To achieve the impossible dream, try going to sleep

 photo hashdghd_zps89a8bca3.jpg

Als sinds kids af aan ben ik een slechte slaper. Nu is dat de laatste jaren wel iets beter geworden maar slaap zal nooit mijn vriend worden. Wel zijn er een aantal dingen die ik de afgelopen jaren heb geleerd, toegepast of zou willen toepassen voor mijn nachtrust.

Mijn ultieme slaap tips

 • Ga op vaste tijden naar bed
 • Ritme en regelmaat zijn heel belangrijk bij een goede nachtust. Zo ga sta ik rond dezelfde tijd op en ga ook om dezelfde tijd naar bed. Ook op mijn vrije dagen slaap ik niet uit maar sta ik vroeg op. Win-win situatie: je behoud je ritme en hebt zeker nog wat aan je vrije dag.

 • Neem genoeg tijd om te slapen
 • Wanneer je ’s morgens om zes uur op moet staan, ga dan niet pas tegen twaalf uur ’s nachts naar bed. Op die manier kun je een slaaptekort opbouwen wat zeker niet goed is voor je nachtrust.

 • Kijk geen tv, mobiel andere elektronica voor het slapen gaan
 • Ik maak me wel schuldig aan het kijken op mijn mobiel voordat ik ga slapen. Daardoor slaap ik minder snel in door alle indrukken. Ik wil dus zeker gaan doorvoeren geen elektronica aan te hebben een uurtje voor het slapen gaan.

 • Een goed bed is een must
 • Een echt goed bed is een must. Hiervoor hadden wij een hout, laag bed waar ik niet zo lekker in sliep. Sinds wij een heerlijk hoge boxspring hebben mΓ©t extra topping slaap ik zeker een stuk beter. Hetzelfde geld voor een goed hoofdkussen, dit bevorderd ook zeker de slaap en het fijner liggen in bed.

   photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

 • Probeer zoveel mogelijk te ontspannen
 • Ook zo’n puntje waar ik aan moet werken. Ontspannen en Saskia gaan meestal niet samen. Toch probeer ik meer te denken aan mijn lijf en rust te creΓ«ren voordat ik ga slapen.
  Hoe doen jullie dit?

 • Doe overdag aan sport en wees actief
 • Dit maakt dat je ’s avonds zo moe dat je heerlijk kan slapen. Ik kan dan ook niet wachten tot ik wekelijks weer kan gaan skaten en het sporten weer kan oppakken. Tevens heb ik een baan waar ik veel beweeg en maak lange dagen, wat ook erg bevorderlijk is voor het willen slapen. Na een heerlijk lange douche en het avondeten kan ik niet wachten om mijn bed in te duiken.

 • Maak dat je in het donker slaapt
 • Sinds we lange, donkere gordijnen hebben slaap ik zeker een stuk vaster en vooral langer. Ik werd toen we alleen rolgordijnen hadden nog al eens een aantal keren per nacht wakker van licht maar dit is nu verleden tijd.

 • Extra tip: Sta dankbaar op
 • Elke ochtend en avond even aanstippen: Wat was voor jou vandaag een geluksmomentje?
  Dit maakt dat je een fijnere dag of nacht hebt, doordat je je niet bezig houd met negativiteit.

  En hebben jullie nog tips voor het beter slapen?

  31 reacties op “To achieve the impossible dream, try going to sleep

  1. Vooral een goed bed en matras zijn super belangrijk vind ik. We hebben er even voor moeten sparen maar ik ben super blij met onze Auping Boxspring bed met heerlijke matrassen. Ze zeggen niet voor niets auping nights, better days!

  2. Gelukkig heb ik geen slaapproblemen. Voorheen kon ik makkelijk cola drinken voor het slapen gaan! (drink nu geen cola meer πŸ™‚ ) Om ontspannen te worden .. boek lezen of in bad/onder de douche gaan voor je naar bed gaat?

  3. Ik vind het altijd fijn om nog een stukje te lezen in bed. Maar ja, als het een heel goed boekt is, is het wel lastig om dat boek weg te leggen en te gaan slapen.

  4. Wat een goede tips! Ik heb wel slechte nachten, maar dat is eigenlijk wanneer ik pijn heb. Over het algemeen slaap ik buiten dat gewoon goed, gelukkig!

  5. Super goede tips…
   Er zijn momenten dat ik echt slecht slaap, onrustig steeds wakker
   en merk dat het echt wel te maken heeft met de gehaaste manier dat ik naar bed gegaan ben…

  6. Goede tips. Vooral dat goed donker maken is voor mij erg belangrijk. Ik kan soms zelf niet slapen van het licht van de wekker. Dan zet ik er iets voor of draai hem om. πŸ˜‰

  7. Goede en handige tips πŸ™‚ Op tijd naar bed gaan scheelt een hoop hihi, lukt steeds beter! Niet teveel prikkels is sowieso goed.

  8. Goede, bruikbare tips!
   Wat voor mij ook werkt is om nog even van me af te schrijven wat zich voor onrust er in mn hoofd afspeelt. Anders blijf ik maar malen. Streep eronder, ogen dicht en dan gaan slapen..

  9. Wat een nuttige tips! πŸ™‚ Ik heb geen echte problemen met slapen, als ik moe ben val ik als een blok in slaap. Ik val alleen niet in slaap wanneer ik compleet gestresseerd ben, dan is er niets op deze planeet dat mij in slaap krijgt. En op vaste uren gaan slapen is iets wat ik heb geleerd bij het begin van mijn dieet en ik moet zeggen: naast het feit dat je geen slaaptekort opbouwt, heeft dit ook positieve effecten op je lijn πŸ™‚ Liefs! x

  10. Goeie tips.
   Het regelmaat is idd prettig, dat mis ik soms en ontbreekt bij mij nog wel eens daar ik op wisselende tijdstippen werk en vaak ook wisselende tijden naar bed ga daardoor.

  11. Ik heb gelukkig vrijwel nooit moeite met slapen, kan ik altijd en overal doen πŸ˜‰ . Misschien nog als extra tip als je snel last hebt van geluid is om met oordopjes in te slapen. Zelf doe ik dit niet maar het schijnt mensen wel te helpen πŸ™‚

  12. Fijne tips! Ik ben ook een slechte slaper (neem hier medicatie voor) en deze tips zijn zeker bruikbaar! Ik probeer ook, voor ik ga slapen, nog even te ontspannen en bv wat blogjes te lezen. Maar tegenwoordig heb ik zoveel taken en verslagen die moeten af zijn, dat dat ontspanningsmomentje er meestal even niet is en dat merk ik dan gelijk in mijn slaap…dan slaap ik een stuk onrustiger of minder vast.

  13. ja, diazepam, ibuprufen en ga zo maar door πŸ˜‰

   Nee zonder dollen, eventueel mediteren zou nog ene tip kunnen zijn, zowel in de avond als de ochtend, zeggen ze. Als ik mediteer, ik doe nu mee aan de Oprah en Deepak ronde van 21 dagen, dan gaap ik, maar heb wel mijn laptop op schoot in bed om het te doen, maar mijn ogen vallen dicht, laptop uit en slapen maar.

   Het punt is, wat voor de 1 werkt hoeft voor de ander niet te werken en andersom. Als ik mij gewoon klaarwakker voel, dan ga ik schrijven of doe rustige dingen, en zelfs tv kijken kan ik van in slaap vallen, en als ik dat merk, schuif ik door naar bed. Natuurlijk ben ik bevoorrecht, dat ik de meeste dagen niet op hoeft te staan op een vast tijdstip, en toevallig? Vanavond zomertijd gaat in, ga ik al een week of anderhalf eerder mijn bed in, dus vanavond weer later? πŸ˜‰

  14. Bij mij werkt het vaak om nog even te lezen in bed en ik heb altijd goede nachtrust thee in huis. Oh en ik gebruik een voetenwarmer in bed. Als ik koude voeten heb kan ik helemaal niet slapen.

   1. Lezen werkt dus totaal niet bij mij haha. Ik lees zulke spannende boeken dat ik door mΓ³et lezen en dus zo tot een uurtje of 01:00 lig te lezen als ik niet oppas. Hoewel lezen 1 van mijn grootste hobby’s is doe ik het nooit in bed.

    1. Je lijkt mijn dochter wel, waar ik van mijn moeder altijd mocht lezen, omdat ik er van in slaap viel…. is mijn dochter net als jij, als het boek spannend is, blijft dat lichtje branden, hahaha

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *