Mijn ervaring met de Sony Experia z1

januari 6 2015

Ik heb lang getwijfeld of ik een nieuwe telefoon bij mijn abonnement verlening zou nemen. Mijn andere telefoon (Samsung Galaxy SIII) was nog in redelijke staat. Wel begon hij vaak foutmeldingen te krijgen en deden sommige apps het niet meer. Ik koos dus toch voor een nieuwe telefoon. Na lang wikken en wegen (ik ben toch echt een Samsung liefhebber) werd het de Sony Experia Z1. Tot nu toe ben ik erg tevreden over mijn keuze en erg te spreken over mijn camera! Het leek me leuk een review te maken, aangezien ik de telefoon nu precies een maand heb.Wennen

Ik heb nu al een aantal jaren een Samsung en dit werkt toch net even allemaal wat anders. In het begin was het dus even wennen waar alle knopjes en dingetjes zitten maar na een aantal dagen wist ik niet beter. Een erg gebruiksvriendelijke telefoon, die je snel doorhebt.

Het formaat

Het formaat is een stuk compacter dan de Samsung SIII die ik had. De Sony lijkt een stuk kleiner maar is even groot als de telefoon die ik had. Heel maf, misschien dat het aan het vierkante ligt (mijn andere telefoon was rond). Je kan hem erg fijn personaliseren met thema’s en apps die je erop kan zetten.

De camera

Dรฉ reden waarom ik toch voor deze telefoon ben gegaan: de super goede camera die erop scheen te zitten. 20.8 megapixels(!) Ik als Instagram junkie vond dit zeker een een prรฉ aan deze telefoon. De foto’s op mijn blog wil ik mooi kunnen weergeven. Voldeed hij aan mijn verwachting? Jazeker. Ik ben echt zo blij met deze camera, hij maakt prachtige foto’s. Ook had ik vaak met mijn oude telefoon dat ik snel een foto wilde maken (bijvoorbeeld van onze poezels) en dat hij dan nรฉt te laat was of een bewogen foto gaf. Deze camera heeft dit totaal niet en is sneller in het reageren.

Wat foto’s die ik heb gemaakt met mijn camera:

 photo gfhjghjvhj_zpsa44d31de.jpg
1 foto van Ayla de rest van de foto’s gemaakt op Centerparcs

Oke, als ik flink inzoom of een ‘selfie’ foto maak en het is wat donker zijn de foto’s tamelijk slechter maar over het algemeen vind ik de foto’s van prima kwaliteit. Ook voor het eerst op mijn telefoon: 4G. Het werkt super snel en heb zo goed als overal bereik. Nou werk ik over het algemeen vaak met Wifi maar het is toch fijn overal bereikbaar te zijn. Tevens heb ik een andere bundel genomen dan hiervoor, waardoor ik 2G aan internet-bundel heb. Hiervoor was dat 250 MB dus was ik heel erg snel door mijn bundel heen. Ik leefde dan ook vooral op Wifi, iets waar ik nu aan moet wennen: het niet hoeven uitzetten van mijn 4G.

Conclusie

Ik ben heel erg blij en tevreden over mijn nieuwe aankoop. Hoewel ik eerst twijfelde of ik wel een nieuwe mobiel wilde, ik ben blij dat ik het toch heb gedaan!

Het enige nadeel? De apps die er automatisch opstaan van Sony en die je er dus met geen mogelijkheid vanaf krijgt. Wel al opgelost aangezien ik gewoon een mapje heb aangemaakt waardoor ik er geen last van heb.

 photo 2014-12-060318191_zps0a265b5a.jpg
Het fotohoesje komt van Ontwerpeencase

Welke telefoon hebben jullie & zijn jullie er tevreden over?

44 comments

 • Paul

  11/01/2015 at 12:29

  Ik heb nog een Samsung S3, en deze begint de laatste maanden wat kuren te vertonen. Ik ben zelf aan het kijken naar een nieuw van een of ander merk uit China (HuaWei), waar ik anderen erg enthousiast over hoor zijn. Ben er nog niet uit, heb eerder ook een iPhone gehad, maar ik ben zelf geen fan van Apple, dus die komt er niet meer in.

 • Els

  09/01/2015 at 21:03

  ik ben echte samsung fan, heb een keer lg gehad maar dat beviel niet dus nu weer terug bij samsung

 • Jenn

  08/01/2015 at 00:28

  Mooie foto’s! Ik heb nu een iPhone 5S en daar ben ik heel tevreden over. Daarvoor had ik ook iPhones en ik denk dat mijn nieuwe telefoon toch ook weer een iPhone gaat worden ๐Ÿ™‚

 • Nicky

  07/01/2015 at 22:02

  Klinkt goed! Ik heb een iPhone 4 en ben er erg te reden over. Vooral omdat hij automatisch synchroniseert met mijn iPadje. Ik vind de camera bar slecht (in het donker met name) maar verder ben ik heel tevreden.

 • PatriciaKleijn

  07/01/2015 at 19:53

  ziet er mooi uit, ik heb een samsung s5 en ben niet zo heel erg tevreden, de batterij is snel leeg en is best snel traag als er teveel foto`s op staan helaas.

 • Regina

  07/01/2015 at 13:53

  Fijn dat je zo blij bent met je telefoon. Ik kan me voorstellen dat je het van belang vond dat hij goede foto’s kan maken. Veel plezier ermee nog!

 • Nesrin

  07/01/2015 at 13:27

  Ik vind het design heel mooi en strak en maakt inderdaad hele scherpe foto’s.

  Ik blijf trouw aan Apple ๐Ÿ˜‰

 • Miss Sentinelli

  07/01/2015 at 12:56

  Ziet er goed uit, vooral de camera lijkt me top. Ik heb inmiddels alweer 3 jaar mijn iPhone en als deze af is, ga ik ook weer gewoon een nieuwe iPhone kopen, sjah echte Apple fan haha.

 • Lief meisje

  07/01/2015 at 12:09

  Ik ben tot redelijke hoogte blij met mijn telefoon. Alleen is het beeld scherm is waarschijnlijk stuk. Dus hij moet worden weggebracht.

 • Bouchra

  07/01/2015 at 09:58

  Klinkt als een fijn toestel! Ik ben qua telefoons meer een Apple fan, dus zal nog even een tijdje iPhones gebruiken hehe

 • Bianca

  07/01/2015 at 07:27

  Het toestel ziet er goed uit en je kan er ook nog eens hele mooie foto’s mee maken x

 • Petra

  07/01/2015 at 06:53

  Ik heb de Z2 met dezelfde camera. Ben er ook super blij mee. Zou niet anders meer willen.

 • Louise

  06/01/2015 at 22:42

  Ik hoor ook meer goede verhalen van Sony. Zelf heb ik een iphone 5 en daar ben ik heel tevreden mee ๐Ÿ™‚

 • Wendy

  06/01/2015 at 22:04

  Ik heb een HTC One (dus niet de nieuwste maar die daar voor) en hij bevalt me super goed. Op รฉรฉn klein dingetje na en dat is een fabrieksdingetje wat ik zo kan laten maken als ik wil: de camera geeft bij matig/weinig licht een paarsige gloed op de foto’s. Terwijl de camera juist zo super goed is/was. De sensor/chip/iets schijnt te makkelijk oververhit te raken. Dus ik zit nu er aan te denken om hem op te sturen. Het is een bekend probleem en ik heb niet voor niets een lease toestel zullen we maar zeggen.

  1. SAS

   07/01/2015 at 08:09

   Succes met het repareren. Kan me voorstellen dat het op sommige foto’s wel zonde is zo’n gloed. Bij andere geeft het misschien juist een mooie effect?!

 • Madeleine

  06/01/2015 at 21:24

  Wauw ziet er goed uit. Toch blijf ik bij mijn geliefde appeltje.

 • Billy

  06/01/2015 at 20:50

  vreemd dat je die apps niet verwijderd krijgt, Saskia!
  Ik heb nog steeds m’n windowsphone Nokia Lumia 900, en ben er ook heel tevreden over!

 • Nathalie

  06/01/2015 at 20:34

  Wouw ziet er goed uit en die foto’s zien er ook erg goed uit

 • Withlovefroms

  06/01/2015 at 19:48

  Dat ziet er een goede GSM uit!

 • klavertjevier

  06/01/2015 at 19:20

  Mooie telefoon!! Ik zelf ben een grote samsung fan en m’n man een iPhone.

 • Kimberley

  06/01/2015 at 19:06

  Ik ben verwend met mijn iPhone 5S. Kan echt bijna geen andere telefoons meer gebruiken, haha. Maar dit vind ik wel een leukerd. Mijn vriend heeft de Sony Xperia Z2 of 3? Nu weet ik het al niet eens meer. Zit echt een goede camera op!

 • Eveline

  06/01/2015 at 18:35

  Ik heb een iPhone5. Ik heb vorige maand een Samsung Galaxy S5 mini besteld (een hele mond vol, joh!), maar na een week hem gebruikt te hebben verlangde ik terug naar mijn iPhone. Ik had een abonnement afgesloten, dus aan dat abonnement zit ik (helaas) nog twee jaar vast. Ik stapte over naar een Samsung, omdat ik mijn iPhone5 kapot was en ik wel eens wat anders wilde proberen. Daarnaast vond ik abonnementen met een iPhone 5S of 6 toch echt te duur (en een 5C wil ik niet). Vriendlief wilde mijn Samsung Galaxy S5 Mini wel overkopen (thank god, en ook een beetje van te voren besproken natuurlijk, stel dat…) en we sloten een deal: Hij betaalde de reparatiekosten van mijn iPhone, hij kreeg de Samsung. En die deal was snel gemaakt toen we erachter kwamen dat de reparatiekosten (maar) โ‚ฌ59,- waren. Als ik dat had geweten… Nou ja, eigen stomme schuld natuurlijk, want ik had ook van te voren gewoon wat beter onderzoek kunnen doen daarnaar ๐Ÿ™‚

  Fijn dat jij wel tevreden bent met jouw Sony!

  1. SAS

   07/01/2015 at 08:04

   Uiteindelijk dus toch goed gekomen! Ik zat zelf te twijfelen tussen een S4 of 5 mini of deze die ik nu heb. Door de camera toch voor deze gekozen en nog geen minuut spijt gehad ๐Ÿ™‚ Succes met het repareren van je telefoon!

 • Anneleen

  06/01/2015 at 18:33

  Lijkt me een fijn ding! Ik heb sinds enkele maanden de iphone 5 en ik zou niet meer willen ruilen… ๐Ÿ˜‰

 • Infinity

  06/01/2015 at 18:15

  Wauw, je nieuwe telefoon heeft toch heel wat megapixels hoor! Ik zou om die reden ook voor deze gekozen hebben.

 • Lies

  06/01/2015 at 16:54

  Ik heb de Z1 compact, omdat ik de Z1 te groot vond, maar ik ben er ook super blij mee ๐Ÿ™‚ De batterij gaat soms tot wel 3 dagen mee (en ik heb hem echt al sinds de zomer) Love it!

 • Maroussia

  06/01/2015 at 16:30

  De camera is erg goed! Mijn vader heeft deze ook, maar hij is er minder blij mee haha x

 • Jorien

  06/01/2015 at 14:17

  Ik heb nu een samsung galaxy s4 en daar ben ik erg blij mee. Mijn man heeft de Z1 en mijn schoonzus de Z2 en ik moet zeggen… Ik vind hem misschien nog wel beter dan mijn samsung dus wie weet ga ik de volgende keer ook voor een Sony Experia.

 • Onderdeblauweregen

  06/01/2015 at 14:11

  Ik hoor vaker dat er telefoons zijn als o.a sony die voor een smartphone hele goeie camera’s hebben. Mss in de toekomst toch ook naar kijken, al ben ik wel een samsung fan.
  Ik heb nu de samsung s4, daarvoor een iphone 4s en daarvoor samsung s2 plus gehad en samsung springt er voor mij echt uit met mogelijkheden voor foto’s (zowel kwaliteit als ook instellingsmogelijkheden, van belichtingwaarde en meet standen die iphone niet heeft en ik veel gebruik) aangezien ik dat ook een van de belangrijkste dingen vind. Al mijn vierkante blogfoto’s zijn ook geschoten met de samsung s4. Ik ben erg tevreden over de s4, een hele fijne foon, werkt snel, precies goede grootte omdat ik veel doe met m’n foon werkt het net prettiger dan de kleinere soortgenoten en veel mogelijkheden.

  1. SAS

   07/01/2015 at 08:02

   Ik heb getwijfeld tussen de S4 en deze. Uiteindelijk gekozen voor de camera opties.

 • zomersproetje

  06/01/2015 at 13:00

  Wat leuk, die heb ik ook ๐Ÿ˜€ ! Ik had voorheen meestal een Nokia, dus voor mij was het ook erg wennen. Maar er zitten veel mogelijkheden op en inderdaad een super camera. Veel van mijn foto’s op mijn blog zijn met de Sony Xperia z1 gemaakt!

 • Inge

  06/01/2015 at 12:50

  Ik heb 1,5 jaar een Samsung Galaxy S4 gehad, erg prettig. Nu kreeg ik met kerst onverwachts een iPhone (helemaal niet om gevraagd, maar toch leuk) dus ik moet nog even wennen.

  1. SAS

   07/01/2015 at 08:01

   Een Iphone had ik voor mijn oude werk en vind ik zelf niet echt fijn werken. Zou dus zelf nooit de overstap naar een Iphone maken.

 • Simone

  06/01/2015 at 12:27

  Mooi dat je ook zo tevreden bent. Ik heb ook een Sony en nog geen spijt van gehad ๐Ÿ˜€

 • Saskia

  06/01/2015 at 11:26

  Ik heb ook een Sony gehad. Prima telefoon. Nu heb ik een Nexus 5 van google. Helemaal prima. Klein formaat, prima beeld en was vooral niet te duur. Ik heb m zelf gekocht en heb er een sim only abbo bij. Scheelt heel wat centjes in de maand.

 • Chantal

  06/01/2015 at 10:48

  Sorry, ik ben een echte Apple fan

 • Xaviera

  06/01/2015 at 10:05

  Mooi dat je zo blij bent met deze telefoon! Vooral de camera hiervan lijkt me top, mooie foto van Ayla ๐Ÿ™‚ Ik heb nog steeds een oude iPhone 4s, die langzaam aan het doodgaan is haha. Het is nog even uitzoeken wat mijn nieuwe telefoon zal worden, toch weer Apple of wellicht een ander merk.

 • Nina Simplynspecial

  06/01/2015 at 10:03

  Fijne review! Ik blijf op moment nog even trouw aan mijn Samsung. Het enige echt vervelende vind ik het camera- klik geluid wat je niet uit kunt zetten. Dus onopgemerkt een foto maken zit er niet in helaas..

 • jackie

  06/01/2015 at 10:02

  die standaard apps, vreselijk…
  Maar fijn dat je geen spijt hebt van de je overstap…

 • sammie

  06/01/2015 at 09:55

  Ziet er goed uit. Ik ben apple fan (qua telefoons) dus zal niet zo snel van de iphone af stappen. Die standaard apps heeft apple ook en das inderdaad irritant dat je die niet mag verwijderen! Heb ze net als jij in 1 mapje gestopt uit het zicht ๐Ÿ˜‰

 • Nicetobeout

  06/01/2015 at 10:51

  Ik mag in februari weer kiezen en was erg benieuwd naar je review van deze telefoon. Vind het jammer dat ik de gemaakte foto’s niet tot de originele resolutie kan vergroten om ze beter te bekijken wat kwaliteit betreft.

  1. SAS

   06/01/2015 at 10:59

   Ik hoop dat dit werkt: de foto van Ayla in originele grote
    photo DSC_0153_zpsfe8d636e.jpg

   1. Nicetobeout

    06/01/2015 at 11:11

    ah top! Na wat geklik heb ik hem op de volle resolutie in beeld. Ziet er nog steeds super scherp uit! En helder. Mooi thanx! ๐Ÿ˜‰

    1. SAS

     06/01/2015 at 11:45

     Graag gedaan ๐Ÿ™‚ Ben ook echt super blij met de heldere en scherpe foto’s die hij maakt. Dit was met mijn vorige telefoon wel anders ๐Ÿ˜‰

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *