Definitieve afsluiting #PlukhetGeluk – Geluk is voor mij..

Aan alles komt een einde, zo ook aan mijn projectje #PlukhetGeluk. Uiteraard hebben jullie al wat afsluitingen voorbij zien komen. Echter leek het me leuk om een aantal deelnemers aan het woord te laten over geluk. Dit is de laatste, algemene afsluiting die er komt. Uiteraard zullen er van mijn kant soms nog #PlukhetGeluk blogjes voorbij komen, meer in de zin van leuke muziekjes, lijstjes of andere dingen die mij gelukkig maken.

Waarom dit project? ‘Het gras is groener aan de overkant’ Deze uitspraak ken je vast wel. Ik ben het hier niet mee eens. Ik denk dat je zelf al het geluk kan plukken wat je al bezit. Dit project is om mensen een positieve vibe mee te geven. Omdat ik vind dat tegenwoordig alles snel, mooier, duurder en beter moet. Omdat ik vind dat stil staan bij de kleine dingen in het leven het leven mooier maken. Ik hoop dat mensen bewuster gaan nadenken over wat ze al hebben en waar ze al gelukkig mee zijn. Pluk het Geluk.

 photo plukhetgeluk_zpse64121d3.jpg

Wat is geluk voor hun?

Ik heb dan ook een aantal deelnemers gemailt met deze vraag en heb er zeer inspirerende antwoorden op gekregen.

Veerle
Geluk is voor mij een soort vrijheid. De tijd en ruimte hebben om te doen wat ik wil, rust in mijn hoofd en gewoon genieten. Geluk is elke keer anders. De ene keer is het met vrienden samen zijn, een andere keer is het alleen thuis zijn en met mijn kat knuffelen. Ik ben op het gelukkigst als ik in mijn element ben.. Dat wil zeggen, als ik aan het schilderen ben, scheppend bezig ben, spelletjesavonden organiseer of mensen aan het helpen ben. Geluk is iets persoonlijks, iets wat bij jezelf van binnen zit. Maar geluk zit ook in contact zijn met je omgeving, lieve mensen om je heen verzamelen. Geluk kan in grote en kleine dingen zitten, maar het is altijd iets waar je van geniet. Dus mijn motto is nu; geluk is genieten.

Eliza
Geluk is voor mij de kleine dingen die hem doen, een compliment krijgen of lekker met vrienden een avondje gezellig spelletjes spelen of naar een leuk festival gaan. Daarnaast beseffen wie er allemaal van mij houd, en van wie ik hou, ongeluk zit in een klein hoekje, in de rest zit geluk!

Wendy
Geluk is voor mij tevreden zijn met mezelf, met wat ik doe en met wat ik heb. Het is voor mij genieten van de kleine dingen in het leven die er al zijn, maar ook gaan voor de dingen die ik nog graag zou willen bereiken.

Evelien
Geluk is voor mij Als mensen een paar jaar geleden aan mij hadden gevraagd wat geluk voor mij betekent, had ik nooit hetzelfde antwoord gegeven nu. Sterker nog: waarschijnlijk had ik het niet eens geweten. Echter ben ik de afgelopen 1,5 jaar gegroeid als mens en heb ik veel mooie (levens)lessen mogen leren.
Door omstandigheden heb ik geleerd dat geluk zeker niet zit in spullen of geld. Ja, het maakt het allemaal net even makkelijker als je geld hebt, maar wanneer het er écht op aan komt heb je daar nog niets aan. Vrienden en familie koop je niet en dat is nou net wat mij gelukkig maakt. Het gevoel van liefde, warmte en vertrouwen van vrienden en familie zijn onbetaalbaar en voor mij het ultieme geluk.
Hoe fijn is het om te ervaren dat er mensen van je houden en altijd voor je klaar staan, ook al zit het misschien even niet mee?! Er komen altijd betere tijden waarin je dan het geluk kunt delen. Het geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt. Geluk geeft een enorm fijn, onbeschrijflijk gevoel en ik hoop dat iedereen dat gevoel mag ervaren.

Xaviera
Geluk is voor mij een combinatie van veel dingen samen. Het gevoel van binnen wat je krijgt en bijna niet in woorden is te beschrijven. Een oer-gevoel waarbij je je vervuld voelt van geluk en dankbaarheid. Dit overkomt mij regelmatig als ik in de natuur ben. Een prachtige zonsondergang waarbij de tranen kunnen stromen omdat het zo mooi is wat ik zie en waar ik mij één voel met de natuur. Geluk voel ik ook als muziek mij diep van binnen raakt en mij niet meer loslaat of als ik een prachtig boek lees wat mij inspireert en aan het denken zet. Ook de dagen die ik doorbreng met lieve vrienden en familie geeft mij dat gevoel van geluk. Geluk zit voor mij voornamelijk in de kleine dingen, lichtpuntjes op een dag die mij even laten stralen of gewoon genieten van een heerlijke kop thee en de zachte buikjes van mijn katten.

Marieke
Geluk is voor mij dankbaar zijn en me bewust zijn van alle mooie, kleine positieve dingen die ik elke dag meemaak. Vroeger dacht ik dat geluk iets groots en ongrijpbaars was, maar ik realiseer me nu dat het veel meer in alle kleine dingen zit die we voor vanzelfsprekend aannemen terwijl we iets veel groters en onbereikbaarders na proberen te jagen. Dat zorgt er voor mij voor dat ik veel meer voldoening haal uit elke dag, omdat er elke dag wel iets is om gelukkig over te zijn en dankbaar voor te zijn.

Vivian
Geluk is voor mij diepe tevredenheid met mijzelf en mijn leven. Klinkt misschien wel een beetje egoïstisch, maar ik ervaar vaak momenten dat ik me gewoon intens gelukkig voel omdat ik zo blij ben met alles om me heen. Het is dan een soort totaalpakket: blij met mijn blog, blij met de roman waaraan ik bezig ben, blij met het boek dat ik lees, blij met hoe het op school gaat, blij met hoe het met mijn gezondheid gaat… een combinatie van lekker in mijn vel en lekker in mijn leven zitten dus!

Astrid
Geluk is voor mij het moment dat ik gezond ben en voel, doe wat ik leuk vind en de liefste personen om mij heen heb waar ik veel van hou. Genieten van de kleine dingen om mij heen vind ik ook echt belangrijk, zoals een glimlach, samen zijn met mijn lieve verloofde, samen dingen dingen doen, knuffelen en spelen met onze kat, bij onze vrienden zijn. Ik heb de allerliefste mensen op mij heen, mijn verloofde, familie en vrienden. Maar ook wat ik allemaal al bereikt heb, maakt mij ook ontzettend gelukkig. Ik doe wat ik leuk vind. En mijn verloofde en ik gaan dit jaar trouwen! Ik kan zeggen: ik ben gelukkig!

Deisy
Geluk is voor mij kleine en mooie dingen vinden en waarderen in tijden dat het leven niet vanzelfsprekend mooi is. Wat mensen zich namelijk vaak niet realiseren is dat het geluk van mensen vaak afhangt van hun omgeving. Als je leven op rolletjes loopt, je hebt leuke vrienden en vriendinnetjes en jij en je hele omgeving is gezond: ja dan is het uiteraard makkelijk om gelukkig te zijn. Geluk door omgeving is natuurlijk ook geluk (je wordt er immers blij van), maar puur geluk komt niet door je omgeving of van buitenaf maar wordt enkel en alleen bepaalt hoe jij je voelt. Dit betekent dat je ook het geluk moet kunnen vinden op momenten dat het niet zo goed gaat en jij je oncomfortabel voelt. Als je zoiets overkomt (en ik denk dat veel kunnen beamen) word je gedwongen om diep in jezelf te graven om het geluk te vinden. Als je dan de kleine dingen kan waarderen om al zijn schoonheden dan pas denk ik dat jouw geluk van binnenuit komt en dat je geluk in al zijn glorie hebt aanschouwt. Je leven heb je niet in controle, maar hoe jij er mee omgaat, en wat voor geluk jij aan bepaalde dingen toekent, wel.

Amy
Geluk is voor mij een gevoel dat bestaat uit meerdere lagen. Enerzijds is er het geluk te mogen leven in de vrijheid om mijn eigen keuzes te maken, het geluk om gezond te zijn en fijne mensen om me heen te hebben. Anderzijds zit geluk voor mij ook in hele kleine dingen, die me laten zien hoe fijn het leven is. Die kleine dingen zijn bijvoorbeeld even genieten van het eerste lentezonnetje, een spontane kus krijgen van mijn lief, met een kop hete thee genieten van een mooi boek, een goed gesprek met mijn moeder of de slappe lach krijgen om iets onbenulligs. Soms heel klein en soms heel groot: dat is geluk voor mij.

Lieke
Wikipedia beschrijft geluk alsvolgt: “Geluk (of gelukkig zijn) kan gedefinieerd worden als het tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden. Hierbij kunnen er diverse positieve emoties aanwezig zijn, zoals vreugde, vredigheid, ontspannenheid en vrolijkheid.”

Geluk is voor mij dat je blij bent met de dingen om je heen. Geluk voel je. Het is de warmte en liefde om je heen. Je kan het delen en maakt het leven mooier.

Zo word ik gelukkig van de aanwezigheid van mijn vriend, vriendinnen en mijn ouders. Het gevoel dat mensen me in vertrouwen nemen en dat ik ook altijd bij hen terecht kan is voor mij het ultieme geluk. Het zijn die kleine momenten waardoor je ineens gaat glimlachen, je dankbaar bent en je het geluksgevoel ervaart. Ik denk dat iedereen liefde en het vertrouwen nodig heeft om gelukkig te kunnen leven.

Geluk ligt soms voor het oprapen, maar toch zien we het niet altijd. Als je elke dag kijkt naar de kleine dingen om je heen/ die er gebeuren, dan zul je zien dat er elke dag wel iets positiefs gebeurt. De zon, een vlinder, fijne muziek, een compliment. Ook daar kan je geluk uit halen. En wie het kleine niet eert.. De kleine geluksmomenten kunnen later zorgen voor een groot geluksgevoel. Om meer stil te staan bij de kleine geluksmomenten ben ik begonnen om elke dag minstens drie geluksmomentjes op te schrijven. Om de twee weken schrijf ik hier een blog over. Op deze manier kijk ik terug op de fijne momenten, besef ik hoeveel geluk ik heb en kan ik het ook nog eens delen.

Ik ben er van overtuigd dat je geluk kan delen in de vorm van een glimlach. Lachen werkt namelijk aanstekelijk en je krijgt er zelfs een klein geluksgevoel van, waardoor je gaat stralen. Als jij blij bent en dit uit zullen je naasten ook een gevoel krijgen van geluk. Ik stel dan ook voor dat we met zijn allen flink naar elkaar gaan glimlachen!

En wat is dan geluk voor mij?

Geluk is voor mij mezelf kunnen zijn.
Geluk is voor mij genieten van de grote en kleine dingen
Geluk is voor mij lieve vrienden/familie om me heen hebben
Geluk is voor mij genieten van een fijne serie of goed boek
Geluk is voor mij rust in mijn lijf en mentaal
Geluk is voor mij mensen inspireren en geïnspireerd worden
Geluk is voor mij stil staan bij de mooie dingen die je al hebt
Geluk is voor mij heerlijk ‘zen’ in de natuur of op skates.

Geluk is voor mij genieten van je eigen gras & deze groen houden


♥ ♥ ♥ ♥

Ik wil jullie bedanken voor de toffe invulling en medewerking die jullie hebben gegeven om deze post compleet te maken. Ik wil iedereen die mee heeft gedaan (of nog mee doet – er zit immers geen begin/eind datum aan) uit de grond van mijn hart bedanken. Jullie hebben dit project voor mij een stem gegeven en er super mooie en vooral originele invullingen aan gegeven. Dankjulliewel<3

Inmiddels hebben 45 bloggers deelgenomen aan dit project en zijn er bijna 160 posten online gekomen. Dankbaar. Meer kan ik er niet van zeggen. Het heeft mij veel voldoening gegeven zoveel lieve mensen te inspireren. Ik heb vele emailtjes, lieve woorden en reacties gekregen en deze verwarmde mijn hart. Iedereen heeft er op zijn eigen manier wat aan gehad, inclusief ikzelf. Lees hier alles over #PlukhetGeluk

40 reacties op “Definitieve afsluiting #PlukhetGeluk – Geluk is voor mij..

 1. Ik reageer een beetje laat maar daarom zeker niet minder gemeend ofzo 😉 ik wil je bedanken voor dit mooie project, Sas! Je hebt me echt weten te inspireren en ik heb er van genoten 🙂

 2. Wat een mooi artikel is het geworden! Hele mooie en inspirerende invullingen zijn er gegeven. Ik ben er trots op dat ik hier tussen mag staan.

 3. Mooi om dat allemaal te lezen, word ik vrolijk van moet ik zeggen 🙂

  Ik vond het heel fijn om mee te doen, en even stil te mogen staan wat geluk voor mij betekent. Zouden meer mensen, vaker moeten doen.

 4. Wat een prachtige afsluiting meis! Echt super mooie antwoorden zijn er gegeven en bedankt dat je die van mij ook hebt geplaatst, echt lief! Ik wil je nogmaals bedanken voor dit project, ik vond het echt super leuk om hieraan deel te nemen. Ik vind het ook echt mooi dat er veel mensen hier deel aan hebben genomen en dat er veel blogposts online zijn gekomen. Echt top! Bedankt! 😀

 5. Wat ontzettend leuk om de antwoorden van andere bloggers ook te kunnen lezen en te zien dat geluk voor iedereen wat anders kan betekenen!

  Ik ben super blij voor je dat er al zo veel inspirerende mensen mee hebben gedaan. Je onderwerpen waren dan ook erg herkenbaar en vrij in te vullen. Top en bedankt!

 6. Dit is echt een passende afsluiting meis. Zo prachtig om te zien hoe deze inspirerende vrouwen over geluk denken. Allemaal zo mooi en het raakt je ook heel erg. Ik vond jouw project echt heel prachtig, goed om even dingen in perspectief te plaatsen (daar was ik ook echt aan toe op dat moment, dus je kwam precies op tijd). Ik hoop dat je in de toekomst nog meer van ons weet te raken en wellicht dat je weer zoiets prachtigs kan verzinnen. Hoe dan ook: echt een diepe buiging voor je prachtige project. X

 7. Echt super leuk voor je dat er zoveel andere mensen hebben meegedaan! Kun je trots op zijn! Ik vond het erg leuk om de artikelen te lezen!

 8. Fijne afsluiting! En wat lief dat je zo dankbaar bent, maar onthoud dat jij diegene bent die het allemaal mogelijk heeft gemaakt 😉

 9. Ontzettend leuk project!
  Vind/vond het zo leuk om dit artikel te lezen!

  Vind het een ontzettend leuk en interessant onderwerp! Aangezien iedereen er naar op zoek lijkt te zijn en iedereen heeft er zijn eigen ” view” op 🙂

  xx
  Link verwijderd

 10. Dit is een heel mooi artikel. Mooie afsluiting. Geluk is voor mij ook mezelf kunnen zijn.

  PS. Ik heb zonet mijn reactie verkeerd geplaatst oeps! 😉

 11. Ik heb door mijn verhuizing deze challenge een beetje gemist, maar wat ik er van heb gelezen vond ik zo mooi! De gedachten om stil te staan bij dingen en bewuster te leven is altijd een goed teken vind ik, want dan ervaar je geluk veel meer.

 12. Wat een prachtige afsluiting van #PlukhetGeluk Sas! Heel mooi en inspirerend om ook het antwoord te lezen van de andere mensen over wat geluk voor hen is. Ik heb veel aan dit project gehad, nogmaals bedankt dat je dit hebt opgestart! Xx

 13. Wauw Sas, dat heb je mooi gedaan, het is eigenlijk best jammer dat ik er zomaar middenin viel en nog niet zo goed uit de voeten kwam met het dashbord enzo om nog mee te kunnen te doen. MAAR…

  Geluk is voor mij, te lezen dat mijn dochter de kleine dingen in het leven waardeert en aan jouw project heeft mee gedaan, haar woorden hier bij jou te lezen en wat ik haar ook zo heb mee gegeven. De kleine dingen te waarderen ipv… 😉 Je snapt me vast wel. Dat is op dit moment NU, mijn geluk, ik straal helemaal met een grote glimlach!

  <3

 14. Dit project is werkelijk iets om trots op te zijn Sas! Echt, je hebt er werkelijk een pareltje van gemaakt samen met alle bloggers die hebben meegedaan. Ik vond dat je het super goed opvolgde en op social media bekend maakte. Ik heb regelmatig andere bloggers hun posts over dit project gelezen en zo vaak is er een glimlach op mijn gezicht verschenen. Bedankt voor dit fijne project, al je lieve reacties en de energie die je erin hebt gestoken!

 15. Hele mooie afsluiter! En wat een mooie antwoorden. Geluk kan inderdaad moeilijk zijn om te beschrijven maar iedere deelnemer heeft dat op zijn eigen manier gedaan. Knap! Allemaal ‘gelukkige’ mensen, gelukkig 😉 , wat een geluk. Zo nou heb ik het woord ‘geluk’ wel genoeg gebruikt denk ik 😛 . Fijne dag, Sas.x

 16. Prachtige woorden zijn dit, stuk voor stuk. Heel gaaf om zo op een rijtje te zien, een eer dat ik er tussen mag staan en al met al een hele gave afsluiting van dit mooie project!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *