photo The-Killing-Poster-Linden_zps429f99ea.jpg
(bron)

Zoals jullie weten ben ik afgelopen vakantie begonnen met een nieuwe tv serie. Fringe was afgelopen dus zocht ik naar nieuwe series op Netflix. Ik kwam The Killing tegen en ben deze direct gaan kijken na 1 aflevering. Op Netflix staat de internationale serie, erg jammer aangezien ik erg hou van de buitenlandse & originele series & films (denk aan de Zweedse verfilmingen van Camilla LΓ€ckberg)

The Killing, ook wel bekend als Forbrydelsen is een Deense politieserie die in 2007 in première ging. Het gaat over de eigenwijze inspecteur Sarah Lund die belast is met het onderzoek naar de verkrachting van en de moord op een negentienjarig meisje.

Ik heb seizoen 1 in mijn (kerst)vakantie afgekeken en ben nu midden in seizoen 2 bezig. Nog steeds ben ik erg benieuwd wie de moordenaar is, telkens wordt je op een verkeerd spoort gezet. Qua de andere 3 seizoenen heb ik dus niet gekeken waar het over ging, aangezien dit een spoiler voor mezelf zou zijn.

Erg benieuwd ben ik wie uiteindelijk de dader is van de verdwijning en moord van Rosie Larson. Ik heb hierna dus nog 3 seizoenen kijk plezier te gaan. Altijd fijn van het ‘laat ontdekken’ van een serie: alle seizoenen zijn al klaar & kan je dus achter elkaar kijken.

En welke serie heb jij later ontdekt om te kijken?

0
28 reacties

28 thoughts on “Netflix tips | Tv show: The Killing

 1. stephanie schreef:

  Oeeeeh ja deze serie vond ik echt heel erg leuk! Heb hem al helemaal gezien (niet later ontdekt). Een serie die ik later heb ontdekt is denk ik alleen Homeland. De meeste series kijk ik tegelijk met Amerika.
  Zelf kijk ik: Game of Thrones, The Walking Dead, Homeland, Marco Polo, TVD, The Originals, Arrow, Gotham, Revenge, Penny Dreadful, Under The Dome, Derek, Resurrection, The Last Ship, The Leftovers en Vikings. Dexter en Breaking Bad keek ik ook, maar zijn helaas al afgelopen.

 2. Marcella schreef:

  Ik vond Forbydelsen echt goed, seizoen 2 zit zelfs nog beter in elkaar. Goeie serie om te volgen!

 3. Nicky schreef:

  Ik volg helemaal niks. Ik heb er gewoon het geduld niet voor. Soms vind ik dat wel eens jammer. Er zijn een hoop goeie series, geloof ik. Maar ja, soms zie ik deel 1 en vergeet ik daarna deel 2 te kijken.

 4. Paul schreef:

  Ik wil The Killing ook nog steeds zien. Welke raad je aan? De Engelse of Deense versie?

  1. SAS schreef:

   De Deense heb ik zelf niet gezien :O Echter ben ik echt wel van fan van Deense/Zweedse series.. Dus ik zou daar mee beginnen. Wil sowieso even kijken of ik hem kan vinden (Deense versie) want die wil ik ook erg graag zien.

 5. Hanneke schreef:

  Gaaf hè, wij hebben ook alle afleveringen gezien!

 6. Bouchra schreef:

  Dit lijkt me wel wat! Ik ben zelf pas beginnen met Suits

 7. Els schreef:

  Ik moet me toch echt maar is in netflix gaan verdiepen,ik ben dol series

 8. justin schreef:

  Eigenlijk een aantal: Dexter, Breaking Bad en Game of Thrones. Ik ga over twee weken met Marco Polo beginnen op Netflix. Heb dit blogje niet helemaal gelezen omdat ik deze serie ook nog wil zien haha :p .. (Spoiler alert! of valt dat wel mee?).

  1. SAS schreef:

   Ik heb expres geen spoilers erin gezet πŸ˜‰

 9. Braking bad heb ik later ontdekt en samen met m’n vriend gekeken op netflix. Ik vond het heel leuk, maar ook een groot nadeel dat je gewoon door kan kijken. Je hebt dan altijd weer die cliffhangers en tegen je voornemen in kijk je er nog eentje en die andere kan er dan ook wel achteraan.
  Ik keek onlangs bijvoorbeeld ‘bloedverwanten’ gewoon op tv en dan eind van de aflevering denk je ‘shit een week wachten grrrr’ maar ondertussen is het eigenlijk ook weer super leuk dat je daar op moet wachten. Stiekem vind ik dat eigenlijk toch het leukst (maar kan ik dus niet waarmaken als ik zelf kan kiezen :’-D)

 10. Wendy schreef:

  Heroes heb ik pas later ontdekt. Dus die kijk ik nu via Netflix. En Under the Dome gaat de volgende zijn denk ik. πŸ˜‰

 11. Claudia schreef:

  Ik had nog nooit van deze serie gehoord, maar het klinkt wel interessant. Jammer genoeg heb ik op dit moment geen tijd om eens een aflevering te kijken, anders had ik dat graag gedaan. Wie weet later.
  Zelf heb ik Castle vrij laat ontdekt. Toen ik mijn eerste aflevering keek, waren er al vijf seizoenen van te vinden dus dat keek ook lekker door.

 12. Billy schreef:

  oh! Hier ben ik beginnen naar kijken, en ik weet niet hoe het komt dat ik afhaakte.
  Vergeten te programmeren denk ik.

 13. Simone schreef:

  Ik ben eigenlijk een hele slechte serie kijker op het moment. Ik denk er gewoon niet aan. Terwijl ik eigenlijk nog meer dan genoeg afleveringen van New Girl te gaan heb.

 14. Saskia schreef:

  Mooie en spannende serie. Heb zelf alleen de eerste twee seizoenen gekeken. Binnenkort eens verder gaan.

  O, ik zat goed qua dader bij de eerste keer raden, maar werd wel telkens op het verkeerde pad gezet tijdens alle afleveringen.

  1. SAS schreef:

   Ik weet nog steeds niet wie de dader is en dus of mijn vermoeden goed is πŸ˜‰ Ben erg benieuwd..

 15. Swaen schreef:

  Dan vind je Arne Dahl vast ook erg mooi. Let op: hij is wel heftig!

  1. SAS schreef:

   Bedankt voor de tip!

 16. Inge schreef:

  Oh nu herinner ik me dat ik Fringe nog moet afkijken! En ik houd ook erg van The Bridge & Borgen, dus je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt! Komt op mijn lijstje πŸ™‚

 17. Lies schreef:

  Mijn vriend en ik zijn helemaal in Lost, deze serie was in 2004 (!) begonnen en wij zijn nu net aan het einde/begin van seizoen 2&3

 18. Chantal schreef:

  Netflix hebben we niet meer, ik keek te weinig

 19. jackie schreef:

  ik ben net weer klaar met een serie, deze ga ik eens opzoeken…

 20. Bente schreef:

  Deze serie wil ik ook nog een keer bekijken πŸ™‚

  Wij zijn een paar dagen geleden begonnen aan Suits, niet spannend, wel erg leuk πŸ™‚

 21. sammie schreef:

  Netflix is echt een uitkomst als je een serie liefhebber bent πŸ™‚ Deze serie heb ik nog niet gezien, te weinig uren in een dag πŸ™‚

 22. Miss Sentinelli schreef:

  Deze lijkt me ook wel leuk om te kijken! We hebben nu 2 seizoenen van The Vikings gekeken, ook echt een aanrader! En nu zijn we bij seizoen 2 van The Walking Dead. Beide series hebben we pas laat ontdekt haha.

 23. Amy schreef:

  Ik ben heel erg benieuwd naar deze serie, heb er al zoveel over gehoord! Ik raad je ook aan The Bridge te kijken. Seizoen 1 staat daarvan al op Netflix, in het Zweeds/Deens!

  1. SAS schreef:

   Thanks! Ik zal er eens naar kijken ben echt weg van Zweedse/Deense series (en eigenlijk ook de boeken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *