Op het juiste moment #PlukHetGeluk

Heel wat deelnemers aan #PlukhetGeluk zeggen: ‘Dit was echt het perfecte moment om dit project te starten’ Ik besef dat dit zeker het geval is en heb dan ook wat motivaties van deelnemers hier onder elkaar gezet.

Joyce
‘Het afgelopen jaar ben ik mij meer bewust geworden van bepaalde dingen in mijn leven. Het project, die opgezet is door Saskia, sluit daar perfect op aan.’

Nina
‘Laat ik beginnen met het feit dat ik dit een erg leuk initiatief vind. We ‘moeten’ met z’n allen wat vaker stilstaan bij de kleine dingen in het leven. ‘Geluk zit ‘m in de kleine dingen’ is dan ook zeker waar. De laatste tijd sta ik hier steeds vaker bij stil en dit resulteert in meer genieten. Minder zorgen maken en leven in het hier en nu. Ik probeer het in ieder geval om dit steeds bewuster te doen en merk nu al dat het zijn vruchten afwerpt. Als je positief in het leven staat en dit uitstraalt zul je zien dat je dit ook veel meer terugkrijgt.’

Stella
‘Omdat ik dus echt nogal ongelukkig ben de laatste weken, leek het mij fijn om hieraan mee te doen. Natuurlijk weet ik wel dat ik hier uit ga komen, dat het beter wordt, maar het is zo moeilijk om dat te geloven als je midden in die ‘verwerkings periode’ zit. Ik weet ook dat er geen andere oplossing is dan het gewoon ‘ervaren’. Maar ik kan het wel proberen iets makkelijker te maken voor mezelf, en geluk uit andere kleine dingen te halen. Vandaar dat ik mijn Glim lachmomentjes artikelen weer heb opgepakt, en waarom ik nu deze lijst in ga vullen. Dankjewel Saskia, voor het perfecte moment van dit project.’

Patricia
‘Omdat geluk toch een lastig puntje is voor mij in deze tijd wil ik mij wel positief houden door dit soort projecten mee te doen’

Nicole
‘Waarom ik meedoe aan dit project van Saskia? Omdat ik weer op de goede weg ben om echt gelukkig te worden. Ik merk dat er veel verschil zit in het begin van mijn postnatale depressie en nu. Niet dat ik er helemaal uit ben hoor, want er zijn gewoon een boel kwesties nog waar ik hard aan moet werken. Maar het begin is er…’

Anneleen
‘Ik probeer de laatste tijd veel bezig te zijn met positiviteit en gelukkige momentjes. Toch lukt me dit niet altijd even goed, dit project leek dus me de ideale kans hier nog verder in te groeien’

Dit inspireert mij weer enorm dat jullie er zo mee bezig zijn, en er positiviteit uithalen. Dit geldt natuurlijk voor alle deelnemers maar ik heb hierboven een kleine selectie gemaakt. Vooral Stella & Nicole wil ik bij deze een dikke digitale knuffel geven en ik vind het top dat jullie hier zo open over zijn. Jullie komen er wel…

 photo 27b7a9d0-967d-43da-a576-baf2c99c887a_zps8c270b43.jpeg

Nou is dit project namelijk voor mij ook precies de goede timing.
Waarom?

Omdat ik sinds Januari weer te maken heb met wat negatievere gedachten. Ik, die meestal de positiefheid zelve is sloeg weer om naar de andere kant. Door dit project weet ik mezelf met beide benen op de grond te houden. Te denken aan het Hier en nu niet aan ‘over een paar maanden…’

2013 heeft meer met me gedaan dan ik eigenlijk wil toegeven. 2 keer je baan verliezen en de lichamelijke klachten die ik ervan kreeg waren niet niets. Nu moet ik dit jaar weer te horen krijgen of ik mag blijven. Mét vast contract. Ik weet het, ik weet het. Het is pas over een hele tijd (meer het einde van 2015 dan binnenkort). Maar toch, toen het 1 Januari was begonnen mijn hersens weer op volle toeren te werken. Hoe zou dit jaar verlopen na eindelijk een mooi en rustig jaar? Zal ik wéér de banenjacht moeten doorstaan? We kunnen niks plannen. Misschien een nieuwe auto en we wilden graag een verre reis maken. Maar het kost ook geld en heb ik dan überhaupt mijn baan nog wel?!

Gelukkig heeft 2013 me ook erg veel geleerd. Want het is máár een baan. & het kwam goed.
En het komt goed. Daar ben ik van overtuigd.

Sinds het project merk ik dat ik het wat meer kan loslaten. Voor mij kwam het dus ook op het juiste moment: het inzicht voor een leuke uitwerking die resulteerde tot wat het nu is geworden. En jullie. Jullie enthousiasme en nieuwe aanmeldingen voor mijn project maken dat ik alleen nog maar blijer wordt.
Al 56 deelnemers die zich hebben aangemeld waarvan er 39 ook al daadwerkelijk al mee zijn begonnen.

Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor alle keren dat ik glimlachend achter mijn computer heb gezeten.
Want hierdoor ben ik weer mijn positieve zelf.

PS: Ik heb het artikel wat aangepast en heb zoals vast wel opviel de maand + datum van mijn contract verlenging er niet in gezet. In details ben ik niet getreden, aangezien ik dit artikel graag openbaar wilde zetten op mijn blog daarbij denkende aan de enige privacy die ik heb.

61 reacties op “Op het juiste moment #PlukHetGeluk

 1. Mooi om te lezen Sas! Ik snap dat je het spannend vindt wat dit jaar je gaat brengen. Ik kreeg vorig jaar totaal onverwachts een vast contract, dus ik hoop dat dit jou ook overkomt. Ik duim! En doe uiteraard mee aan je project, het is prachtig!

 2. Super leuk om te lezen! En wat tof die reacties! Ik ken de onzekerheden die je beschrijft maar al te goed. Wel of niet verhuizen, wel of niet vakantie, etc. etc. Maar uiteindelijk komt het allemaal goed, ook al is dat lastig om te bedenken als je er middenin zit. En ook mijn contract loopt dit jaar af. Ook ik zit ieder jaar weer te denken:” Zal het verlengd worden of niet”.. dat zijn grote stressfactoren en het is daarin belangrijk rust te hebben en te vertrouwen dat het, of het nu wel of niet verlengd wordt, goed komt.

  1. We kunnen elkaar dus zeker een hand geven. Jij ook heel erg veel succes en laat je het me weten van je contract als de tijd daar is?! Ik duim met je mee.

 3. Mooi stukje is het geworden, leuk dat je mijn stukje erin hebt gewerkt. (Alleen heb ik nu mijn domein dus mocht je het nog kunnen/willen aanpassen zou dat top zijn!) Ik vind het echt heel leuk om bij iedereen de verschillende invulling hiervan te zien. Morgen komen mijn geluksfoto’s online.

 4. Die onzekerheid over je job moet echt vreselijk zijn, zeker na wat je al achter de rug hebt :s . Wanneer je je job graag doet dan hoop je natuurlijk dat je kan blijven maar ook als je niet kan blijven dan heb je deze ervaring toch gehad en kan je weer verder met iets nieuws. Hopelijk weet je toch snel meer en kan je met een gerust hart verder genieten van 2015!

 5. Ik doe enorm graag mee dit project! Dit omwille van een zomer die alles veranderd heeft, maar waar ik wel wijze lessen uit geleerd heb!

 6. Je hebt helemaal gelijk Saskia: het is een prachtig project die je soms echt met beide benen op de grond neer kan zetten, daar zit ook de kracht in denk ik. Ik ben blij dat je het op hebt gezet en dat sommige van ons daar een kleine bijdrage in kunnen leveren. X

 7. Het is ook echt een mooi project. Fijn dat het jou ook positieve dingen opbrengt.
  Onzekerheid over je werk is niet niks, zeker niet als je het erg naar je zin hebt. Hopelijk pakt het allemaal goed uit!

 8. Je project is echt een uitkomst meis, ga vooral zo door ik ben benieuwd wat je nog meer in petto hebt en of je na dit project nog doorgaat met een ander positieve chalenge?

 9. Wat fijn dat er zoveel positieve reacties komen. En groot gelijk, niet te ver vooruit kijken, concentreer gewoon op de volgende stap en geniet ervan 🙂

 10. Je project is echt onwijs goed en heel tof dat er zoveel bloggers deelnemen. Super leuk om alle reacties van deelnemers te lezen. Hopend dat je een vaste contract krijgt.

 11. Wauw wat een prachtige en positieve reacties. Ik word hier heel vrolijk van. Ook van jou snap ik goed waarom je dit project bent gestart. 😀

 12. Dat gedoe met die banen ken ik wel. Ik heb in 2012 drie verschillende werkgevers gehad, ben de langste periode uit mijn leven werkloos geweest en was daardoor al mijn zelfwaarde kwijt. Maar kijk, het komt allemaal goed. En daar geloof ik nog steeds in. Dus ik hoop ook echt dat dat voor jou ook meer dan het geval zal zijn!
  Ik vind je project alvast heel leuk!

 13. Mooi project 🙂 Komt goed Sassie met je contract. Het komt zoals het komt, don’t stress what you can’t control. Heb hoop en vertrouw op jezelf 🙂 Komt goed! Kan ik trouwens nog meedoen? Ben een beetje laat….

 14. Heel mooi om de motivatie van de bloggers te lezen, ik kan mij erbij aansluiten want ook voor mij komt dit project precies op het juiste moment. Die bewustwording van geluk waar dit project voor zorgt is prachtig. Gelukkig kun jij alles nu ook wat beter loslaten, ik kan mij voorstellen dat alles rondom je baan en de lichamelijke klachten daarbij voor veel stress en negatieve gedachten hebben gezorgd. Ik hoop dat je contract zal worden verlengd! Maar wat er ook gebeurd, het komt zeker weer goed. Xx

 15. Er staan mooie verhalen tussen! Voor mij kwam het project niet perse op het perfecte moment, maar vind het wel fijn om een hulpje te hebben om mezelf eraan te herinneren dat ik niet gelukkiger ga worden van grote dingen, dat deze er al zijn, als je goed oplet 🙂

 16. wat een geweldige reactie’s….
  Die heb je zeker verdient…

  Ik wilde ook heel graag, maar zat echt een een dikke negatieve dip…
  Nu is volgens mij toch eindelijk die knop om, dus misschien pak ik dit nog wel op

 17. heel leuk initiatief sas! ik zg hem op ig voorbij komen maar op dat moment was mijn hoofd een beetje vol anders had ik graag mee gedaan 🙂

  1. Het is niet een project wat perse op een bepaalde datum gedaan moet worden/zijn. Je kan dus gewoon aansluiten wanneer je wilt. Lees het introductie blogje maar eens door 🙂 Lijkt me leuk als je mee doet

 18. Ik ga voor je duimen, het hele jaar 🙂
  Ik vind het ook echt heel fijn de timing van je project, ik zei gisteren nog tegen mijn beste vriendinnetje dat ik ook iets leuks in mijn leven wilde.(niet zo dramatisch als het klinkt haha) Dat ging over dat het bloggen bij dat momenteel brengt. Ik vind het zo leuk dat zoveel onbekende mensen de moeite nemen om een tekstje te lezen en een reactie achter te laten, het is zo verbroederend. En vooral dit project, zoveel moois overal. Het maakt de wereld echt een beetje mooier!

  1. Ik ben het helemaal met je eens! Zo mooi om stil te staan bij deze dingen en ik ben echt dankbaar voor elke bezoeker/lezer…

 19. Ik lees je blogpost en moet gelijk denken aan een versje dat vroeger in mijn poezie boekje stond. Nu deel ik hem speciaal voor jou!

  Er zijn soms van die dagen dat het tegenzit,
  Maar helpt het dan te klagen?
  Nee hoor, geen sikkepit.
  Dus laat je hoofd niet hangen,
  zet alles op een rij
  en schouders eronder.
  Ook zorgen gaan voorbij!!

 20. Wat mooi!! Ik hou van zo’n projecten en vindt ze fijn om bij iedereen te lezen. Misschien doe ik ook nog meer, maar ik ben mijn blog nog maar begonnen en wist niet of het ok was om al te beginnen met een projectje, wel deed ik met iets mee van Lilith van Tales from the crib.

  1. Het is jou blog dus als je graag mee doet is dat alleen maar leuk! Het project kan je ook later oppakken, er zit geen begin/eindtijd aan.

 21. Wat een superpositieve reacties allemaal! Ik denk dat ik ook eens naar die post ga kijken, want ik ben al een tijdje ook echt heel bewust bezig met kijken naar alle positieve dingen in het nu evenals toekomstperspectief, dus misschien kan het voor mij ook nog een hoop bijdragen! 😀

  Heel vervelend om te lezen dat je ’t zo zwaar gehad hebt in 2013 en dat de negatieve gedachtes stiekem weer steeds vaker hun gezicht laten zien… Tegelijkertijd klinkt het wel alsof je heel veel belangrijke lessen uit je ervaring hebt kunnen trekken die misschien kunnen voorkomen dat het ook zo heftig gaat worden als het eind van het jaar dichterbij komt en je niet meer zekerheid hebt m.b.t. werk enzo.

  Ik kreeg vandaag een quote doorgestuurd van een vriend waar ik aan moest denken toen ik dit las: Sometimes the worst times of our lives puts us on a direct path towards the best of times. 🙂

  1. Wat een lieve reactie en motiverende en inspirerende quote. Heel erg bedankt voor het delen! Leuk als je mee doet, ben erg benieuwd naar je invulling.

 22. Wat een prachtige reacties (motivaties) heb je binnen gekregen, echt heel fijn om te lezen. Het klinkt vaak zo cliché dat de kleine dingen belangrijk zijn en dat je moet genieten van het moment, maar het is echt zo en zo’n project maakt dat weer heel mooi duidelijk!
  Ik wens je rust en wijsheid toe voor dit jaar, zodat je met vertrouwen je werk kan doen en kan genieten in plaats van je tot het einde van het jaar zorgen te maken over je contract. Mijn man krijgt in september ook een vast contract als het allemaal goed gaat en ik ga dan weer studeren, dus het wordt even spannend, want als zijn contract niet verlengd wordt… Nou ja, daar wil ik nog niet aan denken – zie je, negatieve gedachten gaan zo makkelijk 😉

 23. Dank je voor die fijne digitale knuffel. Vond het sowieso al een eer dat je mijn stukje hierover in je artikel wilde plaatsen. Ik kom al jaren bij jou op bezoek (op je blog haha) en vind het altijd zo fijn hoe positief je bent of probeert te zijn. Natuurlijk komen er enorme beren op de weg, dat ervaar ik zelf ook, maar je komt er wel uit.

  Hoe fijn is het dan om samen die dingen te delen en samen (ook al heb je beide een andere weg) die beren weg te jagen?!

  1. Wat een mooie reactie, vooral het laatste! En dankjewel voor je complimenten. We volgen elkaar alweer inderdaad een tijd haha! (Super gezellig!)

 24. Hoe wel ik niet aan het project mee doe omdat ik gewoon weg te weinig tijd heb, vind ik het wel super tof om er over te lezen en te zien wat het met mensen doet! 😀

 25. Leuk artikel om te lezen. Ik vind je project ook zeer inspirerend en het zet mij de hele tijd aan het denken 😉

 26. Mooi artikel! Leuk om de ervaringen te lezen 🙂 en ik moet zeggen ik kom de pluk het geluk blogjes heel regelmatig tegen! Altijd leuk om te lezen 🙂

 27. Ik vind het een super goed initiatief van je Saskia! Het betekent veel voor de deelnemers en zo te lezen ook voor jezelf! Erg belangrijk om er bij stil te staan. Dat doe ik nu ook met de 100 happy mama days challenge (voor mij de reden om nu niet mee te doen, anders had ik dat heel graag wel gedaan). En bij jou komt het ook zeker goed! Helaas kun je geen controle uitoefenen over het wel/niet kunnen behouden van je baan… Maar ik zal zeker voor je duimen! Weet namelijk ook hoe dat is… Een digitale knuffel terug!x

  1. Dankjewel voor je lieve reactie! Het is zeker belangrijk erbij stil te staan. Mocht je later aanhaken bij dit project kan dit natuurlijk ook, het heeft geen begin/eind datum

 28. Balen dat je toch weer in onzekerheid zit en fijn dat je het ook een beetje kunt ombuigen. Het is goed om stil te staan bij de kleine dingen en dit doe ik dan ook al flink wat jaartjes op mijn blog. Wie het kleine niet eert..
  Ik hoop dat 2015 voor jou veel positiefs brengt!

 29. Ik snap heel goed dat het veel onrust met zich mee brengt. Hopelijk komt het helemaal goed en krijg jij gewoon een vast contract! 🙂

 30. Mooi om te lezen. Vervelend om te lezen dat je toch weer laat hebt van negatieve gedachten. Wel heel begrijpelijk trouwens.
  Toch hoop ik dat je een manier vind om deze gedachten kunt stoppen en weer van alles kunt genieten. Liefs

 31. Wat fijn dat dit project jou en anderen zoveel positiefs brengt… daarom ben je ook begonnen toch? Probeer die contractverlening los te laten, dat komt aan het einde van het jaar wel. Nu focussen op het leuks wat je hebt en waar je mee bezig bent! 🙂

 32. Ook hier komt het op het juiste moment! Wij keken erg uit naar 2015, maar januari heeft tot nu toe alleen nog maar uit hobbels bestaan. Vandaag heb ik mijn eerste post online gezet, dus je hebt er weer een actieve deelnemer bij 😉

 33. Mooi overzichtje van iedereen zo. Ik vind het heel leuk om de ‘Pluk het geluk’ blogjes van iedereen te lezen. Het doet je echt weer even stilstaan bij de kleine dingen en dat hebben we gewoon nodig om het leven net even iets leuker e maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *