Afsluiting 1 #PlukhetGeluk project

De afsluiting van het project #PlukhetGeluk. Alle 5 de posten (+1 winactie) zijn van mij online gekomen. Ik had nooit durven dromen dat er zoveel lieve bloggers zouden deelnemen aan dit project! Wat een ideetje was is uitgegroeid tot super leuke posten, elk op een eigen manier ingevuld. Uiteraard hoort er bij dit project ook een passende afsluiting. Ik had heel wat ideeën en vroeg jullie om hulp via een poll. Hier komt deel 1 van de uitwerking!

Waarom dit project? ‘Het gras is groener aan de overkant’ Deze uitspraak ken je vast wel. Ik ben het hier niet mee eens. Ik denk dat je zelf al het geluk kan plukken wat je al bezit. Dit project is om mensen een positieve vibe mee te geven. Omdat ik vind dat tegenwoordig alles snel, mooier, duurder en beter moet. Omdat ik vind dat stil staan bij de kleine dingen in het leven het leven mooier maken. Ik hoop dat mensen bewuster gaan nadenken over wat ze al hebben en waar ze al gelukkig mee zijn. Pluk het Geluk.

 photo plukhetgeluk_zpse64121d3.jpg

Deze eerste afsluiting is geworden een samenvatting van de leukste artikelen van alle deelnemers. Ontzettend leuk maar pfhoe, wat ontzettend moeilijk. Toen ik dit blogje al geheel af had zijn er nog meer leuke invullingen online gekomen. Iedereen heeft z’n eigen mooie invulling gegeven met een originele en betekenisvolle invulling. Ik ben dan ook super blij met alle invullingen en aanmeldingen voor dit project.

Toch heb ik besloten de 10 leukste posten hier te delen, na veel zoeken zijn het de volgende 10 geworden:
(in willekeurige volgorde)

Een samenvatting van de 10 leukste artikelen van deelnemers

Marieke met haar geluksvragenlijst
Ik ken haar blog nog niet zo lang maar ik ben nu al fan! Ze schrijft ontzettend leuk en ik vind het echt heel mooi hoe zijn omgaat met alles wat zij mee heeft gemaakt.

Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?
Dit vind ik een hele moeilijke vraag, want als ik kijk naar wat er de grootste invloed heeft gehad op mijn leven nu, dan is het toch wel het verlies van mijn man. Dat is geen positieve verandering natuurlijk, want het allerliefste wat ik zou willen is dat het nooit gebeurd was en dat we nog steeds samen konden zijn, maar er is wel heel veel positiefs uit voort gekomen. Ik ben er namelijk nog dichter naar mijn beste vrienden en familie door gegroeid ♥, ik ben er heel bewust door gaan kijken waarom leven voor mij de moeite waard is, en hoe ik mijn leven in wil gaan vullen – zowel op professioneel als persoonlijk gebied.

♥ ♥ ♥ ♥


Amy met haar invulling voor omdat je het verdient

Amy volg ik al heel lang met heel erg veel plezier. Haar invulling van deze opdracht vind ik zo ontzettend mooi. Over gezondheid, liefde, vrijheid en vooral geluk.

Geluk maak je niet alleen, maar samen met anderen. Een mooi gezegde dat ik tegen kwam luidt dan ook: happiness is only real when shared <3 Graag deel ik daarom enkele dingen die ik belangrijk vind in het leven. Het zijn dingen waarvan ik hoop dat mijn lief, mijn moeder, mijn familie en vrienden ze ten volle ervaren. En die ik ook enorm aan jou, de lezer van dit stukje, gun. Omdat je het verdient.

♥ ♥ ♥ ♥


Kiki met haar geluksvragenlijst

Kiki, een blogger die ik juist leerde kennen omdat ze mee ging doen aan mijn project! Super leuk dat ik haar blog hierdoor heb leren kennen.

Beschrijf wat voor jou het ultieme geluk is
Zoals ik al eerder schreef zit geluk voor mij in een klein hoekje. Hier bedoel ik mee dat geluk voor mij niet een aaneenschakeling is van geweldige momenten, maar juist de kleine dingen die er toe doen. Zoals bijvoorbeeld in de bus zitten en om wat voor reden dan ook ineens een praatje met iemand maken. Je suf lachen om een grappig tafereel, op de tv, op straat, of een hilarisch youtubefilmpje. Geluk is voor mij de zegeningen die ik dagelijks voor mezelf tel. De stappen die ik maak, ook al kosten ze misschien wat moeite, maar het gevoel van overwinning en positiviteit erna. Maar ook veel visuele dingen zoals: een zwerm vogels die in een bepaalde vorm komt overvliegen, de zon die ondergaat en de kleuren die je dan in de lucht ziet, reflecties in waterplassen en ramen (de wereld van de reflecties). De details, zoals een bij die om een bloem heen zoemt. Eropuit gaan met m’n vriend en samen nieuwe plekken ontdekken. En last but not least: ik geniet van kinderen die hele brutale dingen zeggen, omdat ze nog jong en onbezonnen zijn en vrij van alle maatschappelijke dilemma’s die je hebt als je volwassen bent. Daar kan ik me vanbinnen heel warm en blij door voelen.

♥ ♥ ♥ ♥


Nicole met haar mooie foto’s van geluk

Nicole, een blogger die ik al heel lang volg en sinds kort weer heb gevonden (we waren elkaar even uit het oog kwijt geraakt) Ik vond het super tof om haar invulling te zien met 30 super fijne foto’s in verschillende categorieën.

Ik heb in eerste instantie gewoon wat foto’s in een mapje gezet en daarna zag ik dat sommige wel bij een bepaald thema hoorde dus die heb ik bij elkaar gezet. Het zijn er in totaal 30!! Dus je hebt wat om naar te kijken.

♥ ♥ ♥ ♥

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Wendy met haar omdat je het verdient invulling

Een mooie invulling van blogster Wendy, die ik ook al vanaf het begin van mijn blogtijd volg. Ze bedankt de fijnste personen & dieren in haar leven met super mooie woorden.

♥ ♥ ♥ ♥


Deisy met haar geluksvragenlijst

Lieve blogster Deisy maakte een erg mooie invulling van de vragenlijst! Super tof dat ze mee doet. Hoewel ik haar pas een paar maandjes volg ben ik erg fan van haar blog, haar schrijven en ook haar zelf! Het is een toppertje.

Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?
In mijn video van het Project positief Tag heb ik dit eigenlijk al aangegeven en blijf daarbij: geloof in jezelf! Waar je ook bent met je leven, wat je op dit moment ook doet, in welke shit je ook zit: blijf altijd in jezelf geloven. Ik denk, en vind, dat iedereen op die manier het beste uit zichzelf kan halen. Wonderen zijn gebeurd, dus waarom zou dit niet bij jou kunnen gebeuren? Laat je nooit kleiner maken (door wie dan ook) dan dat je in werkelijkheid bent. En daarnaast: zorg goed voor je lichaam: Healthy body makes healthy mind.

Tevens heeft ze een hele pagina geweid aan mijn project<3 en lees haar invulling van durven, dromen, doen, zo ontzettend mooi.

♥ ♥ ♥ ♥


Sylvia met haar toffe foto’s van geluk

Wat een super toffe lijst met geluksfoto’s is dit geworden. Ik vind hem zelf erg origineel en heb hem dan ook met veel plezier gekeken! Sylvia volg ik ook al een hele tijd en ik vind het fijn dat ze altijd van die vernieuwende stukjes heeft.

Deze keer is de opdracht om je geluk in foto’s weer te geven. Geen straf, want dat betekent ongegeneerd uitgebreid in je fotoalbums bladeren. Ik heb random geluksmomenten gekozen van de afgelopen vier jaar. Veel kijkplezier!


Stella met haar geluksvragenlijst

Stella, ik vind het top dat je mee doet met dit project zeker gezien wat je allemaal mee maakt. Ik lees je blog altijd met heel erg veel plezier.

Alle vragen gaan over jouw ultieme geluksmomentjes, quotes etc. Omdat ik dus echt nogal ongelukkig ben de laatste weken, leek het mij fijn om hieraan mee te doen. Natuurlijk weet ik wel dat ik hier uit ga komen, dat het beter wordt, maar het is zo moeilijk om dat te geloven als je midden in die ‘verwerkings periode’ zit. Ik weet ook dat er geen andere oplossing is dan het gewoon ‘ervaren’. Maar ik kan het wel proberen iets makkelijker te maken voor mezelf, en geluk uit andere kleine dingen te halen. Vandaar dat ik mijn Glimlachmomentjes artikelen weer heb opgepakt, en waarom ik nu deze lijst in ga vullen. Dankjewel Saskia, voor het perfecte moment van dit project.

♥ ♥ ♥ ♥

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Evelien met haar invulling om mensen in het zonnetje te zetten

Evelien, een leuke blogster die ik al een heel tijdje volg met heel veel plezier. Haar invulling vond ik dan ook erg leuk en creatief verzonnen.

Al een aantal weken doe ik mee met het #Plukhetgeluk project van Saskia, een project om stil te staan bij de mooie dingen in het leven. Vandaag deel ik opdracht 3 met je, een blogpost om mensen in het zonnetje te zetten, gewoon omdat zij dat verdienen. En welke dag is daar nu beter geschikt voor dan vandaag, Valentijnsdag? Valentijn, is namelijk – net als iedere andere dag – de perfecte dag om je liefde aan iemand kenbaar te maken. Liefde voor je crush, vriend/vriendin, maar ook liefde voor andere dierbaren. Je vrienden, vriendinnen en familie. Vandaag zet ik dus mijn dierbaren in het zonnetje en heb ik voor elk van hun een DIY gemaakt. Dus ben je benieuwd naar wie ik in het zonnetje zet en mijn Valentijn DIY’s, lees dan zeker even verder.

♥ ♥ ♥ ♥

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Xaviera met haar mooie invulling van de geluksvragenlijst

Xaviera, ook uitgegroeid tot 1 van mijn lieverlings blogs. Haar mooie layout en krachtige schrijfstijl maken dat ik elke dag even een kijkje bij haar neem. Hoewel ik haar niet persoonlijk ken vind ik het echt een mega lieverd!

Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?
Het besef dat het leven niet zwart-wit is. Vroeger was het bij mij altijd alles of niets, of ik deed iets voor 100% of ik deed helemaal niets bijvoorbeeld. Of de gedachte ‘als ik … niet kan, dan kan ik … ook niet’. Gelukkig weet ik nu dat er nog veel meer tinten zijn, en dat je niet altijd 100% hoeft te geven. 70% is ook genoeg en ik zie in dat ik bepaalde dingen toch kan doen, maar dan bijvoorbeeld net even anders. Soms heb ik hier nog moeite mee, maar als ik het vergelijk met vroeger is gaat het al veel beter. Een hele positieve verandering!

♥ ♥ ♥ ♥

Dit was de eerste afsluiting van #PlukhetGeluk. Ik hoop dat jullie ervan hebben genoten en heb met heel erg veel plezier (en doe dit nog steeds) jullie invullingen gelezen. Nog steeds vind ik het super tof dat er zoveel aanmeldingen zijn geweest en jullie met zoveel passie, originaliteit en enthousiasme aan de slag zijn gegaan met de opdrachten. Ik had het zelf niet kunnen dromen<3
Jullie zijn toppers!

Je kan ook sinds gisteren nog mee doen met de leuke #PlukhetGeluk winactie, doe jij al mee?

44 reacties op “Afsluiting 1 #PlukhetGeluk project

 1. Ik ben zelf niet zo van de tags, maar ik vond het heel erg leuk om dit op allerlei blogs tegen te komen. En wat een boel verschillende insteken ook. Kan me goed voorstellen dat het voor jou – als bedenker – heel veel voldoening moet hebben gegeven om dat allemaal terug te zien.

 2. wat een ontzettend leuk overzicht is dit
  zo lief jouw reactie’s erbij…

  top project heb je neer gezet

 3. Dit heb je heel leuk gedaan en wat een geweldige foto van de twee katten. Prachtig in een artikel gezet. Dikke duim voor jou en het project.

 4. Hele leuke afsluiter en wat een mooie inspiratie heb je verzameld zo 🙂 ik ga even gluren op de blogjes, kende ze nog niet allemaal.

 5. Wat een geweldig lieve en mooie afsluiter! Ik vind het echt een heel mooi project dat je bedacht hebt (:

 6. Wat hebben deze bloggers er een mooie invulling aan gegeven! Begrijpbaar dat je hen hebt gekozen, helemaal verdiend! 🙂 ik vond je project heel leuk om aan deel te nemen! Het heeft me zeker doen stil staan bij de gelukkige, kleine, mooie dingen in het leven! Dankjewel voor deze positiviteit, Sas! Ik vul binnenkort de laatste opdracht nog in op mijn blog

 7. Ik weet niet waar ik moet beginnen: ik voel mij vereerd doordat je mij hier neer hebt gezet en je bezorgt mij echt een brok in mijn keel doordat je zo lief over mij hebt geschreven: echt wauw en onbeschrijfelijk. Moet ik trouwens zeggen dat er allemaal mooie stukjes tussen zitten: de meeste kende ik wel maar niet allemaal. Heb dus even snel gekeken, maar wat een inspirerende meiden zeg. Ik vind het zo goed dat je die bij elkaar hebt gebracht en hebt willen helpen. Echt heel mooi <3

 8. Erg lief om ‘de deelnemers’ zo nog eens in het zonnetje te zetten! Ik heb er spijt van dat ik niet heb meegedaan 🙁 . Als de 100 happy mama days challenge is afgerond en je zet weer zo’n mooi project op dan ben ik de eerste die zich in schrijft!!! Zeker weten! Dikke knuf!

 9. Wat een leuke samenvatting! Veel van de artikelen heb ik ook al gelezen en vond de DIY invulling van Evelien ook ontzettend creatief. Wat leuk dat ik nu indirect ook tussen sta 😉

 10. Wat leuk om mezelf ertussen te zien!
  Ik heb voor morgen de laatste opdracht op mijn blog ingepland, de grootste glimlach heb ik overgeslagen omdat ik op de zondag nu Smile Sunday heb staan 🙂
  Ga een aantal artikelen hierboven ook even lezen 🙂

  1. Ik vond het ook zeker een eer dat je hebt meegedaan lieve Chantal! Heb genoten van je mooie en originele invullingen van dit project. Dank daarvoor!

 11. Heel mooi deze eerste afsluiting van #PlukhetGeluk! Een aantal invullingen van deze lijst had ik al gezien maar sommigen zijn nieuw voor mij, heel mooi om te lezen. Ik ben ook fan van Marieke, ze schrijft erg mooi en het is inderdaad prachtig om te zien hoe zij omgaat met wat ze heeft meegemaakt. Veel bewondering voor deze dame!

  Lief dat ik ook in deze lijst sta, dankjewel voor je mooie woorden! Ik ben erg dankbaar voor dit geweldige project, je hebt het echt iets heel moois neergezet in blogland. Ik vind jou ook een lieverd! Xx

 12. Ik vind je project echt superleuk en vul het elke week ook met heel veel plezier in, dus een digitaal applausje (en een knuffel) voor jou voor het in het leven roepen van #Plukhetgeluk is ook zeker op z’n plek! Ik voel me ook echt heel erg vereerd dat je een stukje van mijn invulling van je project gedeeld hebt. Dankjewel, meis! ❤

  Ik ken nog niet alle artikelen en bloggers die je gedeeld hebt, dus ik heb nu weer wat leuk leesvoer erbij, ha!

 13. Ontzettend leuk dat je een samenvatting van de artikelen van deelnemers op je blog deelt. Heel prachtig om ze allemaal op een rijtje te lezen. Je mag echt trots op je project zijn, echt heel leuk bedacht.

 14. Erg leuk om zo’n samenvatting te lezen! Ik heb veel plukhetgeluk artikelen gelezen maar heb niet alle artikelen gelezen. Er leuk en interessant om te lezen wat #plukhetgeluk voor iedereen betekent!

 15. Poeh lijkt me ook heel moeilijk om dan de leukste of mooiste posts uit te kiezen uit al die reacties! Wel een heel mooi lijstje om door te lezen! 🙂

 16. Wat gaaf, een heleboel invullingen op een rij. Ik vind het een grote eer dat ik er tussen sta, dankjewel! 😀

 17. Wat een mooie samenvatting heb je gemaakt 🙂 Zo zie je toch wat stukjes van dit project die ik eerder niet had gezien, leuk!

 18. Hoe prachtig mooi dat je dit allemaal op een rijtje hebt gezet en zo kan ik ook weer nieuwe bloggers vinden en gaan lezen in elk geval.
  Het was een leuk project waar mijn kind in elk geval zeker weten aan mee heeft gedaan, al heeft zij het al in haar opvoeding gehad, dat het gras nooit groener is aan de andere kant van de heuvels. Dat er heel veel mensen zijn die doen alsof en het lijkt alsof… 😉 En die opvoeding kreeg ik ook al en daarom zie ik altijd al de geluksmomentjes in het klein en vooral samen met mijn familie en ware vrienden oa. Maar ook als ik alleen ben inderdaad, samen met mijn kater Picasso en als ik weer aan het schilderen ben?

  Oeh, wat een geluksmoment is dat dan voor mij 😀

 19. Wat een prachtige invullingen allemaal. En wat gaaf dat je ze op een rijtje zet. Ook weer mooie blogs erbij voor mij om te lezen. Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *