De 10 leukste blog-gerelateerde artikelen van eigen hand

Bloggen ober het bloggen zelf. De laatste tijd doe ik dit steeds meer. Ook omdat ik merk dat er soms veel vragen spelen bij lezers of omdat ik het zelf een leuk onderwerp vind om aan te snijden. Ik heb in mijn archief zitten spitten naar mijn leukste blogartikelen van eigen hand.


Bron: Blond Amsterdam

Vaste categorieën/rubrieken op je blog
Over het gebruik van vaste rubrieken op je blog. Ik heb pasgeleden mijn categorieën goed bijgewerkt. Erg leuk om te lezen hoe jullie te werk gaan op je blog.

Zou jij fulltime blogger willen zijn?
De vraag aan jullie die ik met een nee beantwoorde: Zou jij een fulltime blogger willen zijn..?

De Blog Top 3 Tag
Ik vulde van Sylvia de Blog Top 3 Tag in. Een super leuke tag waarin ik praat over welke onderwerpen ik het liefste schrijf, wie de meeste reacties achter laten en wat de voor-nadelen zijn van bloggen.

Een kijkje achter de schermen bij Iliveformydreams.com
Ik leg in dit blogje uit hoe ik te werk ga op mijn blog.

Dingen die ik gebruik voor het bloggen

Tips & Trucs voor het bewerken van foto’s
Ik bewerk sinds een tijdje mijn foto’s met verschillende filters/apps/programma’s. Ik leg hier uit hoe ik dit doe.

10 plugins waar mijn blog niet zonder kan
Er zijn zeker een aantal plugins die ik een must vind voor mijn blog.

How to: blijven hangen op een blog
De reden waarom IK blijf hangen op een blog.

De populariteit van een blog
Wat verstaan jullie onder een populair blog? Is dat het aantal volgers of juist de reacties. Of iets geheel anders? Ik vond het super leuke jullie gevarieerde antwoorden hierover te lezen.

Blog do’s & don’t’s
In MIJN ogen: Blog do’s & don’t’s. Wat zijn de dingen waardoor ik door blijf lezen en waarom klink ik weg?

En wat is jou eigen leukste blog gerelateerde artikel?

About the Author

36 Comments

Zwartraafje

Ik vind het altijd moeilijk om een favoriete blogpost te kiezen. Onlangs plande ik wel een nieuwe post in rond mijn favoriete blogpostS uit 2014. Zo moest ik me niet tot 1-tje beperken. 🙂

Reply
Jorien

Volgens mij heb ik nog niet alles gelezen, en ik hou wel van lezen op een blog over blogs dus ik ga nog eventjes wat dingetjes doorlezen zo. Dankjewel voor het delen!

Reply
Regina

Altijd leuk om over bloggen te lezen, vind ik. Die linkjes ga ik later nog eens nader bekijken 🙂

Reply
Madelon

Oh die top 10 plugins ga ik zeker lezen, ik raak zo in de war van die dingen haha. Ik vind adviezen en tips van andere bloggers altijd fijn (:

Reply
Eline

Wat leuk zo een overzichtje 😀 weer heel wat artikelen om te lezen! Ook interessant dat je zoveel over bloggen schrijft 🙂

Reply
Hanna

Leuk artikeltje! Ik vind je blog echt super mooi en schattig! Ik heb ze gelijk bijna allemaal bekeken!

Reply
Nesrin

Volgens mij heb ik ze ook allemaal gelezen, handig om dit in één artikel te hebben staan. Ik zou wel fulltime willen bloggen lijkt mij heel tof.

Reply
Laura

Er staat boven aan ober ipv over. Ik vind blogjes over het bloggen zelf nooit zo leuk. Het is alsof iedereen maar regels wil op leggen over het bloggen. Het moet vooral gewoon leuk blijven en zijn voor jezelf.

Reply
SAS

Het zijn meer tips dan dat ik probeer mensen dingen op te leggen. Het moet inderdaad leuk blijven voor jezelf en niemand hoeft zich aan regels te houden, daar is het bloggen niet voor! Wel zijn dit dingen waar ik zelf oplet en dus graag deel met mijn lezers. Wat ik d.m.v. ervaring heb meegekregen. Er staat ook altijd duidelijk bij dat dit mijn mening is die ik deel. Maargoed, deze discussie heb ik ook al met Dennis gehad 😉

Reply
Nina Simplynspecial

Wat een leuk maar vooral handig artikel! Ben nu onderweg maar als ik vandaag even meer tijd heb zal ik alles uitgebreid bekijken en doorlezen. Weet zeker dat ik er wel iets mee kan 😉

Reply
Vivian

Leuk dat je dit zo op een rijtje hebt gezet! Ik heb de meeste van deze artikelen nog niet gelezen dus dat ga ik even doen =D

Reply
Ellen

Leuk dat je ze eens allemaal op een rijtje zet! Ik vind persoonlijke artikels super leuk om te lezen en als blogger natuurlijk super informatief en interessant. Ik merk dat op mijn blog de persoonlijke artikels het ook vaak heel goed doen!

Reply
Miss Sentinelli

Ik vind zulke artikelen ook altijd echt super leuk om te lezen. Je haalt er veel uit. Altijd handig on tips en tricks te lezen. Maar ook hoe een ander over een bepaald onderwerp denkt vind ik ook altijd interessant en leuk om te lezen 🙂 .

Reply
Xaviera

Handig een overzicht van al deze artikelen! Ik heb zelf nog geen blogs geplaatst over het bloggen zelf, alleen ook de Blog Top 3 tag ingevuld.

Reply
Yudeska

Ik vind je content leuk om te lezen ik ken ze niet allemaal en sommige spreken me aan, die ik nu ook ga lezen. Ben ook benieuwd naar de inbreng van de lezers

Reply
Marieke

Een paar van die artikelen kende ik al, maar er zitten er een paar bij die nieuw voor mij zijn, dus die ga ik strakjes even lezen! Ik vond de posts over Vaste Rubrieken en Fulltime bloggen bij jou erg leuk en informatief. 🙂

Mijn eigen favoriete post? Dat vind ik een moeilijke… ik denk dat ik dan ga voor de posts die onder mijn ‘Mindfulness’ categorie vallen én de post waarin ik vertel over mijn interview met Nightwish, want dat was echt een dream come true!

Reply
Marieke

Oh duh, ik las je allerlaatste zin verkeerd, wat dom!

Ik heb nog geen blog-gerelateerde artikelen, behalve één post die ging over de facelift die ik m’n blog onlangs gaf. 😉

Reply
jackie

vind blog aritkelen over bloggen ook altijd erg leuk om te lezen…
iedreen doet het net even anders, elke keer weer leerzaam

Reply
Amy

Leuk lijstje Sas! Ik heb nog maar weinig geplaatst over het bloggen zelf, alleen de blog top 3. Wel heb ik een artikel gepland staan over fulltime werken en bloggen, maar die schuif ik steeds naar voren. Wellicht binnenkort alsnog!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *