof.

 • Reply
  Wanda
  30/03/2015 at 09:38

  Stalker heb ik net uitgelezen en zeker een aanrader hoor! Ik reis alleen en ik ben de nacht staan ook mijn lijst, net als de nieuwste van Camilla Lackberg…

 • Reply
  Mirella
  29/03/2015 at 21:30

  Ohhhh stalker lijkt mij ontzettend goed, die wil/moet ik echt lezen!
  Ik ben nu bezig in ik volg je.

 • Reply
  Simovic-Vuceljic Natasa
  29/03/2015 at 21:29

  Wel, je hebt net nog 4 extra boeken bijgevoegd aan mijn eindeloze “wil-ik-zeker-nog-lezen” lijst 🙂 Ik heb een gigalijst (in enkele delen) staan in mijn GSM en ik probeer per jaar toch enkele ervan te kopen en te lezen. Probleem? Er komen wekelijkse nieuwe bij .. :/ Hopelijk krijg ik ze op een dag allemaal wel eens gelezen, al betwijfel ik het vanwege het gigantisch aantal 😀 Liefs! x

 • Reply
  Tessa | 52druppels.nl
  29/03/2015 at 20:19

  helweek ga ik ook op mn lijstje zetten! erg benieuwd hoe die week er uit gaat zien!

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  29/03/2015 at 15:53

  Jij leest altijd van die leuke boeken! (Of hebt ze op de planning staan.) Dank voor het delen, kan ik ook weer wat boeken op mijn, veel te lange, lijstje zetten. 🙂

 • Reply
  Nicky
  29/03/2015 at 15:35

  De verhalen klinken goed maar ik pas. Geen Scandinavische schrijvers meer voor mij. Ik heb laatst De Leeuwentemmer gelezen en ik vond het zo traag allemaal. Mijn volgende boek wordt De IJstweeling, denk ik.

  • Reply
   SAS
   29/03/2015 at 15:40

   Die wil ik ook nog eens lezen, lijkt me ook een erg tof boek. Ik ben echt weg van Scandinavische schrijvers<3 Vond de Leeuwentemmer dan ook echt een goed boek..

 • Reply
  Kim
  29/03/2015 at 15:14

  Ohh hierdoor krijg ik echt zin om te gaan lezen!

 • Reply
  Mieke
  29/03/2015 at 13:29

  Nog genoeg leesvoer dus! Vooral die onderste lijkt me super spannend!

 • Reply
  jackie
  29/03/2015 at 13:06

  Helweek heb ik ook op mijn lijstje staan…
  die andere klinken ook wel heel erg goed…
  Ik heb me van de week echt door een boek moeten worstelen (morgen review word wss ook niet veel soeps, hahaha)

 • Reply
  Simone
  29/03/2015 at 13:01

  Ik vind het gewoon zo jammer dat ik geen boekenlezer ben. Het lijkt me heerlijk, maar ik heb er echt geen rust voor.

 • Reply
  Toppen en Dalen
  29/03/2015 at 13:00

  Hier iemand die enkel studieboeken leest momenteel en heel veel blogs 🙂

 • Reply
  Sofie
  29/03/2015 at 12:45

  Dat laatste boek lijkt een beetje op Dexter (die vermoordt alleen moordenaars)

  Helweek lijkt me wel interessant! Zet ik op mijn boekenlijstje 🙂

 • Reply
  Laura
  29/03/2015 at 12:26

  Oeh, ze klinken allemaal zo spannend! Jammer genoeg hou ik niet zo van thriller. Ik ben namelijk best wel snel schrikachtig en als ik deze lees zal ik, denk ik, niet zo snel in slaap vallen *lach*. De laatste lijkt me wel het leukste, de titel vind ik ook ontzettend goed gevonden!

 • Reply
  Olga
  29/03/2015 at 12:22

  Dat eerste boek lijkt me inderdaad erg spannend, die wil ik ook wel lezen!

 • Reply
  Morgaine
  29/03/2015 at 11:24

  Helweek, klinkt als het boek wat ik van de week vond in de bieb alhier.
  Vrouw zoekt berg om tegenop te zien, dit gaat dan weer over een vrouw die haar angsten in 1 jaar tijd wil aanpakken, ben er wel al in begonnen, maar pas bij hoofdstuk 2, het moet nog echt beginnen in feite, het verhaal.

  De andere boeken zijn niet mijn ding, ik kijk thrillers liever als serie, gek he?

 • Reply
  onderdeblauweregen
  29/03/2015 at 10:14

  Ik ben wel nieuwsgierig naar het boek ‘helweek’. Ik voorzie een interessantw blogpost ook als je dat boek gelezen hebt :p

 • Reply
  Deborah
  29/03/2015 at 09:29

  Oeh… Je eerste boek in je blog ga ik ook op mijn lijstje zetten.
  De tweede bij nader inzien ook.
  Ben nu bezig met het vierde boek van Lars Kepler. Heb je de vorige delen ook gelezen?

 • Reply
  lieke
  29/03/2015 at 08:54

  Stalker dat lijkt me een goed boek. Denk dat ik die binnenkort ergens vandaan tover!

  Heb je blauw water van simone vd vught al gelezen? Zeker een aanrader

  • Reply
   SAS
   29/03/2015 at 15:34

   Blauw water (nog) niet, wel andere boeken van haar. Bedankt voor de tip!

 • Reply
  Bente
  29/03/2015 at 08:53

  Ik heb echt nog een enorme stapel die op me ligt te wachten. Vooral veel thrillers. Misschien dat ik vandaag in de eerste een beginnetje maak 🙂

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png