Zou jij een fulltime blogger willen zijn?

Fulltime bloggen. Wie kent het fenomeen niet. Steeds vaker zie ik bloggers die hun fulltime baan ervan hebben gemaakt en zelfs hun studie ervoor hebben opgegeven. Ben ik een fulltime blogger? Nee, zeer zeker niet. Daar heb ik te weinig inkomsten voor door mijn blog. Wel heeft mijn blog de laatste jaren een groei doorgemaakt (waar ik super trots & blij mee ben) en dat wil ik graag met jullie delen.

Hoe mijn samenwerkingen er nu uitzien

Ik krijg emailtjes. Ja. Ik stond zelf ook te kijken toen dit steeds meer gebeurde. Waar ze mijn blog vandaan halen? Ik heb geen idee. (Misschien toch eens vragen) Het zijn vaak hele verschillende bedrijven die me emailen wat ik juist super leuk en afwissend vind. Ik krijg een geldbedrag voor een geschreven artikel of ik krijg gratis artikelen op gestuurd, waarvan ik een leuke review maak. Het laatste heeft altijd mijn voorkeur, aangezien ik zelf graag leuke producten ontvang. Niet voor de heb, maar omdat ik echt denk dat ik het ook daadwerkelijk ga gebruiken, na de review. Iets waar ik enthousiast over ben of een item wat heel erg bij mezelf en mijn blog past.


Bron: Blond Amsterdam

Dit is niet vanzelf gegaan

In 2012 begonnen de samenwerkingen voorzichtig te komen. Ik had er dit jaar een stuk of 10 voor kleine geldbedragen of een leuk artikel/product. Nu, anno 2015 heb ik alweer heel wat leuke samenwerkingen in de plannen staan. In 2012 had ik een tiental samenwerkingen wat in 2014 bijna 4x zoveel is geworden. Ik denk dat het ook te maken heeft met de groei van mijn blog. Hoe meer bezoekers/lezers je hebt hoe interessanter het natuurlijk is voor bedrijven om een concept/artikel van hun te promoten.

Even een opmerking tussen door: dit blogje is niet bedoeld om bloggers hun ogen uit te steken of om te laten zien hoeveel samenwerkingen ik wel niet heb. Het is puur bedoeld om te informeren. Als ik met mijn blog samenwerkingen kan krijgen, dat kan jij dat ook! Hoe klein je blog ook is, iedereen is ergens begonnen.

Het laatste jaar ben ik bijna dagelijks met mijn blog bezig geweest en heb bezoekers opgebouwd, die ook weer terug keren. Super leuk om te zien dat mensen graag vaker een bezoekje brengen aan je site. Ik heb deze week de 600 Bloglovin volgers bereikt, waar ik super trots op ben!

Er komt nu al heel wat bij kijken..

Emailtjes beantwoorden, samenwerkingen die ze op een bepaalde datum geplaatst willen zien worden, promoten op social media en het bijhouden van de administratie. Ook de artikelen die ik schrijf, wil ik met zorg schrijven. Ik raffel het liever niet af en schrijf op mijn eigen manier.

Tevens heb ik een voorwaarden documentje die ik altijd mee stuur naar bedrijven. De loop der jaren ben ik tegen dingen aangelopen die ik heb verwerkt in een bestandje. Zo dek ik mezelf in en kan aan de hand daarvan een artikel (nog) weigeren. Wat daar zoal in staat? Dat de betaling/goederen vast staat zodra dat is afgesproken, dat ik mijn mening niet verander maar een eerlijk artikel maak en dat er altijd In samenwerking met.. boven het artikel staat. Al genoeg keren heb ik samenwerkingen afgewezen: omdat ze niet bij mij of m’n blog passen, omdat bedrijven er geen ‘samenwerking’ bij willen hebben of niet voldeden aan de eisen die ik zelf stel voor mijn blog.

‘Een samenwerking moet voor mijzelf een meerwaarde hebben’

Zou ik fulltime blogger willen zijn?

Kort gezegd: Nee. Bloggen is mijn hobby en dat wil ik zo houden. Ik heb respect voor mensen die fulltime blogger zijn want er komt meer bij kijken dan je denkt! Sommige mensen willen graag van hun hobby hun werk maken, super tof maar ik hou mijn hobby liever als hobby. Ik zou er niet de gehele dag mee bezig willen zijn en dat het een ‘moetje’ wordt. Ik ben een persoon die liever iets ‘onderneemt’ Mijn baan als pedagogisch medewerker is voor mij dΓ© baan. Iets wat ik voor bloggen niet zou opgeven. Uiteraard zou ik het aspect ’thuis werken’ eraan wel heel fijn vinden. Maar artikelen moeten schrijven en deadlines halen… Nee. Ik pas ervoor.

Zou jij fulltime blogger willen zijn (of ben je er al 1)?

73 reacties op “Zou jij een fulltime blogger willen zijn?

 1. Goed bezig en ga lekker zo door! Ik ben net begonnen en doe lekker mijn ding zie wel wat er van komt, maar fulltime nee, ik ben mama en dat gaat voor

 2. Ik zou geen fulltime blogger willen zijn. Mijn blog is mijn hobby en dat wil ik graag zo houden. Als ik er een extraatje mee kan verdienen is dat mooi meegenomen, maar ik heb nooit de ambitie gehad om er echt mijn werk van te maken.

 3. Mooi dat je samenwerkingen zo gegroeid zijn, top Sas!

  Ik ben eerlijk gezegd wel benieuwd naar dat document met de voorwaarden die jij mailt naar opdrachtgevers. Zou je die eens naar mij willen mailen?

  1. Ik ga het Vrijdag (als ik het onthou) even naar je doorsturen. Mocht ik het nou vergeten spreek me dan even aan op IG of Twitter πŸ™‚

 4. Het lijkt mij heerlijk om fulltime blogger te zijn en een mooi salaris er aan te hebben. Althans bijna fulltime want ik zou ook wel een dagje of zoiets willen werken als doktersassistente, heb er niet voor niets nu voor geleerd haha.

 5. wat is dit een leuk artikel….
  nee ik hou te veel van mijn werk….
  maar zo af en toe iets reviewen of een samenwerking vind ik ook erg leuk

 6. Natuurlijk is het super als je van je hobby je werk kunt maken maar ik vrees wel dat het dan echt moeten wordt en dat hoeft voor mij echt niet. Ik vind bloggen leuk voor erbij, af en toe een keer een samenwerking is prima maar het moet geen bepalend onderdeel van mijn blog gaan worden… Dus nee, geen fulltime bloggen voor mij!

 7. Leuk stukje. Ik vind de producten die je recenseert bij jou passen. Helaas zie ik ook anders op andere blogs, daar worden de meest belachelijke product beschreven en soms schrijven ze letterlijk het persbericht over. Daar irriteer ik me aan bij fulltime bloggers.

  Als jij schrijft over thrillers, thee of mokken dan geloof ik je daarin, en dat is heel wat waard. Dus de adverteerders mogen blij met je zijn πŸ˜‰

  1. Wauw, dankjewel voor dit super mooi compliment. Fijn dat het zichtbaar is, aangezien ik inderdaad heel bewust recensies kies van producten die echt bij m’n blog passen en die ik nΓ‘ een blog nog gebruik.

   Ik ga deze reactie gebruiken in een blogpost van volgende week πŸ™‚

 8. Ik ben geen fulltime-blogster en krijg er zeker geen vergoeding voor. Toch voelt het af en toe alsof ik er non-stop mee bezig ben. Met het lezen van de boeken die ik nadien wil recenseren, het bijhouden van sociale media, het lezen van medeblogsters hun artikels en er zoveel mogelijk op te reageren, het voorbereiden van blogposts waar vaak vrij veel opzoekwerk bij komt kijken, het onderhouden van de communicatie met uitgeverijen, het bijhouden van de planning, …

  Bijna een full-time bezigheid dus. πŸ™‚

 9. Mooi geschreven πŸ™‚ Fijn om te lezen hoe je het ervaart met samenwerkingen. Ik zou ook geen fulltime blogger willen zijn… Ik heb nu al soms momenten dat ik geen zin heb, omdat het dan weer te eentonig wordt. Ik houd het lekker als hobby! πŸ™‚ Heb ik een keer geen zin, hoef ik niet te stressen dat er perse een artikel online moet komen of wat dan ook!

 10. Ik vind het fijn om hier meer over te lezen! Ik zie jou blog elke dag groeien en dat vind ik erg leuk om te merken! πŸ™‚ ik denk dat wanneer er ‘samenwerkingen’ bijkomen, dit me een boost zou geven in mijn zelfvertrouwen omdat je dan weet dat je goed bezig bent en ze interesse hebben in je blog. Maar ik kan me voorstellen dat het er heel wat werk bij komt kijken… Fulltime bloggen zou ook niets voor mij zijn, al lijkt het me wel fijn om van thuis uit te kunnen werken. Maarnee, geef mij maar (net zoals jouw job) de blije kindjes!

 11. Gaaf hoor sas! je verdient het. ik zou ook geen fulltime blogger willen zijn ik doe het echt voor de fun. heb nog niet veel samenwerkingen gehad. 1tje waarbij ik geld had gekregen en andere producten ontvangen producten ontvangen blijft ook mijn voorkeur

 12. Leuk dat je zo’n groei hebt doorgemaakt en alle lol dat je hebt van alle samenwerkingen die je aangaat!
  Bloggen is voor mij echt een persoonlijk ding, fulltime zou ik niet kunnen of willen en betaald ook niet (tenzij iemand me graag wil betalen voor wat ik nu doe :p ).

 13. leuk artikel. Zelf zou ik best wel fulltime blogger willen zijn, zeker nu ik geen werk heb, maar daar is mijn blog nog veel te klein voor. Ik heb wat kleine samenwerkingen gehad voor gratis spullen maar verder niet. Ik zou wel heel graag mijn blog laten groeien tot iets groters en misschien er inderdaad mijn geld mee kunnen verdienen. Het zou toch top zijn als ik van mijn hobby mijn baan kon maken!

 14. Fulltime bloggen zou niets voor mij zijn. Ik werk graag tussen de mensen, en heb graag véél sociaal contact op korte tijd.. Als fulltime blogger zou ik me rap uitgeblust voelen denk ik. (maar fulltime bloggen is bij mij echt niet aan de orde nu! πŸ˜€ )

 15. ik zou echt wel fulltime blogger willen zijn.
  pas net begonnen, maar vind het super leuk! en wat is er nou mooier om van iets wat je echt leuk vind je werk te kunnen maken. dan hoef je voor je gevoel nooit meer te werken.
  maar dat zijn toekomst plannen haha.
  X diana

 16. Ik denk dat vele meiden fulltimme blogger willen zijn en opkijken naar Cynthia en collega’s! Maar het is en blijft werk. Ik combineer het met mijn werk als visagiste en vind dat prima zo! Al moet ik bekennen dat ik er best geld mee zou willen verdienen.

 17. Nee, ik zou ook niet fulltime willen bloggen, maar ik vind het wel leuk om af en toe een blogje voor een bedrijf te schrijven. Mits ik er zelf ook iets aan overhoud, het is tenslotte mijn blog. Bij mij gaat het meestal over gadgets die ik daarna dan ook gewoon mag houden. Mooi toch?

 18. Blij dat ik je kunnen helpen heb aan je 600ste blogger, ik volg je ook sinds deze week πŸ™‚ Ik weet nog niet of ik fulltime zou willen bloggen, ik ben nog maar net begonnen πŸ™‚

 19. Wat een hoop reacties al!
  Ik zou geen fulltime blogger willen zijn. Nu ik twee keer in de week schrijf, merk ik dat ik de inspiratie heb om te bloggen en er ook echt voor wil gaan zitten om een goed stuk te schrijven. Daarnaast doe ik graag mee aan projecten. Je #plukhetgeluk project kwam dan ook op het juiste moment, want ik zat even met wat minder inspiratie. Het is leuk om gericht te kunnen schrijven en dat steeds meer bloggers het gaan lezen.
  Ooit hoop ik ook een groot aantal volgers te behalen, maar wat je zegt: Het groeit met de jaren. En de volgers die je hebt zijn ook trouw en reageren veel. Ik zou dan ook liever veel fijne volgers hebben, dan een hoop samenwerkingen. Genieten lijkt me dat! πŸ™‚

 20. Leuk dat het zo goed gaat! Je blog als baan lijkt me hard werken. Bovendien mΓ³et je dan schrijven. Ik houd het maar bij mijn eigen baan, die is veel leuker!

 21. Voor mij zou het ook niet werken, fulltime bloggen. Op dit moment toch in ieder geval. Ik werk drie dagen, heb het druk met mijn gezin en bloggen is een leuke hobby. Ik blog puur op gevoel. Waarover ik wil, en wanneer ik wil bloggen. Dat verandert toch wel een beetje als je veel samenwerkingen aangaat. Wat niet wil zeggen dat ik nooit een samenwerking aan zal gaan, pas geleden heb ik nog een gratis product ontvangen om te reviewen. Maar dat past dan dus wel bij mij en mijn blog.

 22. Tjeu ik blog nu zo’n 12 jaar en ik het pieken en dalen. En mede daarom zou ik niet een fulltime blogger willen zijn. De stress die dat zal geven, als ik een ziek kind heb en een arikel MOET schrijven. boh. Nee, het is en blijft mijn hobby πŸ™‚

 23. Super interessant artikel! Ik heb zelf nog niet zo veel samenwerkingen en moet eerlijk toegeven dat ik voorlopig alles wat ik aangeboden krijg aanneem. Gewoon omdat ik mijn blog steeds wil verbeteren (lay-out, camera, bewerkingsprogramma’s,…) en het geld dat ik dan kan verdienen daar graag in wil in investeren. Ik ben dan ook niet echt kieskeurig en neem soms ook een opdracht aan die ik eigenlijk niet zo goed bij mijn blog vind passen. Ik probeer die dan wel zo goed mogelijk toch op mijn blog te doen passen. Het stoort me zelf een beetje en misschien mijn lezers ook, maar goed, ik moet het voor nu gewoon doen met wat ik kan krijgen. Vanaf dat ik wat meer aanbiedingen voor samenwerkingen krijg zal ik ook wat kieskeuriger worden. Ik droom er stiekem wel van om ooit van het bloggen mijn halftijdse job te kunnen maken, in combinatie met een halftijdse job als psychologe! Wel een beetje een riskante combinatie maar goed πŸ˜‰

 24. Fulltime bloggen is volgens mij een hele opgave, daar moet je gewoon voor gemaakt zijn. En ik denk eigenlijk dat het niet mogelijk is om in de kleine blogwereld van BelgiΓ« of Nederland met veel mensen fulltime te gaan bloggen. Meestal is de blog dan het verlengde van iets anders, wat natuurlijk ook niet verkeerd is natuurlijk πŸ˜€

 25. Nee, ik zou denk ik ook geen fulltime blogger willen zijn. Soms heb je gewoon echt geen inspiratie en toch moet er altijd wat op je blog staan. Laat mijn blog net zoals voor jou maar mooi een hobby blijven!

 26. Wat ontzettend gaaf dat je dit met je blog hebt bereikt (: Ik zou niet fulltime willen bloggen, daarvoor lijken te veel andere dingen mij te leuk. Maar schrijven en daar iets mee bereiken of verdienen is wel een kleine droom !

 27. Leuk om te lezen, heel interessante blog van je!
  Zelf zou ik ook geen fulltime blogger willen zijn overigens. Bloggen is leuk, maar het moet wel leuk blijven en geen verplichting worden. Daarnaast vind ik wat ik nu doe te leuk om te laten vallen.

 28. Leuk om te lezen! Het zou mij heel leuk lijken om fulltime te kunnen bloggen en daar ook wat aan over te houden. Momenteel schrijf ik echt dagelijks en ben ik wel ingeschreven bij bedrijven voor affiliates. Maar die zet ik enkel in mijn sidebar. Ik wacht nog op de eerste verzoeken voor een samenwerking, maar hoop wel dat die gaan komen, want het lijkt me echt geweldig. En tot die tijd? Blijf ik lekker bloggen, want boven het al dan niet hebben van samenwerking is het mijn hobby, en dat wil ik graag blijven doen πŸ˜€

 29. Je mag trots zijn op je volgers aantal! Eigenlijk op alles dat je al bereikt hebt! Zes jaar bloggen is niet niks. Ik vind ook dat je van je hobby niet echt je werk moet maken, maar ik ben van plan als ik binnen 3 jaar afstudeer, eerst een pauzejaar in te lassen. Misschien dat ik dan even fulltime blogger wordt, maar ik zou het niet mijn hele leven willen doen.

 30. Als ik ervan rond zou komen, zou ik dat héél graag willen maar ja … In BelgiΓ« is er geloof ik maar één blogster die fulltime kan leven van haar blog.

  Proficiat met je 600 volgers!

 31. Wat een gaaf artikel Saskia. Ik begrijp je overigens volkomen. Wat ik wil? Mensen helpen. Ik hoop mensen met ervaringen en kennis welke ik heb opgedaan mensen verder te kunnen helpen in het leven. Ik vind namelijk dat iedereen het verdient om zijn leven voor de volle 100% te genieten, hoe moeilijk het soms ook kan zijn. Moet ik dan doen middels een blog? Nee maar het is wel een mooie aanvulling naast mijn werk om mensen te willen helpen hihi. Op een blog doe je namelijk toch ook een beetje. Ik zit dus denk ik een beetje in hetzelfde schuitje zoals jij. Ik vind bloggen heel leuk, maar mijn eigen baan waarin ik mensen vooruit kan helpen zeer zeker ook. X

 32. Ik snap je volledig! Ik zou ook nooit een fulltime blogger willen zijn omw de druk. En daarbij, je blog kan 5 tot 10 jaar hip blijven, maar als je nooit een diploma hebt gehaald, wat doe je dan als je stopt met bloggen? Nuja, ik gun het iedereen volledig die zelfstandig is gegaan met zijn blog, het is gewoon niks voor mij πŸ˜‰

 33. Fulltime bloggen: Nee, maar ik zou het wel tof vinden een keer samen te werken met een bedrijf en dat ik daar leuke producten voor mag ontvangen! Maar af en toe, ook niet te vaak, ik wil ook geen reclame blad worden ofzo. Toch lijkt het me wel leuk om een keer te doen πŸ˜€

 34. Af en toe een dagje thuiswerken is wel fijn maar om nou elke dag alleen thuis te zitten.. Nee bedankt πŸ˜‰ Doe mij maar een kantoor met gezellige collega’s! (Plus ik heb mijn droombaan al en dat is niet bloggen πŸ˜‰ )

 35. Wat leuk en interessant om te lezen! Het zou mij wel leuk lijken om fulltime te bloggen maar mijn blog is nog veel te klein om mijn brood mee te verdienen. Heb het afgelopen jaar wel een aantal mailtjes met samenwerkingen gekregen maar die vind ik niet bij mijn blog passen. Dus van al die mailtjes zeg ik tegen 90% nee. Het komt wel, als ik maar lol en plezier heb in het bloggen πŸ™‚

 36. Ik blog nu een beetje part-time naast m’n job omdat dit seizoen mijn werk een beetje stilligt (ik ben make-up artist en doe voornamelijk proms & bruiloften) en ik word eerlijk gezegd al gek van zo weinig te ‘doen’. Ik wil liever actief bezig zijn dus full-time bloggen zou echt niets voor mij zijn πŸ˜€

 37. War meer samenwerkingen zou ik wΓ©l leuk vinden, maar dan ook alleen als het past bij mij en mijn blog. En fulltime, nevernooitniet! Dan moet ik en zal dat ook duidelijk merkbaar zijn in mijn artikeltjes.

 38. Mooi dat je blog zo gegroeid is! Ik weet ook niet of ik fulltime zou willen bloggen. Aan de ene kant lijkt het me heel leuk, aangezien je helemaal je eigen ding kan doen. Aan de andere kant is het voor mij ook meer een hobby en ben ik bang dat het toch vrij eenzaam is.

 39. Leuk om te lezen! Zelf ben ik het wel met je eens: bloggen is mijn hobby en dat wil ik graag zo houden. Anders gaat het denk ik voelen als een verplichting… En bovendien studeer ik nu grafische vormgeving en daar wil ik wel graag full time in gaan werken! πŸ™‚

 40. Enerzijds ja, het lijkt me best leuk, anderzijds zou dat ook betekenen dat ik andere leuke dingen dan op moet geven en op dit moment in mijn leven is dat iets wat ik niet wil. Ik geniet nu van mijn veelzijdigheid van wat ik allemaal doe.

 41. Wat leuk om meer te lezen over je samenwerkingen en de groei van je blog. 600 volgers is echt top! Mooi dat je zo duidelijk voor jezelf hebt dat je niet fulltime wilt bloggen en dat je baan als pedagogisch medewerker zo goed bevalt. Ik vind het een lastige vraag…Omdat ik geen baan of iets anders naast mijn blog heb dacht ik eerst wel aan fulltime bloggen (mits dat ook qua groei mogelijk is natuurlijk). Het lijkt mij fantastisch om op deze manier inkomsten te krijgen, bloggen is iets wat ik wΓ©l kan doen ondanks ziekte. Toch twijfel ik ook, het bloggen neemt nu al veel tijd in beslag laat staan als je dit fulltime doet met alle mails, zakelijke contacten, opdrachten etc. die er dan bij komen kijken. Ook kun je dan minder makkelijk even een paar vrije dagen nemen, er moet wel content komen met fulltime bloggen. Het idee blijft mooi maar of het haalbaar is weet ik niet!

 42. Mijn antwoord is ook nee. Ik ben al een tijdje op zoek naar een baan en heb ik die tijd een soort van ervaren hoe het is om alleen maar bezig te zijn met bloggen en video’s maken. Ik vind het zelf behoorlijk eenzaam en heb liever een afwisseling met een baan waarbij ik lekker onder de mensen ben πŸ™‚

 43. Moeilijk hoor. Het lijkt me fantastisch om fulltime te kunnen bloggen. Ik doe dat nu eigenlijk vanuit de ziektewet. Het is een hobby voor me en het heeft zelfs een therapeutische vorm voor me. Twee keer heb ik de vraag gehad of ik voor een bedrijf een artikel wilde schrijven. Ik heb dat gedaan, maar het zijn de artikelen die ik vervolgens direct weer vergeet en dat vind ik zo jammer. Nu heeft ieder artikel voor mij een persoonlijke waarde en dat veranderd toch als je fulltime gaat bloggen. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik de gesponsorde artikelen bij veel bloggers toch net even minder vind dan hun ”eigen” artikelen. Nogmaals, ik vind het heel erg moeilijk. Kan er niet zo even kort ja of nee op beantwoorden. Binnenkort schrijf ik een review over een product dat ik heb ontvangen. Ik ontvang zelden iets. Gelukkig ben ik heel tevreden over deze producten, maar ik zou het ook best als stress ervaren als ik een negatief artikel moet schrijven. Vind jij dat niet lastig of heb je daar geen moeite mee?

  1. Ik heb er gelukkig nog weinig mee te maken gehad. Ik nuanceer het dan ook tot een opbouwend artikel en zou niet zo maar een product geheel afkraken. Dit is ook de reden dat ik een voorwaarden bestandje heb gemaakt. Hier staat in dat ik mijn mening niet verander. Heb 1 keer een wat negatiever artikel geschreven en dat vond het bedrijf niet zo leuk, uiteraard. Ik kon toen verwijzen dat hij met de voorwaarden akkoord was gegaan en daarna niets meer gehoord πŸ˜‰

 44. Ik denk niet dat ik het fulltime zou willen doen. Ik denk ook dat ik dan vrijheid zal missen want je moet dan ook bloggen over dingen die je misschien niet echt onderschrijft… laat mij maar lekker hobbyen

 45. Het zou voor mij bijna een grap zijn om over fulltime bloggen te praten. Ergens lijkt het me wel wat, thuiswerken zou ik toch wel prettig vinden, maar wat je zegt, dan wordt het een moetje en ik ben bang dat dat voor mij de afdoener is.

 46. Voor mij is dat antwoord ook nee. Ik wil geen verplichting kwa het schrijven omdat ik mezelf wel kwalitatief wil blijven veranderen en verbeteren. Ik ben nog lang niet zo groot, heb net pas de 140 volgers aangetikt en zelfs dat had ik niet durven dromen. Maar nee ik wil niet fulltime bezig zijn met mijn blog.

 47. Lijkt me heerlijk om van je hobby je baan te maken en het lijkt mij heerlijk om niet meer iedere dag om 6 uur op te hoeven staan haha maar het moet inderdaad ook geen moetje worden dat bloggen, dan is de lol er snel af denk ik.

 48. Ik zou eigenlijk weinig dingen echt fulltime willen doen, de charme gaat er dan zo snel vanaf vind ik. Helaas is mijn blog niet zo groot ( wel veel bezoekers maar in vergelijking weinig reacties )dat ik benaderd wordt door bedrijven, ergens ook wel weer lekker want hierdoor kan ik mijn blog ook zo inrichten als ik zelf wil.

 49. Ik ben zelf nog niet zo lang blogger, en heb er ook heel bewust nagedacht of ik ermee wou starten. Je gaat een heel comitment aan ten opzichte van mijn lezers, maar tot op vandaag heb ik er nog geen seconde spijt van gehad! Of ik full time blogger zou willen zijn? Ik denk het wel, maar dan in combinatie met bijvoorbeeld het geven van workshops over eten, eventueel een cursus.. Maar dat ligt ver in de toekomst uitereraard. Een mens mag dromen! πŸ˜‰

 50. Nee hoor dat zou ik ook niet zien zitten. Ik vind mijn studie veel te leuk en zou het super zonde vinden om dat maar gewoon te laten vallen.

 51. Ik weet nog niet precies wat ik zou willen met mijn blog. Toen ik mijn vorige nog had, kreeg ik ook eens mail van een bedrijf over foto’s afdrukken. Ik wist toen niet zo goed wat ik ermee moest. Maar het bestaat dus echt die samenwerking. Toen was ik wat huiverig.
  Het lijkt me wel fijn om van huis te werken. Maar het is allemaal wat moeilijk invullen als je lichaam je af en toe in de steek laat…

 52. Ik denk dat het niet iets voor mij is, ik zou de gezelligheid van collega’s om me heen iedere dag missen! En inderdaad, wat je zegt: het moeten schrijven, dat lijkt me ook naar. Ik vind het soms ook wel eens fijn om een paar dagen niet te (hoeven) schrijven als ik dat niet wil of als het even niet lukt. Bovendien vind ik het zonde van mijn studie geschiedenis, daar zou ik wel graag iets mee willen doen. Parttime bloggen als hobby vind ik geweldig en doe ik nu alweer bijna twee jaar. Langzaamaan groeit mijn blog en dat vind ik heel erg fijn, daar ‘werk’ ik ook voor natuurlijk. Ik vind het zo mooi om te zien dat jouw blog ook wat langzamer is gegroeid en dat je het zo lang al volhoudt en steeds meer groeit – dan verdien je het ook meer ofzo, zegt mijn gevoel. Respect voor bloggers die beginnen en na een half jaar of jaar al superveel volgers hebben en veel samenwerkingen, maar ik vind jouw blog meer inspirerend omdat je het al zolang doet en de eerste tijd misschien wel ’tegen een muur’ hebt aangeschreven maar toch door bent gegaan en nu zoveel mensen blij maakt en inspireert, waaronder mij!

  OkΓ©. Lange reactie πŸ™‚

  1. Dankjewel voor je lieve, lieve, extra lieve reactie. En die lange reacties vind ik juist fijn! Inhoudelijke reacties geven mij weer een boost i.p.v. ‘wat een leuk artikel’ Zo leuk, want we volgen elkaar alweer best een tijdje. Je lieve woorden over mijn blog doen me erg goed. Ik ben er dan ook steeds bewuster mee bezig en vind het fijn te zien dat mijn blog een groei meemaakt. Pas na een aantal jaren is dit gaan lopen, eigenlijk pas eind 2013… Ik inspireer graag andere bloggers en vind het fijn te horen dat dit ook zo door andere bloggers gezien wordt. Dankjewel <3

 53. Wat een fijn artikel, heel informatief en handig. Het bestandje met voorwaarden is heel handig, het bevat toch een stuk ervaring en punten waar je tegen aan bent gelopen.

  Ik zou best fulltime kunnen bloggen, dit is mijn gedachte nu en ik ben nog geen jaar bezig.

 54. Fulltime bloggen is denk ik niet voor me weggelegd. Sowieso vind ik mijn rechtenstudie te leuk om daar later niets/weinig meer mee te doen en ik vrees dat bloggen dan steeds vaker aan zal gaan voelen als een moetje, terwijl dat nu nooit het geval is.

 55. Ik ben – uiteraard – geen fulltime blogger hihi. Of het me leuk lijkt… geen idee! Heb het nooit als ‘optie’ gezien, maar beleef er nu gewoon veel plezier aan πŸ™‚

 56. Ik blog zelf al fulltime niet voor geld of wat dan ook maar om mezelf te bewijzen dat ik het allemaal wel kan. Het is een persoonlijk doel geweest! Ik weet zeker dat mensen het leuker vinden om terug te komen op een blog die iedere dag nieuwe content heeft!

 57. Bloggen voor een baas als deel van mijn werk: meer dan prima. Parttime bloggen naast mijn werk: te leuk! Maar fulltime bloggen? Nee, ik heb collega’s nodig, leven om mij heen. Twee dagen thuiswerken is leuk, maar daarna ben ik er wel weer klaar mee πŸ˜‰ Het is dus meer het deel zijn van een team, dan het bloggen an sich.

 58. Feitelijk gezien ben ik fulltime blogger. Maar niet via mijn eigen blog maar via mijn eigen bedrijf blog ik voor andere bedrijven.
  Dit spreekt mij dan ook veel meer aan, dan mijn eigen blog als baan te hebben. Die wil ik gewoon heel graag privΓ© houden.

 59. Ik zou het ook niet fulltime kunnen, maar dat heb ik met alles. Zelf mijn huidige werk doe ik part-time, plus part-time fotografie, en part-time blogger haha. Bevalt mij wel eigenlijk, de tijd hebben om alle dingen die ik leuk vind te ontwikkelen.

 60. Ik zou geen fulltime blogger willen zijn, maar wel parttime. Maar dat ben ik eigenlijk al. Dus jippi!!! Maar sowieso zou ik niet fulltime iets willen doen, behalve mezelf zijn haha. Maar dat is ook een must natuurlijk πŸ˜‰

 61. Ik waardeer je openheid over je samenwerkingen, echt leuk om te lezen. Mijn blog is nog veel te klein om ΓΌberhaupt te denken over fulltime bloggen, maar dan nog zou ik het denk ik niet willen omdat je (denk ik) veel alleen bent als FT blogger. Meer tijd om te bloggen zou wel fijn zijn.. Naast een >40 urige werkweek is een blog bijhouden lastig. Nu blog ik om de dag maar zou wel elke dag willen (en dan kwaliteit leveren).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *