photo PicMonkeyCollage2255_zpsb4d28ee0.jpg

Zoals jullie weten ben ik een echte boekenwurm. Net als mijn mokkenkastje ben ik ook erg trots op mijn mooie, goedgevulde boekenkast. Ik heb heel wat thrillers en mooie collecties van boeken. Ik geef jullie een kijkje in mijn boekenkast: bij mijn favoriete schrijvers/schrijfsters.

Kleine afbeeldingen i.v.m. error grote afbeeldingen.

Karin Slaughter


1 van mijn favoriete thriller schrijfsters: Karin Slaughter. Al haar boeken heb ik gekocht of gekregen. Ik ben erg laat achter deze serie gekomen, en pas begonnen toen ik al haar boeken had. Vorig jaar heb ik de dan ook allemaal achter elkaar gelezen. Gruwelijk goed en erg gedetailleerd. De boeken hoeven niet persé op volgorde gelezen te worden maar is wel fijn voor de verhaallijn.

De boeken gaan over kinderarts en parttime patholoog-anatoom Sara Linton & politiecommissaris Jeffrey Tolliver met zijn eigenwijze mede politie-agente Lena Adams. Samen lossen ze de meest gruwelijke moorden op. Neem hier een kijkje bij mijn reviews, uitleg en volgorde van haar boeken

Jo Nesbø


Jo Nesbø, een Scandinavische schrijver die een reeks heeft gemaakt met in de hoofdrol politiecommissaris Harry Hole, een van het type ‘ruwe bolster, blanke pit. Het zijn boeken die zeker even op gang moeten komen en je het begin stuk even doorheen moet komen. Als je eenmaal in het verhaal zit, laat het je niet meer los! Mijn aanrader om mee te beginnen? Zijn eerste deel: De Sneeuwman (die een dikke 5 sterren krijgt van mij) Neem hier een kijkje voor zijn beste boeken

Camilla Läckberg

 photo 2015-01-071125021_zps6076c226.jpg

Sinds ik haar eerste boek las was ik verkocht, wat een goed geschreven verhalen zijn dit van deze Zweedse schrijfster. Vanaf hoofdstuk 1 wordt je het boek ingezogen. Heerlijk vind ik dat aan een thriller. Helaas wist ik niet dat dit een reeks was en ben dus los de delen gaan lezen. Achter elkaar leest het een stuk fijner, aangezien er ook van alles met de hoofdpersonages gebeuren.

De boeken gaan over inspecteur Patrick Hedstrom en Erica Falck, die later zijn vrouw wordt. Samen komen ze de meest verschrikkelijke moorden tegen die moeten worden opgelost. In de boeken hangt een hele kille en mooie sfeer die is vastgelegd. Aangrijpend, elk boek weer! Haar nieuwe boek De Leeuwentemmer ga ik zeker aanschaffen! Neem hier een kijkje bij mijn reviews, uitleg en volgorde van haar boeken

Haar nieuwste boek De Leeuwentemmer ligt al sinds Dinsdag in de winkel en ga ik morgen ophalen!

Simon Beckett en Sebastian Fitzek

 photo 2015-01-071124571_zps22d89949.jpg

Ik begin bij Simon beckett, bijna alle boeken heb ik in mijn kast staan van deze fijne schrijver. De geur van sterfelijkheid vond ik zijn beste boek, maar de andere boeken doen zijn zeer ook een must om te lezen. Hoewel hij erg uitgebreid van alles uitlegt in de eerste hoofdstukken (geduld is een must bij deze boeken) schrijft hij er gedetailleerd over de onbinding van de lichamen. Hier moet je dus wel tegen kunnen.

Dan Sebastian Fitzek, waar ik maar 1 boek van mis. De rest heb ik in 1 adem uitgelezen. Hij schrijf tveelzijdig. Zo kan je voor spanning De Wreker lezen, dit is verder niet echt als trhiller te bestempelen. Maar anderzijds heeft hij De ogenverzamelaar en het vervolg Wijd Open gruwelijk geschreven. Als laatste las ik Afgesneden, een goed en meeslepend verhaal wat telkens weer per hoofdstuk een gedachte/handeling van een personage behandeld. Neem hier een kijkje voor de beste boeken van Sebastia Fitzek

Nora Roberts

 photo 2015-01-071124401_zps0e3b440e.jpg

Naast Camilla Läckberg mijn all time favorite. Al járen lees ik haar romans en spannende verhalen. Thrillers kan je ze niet noemen, de enige uitzondering dus in mijn boekenkast. Het zijn heerlijke verhalen die allemaal even lekker weglezen. Er zit veel diversiteit in wat het voor iedereen fijn lezen maakt. Ik ga niet eens tellen hoeveel boeken ik van haar heb maar ik heb bijna alles in het Nederlands en een halve boekenplank in het Engels. Haar pockets zijn meestal roman-achtig en de grotere boeken zijn spanningsverhalen.

Wat zijn jou favoriete schrijvers?

0
49 reacties

49 thoughts on “Een kijkje in mijn boekenkast

 1. Marcella schreef:

  Wat heb je heerlijk veel boeken in je kast, zo’n fijne verzameling!

 2. jackie schreef:

  wat is jouw boekenkast netjes…..
  bij mij is omdat ik net een bibliotheek ben voor iedereen alle logica ver te zoeken…

 3. Zwartraafje schreef:

  Wauw, jouw Nora Roberts plank staat vol met boeken die ik nog niet gelezen heb van deze schrijfster. Langs de andere kant wel leuk want dat betekent dat ik nog heel wat te ontdekken heb. 🙂

  1. SAS schreef:

   Ik mis (volgens mij) van al haar boeken er nog 4 of 5 de rest heb ik staan<3

 4. Flavie schreef:

  Wat een leuke verzameling boeken! Ik zou me er helemaal thuis voelen in je mini-thriller-bibliotheekje 🙂

 5. Laura schreef:

  Ik heb sinds twee jaar een e-reader omdat mijn huis wat vol begon te raken met boeken en boekenkasten. Maar ik word toch altijd wel blij van boekenkasten! Zo leuk om wat te grazen in andermans boekenstash!

  Een e-reader leest trouwens veel fijner dan een tablet. En ik betrapte mezelf er laatst op dat ik een dik papieren boek weglegde en de e-versie ervan ging lezen, puur omdat de e-reader lichter was. 😀

  1. SAS schreef:

   Hmmm. Ik denk dat ik het toch bij boeken hou, vind dit toch super fijn lezen en ook mooi staan erna in mijn kast<3 Maar zeg nooit nooit 😉

 6. PatriciaKleijn schreef:

  mooie boekenstash hoor, zelf ben ik meer van de chicklits hihi ik lees graag helen vreeswijk, carry slee

 7. Serena schreef:

  Wow, wat een lading boeken!!! Ik lees graag thrillers, maar ik lees tegenwoordig alles digitaal. Scheelt bakken met ruimte, hihi…
  Maar een mooi gevulde boekenkast vind ik nog steeds mooi.

 8. Kimske schreef:

  Ik ben meer een roman type, geen thrillers.. ik lees nu ‘mijn strijd’ van Karl ove Knausgard.. geweldig, want een schrijver!

 9. Nicky schreef:

  Ik wilde altijd zo’n boekenwand met een trapje erbij! 🙂 Jij bent al aardig op weg!

 10. Chantal schreef:

  Wat een mooie verzamelingen! Ik smelt altijd een beetje bij goed gevulde boekenkasten 🙂

 11. Eva schreef:

  Jij hebt zo veel gelezen! Zou ik ook meer moeten doen… Vroeger las ik ontzettend veel boeken, maar tegenwoordig… Zit ik vaker achter de comp. I know! Verandering in brengen! Liefs, Eva

 12. Mieke schreef:

  Wat een mooie collectie! Karin Slaughter is ook één van mijn favoriete schrijfsters.

 13. Louise schreef:

  Heerlijk een volle boekenkast 😀 Ik lees veel boeken van Jodie Picoult, dat zijn niet echt thrillers, maar spannend genoeg voor mij ^^

 14. Miranda schreef:

  Toch blijft het kriebelen als ik jou goedgevulde boekenkast zo zie. Ik heb destijds alles verkocht. Geen ruimte meer. Mijn favoriete auteurs zijn ook Karin Slaughter, Simone van der vlugt, Suzanne Vermeer. En nog veel meer eigenlijk.

 15. Wanda schreef:

  Leuk om te zien! We zitten wel goed op 1 lijn qua smaak betreft, alleen heb ik nog nooit iets van Nora Roberts gelezen, zij trekt me niet zo aan maar misschien moet ik het gewoon eens proberen…

 16. Michelle schreef:

  Oh, wat tof om mee te kijken. Aan de ene kant heb ik enorm iets tegen ‘papierverspilling’, maar als het om boeken gaat voelt dat toch anders: ik vind het zo gaaf!
  Zelf heb ik (nog?) niet veel boeken, omdat ik daar simpelweg geen plek voor heb. Daarbij heb ik altijd het idee dat ik een boekenwurm ben, maar als ik dan kijk naar hoeveel ik lees: onee toch niet. Ik probeer het te veranderen / er meer een gewoonte van te maken, hopelijk gaat dat lukken!

 17. Swaen schreef:

  Wat een prachtige boekenkast! Ik ben echt gek op Camilla Läckberg, maar eigenlijk bevallen alle Scandinavische schrijvers me wel. Ik lees boeken het liefste in de taal waarin ze geschreven zijn, dus bij mij veel Engels en Zweeds in de kast 🙂

 18. Madeleine schreef:

  Wauw wat een mooie gevulde boekenkast!

 19. Kelly schreef:

  Leuk om te zien, mooie boeken heb je!

 20. Evelien schreef:

  Wat heb je toch een mooie en grote verzameling boeken! Ik droom van een ‘Belle en Beest’ bibliotheek, vol met boeken. Dat zou ook wel iets voor jou zijn. Heb je eigenlijk geen e-reader?

  1. SAS schreef:

   Nope, geen e-reader voor mij. We hebben er wel eentje op de tablet zitten maar ik vind het totaal niet fijn lezen. geef mij maar een ‘echt’ boek in handen, niets kan daartegen op<3

 21. Saar schreef:

  Ik heb Karin Slaughter leren kennen door jouw review hier geloof ik. Ik had toevallig wel het tweede deel uit die serie mee en dat heb ik pas door toen er altijd maar naar iets wat er gebeurd was met Lena werd gerefereerd. Toen keek ik op de achterflap en tada, ja, deel twee. Dus nu wil ik deel een en de vervolgen ook lezen 😀

  Leuk zo’n kijkje in je boekenkast! Nora Roberts vind ik trouwens ook goed!

 22. Lies schreef:

  Klinken als heerlijke boeken allemaal! Een favoriete schrijver heb ik niet echt, maar op dit moment kan ik de boeken van simone van der vlught niet wegleggen!

 23. Infinity schreef:

  Zelf heb ik nog geen boeken gelezen van deze schrijvers. Waarschijnlijk omdat ik persoonlijk niet echt van thrillers hou. Ik heb niet echt een favoriete schrijver, ik lees de boeken die me interessant lijken, maakt niet uit wie de schrijver ervan is.

 24. Zo jou boekenkast ziet er strak en mooi geordend uit! Hier kan die wel iets netter 0:-)

 25. Loesje Zaakjes schreef:

  Ik hou persoonlijk niet zo van thrillers, ik hou meer van historische romans. Ik heb graag de boeken van Auel gelezen en ook die van Ken Follet. A.F.Th. Van der Heijden vind ik ook wel een goeie schrijver.

 26. annouska schreef:

  En ik maar denken dat ik veel boeken heb, dat is niks in vergelijking met wat jij hebt haha.

  Door al jou blogjes over Karin Slaughter ben ik trouwens van plan ook eens een boek van haar te gaan lezen.

  1. SAS schreef:

   Zeker doen! Gruwelijke thrillers.

 27. Nicky schreef:

  Wat heb je een mooi en groot collectie, moet eerlijk zeggen dat ik ook niet anders verwacht had 🙂

 28. zomersproetje schreef:

  Geweldig zo’n boekenkast. Die van mij liggen op zolder 🙁 , geen plek voor in de woonkamer. Van Nora Roberts heb ik er ook verschillende van gelezen en ik zie Harry Potter… ook bekend 😉 . Favoriete schrijvers van mij zijn: James Patterson, Saskia Noort en Harlen Coben. Mijn ‘mood’ bepaalt welk gerne ik ga lezen. Meestal thriller of roman.

  1. SAS schreef:

   Haha Harry Potter zijn de boeken van M. 😉 Die heeft de bovenste plank vol met fantasy boeken

 29. Tamarah schreef:

  Ik heb een heleboel favoriete schrijvers! Leuke blog ook, als ik bij mensen op visite ben kijk ik ook altijd in hun boekenkast haha. Misschien moet ik mijn kast ook eens laten zien haha…

 30. Miss Sentinelli schreef:

  Wow, wat een mooie collectie heb je! Ik lees eigenlijk bijna nooit boeken, vaak tijdschriften of informatieve boeken 🙂 .

 31. We hebben veel schrijvers gemeen

 32. Wij hebben wel wat schrijvers die we beide leuk / goed vinden, zoals Lackberg en Slaughter. Lees je ook Baldacci en Grisham>

  1. SAS schreef:

   Heb ik nog niets van gelezen, bedankt voor de tips!

 33. Isabelle schreef:

  Wat een mooi gevulde boekenkast en zo mooi geordend ! De mijne is echt een overvolle rotzooi van alles door elkaar haha. Je geeft me wel inspiratie om hem een keer weer op te ruimen (:

 34. Inge schreef:

  Ooh ik ben jaloers! Hoe gaaf! Ik heb ook alle boeken van Karin Slaughter. Sommige andere namen kende ik wel (anderen niet) maar nu heb ik zoveel zin om weer te gaan lezen! Thrillers zijn mijn absolute favoriet!

 35. Diana schreef:

  Wat een boeken haha. Maar je zal ongetwijfeld nog niet genoeg hebben 😛

 36. Xaviera schreef:

  Wat gaaf zoveel boeken, erg leuk om te zien. Van al deze schrijvers heb ik nog nooit iets gelezen eigenlijk, hoewel ik qua series/film graag kijk naar thrillers en spanning etc. lees ik nooit zulke genres qua boeken.

 37. Maggie schreef:

  Ik hou meer van fantasie verhalen. Mijn favoriete serie zijn de boeken van Michael Scott. Over de onsterfelijke Nicolas Flamel. Van jouw boeken zou ik nachtmerries krijgen 😉
  Verder heb ik veel van Cathy Kelly gelezen en ook Marian Keyes. En nog veel meer van dat soort schrijfsters…

 38. Rianne schreef:

  Oh wauw je hebt veel boeken!

 39. Pauline schreef:

  Oh wat heerlijk zoveel boeken! Inmiddels heb ik er ook tig verzameld.
  Ik ben ook gek op thrillers! Dus een aantal ga ik even onthouden 🙂 .

  Liefs,
  Pauline

 40. sammie schreef:

  Heerlijk zo’n kijkje in andermans boekenkast 🙂 Kan niet wachten tot die van mij klaar is en ik hem eindelijk in kan ruimen. Ik heb helemaal geen thrillers, op de 1 of andere manier kan ik daar nooit door heen komen en kijk ik liever de films van dat genre.

 41. angelique schreef:

  Mijn zus is ook helemaal gek van nora roberts maar zij leest echt alleen haar engelse boeken. Ik heb er laatst 1 gekocht dus ben benieuwd wat ik er van vind.

 42. Bente schreef:

  Oh mag ik eens een tijdje jouw boekenkast hebben? Karin Slaughter en Jo Nesbo zijn ook favoieten van mij. De meeste andere heb ik gewoon nog niet gelezen maar dankzij jouw enthousiasme heb ik nu wel een stapel van vier boeken (van oa Camilla en Lars Kepler om te gaan lezen!).

 43. Jenn schreef:

  Leuk om een kijkje in je boekenkast te mogen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *