De beste boeken & films uit 2014

De overzichtjes van 2014 schieten bij alle bloggers als paddenstoelen uit de grond. Dit is altijd het laatste overzichtje van het voorgaande jaar. Eentje die ik met veel plezier maak: mijn beste films & boeken uit het jaar 2014. Ik las 31 boeken en keek 37 films in 2014. Er zaten zeker heel wat pareltjes tussen die ik hier een mooi podium geef. Hier kan je ál mijn gelezen boeken & film’s zien uit 2014.

De beste boeken gelezen in 2014Camilla Läckberg – Steenhouwer

In het Zweedse kustplaatsje Fjällbacka vindt een visser het levenloze lichaam van de zevenjarige Sara. Lijkschouwing wijst uit dat zij niet in zee is verdronken maar waarschijnlijk in een badkuip: in haar longen zit zoet water met zeepresten. Inspecteur Patrik Hedström leidt het politieonderzoek. Hij kent het meisje: zijn vrouw Erica en Sara?s moeder Charlotte zijn vriendinnen. Tijdens het onderzoek komen merkwaardige zaken aan het licht. Zo heeft Sara as in haar maag die afkomstig blijkt te zijn uit een oud, houten doosje dat van Lilian is, de oma van Sara. Het gaat om de overblijfselen van de steenhouwer Anders Andersson en van de tweelingbroers Karl en Johan, die in de jaren twintig van de vorige eeuw bij een brand omkwamen. Of werden zij eerst vermoord en werd daarna brand gesticht? En hoe houden gebeurtenissen van tachtig jaar geleden verband met de dood van Sara?
Klik hier voor alle boeken (op volgorde en met uitleg) van Camilla Läckberg.

SJ Watson – Voor ik ga slapen

Elke ochtend als Christine wakker wordt zijn haar herinneringen gewist. Haar geheugen is aangetast door een ernstig ongeluk. Elke ochtend moet iemand haar vertellen wie ze is. Hierdoor is ze volledig afhankelijk van haar man Ben, met wie ze al 22 jaar getrouwd is. Dankzij haar dagboek, dat ze op advies van de dokter bijhoudt, ontdekt ze dat Ben haar niet alles vertelt….
Lees hier mijn eerder geschreven recensie over dit boek

Camilla Läckberg – Predikant

Wanneer het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden doet de politie een opzienbarende bijkomstige ontdekking: onder het naakte lijk blijken twee vrouwelijke skeletten te liggen. Bovendien vertonen de botten sporen van dezelfde zware en langdurige mishandeling als het lichaam van het laatste slachtoffer. Voor inspecteur Patrik Hedström is het duidelijk: de moorden houden verband met elkaar. Maar hoe? Wie zijn de vrouwen en vooral: wie is de dader? Tijdens het onderzoek ontdekt Patrik, geholpen door zijn hoogzwangere vrouw Erica, steeds meer stukjes van de gruwelijke puzzel…
Klik hier voor alle boeken (op volgorde en met uitleg) van Camilla Läckberg.

Sebastian Fitzek – Afgesneden

Forensisch patholoog Paul Herzfeld vindt in het hoofd van een gruwelijk verminkt lichaam een capsule met daarin het telefoonnummer van zijn dochter. Hannah is ontvoerd en Herzfeld begint een speurtocht naar zijn dochter. De psychopathische ontvoerder heeft in een ander lichaam de volgende aanwijzing aangebracht en het lijk gedumpt op het strand van Helgoland. Herzfeld heeft echter geen kans om de informatie te verkrijgen: het eiland is door een orkaan afgesneden van het vasteland, de bevolking is geëvacueerd. Er ontvouwt zich een ingenieus spel tussen Herzfeld, de ontvoerder van zijn dochter, en een kwade genius uit het verleden.
Lees hier mijn eerder geschreven recensie over dit boek

Jo Nesbo – De Zoon

Sonny is de ideale gevangene. Hij vergeeft de zonden van zijn celgenoten en neemt de straf op zich van hen die ongestraft willen blijven. Zo vergaart hij zijn rust, informatie en een paar zakjes heroine. Tot hij op een dag tijdens een biecht de ware toedracht van zijn vaders dood te horen krijgt. De toegewijde inspecteur Simon Kefas werkt al jaren voor de politie in Oslo. Zijn voormalige partner, Sonny’s vadr, pleegde zelfmoord toen zijn corruptiepraktijken aan het licht kwamen. Simon heeft zich nooit neergelegd bij de dood van zijn vriend, en als Sonny bij hem komt met nieuwe informatie besluiten de twee mannen hun vader en vrienden te wreken.
Lees hier over de boeken van Jo Nesbo

Alle delen van Karin Slaughter

Ik las dit jaar alle 15 delen van deze gruwelijk goede schrijfster. Lees hier over alle delen van Karin Slaughter. Mijn rating, uitleg en volgorde van boeken

De beste films gezien in 2014

The Notebook

Allie Hamilton komt begin jaren ’40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf ’t eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.

Escape Plan

Ray Breslin is ’s werelds meest vooraanstaande persoon als het gaat om veiligheid. Hij heeft elke gevangenis nauwkeurig geanalyseerd en is tevens getraind op een enorme hoeveelheid overlevingstechnieken, zodat hij kan werken aan de best beveiligde gevangenissen ooit, waaruit ontsnappen onmogelijk is. Maar dan belandt hij in de gevangenis die hij ooit zelf ontwierp. Ray doet er alles aan om te ontsnappen, en gaat op zoek naar de persoon die er voor zorgde dat hij zelf achter de tralies verdween.

Transformers: Age of extinction (gezien in de bioscoop)

Terwijl de mensheid zich herstelt van de grote schade die aangericht werd in Transformers: Dark of the Moon, zijn de Autobots en Decepticons nagenoeg van de Aarde verdwenen. Maar een kleine en machtige groep zakenmannen en wetenschappers proberen de grenzen van de menselijke technologie verder te verleggen dan ooit te voren. Verder zelfs dan ze kunnen beheersen. Daarnaast dient zich een oeroude, krachtige vloek voor de Transformers aan op Aarde. Een episch avontuur en gevecht tussen goed en kwaad, vrijheid en slavernij, breekt los.

Maleficent

De Disney-klassieker ‘Sleeping Beauty’ vanuit het perspectief van de boze heks Maleficent (Angelina Jolie), de heks die op de geboortedag van ‘Doornroosje’ een vloek uitspreekt dat het meisje zich op haar zestiende zal prikken aan een spinnewiel en zal sterven. Hoe komt het dat ze zo hard en meedogenloos is geworden en waarom heeft ze het jonge babyprinsesje eigenlijk vervloekt?

Thor: The dark world

Na de gebeurtenissen in The Avengers strijdt Thor om de orde te herstellen in de kosmos. Maar een oud ras van Duistere Elven onder leiding van de wraaklustige Malekith wil het universum in duisternis onderdompelen. Wanneer zelfs Odin en Asgard niet opgewassen zijn tegen deze vijand, zal Thor zijn meest gevaarlijke en persoonlijke strijd moeten aangaan, die hem opnieuw zal herenigen met Jane Foster en hem zal dwingen tot de ultieme opoffering voor de redding van onze wereld.

Frozen

De bergbeklimmer Kristoff en een jong meisje genaamd Anna reizen met een stel rendieren over de besneeuwde bergtoppen en gevaarlijke kliffen. Ze zijn op zoek naar Anna’s zus Elsa, de legendarische Sneeuwkoningin, om de eeuwigdurende winter die over hun koninkrijk gevallen is te beëindigen. Op hun tocht ontmoeten ze mystieke trollen en de hilarische sneeuwman Olaf en zullen ze de natuurelementen moeten overwinnen om het koninkrijk te redden.

zie hier 2013

Wat was jou beste film & boek uit 2014?

About the Author

42 Comments

Birte

Aaah, heel leuk overzicht! Mijn favoriete boek van 2014 was Room van Emma Donoghue. De film vind ik een moeilijke … Ik vond zowel Fury als Pride héél erg mooi!

Reply
Wanda

Qua boeken zitten we wel op 1 lijn, qua films niet helemaal, hoewel ik Escape Plan dankzij jou heb gezien en ook best een aardige film vond.

Reply
Miranda

Wat een mooi lijstje. Vind je Karin Slaughter lijst ook erg handig. Ik heb al veel van haar gelezen en nog een aantal boeken op de ereader staan. Heb dus eigenlijk niet op volgorde gelezen maar wil dat met de boeken die ik nog moet wel een beetje gaan doen.

Reply
Miss Sentinelli

Leuk overzichtje! Thor vind ik ook echt een super leuke film. Daarnaast staat Captain America the winter soldier ook hoog op mijn lijstje. Ik ben wel fan van Marvel films 🙂 .

Reply
Sofie

The Notebook wil ik al jaren met m’n vriend kijken, maar hij bedenkt elke keer smoezen 😉

En Frozen heb ik met Kerst gezien, erg leuk!

Reply
Anouk

Ik moet echt meer boeken lezen, want ik ken alleen het boek van Jo Nesbo! Gelukkig ken ik alle films wel haha 🙂 Moet wel zeggen dat ik Transformers vond tegenvallen, maar dat kan ook komen doordat ik Nicola Peltz irritant vond :p xo

Reply
stephanie

Tof overzicht 🙂 Thor is zeker leuk! Boeken lees ik ook veel, maar ik vergeet de titels altijd. Mijn favo film dit jaar was Interstellar: aanrader!

Reply
Marcella

Leuk overzichtje, ik heb nog genoeg gaafs te zien & lezen!

Voor ik ga slapen staat nog steeds ongelezen in de kast. Ik ga ‘m snel es lezen!

Reply
Annelies

Voor ik ga slapen is zo geweldig! S.J. Watson komt dit jaar met een nieuwe thriller: Tweede leven. Daar ben ik ook heel benieuwd naar.

The Notebook blijft één van mijn all time favourites, maar ook Maleficent heeft me aangenaam verrast.

Reply
Denise

“Voor ik ga slapen”, geweldig boek! Lees je ook wel eens boeken van Tess Gerritsen? Dat is ook een aanrader, spannende boeken zijn dat! Mooi lijstje dit trouwens, altijd leuk om te zien wat iemand anders leest.

Reply
Claudia

Frozen! Zeker één van mijn favoriete films die ik het afgelopen jaar gezien heb. Voor wat betreft boeken heb ik het afgelopen jaar David Baldacci herontdekt, maar ik kan eigenlijk niet zeggen welk boek (of welke paar boeken) mijn favorieten zijn van 2014…

Reply
Mieke

Wat heb je veel gelezen en gezien. Leuk!
Hier is frozen op dit moment favoriet. Mijn dochters zouden hem het liefst hele dagen op repeat zetten.

Reply
Xaviera

Leuk om te zien wat jij allemaal hebt gelezen en bekeken in 2014! Frozen was de leukste film die ik heb gezien en het boek ‘Veronika besluit te sterven’ van Paulo Coelho vond ik erg mooi om te lezen.

Reply
Saar

Malificent en Frozen zag ik ook dit jaar. Geniale films echt!
Karin Slaughter heb ik wel meer horen vallen als goede schrijfster. Ik ga dit jaar toch maar wat van haar lezen denk ik.

Reply
Louise

Die boeken zijn mij allemaal wat de spannend :’) Ik denk dat het beste boek dat ik las in 2014 ‘Honderd jaar eenzaamheid’ van Gabriel García Márquez is. En Malificent is zeker ook een van de beste films die ik zag in 2014! Frozen was ook heel erg leuk om te zien.

Reply
jackie

jij hebt heel wat weg gekeken en gelezen, heerlijk..
the notebook die kan ik echt 100x kijken, frozen blijft ook zo leuk…
Goede keuzes, vooral in alle films kan ik me vinden..

Reply
Rosa

Wat een super leuk idee om alle boeken en films die je in een jaar hebt gelezen/gezien bij te houden. Duidelijk een nieuw voornemen voor mij dit jaar!

Reply
Iris

Spannende boeken! Ik begon vorig jaar aan Harry Potter, vooral het vierde boek vind ik super. Qua films vind ik het lastig! Frozen vond ik ook leuk.

Reply
Andrea

Leuk overzicht. Ik vind het zelf moeilijk om te kiezen hoor. Ik vond Gone girl erg goed (de film) maar ook The hundred-foot journey. Qua boeken vond ik vooral het nieuwe shopaholic boek erg leuk om te lezen.

Reply
Serena

Hahaha, qua films hebben wij toch een andere smaak. Ik heb ze ook gezien, maar vond de helft echt flutfilms…

Reply
Ellen

Leuk zo’n overzicht! Dit jaar heb ik eigenlijk vrij weinig boeken gelezen. Jammer eigenlijk. Frozen vind ik ook een heel erg leuke film!

Reply
angelique

Ik heb frozen nog niet gezien dus ik moet wel binnenkort denk ik haha. Als je the notebook goed vind moet je de andere delen van dezelfde schrijver eens kijken Dear John en Safe Haven, die laatste vind ik persoonlijk beter dan the notebook

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *