One word III

In 2013 vroeg ik jullie dit als eens eerder & het leek me leuk dit weer eens te doen. Omdat ik benieuwd ben naar jullie afgelopen jaar & het jaar wat gaat komen.

Beschrijf in 1 woord afgelopen jaar en het jaar wat komen gaat.

Kies dus 1 woord wat 2014 beschrijft en 1 woord wat je wilt dat 2015 voor je gaat worden.
Het eerste wat in je opkomt, alles mag & alles kan.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Mijn woord voor 2014: groei
Mijn woord voor 2015: vertrouwen

En wat is jou woord voor 2014 & 2015?

0

Misschien ook leuk om te lezen...

54 Comments

 1. Lastig om een woord uit te kiezen! Ik denk dat ik voor 2015 kies voor ‘Zelfzeker’. Want ik wil zelfzekerder worden. Voor 2014 weet ik niet direct een woord.

 2. Wat lastig allemaal. Ik heb er een paar dagen over na moeten denken. Haha.
  2014: nieuw, alles wat ik in 2014 deed was nieuw. Afstuderen, nieuwe woning, nieuwe baan etc.
  2015: uitdagingen. Nieuwe kansen krijgen en deze aan gaan. Een hele uitdaging.

 3. Leuk! Een vriendin van mij gebruikt ook elk jaar een thema zoals deze in 1 woord benoemd, mooi idee ๐Ÿ™‚
  Voor 2014; verdieping
  Voor 2015; zal het voor mij een moeilijke opdracht zijn. 2015 staat voor berusting

 4. 2014: Tegenvallers
  Ondanks dat ik me er probeer niet te erg door laten te beinvloeden, heb ik best wel wat tegenvallers gehad afgelopen jaar. Toch niet op zomervakantie, een tuin/schuur/bijkeuken/werkkamer die nog steeds niet af zijn. Mijn vriend met flinke pech met zijn auto(‘s).

  2015: Toekomst
  Ik zou heel graag wat nieuwe stappen willen zetten in onze toekomst. Ik hoop dat het begin gaat zijn dat de bovenstaande dingen eindelijk af raken dit jaar. Daarna wil ik heel graag verder kijken wat er nog na samenwonen kan komen…

 5. Wauw wat mooi zeg: kort maar zo krachtig zeg! Voor mij was 2014 ook groei. Ik streef ernaar om in 2015 te kunnen zeggen betere gemoedstoestand.

 6. Wat mooi dit. En ik vind het nog best moeilijk om 2014 in een woord te vangen, omdat het voor mij echt een jaar van ups, maar ook behoorlijke downs was. Ik doe toch een poging:
  2014: zoeken.
  2015: focus.

 7. 2014: Afsluiting (veel eindes in dit jaar, zowel gewild (afgestudeerd) als ongewild (verlies van dierbaren).
  2015: Positiviteit

 8. Wauw, dit is een beetje creepy maar toen ik de vraag las dacht ik aan ‘groeien’ en toen zag ik dat jij dat ook had opgeschreven ๐Ÿ˜ฎ Maar goed, ik denk toch dat het wel past en ik hoop dat 2015 een jaar van ‘ontdekken’ wordt ๐Ÿ™‚

 9. Hmm, lastig. Voor mij is mijn woord van 2014 toch tegenslag, omdat het dat jaar allemaal niet zo geweldig ging maar het ook niet compleet een ramp was. Mijn woord voor 2015 is vooruitgang, dat is in ieder geval waar ik op hoop!

 10. 2014: verandering
  2015: dromen

  In 2014 is bij mij onwijs veel veranderd, van het stoppen met het HBO tot samenwonen en weer thuis wonen. Een heel gedoe. Vanaf nu (2015) ga ik beginnen met het waarmaken van mijn dromen. Ik hoop dat 19 januari een goede start wordt, want dan heb ik een gesprek bij Transavia. Spannend! Mooi artikel dit!

 11. Voor 2014 heb ik twee woorden: vallen en opstaan.
  In 2015 staat in het teken van de toekomst. Ik wil werk vinden, samenwoonplannen maken, positief blijven en stappen zetten.

  Ik hoop dat jou woord uitkomt dit jaar!

 12. Hoi! Thanks voor je comment. Jij ook een gelukkig 2015! Je one word blog is een goeie, maar ook moeilijk! Ik denk dat 2014 voor mij ‘beginnen’ was. En 2015 kenmerkt zich met ‘groeien…’ We zullen het zien ๐Ÿ™‚

 13. Mooi idee dit! Ik vind het wel moeilijk.

  2014: carriere
  2015: ultiem

  Omdat dit jaar veel van mijn ultieme dromen uit zullen komen.

 14. 2014; angst
  2015; vertrouwen

  In 2014 heb ik veel angst gehad, vooral op het gebied van mijn relatie en verlatingsangst. Hier heb ik therapie voor gehad, en ik wil in 2015 vertrouwen hebben in mezelf, in mijn relatie en in wat komen gaat

 15. Ik had geen woord voor vorige jaar maar heb voor dit jaar er stiekem wel twee. Aangezien beide toch wel belangrijk zijn. Namelijk veranderingen & genieten. Aangezien er een hoop gaat veranderen de komende tijd en ik vooral moet genieten van alles.

 16. Moeilijk om een jaar in รฉรฉn woord samen te vatten, maar ik ga het toch proberen:
  2014: loslaten (dat ik niet alles meer moet doen, maar mag doen)
  2015: zelfzorg (nog beter voor mijzelf zorgen)

 17. 2014: liefde (want ik ging eindelijk trouwen <3) en trots (ik studeerde af) – toch wel twee hoogtepunten bij elkaar gevat in twee woorden
  2015: nieuwsgierig & uitdaging – omdat ik waarschijnlijk weer ga studeren en omdat ik benieuwd ben wat het jaar me gaat brengen ๐Ÿ™‚

 18. 2014: loslaten
  2015: verrassen

  2014 bracht niet alleen goeds maar ook veel verdriet en verlies dus dat jaar laat ik graag los en laat mij voor het nieuwe jaar graag verrassen! ๐Ÿ™‚

 19. Pff, wat een lastige zeg! Voor 2014 heb ik een aantal woorden denk ik. De eerste is kracht; voornamelijk omdat ik afgelopen jaar heb bewezen hoe krachtig ik ben. De tweede is tegenslagen, want ik heb een heleboel tegenslagen gehad hoewel ik daar tegenover maakbaarheid zou willen zetten. Want hoewel ik veel tegenslagen heb gehad heb ik ook geleerd dat je er zelf wat van kan maken, en dat is me gelukt! Voor 2015 hoop ik dat het woord geluk word. Niet omdat ik denk dat ik 24/7 365 dagen gelukkig zal zijn maar wel dat ik meer geluk mag vinden in mijzelf. Dat ik gelukkig kan zijn met wie ik ben.

 20. Voor 2014 is dat voor mij: verandering. En voor 2015 is dat: opbouwen.

  Vorig jaar heb ik een grote stap gemaakt, door een eigen bedrijf te starten en dit jaar staat het in het teken om het bedrijf op te bouwen naar succes.

 21. 2014: wilskracht
  2015: vertrouwen

  Afgelopen jaar heb ik keihard gewerkt om dingen te realiseren die ik graag zou willen, in 2015 wil ik nog meer vertrouwen in mijn werk en kunnen en deze dingen vergroten ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *