Netflix tips | Tv show: The Killing

 photo The-Killing-Poster-Linden_zps429f99ea.jpg
(bron)

Zoals jullie weten ben ik afgelopen vakantie begonnen met een nieuwe tv serie. Fringe was afgelopen dus zocht ik naar nieuwe series op Netflix. Ik kwam The Killing tegen en ben deze direct gaan kijken na 1 aflevering. Op Netflix staat de internationale serie, erg jammer aangezien ik erg hou van de buitenlandse & originele series & films (denk aan de Zweedse verfilmingen van Camilla Läckberg)

The Killing, ook wel bekend als Forbrydelsen is een Deense politieserie die in 2007 in première ging. Het gaat over de eigenwijze inspecteur Sarah Lund die belast is met het onderzoek naar de verkrachting van en de moord op een negentienjarig meisje.

Ik heb seizoen 1 in mijn (kerst)vakantie afgekeken en ben nu midden in seizoen 2 bezig. Nog steeds ben ik erg benieuwd wie de moordenaar is, telkens wordt je op een verkeerd spoort gezet. Qua de andere 3 seizoenen heb ik dus niet gekeken waar het over ging, aangezien dit een spoiler voor mezelf zou zijn.

Erg benieuwd ben ik wie uiteindelijk de dader is van de verdwijning en moord van Rosie Larson. Ik heb hierna dus nog 3 seizoenen kijk plezier te gaan. Altijd fijn van het ‘laat ontdekken’ van een serie: alle seizoenen zijn al klaar & kan je dus achter elkaar kijken.

En welke serie heb jij later ontdekt om te kijken?

28 reacties op “Netflix tips | Tv show: The Killing

 1. Oeeeeh ja deze serie vond ik echt heel erg leuk! Heb hem al helemaal gezien (niet later ontdekt). Een serie die ik later heb ontdekt is denk ik alleen Homeland. De meeste series kijk ik tegelijk met Amerika.
  Zelf kijk ik: Game of Thrones, The Walking Dead, Homeland, Marco Polo, TVD, The Originals, Arrow, Gotham, Revenge, Penny Dreadful, Under The Dome, Derek, Resurrection, The Last Ship, The Leftovers en Vikings. Dexter en Breaking Bad keek ik ook, maar zijn helaas al afgelopen.

 2. Ik volg helemaal niks. Ik heb er gewoon het geduld niet voor. Soms vind ik dat wel eens jammer. Er zijn een hoop goeie series, geloof ik. Maar ja, soms zie ik deel 1 en vergeet ik daarna deel 2 te kijken.

  1. De Deense heb ik zelf niet gezien :O Echter ben ik echt wel van fan van Deense/Zweedse series.. Dus ik zou daar mee beginnen. Wil sowieso even kijken of ik hem kan vinden (Deense versie) want die wil ik ook erg graag zien.

 3. Eigenlijk een aantal: Dexter, Breaking Bad en Game of Thrones. Ik ga over twee weken met Marco Polo beginnen op Netflix. Heb dit blogje niet helemaal gelezen omdat ik deze serie ook nog wil zien haha :p .. (Spoiler alert! of valt dat wel mee?).

 4. Braking bad heb ik later ontdekt en samen met m’n vriend gekeken op netflix. Ik vond het heel leuk, maar ook een groot nadeel dat je gewoon door kan kijken. Je hebt dan altijd weer die cliffhangers en tegen je voornemen in kijk je er nog eentje en die andere kan er dan ook wel achteraan.
  Ik keek onlangs bijvoorbeeld ‘bloedverwanten’ gewoon op tv en dan eind van de aflevering denk je ‘shit een week wachten grrrr’ maar ondertussen is het eigenlijk ook weer super leuk dat je daar op moet wachten. Stiekem vind ik dat eigenlijk toch het leukst (maar kan ik dus niet waarmaken als ik zelf kan kiezen :’-D)

 5. Ik had nog nooit van deze serie gehoord, maar het klinkt wel interessant. Jammer genoeg heb ik op dit moment geen tijd om eens een aflevering te kijken, anders had ik dat graag gedaan. Wie weet later.
  Zelf heb ik Castle vrij laat ontdekt. Toen ik mijn eerste aflevering keek, waren er al vijf seizoenen van te vinden dus dat keek ook lekker door.

 6. Ik ben eigenlijk een hele slechte serie kijker op het moment. Ik denk er gewoon niet aan. Terwijl ik eigenlijk nog meer dan genoeg afleveringen van New Girl te gaan heb.

 7. Mooie en spannende serie. Heb zelf alleen de eerste twee seizoenen gekeken. Binnenkort eens verder gaan.

  O, ik zat goed qua dader bij de eerste keer raden, maar werd wel telkens op het verkeerde pad gezet tijdens alle afleveringen.

 8. Oh nu herinner ik me dat ik Fringe nog moet afkijken! En ik houd ook erg van The Bridge & Borgen, dus je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt! Komt op mijn lijstje 🙂

 9. Mijn vriend en ik zijn helemaal in Lost, deze serie was in 2004 (!) begonnen en wij zijn nu net aan het einde/begin van seizoen 2&3

 10. Deze serie wil ik ook nog een keer bekijken 🙂

  Wij zijn een paar dagen geleden begonnen aan Suits, niet spannend, wel erg leuk 🙂

 11. Deze lijkt me ook wel leuk om te kijken! We hebben nu 2 seizoenen van The Vikings gekeken, ook echt een aanrader! En nu zijn we bij seizoen 2 van The Walking Dead. Beide series hebben we pas laat ontdekt haha.

 12. Ik ben heel erg benieuwd naar deze serie, heb er al zoveel over gehoord! Ik raad je ook aan The Bridge te kijken. Seizoen 1 staat daarvan al op Netflix, in het Zweeds/Deens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *