Recensie: Ontspoort van Katz Krefeld

Afgelopen Kerst lagen er heel wat boeken onder kerstboom van mijn verlanglijstje. Waaronder het boek Ontspoort van Michael Katz Kerfeld, een super spannende thriller die ik pasgeleden heb uitgelezen. Een goed boek wat zeker een recensie waard is.

Ik las het boek in het wat weken pas uit, dit door drukte. Maar heerlijk wat bladzijdes weglezen in mijn pauze uurtjes was heerlijk om te doen. (met thee en een plakje cake)

Waar gaat het boek overRechercheur omas Ravnsholdt, bijgenaamd Ravn, is op ziekteverlof gestuurd door het politiekorps na de inzinking die hij kreeg toen zijn vriendin bruut vermoord werd tijdens een overval. Vol zelfverwijt over haar dood heeft Ravn zich teruggetrokken op zijn oude motorboot in het centrum van Kopenhagen. Hier woont hij met zijn hond Møffe. Ravn wordt uit zijn rouwperiode gerukt wanneer een goede vriend zijn hulp inroept om een jong meisje op te sporen dat een paar jaar geleden spoorloos is verdwenen. Het onderzoek dwingt Ravn terug te keren naar zijn oude werkterrein en zich in de onderwereld van Kopenhagen te begeven. Alles wijst erop dat het meisje verkocht is aan de beruchte crimineel Slavros, die er een netwerk van bordelen in Europa op na houdt. Het spoor leidt naar Stockholm, naar een plek duisterder dan de hel. In een wedloop met de tijd probeert Ravn te achterhalen of het meisje nog leeft. Maar zijn onderzoek wordt bemoeilijkt door de onbekende seriemoordenaar die Stockholm al jaren in zijn greep houdt. Een sadist, die zijn slachtoffers tentoonstelt op de stortplaatsen van de stad, en die nu zijn volgende slachtoffer heeft uitgekozen.

Wat vond ik van het boek

Ik vond het een goede thriller en erg goede personages die waren beschreven. Je kon je inleven in de karakters en na elk hoofdstuk zit er wel een spanningsopbouw. Het ene hoofdstuk ben je in de gedachten en gebeurtenissen van Ravn, daarna de moordenaar (en waarom hij zo is geworden) en de andere keer lees je weer een stuk in het dagboek van het verdwenen meisje. Langzamerhand vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Erg intrigerend om te lezen en hoe verder je in het boek komt, hoe meer je in het verhaal wordt gezogen.
Rating: ★★★★

17 reacties op “Recensie: Ontspoort van Katz Krefeld

 1. Ik hou eigenlijk helemaal niet van thrillers. Maar aangezien ik wel een beetje klaar ben met alle chicklits, klinkt dit wel als een boek waar ik aan kan beginnen om aan een nieuwe genre te wennen.

 2. Hm, ik ben nooit van fan van Scandinavische boeken (geen idee waarom) maar misschien moet ik weer eens een poging wagen. Het klinkt goed…

 3. Oeh, ik houd wel van boeken waarbij alles langzamerhand als een puzzel in elkaar lijkt te vallen! En dan heerlijk overpeinzen hoe het verhaal toch verder zal gaan. Dank voor de aanrader!

 4. Klinkt wel spannend en ik ben dol op thrillers, alleen heb ik over het algemeen weinig met Scandinavische auteurs… Ik was volgens mij de enige persoon die niet door die Stieg Larsson trilogie kwam.
  Ik ben (nu nog) bezig in Vechtlust… Biografie over voetballer Fernando Ricksen die nu aan ALS lijdt.

 5. Klinkt als een onwijs goed boek! super dat ze de aandacht zo verdelen over verschillende hoofdpersonen 😀 Dit geeft het boek altijd iets meer vaart! Als ik helemaal in een boek zit, lees ik soms alvast een paar hoofdstukken verder wat er gebeurt met één bepaalde hoofdpersoon, haha zo slecht 🙂 misschien gebeurt dat met dit boek ok wel als ik het koop!

 6. ik zie echt dat al jouw boeken echt zelfde stijl zijn..
  en ze spreken me ook echt aan, ook deze klinkt weer goed…

 7. Klinkt als een heel spannend boek, ik hou daar echt van! Vier sterren heb je ‘m gegeven, dan moet het een goede zijn!

 8. He ik baal dat ik geen tijd heb om te lezen (en ook geen boeken hier die ik in het Nederlands kan lezen), klinkt erg spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *