Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Recensie: Ontspoort van Katz Krefeld

Afgelopen Kerst lagen er heel wat boeken onder kerstboom van mijn verlanglijstje. Waaronder het boek Ontspoort van Michael Katz Kerfeld, een super spannende thriller die ik pasgeleden heb uitgelezen. Een goed boek wat zeker een recensie waard is.

Ik las het boek in het wat weken pas uit, dit door drukte. Maar heerlijk wat bladzijdes weglezen in mijn pauze uurtjes was heerlijk om te doen. (met thee en een plakje cake)

Waar gaat het boek overRechercheur omas Ravnsholdt, bijgenaamd Ravn, is op ziekteverlof gestuurd door het politiekorps na de inzinking die hij kreeg toen zijn vriendin bruut vermoord werd tijdens een overval. Vol zelfverwijt over haar dood heeft Ravn zich teruggetrokken op zijn oude motorboot in het centrum van Kopenhagen. Hier woont hij met zijn hond Møffe. Ravn wordt uit zijn rouwperiode gerukt wanneer een goede vriend zijn hulp inroept om een jong meisje op te sporen dat een paar jaar geleden spoorloos is verdwenen. Het onderzoek dwingt Ravn terug te keren naar zijn oude werkterrein en zich in de onderwereld van Kopenhagen te begeven. Alles wijst erop dat het meisje verkocht is aan de beruchte crimineel Slavros, die er een netwerk van bordelen in Europa op na houdt. Het spoor leidt naar Stockholm, naar een plek duisterder dan de hel. In een wedloop met de tijd probeert Ravn te achterhalen of het meisje nog leeft. Maar zijn onderzoek wordt bemoeilijkt door de onbekende seriemoordenaar die Stockholm al jaren in zijn greep houdt. Een sadist, die zijn slachtoffers tentoonstelt op de stortplaatsen van de stad, en die nu zijn volgende slachtoffer heeft uitgekozen.

Wat vond ik van het boek

Ik vond het een goede thriller en erg goede personages die waren beschreven. Je kon je inleven in de karakters en na elk hoofdstuk zit er wel een spanningsopbouw. Het ene hoofdstuk ben je in de gedachten en gebeurtenissen van Ravn, daarna de moordenaar (en waarom hij zo is geworden) en de andere keer lees je weer een stuk in het dagboek van het verdwenen meisje. Langzamerhand vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Erg intrigerend om te lezen en hoe verder je in het boek komt, hoe meer je in het verhaal wordt gezogen.
Rating: ★★★★

0
Boeken, film/tv & youtube
Previous Story
Next Story

17 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  annouska
  07/02/2015 at 17:13

  Ik hou eigenlijk helemaal niet van thrillers. Maar aangezien ik wel een beetje klaar ben met alle chicklits, klinkt dit wel als een boek waar ik aan kan beginnen om aan een nieuwe genre te wennen.

 • Reply
  Nicky
  05/02/2015 at 12:57

  Hm, ik ben nooit van fan van Scandinavische boeken (geen idee waarom) maar misschien moet ik weer eens een poging wagen. Het klinkt goed…

 • Reply
  Danielle
  29/01/2015 at 23:30

  Oeh, ik houd wel van boeken waarbij alles langzamerhand als een puzzel in elkaar lijkt te vallen! En dan heerlijk overpeinzen hoe het verhaal toch verder zal gaan. Dank voor de aanrader!

 • Reply
  Northflix
  29/01/2015 at 20:14

  Klinkt wel spannend en ik ben dol op thrillers, alleen heb ik over het algemeen weinig met Scandinavische auteurs… Ik was volgens mij de enige persoon die niet door die Stieg Larsson trilogie kwam.
  Ik ben (nu nog) bezig in Vechtlust… Biografie over voetballer Fernando Ricksen die nu aan ALS lijdt.

 • Reply
  Nesrin
  29/01/2015 at 19:39

  Ik geef dit door aan mijn man, die zit momenteel in de thrillers. Fijn review.

 • Reply
  Wanda
  29/01/2015 at 19:33

  Dit boek las ik eind vorig jaar en was er ook direct enthousiast over! Volgens mij is deel 2 net uit of komt binnenkort!

 • Reply
  Eline
  29/01/2015 at 18:25

  Klinkt als een onwijs goed boek! super dat ze de aandacht zo verdelen over verschillende hoofdpersonen 😀 Dit geeft het boek altijd iets meer vaart! Als ik helemaal in een boek zit, lees ik soms alvast een paar hoofdstukken verder wat er gebeurt met één bepaalde hoofdpersoon, haha zo slecht 🙂 misschien gebeurt dat met dit boek ok wel als ik het koop!

 • Reply
  Lies
  29/01/2015 at 18:18

  Ohmy! Die MOET ik lezen!

 • Reply
  LNNK
  29/01/2015 at 16:44

  Deze schrijver ken ik nog niet. Klinkt wel goed, het is wel mijn stijl boeken denk ik.

 • Reply
  jackie
  29/01/2015 at 15:03

  ik zie echt dat al jouw boeken echt zelfde stijl zijn..
  en ze spreken me ook echt aan, ook deze klinkt weer goed…

 • Reply
  Saar
  29/01/2015 at 14:03

  Om te onthouden als ik al mijn fantasyromans uit heb dus!

 • Reply
  Dina
  29/01/2015 at 13:50

  Klinkt als een heel spannend boek, ik hou daar echt van! Vier sterren heb je ‘m gegeven, dan moet het een goede zijn!

 • Reply
  Inge
  29/01/2015 at 12:07

  He ik baal dat ik geen tijd heb om te lezen (en ook geen boeken hier die ik in het Nederlands kan lezen), klinkt erg spannend!

 • Reply
  Chantal
  29/01/2015 at 11:32

  vier sterren, die moeten we dus onthouden

 • Reply
  Xaviera
  29/01/2015 at 11:03

  Klinkt als een interessant en spannend boek! Lekker die verse munt thee. 🙂

 • Reply
  sammie
  29/01/2015 at 10:19

  ik krijg honger van dat plakje cake.. 😉

 • Reply
  Chantal
  29/01/2015 at 09:28

  Klinkt als een spannend boek! En volgens mij zie ik verse muntthee. Altijd lekker 🙂

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png