Dingen die ik doe als blogger

 photo favorietenvandeafgelopenweek_zpsf2a6e299.jpg

  • Plannen, plannen & nog meer plannen. Mijn concepten box staat dan ook vol met ideeΓ«n net als alle lijstjes die ik bijhou met wanneer een blog verschijnt en wanneer bijvoorbeeld een winactie moet worden afgesloten.
  • Voordat je gaat eten eerst honderd foto’s van alle kanten maken. Het is nu zelfs zo erg dat M. & mijn vriendinnen eerst hun borden naar mij toe schuiven voor de foto en dΓ‘n pas gaan eten. Het is 1 keer voorgekomen dat ik gewoon al had gegeten zonder een foto te maken! Alles weer een beetje fatsoenlijk neergelegd en hup, op de foto.
  • Nog zo’n fotoding: tig foto’s maken totdat je eigenlijk een goede foto hebt. Bewerkingsprogramma’s erover heen.. Het licht aanpassen. Ik begin zeker steeds betere en mooiere foto’s te maken.
  • Onder de douche, in de auto, als ik in bed lig.. Op de vreemdste momenten krijg ik blog inspiratie. Meestal klinkt het beter in mijn hoofd dan dat het daadwerkelijke blogje een dag later online staat. Meestal werk ik dan met steekwoorden aangezien het soms echt ’s nachts is dat ik ideeΓ«n krijg. (net als dit blogje trouwens)
  • Zodra de computer is opgestart kijk ik altijd gelijk op mijn blog. Heb ik nog nieuwe reacties gekregen op artikelen? Ook krijg ik inspiratie van andere bloggers en bezoek mijn vaste blogs altijd met veel plezier.
  • Bij elke nieuwe reactie of volger krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Ik bedoel hoe tof is het dat je blog artikelen ook daadwerkelijk gelezen worden?! Ik vind het echt iets moois en vind het erg leuk dat ik steeds vaker langere/inhoudelijke reacties krijg van bezoekers. Dankjulliewel<3
  • Mijn weekenden bestaan uit leuke dingen doen, maar ook zeker uit het werken aan mijn blog! Ik schrijf veel artikelen voor en ben steeds kritischer geworden met wat ik deel en online zet. tevens ben ik altijd lekker aan het bij lezen op jullie blogs en bezig met kleine aanpassingen aan mijn layout.
  • Ik maak vaak artikelen met een muziekje op. Al maanden staat Ed Sheeran op repeat. (blijkbaar goed voor inspiratie)
  • Komt het jullie bekend voor en wat doen jullie als blogger?

    65 reacties op “Dingen die ik doe als blogger

    1. Herkenbaar om te lezen! Bloggen word denk ik echt een soort manier van leven, bij mij in ieder geval wel en aan jouw gewoontes te zien ook wel een beetje hihi πŸ˜‰

    2. Hier is mijn blog ook de eerste stop die ik maak als de computer ’s ochtends is opgestart πŸ˜‰ Plannen en lijstjes maken is ook erg herkenbaar. Ik zal Ed Sheeran op de achtergrond ook eens uitproberen πŸ˜‰

    3. Heel herkenbaar allemaal! Ieder punt herken ik en voer ik zelf ook uit. Vooral die tig foto’s maken hihi. Ik moet echt eens al mijn foto mapjes uitzoeken hihi

    4. Leuk om te lezen en sommige dingetjes zijn best herkenbaar! Ik vind het zelf heel leuk om langere, inhoudelijke reacties te krijgen. Dat fleurt me dan echt op en geeft me het gevoel dat ik goed bezig ben met mijn blog πŸ™‚

    5. ik herken er niet veel van bij mezelf, Saskia.
      Ik plan geen logjes vooraf. Ik typ ze gewoon als ze in me opkomen.
      Het valt me trouwens op dat je je planning schriftelijk maakt? Terwijl er toch handige agenda’s op internet te vinden zijn… πŸ˜‰

      Groetjes!

      1. Ik maak mijn planning met een plugin πŸ˜‰ en gebruik concepten in m’n wordpress. De boekjes heb ik allang weggedaan en alleen nog 1 klein boekje over waar ik steek gewijs dingen inschrijf mocht ik aan het werk zijn of even geen telefoon bij de hand hebben.

    6. Leuk te lezen hoe dat bij je werkt!
      Behalve je genieten van elke reactie of volger, heb ik geen van je omschreven dingen op die manier. Zoals plannen en foto van alles maken zou ik wat meer mogen doen. Dat laatste vergeet ik bijvoorbeeld echt nog vaak….niet slim en soms irritant. Erg geestig trouwens dat vrienden hun bord automatisch al naar je toeschuiven hahaha πŸ˜‰

    7. Deels herkenbaar, hoewel het bloggen bij mij toch vaak op prioriteit 2 of 3 staat. Ik ben er lang niet altijd mee bezig en als er een keer niets online komt… achja, jammer de bammer. πŸ™‚

      1. Helemaal waar! Eerst was ik wel 24/7 ermee bezig. Nu niet meer en komt er niet dagelijks een blog online: rustdagen voor mezelf heb ik ingelast. Blogt een stuk prettiger en geeft een stukje meer rust en kwaliteit per blog vind ik zelf.

    8. Hier is het al zo erg dat mijn zoontje tegen mij zegt als ik weer iets nieuws hebt gekocht “Mama moet je niet eerst foto’s maken voor je ‘werk’?”

    9. Heel herkenbaar, en vooral de foto’s en in bed liggen en dan inspiratie krijgen. En wat dan zo erg is, ik kan dan niet slapen, de laptop moet weer aan en ik moet gaan schrijven wat ik al in mijn hoofd heb, en dan gaat je wekker om 6.00 uur weer omdat je moet werken pffff ik maak het mijzelf zo moeilijk!

      1. Dankjewel voor je lieve compliment. Ik kan hetzelfde zeggen over jou blog: mooie vormgeving en leuke artikelen. Ik ga er zeker nog eens terug komen πŸ™‚

    10. Dat van overal foto’s van maken herken ik wel, dat doe ik ook. Soms tot grote ergernis van vriendlief. Maar zo gepland bloggen dat doe ik dus weer niet. Natuurlijk wel wat dingetjes in mijn conceptenlijst staan maar vaak blog ik ook gewoon heel spontaan, zoals bv vanavond. Vroeg me ineens af waar ik naar zou gaan kijken, nu De Mol is afgelopen en dan schrijf ik dat gewoon van me af en staat er zo ineens een blog online…

    11. Ik herken het niet. Mijn blog is dan ook niet te vergelijken en juist dat verschillende is voor mij reden om rond te kijken in blogland en nu bij jou uit te komen. Mijn blog hoeft niet gepland te worden, het is per dag 1 of hooguit 2 blogs over wat me bezighoudt, hele persoonlijke dingen dus. Geen foto’s, geen geplan, best relax eigenlijk. Door het persoonlijke wat ik wegschrijf blog ik anoniem, heel anders dus. Leuk je blog tegen te komen!

      1. Ieder zijn ding over relaxt πŸ˜‰ Ik word juist rustig van een planning, aangezien ik iemand ben die dit altijd doet, ook in het dagelijks leven. Ik zou graag minder gestructureerd willen bloggen maar als je van 6.30 tot 18:30 van huis weg bent wordt het een beetje moeilijk ‘spontaan’ te bloggen. Wel doe ik soms in de weekenden dit, gelijk posten.

    12. Ik heb geen blog. Maar vind die van jou super leuk. Gaat idd veel tijd in zitten. Je vorige bericht kan ik niet lezen. Maar hopelijk was het niet iets ergs.

    13. Oei, nee. Dat heb ik allemaal niet. Ik schrijf gewoon 1x per week een stukje. Of niet. Verder doe ik er niet veel aan. Het enige wat ik ook heb is zo’n glimlach als er iemand gereageerd heeft!

    14. Ja, ik heb ook altijd bloginspiratie op momenten dat ik niets kan opschrijven (onder de douche, midden in de nacht of tijdens het auto rijden). Heel irritant.

    15. Sommige dingen zijn zo herkenbaar zoals plannen, plannen en nog eens plannen. Ik hou ook van plannen en plan ook vaak artikelen steeds opnieuw of anders πŸ˜‰ . En ook het maken van vele foto’s doe ik… zo erg zelfs dat ik daarna niet meer kan kiezen πŸ™‚ .

    16. herkenbaar hoor, ook zeker die foto`s met het eten. Wat voor mij een tik is dat ik geloof ik wel 100 keer week 13 aan blogartikelen heb gemaakt omdat ik verander van onderwerpen en haat heb aan gekras op ee nblaadje

    17. Eerlijk gezegd doe ik maar wat… Wanneer ik zin heb… En als ik lekker op dreef ben rammel er ik in één keer een paar blogs tegelijk uit die ik dan bewaar als voorraadje. Wat ik wel heel erg herken is die inspiratie… Soms heb ik overdag al lol, omdat ik iets grappigs heb bedacht om over te schrijven… Naja, ik vind dat dan grappig… Haha!

      1. Ik zou dit zelf wel graag willen, gewoon niet gestructureerd schrijven. Echter met mijn lange werkdagen kan ik geen blogjes schrijven.

    18. Wat een strakke organisatie, chapeau! πŸ™‚ Ik ben van plan om de eerste tip van jou over te nemen qua planning: een lijste bijhouden met wanneer wat online komt. Het wordt tijd dat ik nog eens na lange tijd een agenda koop .. πŸ˜€ Wanneer ik inspiratie op overvloed heb, staat mijn conceptenbox ook vol. Ik schrijf dan echt ver vooruit en ben op die manier een beetje vooruit aan het plannen. Foto’s maken is iets waar ik mee ben begonnen, maar ik heb een nogal sh*tty GSM dus ik hoop deze zomer een nieuwe aan te schaffen. Tot dan: lang leve het digitaal fototoestel! Ik kijk ook elke keer na of ik nieuwe reacties heb en de statistiekpagina is numero uno bezochte pagina πŸ˜€ Dank je voor deze geweldige post, ik heb er zeker wat aan gehad en een hoop nieuwe tips geleerd! πŸ™‚ Liefs! x

      1. Ik gebruik zelf een plugin voor mijn concepten in de plannen, weet alleen niet of ze dit ook voor een wordpress.com site hebben > WordPress Editorial Calendar

    19. Ik vind je header heel goed bij je passen, leuk!
      Heel herkenbaar de hierboven genoemde punten. Ik krijg ook op de gekste plekken inspiratie, momenten dat ik niet even snel dingen op papier kan zetten.

    20. Wat is je header mooi geworden!
      En ik vind het fijn om te lezen dat ik niet de enige ben met die ‘aparte’ trekjes. Soms zit ik in mijn hoofd een heel verhaal te houden wat ik op mijn blog wil schrijven. Dan type ik het even naar mijn vriend zodat ik het onthoud. Daar kijkt hij niet meer van op, haha.

    21. Heel herkenbaar en leuk om te lezen!! Behalve het vooruit plannen, daar ben ik niet zo goed in.
      Wat is bloggen toch leuk he! πŸ™‚
      Enne… je header is weer super!

    22. Ik maak niet zoveel foto’s als jij. Meestal ben ik met een versie wel tevreden. Het mag nooit gekunsteld overkomen. Ik wil ‘echte’ foto’s. Van die foto’s die lekker old school aandoen. Ik gebruik dus ook graag filters in die richting.

      De rest is heel herkenbaar. De glimlach bijvoorbeeld πŸ˜€

    23. Je header is mooi πŸ˜‰ Niet zo druk als die waar je over twijfelde, maar deze vind ik zelf wat rustiger en fijner kijken!

      Ik herken me wel in een aantal punten haha. Vooral dat deel van overal foto’s van maken, tot frustratie van mijn vriend af en toe haha. Soms zet ik zelfs eerder de wekker om alvast vanuit bed een aantal vaste blogs te bekijken..

    24. Heel herkenbaar zeg! En zeker die lach bij volgers en reacties! Het maakt mij echt vrolijk inderdaad. Je bent wel goed bezig om goed te plannen. Ik ben er normaal goed in maar op een of andere manier komt mijn blog’planning’nog niet helemaal van de grond haha.

    25. Heel erg herkenbaar allemaal! Fijn om met de muziek van Ed Sheeran te schrijven, daar luister ik ook graag naar. πŸ™‚ Wat je schrijft over foto’s maken dat doe ik ook. Als ik twee foto’s nodig heb voor een artikel dan maak ik er vaak wel een stuk of 30 haha. Het is zo fijn om bezig te zijn met fotografie en je skills daarin te verbeteren! Bij mij verschijnt er ook een grote glimlach bij elke reactie en nieuwe volgen, dat is zo waardevol. <3

    26. Hier herken ik mezelf wel in hoor. In het begin vergat ik steeds opnieuw om een foto te maken wanneer we eens ergens lekker uit eten gingen. Na enkele weken kreeg ik gelukkig de gewoonte om er ook effectief aan te denken om mijn gsm boven te halen wanneer ik iets mooi/leuk/grappig zag. Je deskplanner ziet er heel leuk Γ©n handig uit. Zelf werk ik met een combinatie van een kleine agenda en de LibreOffceCalc document.

    27. Het plannen en het te pas en te onpas krijgen van inspiratie, waardoor een overvolle lijst concepten en kladjes op allerlei papiertjes ontstaat, herken ik wel. Ik moet wel zeggen dat ik niet zo bezig ben met het steeds maar overal foto’s van maken, speciaal voor mijn blog. Ook ben ik niet zo bezig met reacties en dergelijke wanneer ik een post geplaatst heb als jij. Ieder zo zijn manier om het leuk te maken! πŸ˜‰

    28. Leuk artikel! En ontzettend herkenbaar haha πŸ˜‰ vooral die inspiratie op de raarste momenten krijgen. Ik ren dan ook vaak mijn bed weer uit om het op te schrijven: als ik het namelijk niet doe ben ik het de volgende dag gewoon kwijt (is mij al zo vaak gebeurd haha). X

    29. Haha heel herkenbaar artikel πŸ™‚ Alles klopt wel zo een beetje! Misschien zijn bloggers wel een nieuw soort mens, ze vertonen allemaal dezelfde eigenschappen πŸ˜‰

    30. Herkenbaar haha! Hoewel ik zelf zelden foto’s van mijn eten maak is de rest wel heel herkenbaar πŸ™‚

    31. Oh ja zeker wel, vooral die foto’s maken, hahahaha
      En wat gebruik ik ervan, heel eerlijk, op dit moment maak ik minder foto’s omdat het er allemaal al is, behalve Picasso, maar die is nog zo snel en kijkt eigenlijk vaak boos als ik de camera pak nu, dus ja.. uhm… hahaha

      Concepten heb ik vaak niet, als een idee in mijn hoofd zit, dan blijft dat ook hangen, of ik het nu wel of niet opschrijf, en daarom blog ik meestal vanuit mijn hoofd, wat ik wel kan doen is eerst een verhaal achter de schermen schrijven dan, en als ik het goed genoeg vind, dan publiceer ik dat ook vrijwel direct, ik let niet op dagen of tijdstippen, ik ben er wanneer ik zin heb en tijd πŸ˜‰

      1. Ik zou ook graag artikelen willen schrijven en gelijk willen publiceren. Echter met mijn lange werkdagen 5 dagen per week gaat me dit niet lukken.

    32. Hahaha heel herkenbaar! Als ik in bed lig krijg ik af en toe opeens de beste inspiratie, schrijf snel de ideeΓ«n op en steekwoorden, maar de volgende dag krijg ik het niet meer zo goed verwoord als die avond in bed.. Zucht!

    33. Haha, allemaal héél herkenbaar! πŸ™‚ Behalve dat laatste: ik kan me echt slecht concentreren met muziek op, haha! Leuk artikel!

    34. Heel erg herkenbaar! Vooral het plannen herken ik natuurlijk, daar heb ik dan ook een hele reeks over geschreven! Maar ook het hebben van blog inspiratie, voornamelijk onder de douche.

      Je bent er vaak toch 24/7 mee bezig, helaas heb ik nu daar de tijd niet helemaal voor πŸ™

    35. En of! Ik denk dat ik een blogje ga schrijven met jouw vraag als leidraad. Kwestie van niet te overdrijven in mijn reactie. πŸ™‚

    36. Haha, zo herkenbaar! Vooral die honderd foto’s trekken. πŸ™‚ Ik sta ook op en start meteen mijn laptop op om alles up te daten en reacties te bekijken! πŸ™‚

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *