Volgers kopen of verdienen?

Van het fenomeen had ik nooit gehoord totdat ik dit blogje las. Volgers KOPEN. Nee joh, was eigenlijk mijn eerste reactie. Dat doe je toch niet? En waarom? Als je op Google volgers kopen indrukt krijg je verschillende sites waar dit kan.

Je kan dus voor geld een flinke boost gooien in je social media volgers. Want mensen zijn toch kudde dieren en daardoor reageren we meer op mensen die heel wat meer volgers hebben. Ja of nee?

Ik spreek even uit eigen ervaring: ik zeg nee. Ik volg soms mensen maar maar een handje vol volgers. Omdat ik het een leuk account, blog of mooie foto’s vind. Of diegene nou 3000 volgers heeft of maar 30: als IK het een interessant blog/social media kanaal vind volg ik diegene gewoon.

Op Bloglovin’ merk ik soms dat dit wel van toepassing is. Mensen die je volgen en vervolgens ontvolgen: om zo meer volgers te creëren. Ik vind het maar sneu. Dan maar minder volgers maar wel mensen die me écht willen volgen.

Voor al mijn volgers heb ik moeten werken. Ik heb ze binnen weten te halen met mijn Tweets, mooie foto’s of mijn interessante artikelen (blijkbaar haha) en ben hier trots op. Ik kan wel 20 euro neerleggen en heel wat volgers hebben maar de lol zou er gauw vanaf zijn. Nu, als ik een volger erbij krijg gaat mijn gezicht vanzelf in een glimlach over. Wauw, weer eentje erbij die mij/m’n blog leuk vind. Zo tof!

Dus wat vinden jullie

Volgers kopen of verdienen?

80 reacties op “Volgers kopen of verdienen?

 1. hahahahaha ik ben het met je eens, ik verdien ze liever en zie ze dan ook liever echt reageren, ik moet zeggen dat ik de laatste weken telkens mijn bloglovin’ zie stijgen, deze stond gisteren nog op 40 en nu weer op 39 en zo gaat het al vanaf het begin maar die mensen reageren niet bij mij, en als ik bij hen ga kijken zijn het fashion blogs, waar ik net als jij dus niets mee heb… en ik denk dat dat het is. Zo volg ik op dit moment ook een aantal blogs die bij mij hebben gereageerd, het lijkt erop dat zij ook ‘leuk’ zijn, vervolgen volg ik ze, maar zie ik ze nooit meer bij mij reageren of langs komen, dus uhm… waarom is dat, daarvan vermoed ik hetzelfde eigenlijk, ergens even reageren en dan gewoon zelf verdwijnen maar ze hebben er een volger bij? Dat idee?

  Nou goed, op den duur denk ik ook.. daaaaahaaaaaaaaag hahaha

  Liever een kleine leuke vaste club dan 1010 volgers, ik bedoel.. vraag ik mij weleens af, hoeveel volg je er dan terug, ook jij staat hoog in bloglovin’ voor mij al, volg jij die allemaal terug? 😮

  x

  1. Ja dat idee heb ik ook bij sommige bloggers, die je dan volgen omdat ze dan een volger erbij krijgen. Ik heb nu (heel trots) 724 volgers (wat zeker iedere keer op en neer gaat) maar volg zelf maar 511 blogs. Blogs die ik echt leuk vind en waar ik een reactie achter laat. Bloggers die me inspireren. Eens in de zoveel tijd ruim ik op, omdat een blogger toch niet helemaal was wat ik had verwacht. Ik volg dus zeker niet om het volgen, hoewel ik natuurlijk wel dankbaar ben dat mensen mij volgen. Ik neem dan wel altijd even een kijkje bij ze.

 2. Ik zie soms mensen met zooooveel volgers, dan denk ik.. die hebben dus inderdaad gekocht of gevolgd om terug gevolgd te worden haha. Daar doe ik niet aan, ik wil dat mensen me volgen omdat ze me willen volgen!

 3. Volgers verdienen natuurlijk! Het lijkt heel aanlokkelijk om volgers te kopen, maar je schrijft toch omdat je wilt dat mensen het leuk vinden om te lezen?! Anders moet je geen blog beginnen denk ik…

 4. Ik heb liever 1 echte volger dan 100 gekochte. Die ene volger volgt mij dan oprecht omdat degene geinteresseerd is. Dat heb ik veel liever en dat maakt mij blij.

 5. Dat volgen en ontvolgen valt mij inderdaad op Twitter heel erg op. Het stomme is dat het zo goed zichtbaar is.. ik vind het een beetje gênant altijd.

 6. Daar hoef ik niet eens over na te denken.. verdienen. Ik heb liever 50 volgers die mij echt volgen dan 10.000 volgers die me niet echt volgen.

 7. Hoe wel ik wist dat het kon vind ik het maarf niks. Volgers moet je verdienen. Kopen is zo onzin gewoon if you ask me. Ooooh én… gaaf je nieuwe layout! Heeeeel mooi.

 8. Volgers kopen is ook echt helemaal niks voor mij. Daar vind ik niks authentieks en origineels aan. Ik volg mensen omdat hun blog of bijvoorbeeld instagram feed mij aanspreekt. En niet omdat ze zoveel volgers hebben, dat ben ik helemaal met je eens.

 9. Verdienen uiteraard! Ik heb liever enkele trouwe ‘fans’ die mijn blog, tweets en instagram met plezier volgen, en ook trouw reageren dan een hele groep volgers waar je niks aan hebt.

 10. Hier had ik zelf nog niet eerder van gehoord en vind alleen maar gek. Ik zeg dus nee tegen het kopen van volgers. Zoals je zelf al aangeeft; je moet je volgers verdienen en niet kopen. Ik zou zelf zeker geen geld neertellen om een handje volgers erbij te krijgen, het geld besteed ik liever in iets anders 🙂

 11. Ik vind dat je je volgers gewoon moet verdienen. Ik heb zelf pas 17 volgers, maar vind het steeds leuk als er weer eentje bij komt 🙂

  Dat volgen en dan weer ontvolgen herken ik.. Sommigen volgen er in een week opeens 2000 meer, en krijgen zo zelf in korte tijd ook veel extra volgers. Die mensen houden zichzelf gewoon voor de gek, vind ik.

 12. Tjee, het is maar wat je er voor over hebt. Mss dat dat gebeurd als blogs er aan verdienen zodat bedrijven sneller hun kant uit komt vanwege de vele volgers? Zoiets?
  Overigens gebeurt dat nog best vaak blijkbaar dat mensen je gaan volgen in de hoop dat je hun gaat volgen en dat ontvolgen. Bij mij al 3 keer in korte tijd amerikaanse blogs die me gingen volgen met heel veel volgers (alsof die mijn blogs kunnen lezen)…blijft apart

 13. Maf dat het kan! Maar, welk gevoel zou je dan zelf als blogger hebben als je weet dat je je volgers gekocht hebt? Weet je.. Zo héél veel hits heb ik niet, en dat hoeft ook niet. Want ik wil dat mensen die echt geïnteresseerd zijn, mijn blog komen lezen. Hetzelfde voor reacties, en hetzelfde voor volgers!

 14. Ik zou nooit volgers kopen. Dat is in mijn ogen gewoon vals spelen en daar zou ik niet zo blij mee zijn als mensen die mij volgen omdat ze interesse hebben in wat ik te vertellen heb.
  X

 15. bloggen is ontzettend hard werken – en dan vind ik het kopen van volgers niet eens erg eerlijk tegen zij die ze proberen te verdienen. Dus vooralsnog – nee, verdienen.

 16. Ook ik word blij van elke nieuwe volger maar om die nu te gaan kopen? Ahhh waar zijn we dan mee bezig? Ik begin te begrijpen waarom sommige kleine blogs ineens groot worden…

 17. Ik zeg verdienen. Dat is trouwens ook veel leuker dan dat je ze koopt. Volgers die je koopt zullen geen reacties achterlaten bijvoorbeeld en dat zouden échte volgers wel doen. 🙂

 18. Van elke nieuwe volger word ik weer blij. Weer iemand die graag mijn blogs leest. Ik heb nu 342 volgers op Bloglovin en dat maakt me onwijs trots. Dus ja, ik verdien mijn volgers graag zelf! Er is toch ook gewoon geen lol aan om je volgers simpelweg te kopen?

 19. Ja daar heb ik weleens van gehoord, ik vind het maar raar, maar er zijn denk ik meer mensen die het doen dan dat wij weten.
  Ik persoonlijk zou het nooit doen, ik verdien ze liever zelf, ze volgen mij omdat ze mijn artikelen leuk vinden en anders maar niet.

 20. Ik ben het volledig met je eens: juist om je volgers te zien groeien en dat op je eigen kracht is zo mooi om te zien. Ik ben nog voor mijn doen klein, maar ik ben blij met iedere volger die van vlees en bloed is en waarvan ik weet waarom ze mij volgen (omdat ze waarschijnlijk leuk vinden wat ik doe). Dus nee ik zou never volgers kopers.. Bizar trouwens dat dit soort praktijken bestaan, wist er ook helemaal niets vanaf tot vandaag haha. Goed dat je hierover schrijft in ieder geval… X

 21. Bizar! Ik heb niet zoveel volgers maar de meesten volgen mij al jaren en ik hen. Dat is veel leuker! Het voelt een beetje als ‘vrienden’ omdat je elkaar toch redelijk kent ook al is het ‘maar’ via internet. Dat vind ik veel waardevoller!

  1. Zo voelt het voor mij dus ook… Of je elkaar een beetje ‘kent’ en je eigenlijk met vrienden/vriendinnen zit te kletsen. Dat is ook het leuke eraan.

 22. Leuk artikel! Ik vind het ook veel leuker om volgers te verdienen en zou mijn geld er ook niet aan geven! Maar dat van die kuddedieren klopt wel volgens mij, ik heb niet zo heel veel volgers op Bloglovin’ en vraag me soms af hoe dat komt…. Wat doe ik mis, waarom is mijn blog minder leuk dan die andere met 500 of 3000 volgers? Maar ik denk dat ik gewoon wat moet volhouden, hoe meer volgers, hoe sneller het groeit denk ik.

 23. Ik heb echt heel weinig volgers. Op bloglovin heb ik er volgens mij maar één (en het kan best zijn dat ik dat zelf ben) Ik zou nooit volgers willen omkopen om mij te volgen. Dat is toch iet echt meer? Ik wil ze echt verdienen anders gaat voor mij de lol er snel vanaf!

  xx

 24. Ik ga helemaal akkoord met jouw standpunt! Ik werk zelf ook hard voor elke volger zodat ik trots op mezelf kan zijn als ik een blogmijlpaal bereik, hihi. Door volgers te kopen, bedrieg je alleen maar jezelf.

 25. Kun je volgers ook al kopen!? Nee, ik wil ze verdienen, elke keer als ik een nieuwe volger heb dan krijg ik een glimlach van hier tot tokio, yay weer iemand die mijn schrijfsels leuk vind 🙂

 26. Ik vind het ook niets, het heeft toch geen waarde meer als je ze koopt. Het is juist leuk dat mensen uit eigen beweging je volgen omdat ze je leuk of interessant vinden. 🙂

 27. Verdienen! Kopen, volgen voor het volgen, een like voor een like.. Dan gaat de charme ervan af vind ik. Mensen lezen je blog omdat hun dat leuk vinden, reacties laten ze achter omdat ze mee willen praten..
  Niet omdat het moet toch?

 28. Volgens kopen? Ik wist niet eens dat het bestond joh… en nee, ik zou het zelf dus nooit doen! Dan maar een lading minder volgers, maar dan weet ik tenminste wel dat degene die mijn blog lezen, dit ook bewust doen!

 29. Oh echt, bestaat er zoiets als kopen? Dat vind ik eigenlijk heel erg. Daar doe je het toch niet voor? Ik vind schrijven leuk en doe het vooral daarom. Dat ik lezers krijg door het schrijven van, blijkbaar, leuke dingen voelt echt als een groots compliment en een beloning voor hard werken en mijn writers block. Dus nee, ik ben tegen het kopen ervan. Ik vind het eigenlijk niet kunnen!

 30. Dit heb je zo mooi gezegd! Ik vind ook dat je de volgers moet verdienen!!! Als mensen je artikelen leuk vinden gaan ze je inderdaad vanzelf wel volgen 🙂
  Ik ben ook maar een klein blogje en ben ook iedere keer weer blij met een bloglovin volger een reactie of wat dan ook 😀

 31. Wist geeneens dat het bestond, ik ga zometeen even het artikel lezen. Ben het echt zo met je eens! Hoe geloofwaardig ben je als je dat soort dingen doet? Volgers moet je verdienen en niet gaan kopen of bedelen (follow for follow) Op bloglovin heb ik tot nu toe nog niet veel last van volgers-ontvolgers maar op instagram wel. Op instagram ben ik wel eens 5(!) keer gevolgd om vervolgens weer na een aantal dagen ontvolgd te worden. Beetje triest..

 32. Ik kan mij helemaal vinden in jou blog. Ik koop geen volgers en ik ga ze ook niet volgen om meer volgers te krijgen. Ik volg mensen omdat ik hun blog leuk vind.

 33. Wat voor nut heeft het om volgers te kopen? Juist die interactie met mensen die reageren is zo leuk! Niet het aantal pageviews wat je hebt 🙂

 34. Volgers kopen vind ik nog steeds een bizar iets, het voelt als vals spelen. Ik zou me ook rot schamen als het uit zou komen, het zegt wel iets over een persoon namelijk (qua waarde die iemand hecht aan cijfertjes en status). Gewoon hard werken en zelf je volgers ‘verdienen’, dan blijft het ook een mooie uitdaging.

 35. Dat geeft toch echt geen voldoening? Geef mij maar de volgers die uit zichzelf komen omdat ze je content interessant vinden! Ik heb trouwens nog liever reacties. Daar kan ik iets mee 😀

 36. Verdienen! Ik ben net als jij blij dat er weer eentje volgt 🙂 Dus liever een oprechte volger dan een gekochte. Ik volg ook wel mensen waarbij ik denk dat het een interessante blog is maar na verloop van tijd merk ik dat ik de blogposts niet lees, dan ontvolg ik ze wel weer. Maar dat is niet in de hoop dat zij mij zouden volgen dat ik hen eerst volg en dan weer niet meer.

 37. Nou die vraag hoef je mij niet te stellen… Gekkigheid! Ik vind het ook belachelijk dat ze het zelfs vragen via IG!! Mij gaat het ook echt niet om de hoeveelheid volgers!! Maar om het kunnen delen en uitwisselen van ervaringen en de interactie. Ik reageer zelf altijd oprecht en alleen bij echte interesse, blindelings hartjes strooien daar hou ik niet van en wil ik zelf ook niet dat anderen bij mij doen.

 38. Heel apart!! Dat is hetzelfde als zoveel mogelijk ‘vrienden’ op facebook en dergelijken. Wat boeit mij het nou hoeveel volgers ik waar dan ook heb. Ik volg mensen omdat IK deze interessant vind. En ik verwacht ook niet dat men mij daardoor gaat volgen. Ik vind dat iedereen daar een vrije keuze in heeft. Tsja, en wie ze wel wil kopen, ook prima.

 39. Wat gek zeg dat je volgers kan kopen. Nee ik ben absoluut voor verdienen. Ik schrijf omdat ik het leuk vind en ik hoef niet perse heel veel volgers te hebben, maar het is leuk om te weten dat mensen je blog waarderen.

 40. Verdienen. Wat heb ik aan volgers die mij niet lezen .. Helemaal niets. Ik schrijf liever voor 5 mensen die het echt willen lezen, dan voor 500 man die hun tijdlijn gevuld willen zien.

 41. ik ben het helemaal met je eens. Het zou voor mij heel onoprecht voelen om volgers te krijgen omdat ik er voor betaal. Ik houd me liever bezig met schrijven, bloggen en “netwerken” door te reageren op artikelen en blogs die mij aanspreken vanwege de inhoud (plus de persoon erachter)

 42. Ik vind ook zeker dat je volgers moet verdienen, niet kopen. Wat heb je aan dat soort volgers? Het zijn alleen maar nietszeggende cijfers. Ik krijg ook elke keer een glimlach als ik er een volger bij heb, het gaat misschien langzaam maar dan weet ik wel dat ze mij echt willen volgen om wat ik online doe! 🙂

 43. Ik zou ook nooit volgers kopen, misschien wel ergens advertenties plaatsen om mensen te trekken, maar uiteindelijk moeten mensen toch zelf beslissen of ze blijven hangen of niet. Ik ben nu ook blij met iedere bezoeker, reactie of deelnemer aan een winactie. Juist omdat ik niet persoonlijk meer blog 🙂

 44. Ja, ik las laatst ook zoiets over dat beroemdheden dat ook schijnen te doen bij hun sociale media! Toen dacht ik nog: pff, lekkere beroemdheid dan. Ik had er nog niet eens bij stilgestaan dat wij bloggers dat dan ook zouden kunnen doen. Nou, sowieso dat dit not done is. Mij interesseert het geen bal hoeveel volgers iemand heeft. Ik hoop vooral dat degenen die het doen er zelf heel gelukkig van worden, maar ik zou me persoonlijk een cheater voelen en kan dan ook niet begrijpen waarom iemand dit zou willen doen. Rare wereld…

 45. Daar kan ik heel duidelijk over zijn: Verdienen! Wat is er nou leuk aan volgers kopen, ik snap dat echt niet. Ik heb misschien niet veel volgers maar wel altijd een heel leuk groepje wat reageert en die interactie maakt het bloggen juist erg leuk.

 46. Volgers verdienen 😀 Ik had opeens veel volgers op bloglovin en een week later zag ik dat ze mij allemaal aan het ontvolgen waren 🙁 Dit vind ik echt niet kunnen want ik volg ze dan meteen terug. x

 47. Ik vraag me ook af waarom mensen dat zouden doen, best wel triest eigenlijk… Ik volg een account of blog ook omdat ik die persoon leuk vind of (bijvoorbeeld) de foto’s, niet omdat diegene 100000 volgers heeft. 10 is ook prima, als het maar echte volgers zijn en niet mensen die volgen-om-het-volgen 🙂

 48. Absoluut verdienen!
  Ja, ik geef het toe, ik zou ook wel eens veel volgers willen hebben. Maar dan denk ik wel aan mensen die graag mijn blog lezen (want dan doe ik iets goed), niet aan gewoon nummertjes. Zelf zou ik dan nog steeds weten dat ik eigenlijk ‘maar’ een veel lager aantal volgers heb. En met de 62 volgers die ik nu heb ben ik eigenlijk al heel blij, soms ben ik gewoon verbaasd dat zoveel mensen al mijn blog willen lezen. Dat gevoel bij die 62 volgers is veel fijner dan een paar duizend gekochte volgers hebben.

 49. sjonge toch, wat heb je daar nu aan?
  Om te kunnen boffen tegenover andere bloggers dat je zoveel volgers hebt?
  Nee bedankt, liever 10 mensen die regelmatig komen piepen en een reactie achterlaten, dan 1000 zogezegde volgers!

 50. Ik had toevallig vandaag een reactie in mijn spam staan in het engels die dit aanbood haha, belachelijk. Ik merk het al bij die ene give away die ik deed, zie je ineens bloglovin volgers en als je dan bij hun een kijkje neemt hebben ze alleen een bloglovin account om mee te doen aan win acties. Bizar en hebberig 🙂

 51. Ik krijg weleens mailtjes binnen over dit onderwerp. Ik vind het zelf ook belachelijk en wat je zegt het geeft een veel fijner gevoel wanneer je er zelf voor hebt moeten werken.

 52. Ik had er eerst ook nog nooit van gehoord en was enorm verbaasd of misschien eerder verrast dat er mensen zijn die dit dus doen. Ik kan dat echt niet begrijpen. Het heeft toch veel meer waarde als mensen je volgen omdat ze je leuk en interessant vinden dan dat je ze gekocht hebt?!

 53. ik weet nog dat ik dit ook ontdekte, zwaar verbaasd was ik…
  Zoiets doe je toch niet ?? een gemeende reactie doet toch veel meer dan heel veel volgers die niets zeggen…
  Ik merk het op instagram heel veel, iemand gaat je volgen, je volgt terug en dan ontvolgen ze jou… 3x raden wat ik dan doe…

 54. Ik had er wel eens van gehoord ja. Er worden zelfs complete facebookpagina’s met honderden likes te koop aangeboden…
  Maar ik zou echt niet weten waarom je je volgers zou moeten kopen, ben het helemaal met je eens.

 55. Ik ga absoluut met je mee: volgers verdien je, die koop je niet. Ik heb liever 30 mensen die plezier beleven aan het lezen van mijn blog dan een teller die 3000 volgers aangeeft, waarvan het merendeel nooit op het blog komt. Nu heb ik ook niet de ambitie dusdanig te groeien, dus dat is misschien makkelijk praten. Maar eerlijk is eerlijk, als je het goed doet en opvalt komen die 3000 volgers er vanzelf wel. Dat lijkt me veel waardevoller en een mooie onderscheiding van het harde werken.

 56. Ik vind het ook maar een bizar concept. Volgers kopen. Nee hoor, doe mij ook maar mensen die mijn blog echt leuk vinden!

 57. Ik vind het echt een heel bijzonder fenomeen. Buiten het feit dat het mij niet om de aantallen gaat, ik zou me gewoon een leugenaar voelen. Nee, ik zou daar niet mee kunnen leven. Ik wil dat mensen mij volgen omdat ze mijn blog leuk vinden en daar wil ik ook zeker van kunnen zijn. Ik vind dat volgen en ontvolgen echt heel erg jammer. Ik ontvolg ook regelmatig iemand, maar dat is dan simpelweg omdat het toch een ander blog is dan ik had verwacht en de artikelen me bij nader inzien toch niet zo aanspreken. Volgers kopen? Echt, het zou verboden moeten worden.

 58. Nee volgers moet je niet kopen. Ik heb liever volgers die echt geïnteresseerd zijn in mijn artikelen dan dat ik duizenden volgers heb die niet zijn geinteresseerd.

 59. Waarom volgen als iets je niet interesseert? Ik wil graag mensen bereiken die wat aan mijn artikelen hebben, al is het maar een handjevol. Daarom promoot ik ook nooit op social media om meer volgers te krijgen, daar draait het namelijk niet om.

 60. Wat heb je nou aan ‘spook’volgers? Mensen die je op papier wel volgen, maar vervolgens nooit je blog bezoeken of een reactie achterlaten… Dat een Kardashian het doet om populairder te lijken op Instagram of Twitter snap ik nog, maar daar draait alles om het beeld naar buiten toe.. maar op Bloglovin’? Nehhh…. 🙂

 61. Verdienen! Het is zoals jij zegt. Je werkt ervoor dan verdien je ook. Dan hoef je niet te kopen. Mensen komen vanzelf wel naar je toe.

 62. Precies dat laatste wat je zegt heb ik ook: bij elke volger die ik heb doe ik een vreugdedansje. Yay, iemand die het leuk vindt wat ik schrijf! Instagram heeft laatst alle gekochte volgers verwijderd en toen bleken mensen die eerst duizenden volgers hadden er ineens nog maar een paar over te hebben. Beetje suf. Gekochte volgers: dat geeft toch ook geen voldoening? Gewoon niet doen dus 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *