Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!To achieve the impossible dream, try going to sleep

 photo hashdghd_zps89a8bca3.jpg

Als sinds kids af aan ben ik een slechte slaper. Nu is dat de laatste jaren wel iets beter geworden maar slaap zal nooit mijn vriend worden. Wel zijn er een aantal dingen die ik de afgelopen jaren heb geleerd, toegepast of zou willen toepassen voor mijn nachtrust.

Mijn ultieme slaap tips

 • Ga op vaste tijden naar bed
 • Ritme en regelmaat zijn heel belangrijk bij een goede nachtust. Zo ga sta ik rond dezelfde tijd op en ga ook om dezelfde tijd naar bed. Ook op mijn vrije dagen slaap ik niet uit maar sta ik vroeg op. Win-win situatie: je behoud je ritme en hebt zeker nog wat aan je vrije dag.

 • Neem genoeg tijd om te slapen
 • Wanneer je ’s morgens om zes uur op moet staan, ga dan niet pas tegen twaalf uur ’s nachts naar bed. Op die manier kun je een slaaptekort opbouwen wat zeker niet goed is voor je nachtrust.

 • Kijk geen tv, mobiel andere elektronica voor het slapen gaan
 • Ik maak me wel schuldig aan het kijken op mijn mobiel voordat ik ga slapen. Daardoor slaap ik minder snel in door alle indrukken. Ik wil dus zeker gaan doorvoeren geen elektronica aan te hebben een uurtje voor het slapen gaan.

 • Een goed bed is een must
 • Een echt goed bed is een must. Hiervoor hadden wij een hout, laag bed waar ik niet zo lekker in sliep. Sinds wij een heerlijk hoge boxspring hebben mΓ©t extra topping slaap ik zeker een stuk beter. Hetzelfde geld voor een goed hoofdkussen, dit bevorderd ook zeker de slaap en het fijner liggen in bed.

   photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

 • Probeer zoveel mogelijk te ontspannen
 • Ook zo’n puntje waar ik aan moet werken. Ontspannen en Saskia gaan meestal niet samen. Toch probeer ik meer te denken aan mijn lijf en rust te creΓ«ren voordat ik ga slapen.
  Hoe doen jullie dit?

 • Doe overdag aan sport en wees actief
 • Dit maakt dat je ‘s avonds zo moe dat je heerlijk kan slapen. Ik kan dan ook niet wachten tot ik wekelijks weer kan gaan skaten en het sporten weer kan oppakken. Tevens heb ik een baan waar ik veel beweeg en maak lange dagen, wat ook erg bevorderlijk is voor het willen slapen. Na een heerlijk lange douche en het avondeten kan ik niet wachten om mijn bed in te duiken.

 • Maak dat je in het donker slaapt
 • Sinds we lange, donkere gordijnen hebben slaap ik zeker een stuk vaster en vooral langer. Ik werd toen we alleen rolgordijnen hadden nog al eens een aantal keren per nacht wakker van licht maar dit is nu verleden tijd.

 • Extra tip: Sta dankbaar op
 • Elke ochtend en avond even aanstippen: Wat was voor jou vandaag een geluksmomentje?
  Dit maakt dat je een fijnere dag of nacht hebt, doordat je je niet bezig houd met negativiteit.

  En hebben jullie nog tips voor het beter slapen?

  0
  Blog, Home sweet home
  Previous Story
  Next Story

  31 Comments

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Tamarah
  03/04/2015 at 10:23

  Vooral een goed bed en matras zijn super belangrijk vind ik. We hebben er even voor moeten sparen maar ik ben super blij met onze Auping Boxspring bed met heerlijke matrassen. Ze zeggen niet voor niets auping nights, better days!

 • Reply
  angelique
  01/04/2015 at 22:40

  Gelukkig geen slaapproblemen hier maar wel goede tips!

 • Reply
  annouska
  01/04/2015 at 11:36

  Goede tips, ik heb zelf 3 jaar geleden een speciaal kussen aangeschaft en slaap daardoor zoveel beter.

 • Reply
  sammie
  30/03/2015 at 21:29

  Als ik eenmaal slaap dat gaat het prima maar heb soms wel moeite met in slaap komen.. kan zo een half uur liggen te draaien..

 • Reply
  Deirdre
  30/03/2015 at 16:55

  Gelukkig heb ik geen slaapproblemen. Voorheen kon ik makkelijk cola drinken voor het slapen gaan! (drink nu geen cola meer πŸ™‚ ) Om ontspannen te worden .. boek lezen of in bad/onder de douche gaan voor je naar bed gaat?

 • Reply
  Jorien
  30/03/2015 at 00:03

  Voor mij werkt vooral een rustige ruimte en nog even met een heel klein lichtje een beetje lezen, slaap ik zo πŸ˜€

 • Reply
  Nicky
  29/03/2015 at 15:25

  Ik vind het altijd fijn om nog een stukje te lezen in bed. Maar ja, als het een heel goed boekt is, is het wel lastig om dat boek weg te leggen en te gaan slapen.

 • Reply
  Billy
  29/03/2015 at 13:38

  ik slaap gelukkig meestal erg goed!

 • Reply
  Simone
  29/03/2015 at 12:29

  Wat een goede tips! Ik heb wel slechte nachten, maar dat is eigenlijk wanneer ik pijn heb. Over het algemeen slaap ik buiten dat gewoon goed, gelukkig!

 • Reply
  jackie
  29/03/2015 at 12:18

  Super goede tips…
  Er zijn momenten dat ik echt slecht slaap, onrustig steeds wakker
  en merk dat het echt wel te maken heeft met de gehaaste manier dat ik naar bed gegaan ben…

 • Reply
  Wendy
  28/03/2015 at 22:42

  Goede tips. Vooral dat goed donker maken is voor mij erg belangrijk. Ik kan soms zelf niet slapen van het licht van de wekker. Dan zet ik er iets voor of draai hem om. πŸ˜‰

 • Reply
  Els
  28/03/2015 at 22:03

  Voor niet spelen op mijn tablet…. En wat ben ik nu aan het doen voor het slapen gaan.., juist :-).

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  28/03/2015 at 20:59

  Goede en handige tips πŸ™‚ Op tijd naar bed gaan scheelt een hoop hihi, lukt steeds beter! Niet teveel prikkels is sowieso goed.

 • Reply
  Kim
  28/03/2015 at 20:29

  Goede tips! Ik ben zelf ook niet zo een goede slaper. In slaap komen gaat prima, maar doorslapen lukt me niet.

 • Reply
  zomersproetje
  28/03/2015 at 16:42

  Het meeste pas ik al toe. Nu nog vragen of dochterlief ook mee helpt hihi.Fijn weekend!x

 • Reply
  Lieke
  28/03/2015 at 15:21

  Goede, bruikbare tips!
  Wat voor mij ook werkt is om nog even van me af te schrijven wat zich voor onrust er in mn hoofd afspeelt. Anders blijf ik maar malen. Streep eronder, ogen dicht en dan gaan slapen..

  • Reply
   SAS
   29/03/2015 at 15:23

   Deze zou zeker ook bij mij in het rijtje kunnen, geeft zeker rust! Bedankt voor de aanvulling.

 • Reply
  Simovic-Vuceljic Natasa
  28/03/2015 at 14:20

  Wat een nuttige tips! πŸ™‚ Ik heb geen echte problemen met slapen, als ik moe ben val ik als een blok in slaap. Ik val alleen niet in slaap wanneer ik compleet gestresseerd ben, dan is er niets op deze planeet dat mij in slaap krijgt. En op vaste uren gaan slapen is iets wat ik heb geleerd bij het begin van mijn dieet en ik moet zeggen: naast het feit dat je geen slaaptekort opbouwt, heeft dit ook positieve effecten op je lijn πŸ™‚ Liefs! x

 • Reply
  onderdeblauweregen
  28/03/2015 at 14:18

  Goeie tips.
  Het regelmaat is idd prettig, dat mis ik soms en ontbreekt bij mij nog wel eens daar ik op wisselende tijdstippen werk en vaak ook wisselende tijden naar bed ga daardoor.

 • Reply
  Angelique
  28/03/2015 at 14:13

  Goede tips, ik ben ook echt een slechte slaper! Wat bij mij ook wel werkt is een opgeruimde slaapkamer.

 • Reply
  Mieke
  28/03/2015 at 14:07

  Ja, die telefoon uit ruim voordat je gaat slapen. Dat zou ik ook echt moeten doen…

 • Reply
  Ysanne
  28/03/2015 at 13:12

  Slim hoe je deze advertorial toch leuk hebt gemaakt πŸ™‚ Hele handige tips!

 • Reply
  Bente
  28/03/2015 at 11:01

  Ik heb gelukkig vrijwel nooit moeite met slapen, kan ik altijd en overal doen πŸ˜‰ . Misschien nog als extra tip als je snel last hebt van geluid is om met oordopjes in te slapen. Zelf doe ik dit niet maar het schijnt mensen wel te helpen πŸ™‚

  • Reply
   SAS
   29/03/2015 at 15:22

   Zeker goede tip ik gebruik ze alleen zelf niet. Krijg er erge jeuk van in mijn oren..

 • Reply
  Ellen
  28/03/2015 at 10:05

  Oh, slaap! Een van mijn favoriete bezigheden, maar in slaap vallen is eeecht zo vervelend! Thanks voor je tips!

 • Reply
  Anneleen
  28/03/2015 at 09:05

  Fijne tips! Ik ben ook een slechte slaper (neem hier medicatie voor) en deze tips zijn zeker bruikbaar! Ik probeer ook, voor ik ga slapen, nog even te ontspannen en bv wat blogjes te lezen. Maar tegenwoordig heb ik zoveel taken en verslagen die moeten af zijn, dat dat ontspanningsmomentje er meestal even niet is en dat merk ik dan gelijk in mijn slaap…dan slaap ik een stuk onrustiger of minder vast.

 • Reply
  Morgaine
  28/03/2015 at 08:46

  ja, diazepam, ibuprufen en ga zo maar door πŸ˜‰

  Nee zonder dollen, eventueel mediteren zou nog ene tip kunnen zijn, zowel in de avond als de ochtend, zeggen ze. Als ik mediteer, ik doe nu mee aan de Oprah en Deepak ronde van 21 dagen, dan gaap ik, maar heb wel mijn laptop op schoot in bed om het te doen, maar mijn ogen vallen dicht, laptop uit en slapen maar.

  Het punt is, wat voor de 1 werkt hoeft voor de ander niet te werken en andersom. Als ik mij gewoon klaarwakker voel, dan ga ik schrijven of doe rustige dingen, en zelfs tv kijken kan ik van in slaap vallen, en als ik dat merk, schuif ik door naar bed. Natuurlijk ben ik bevoorrecht, dat ik de meeste dagen niet op hoeft te staan op een vast tijdstip, en toevallig? Vanavond zomertijd gaat in, ga ik al een week of anderhalf eerder mijn bed in, dus vanavond weer later? πŸ˜‰

 • Reply
  saskia
  28/03/2015 at 08:14

  Bij mij werkt het vaak om nog even te lezen in bed en ik heb altijd goede nachtrust thee in huis. Oh en ik gebruik een voetenwarmer in bed. Als ik koude voeten heb kan ik helemaal niet slapen.

  • Reply
   Morgaine
   28/03/2015 at 08:46

   oh ja, dat doe ik ook, lezen is ook een heel goed middel, haha

  • Reply
   SAS
   28/03/2015 at 10:20

   Lezen werkt dus totaal niet bij mij haha. Ik lees zulke spannende boeken dat ik door mΓ³et lezen en dus zo tot een uurtje of 01:00 lig te lezen als ik niet oppas. Hoewel lezen 1 van mijn grootste hobby’s is doe ik het nooit in bed.

   • Reply
    Morgaine
    29/03/2015 at 19:55

    Je lijkt mijn dochter wel, waar ik van mijn moeder altijd mocht lezen, omdat ik er van in slaap viel…. is mijn dochter net als jij, als het boek spannend is, blijft dat lichtje branden, hahaha

  Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png