Films die ik afgelopen weken heb gezien #10

De eerste films die ik heb gezien in 2015.

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

1957. De Koude Oorlog is op zijn hoogtepunt. Nadat hij op een afgelegen vliegveld ternauwernood ontsnapt aan een groep snode Sovjet agenten, ontmoet de avontuurlijke archeoloog Indiana Jones (Harrison Ford) de jonge, opstandige Mutt (Shia LaBeouf) die zijn hulp nodig heeft bij een persoonlijke missie. In ruil daarvoor maakt Indy grote kans op het vinden van de Crystal Skull van Akator, een legendarisch en fascinerend voorwerp omringd door bijgeloof en gevaar. Indy en Mutt reizen naar de uithoeken van Peru, maar merken al snel dat zij niet de enigen zijn die de Crystal Skull zoeken.
Rating: ★★★★

Taken I

Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt…
Rating: ★★★★★

Taken II

CIA agent Bryan Mills gaat met zijn gezin op vakantie in Istanbul. Eenmaal daar is de vader van een van de kidnappers, die Bryan vermoord heeft toen hij zijn dochter Kim probeerde te redden, uit op wraak. Hij neemt Bryan en zijn vrouw in gijzeling. In een poging om gered te worden doet Bryan een beroep op Kim. Met Bryans special forces technieken probeert hij zijn familie veilig thuis te krijgen en de kidnappers één voor één uit te schakelen.
Rating: ★★★★

Puss in Boots

Puss in Boots, één van de meest geliefde personages uit het Shrek-universum, gaat over de hilarische en moedige avonturen van Puss (Antonio Banderas) wanneer hij samen met het meesterbrein Humpty Dumpty en de straatkat Kitty op zoek gaat naar de befaamde Gans met de Gouden Eieren.
Rating: ★★★

Before I Go To Sleep

Verfilming van het boek: Voor ik ga slapen

Christine wordt ’s ochtends wakker in een vreemd bed, in een vreemd huis, naast een man die ze niet kent. Ze herinnert zich niets van wat er die nacht is gebeurd en besluit snel haar kleren aan te trekken en naar huis te gaan. Maar dan ziet ze zichzelf in de spiegel. Christine herkent zichzelf niet: ze is veel ouder dan ze dacht. De man vertelt haar dat ze al tweeëntwintig jaar getrouwd zijn.
Rating: ★★★

Zie hier Deel 1, 2, 3 , 4, 5, 6, 7, 8 & 9

38 reacties op “Films die ik afgelopen weken heb gezien #10

 1. Taken wil ik ook nog wel eens zien en die laatste lijkt me ook wel goed 🙂 De gelaarsde kat heb ik wel eens gezien en vond hem toen helemaal geweldig.

 2. Jeetje, wat veel! Ik keek er eentje dit jaar: Gone girl. Goeie film als is-ie wat vaag als je het boek niet gelezen hebt (ik heb het boek wel gelezen Vriendje niet)

 3. Taken 1 heb ik met een half oog meegekeken met mijn vriend haha. Maar eigenlijk hou ik niet zo van dat soort films.

 4. Taken heb ik al gezien, net zoals puss in boots, waarvan puss in boots toch echt wel heel geniaal is! Before i go to sleep lijkt mij echt een goede film!

 5. Ik denk dat ik ze allemaal heb gezien al weet ik het van Before I Go To Sleep niet zeker. Ik houd van animatie films dus Puss in Boots is leuk! <3

 6. Alleen de laatste ken ik niet! Zat laatst dus Lost te kijken en toen zag ik opeens dat de Taken dochter er in speelde, hebben we nog even gelachen: I don’t know who you are, but I will find you… And I will kill you! Haha.

 7. Hey wat tof dat er een verfilming van het boek ‘voor ik ga slapen’ is! Ik vond dat zo’n spannend boek! Daar kon ik niet in stoppen en heb ik ook echt in een dag uitgelezen!

 8. Woow before i go to sleep lijkt me echt enorm goed!!!
  Super eng dat verhaal ook dat je opeens wakker wordt en ouder bent en in een vreemde omgeving 😮

 9. Crystal skull lijkt me wel een leuke film, heb zo een zin in een ontspanne dagje waarin ik heerlijk kan bankhangen en films kan kijken. Maar helaas zit dat er nog niet in, maar met deze film tip ben ik extra gemotiveerd om er tijd voor vrij te maken

 10. Uiteraard heb ik Puss in Boots meer dan vijf keer gezien 😉 (kinderen in huis) de rest niet. Ik heb veel gehoord over Taken en wil deel 1 & 2 graag zien!

 11. Taken 3 staat waarschijnlijk ook op je watchlist nu! 😉 Is een leuke film! Iets minder dan het eerste en tweede deel, maar nog steeds leuk om eens te zien.

 12. De nieuwe Indiana Jones is echt een van mijn ultieme guilty pleasures, haha. Ik wil ‘m niet leuk vinden omdat het zoooo laat na de originele Indiana films opgenomen is, maar tegelijkertijd vind ik ‘m toch best heel erg cool. Harrison Ford is een held!

  Puss in Boots vond jij minder leuk? Ik vond het echt een ontzettend aandoenlijke film, en zo grappig! Maar ik heb ook echt een zwak voor animatiefilms van Dreamworks, dus dat helpt.. 😉

  Ik keek onlangs naar: Pitch Perfect (wel vier keer, wiehoeh!), Arthur en de Minimoys (op m’n vrijwilligerswerk), The Bridge to Terabithia, en de serie “Reign”.

  1. Vergeleken met andere animatie films die ik heb gezien vond ik dit een mindere. Alsnog een erg leuke, aangezien ik ook echt een fan ben van animatiefilms<3 Heb de films die jij noemt allemaal nog niet gezien dus bedankt voor de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *