Huishoudelijke mededelingen #6

 photo hh_zps61074040.png

Het is weer eens tijd voor wat kleine huishoudelijke mededelingen & aanpassingen. Vandaag nog even genieten, aangezien het mijn laatste dag van de vakantie is. Morgen begint het ‘echte’ leventje weer.

Huishoudelijke mededeling #1:
Ik ben nog steeds super blij met mijn nieuwe blog jasje en ook heb ik een aantal keren het lettertype veranderd. Met die ik nu heb ben ik super blij! Ik ben nog bezig met kleine aanpassingen hier en daar maar elke dag dat ik op mijn site klik heb ik een glimlach op mijn gezicht. Zo blij met dit geheel voor iliveformydreams.com. Ook staan hieronder een aantal leuke veranderingen voor mijn blog vermeld voor aankomend jaar.

Huishoudelijke mededeling #2:
Normaal worden mijn comments vastgehouden om goedgekeurd te worden, dit doe ik al sinds ik blog. Vanaf vandaag ga ik die optie uitzetten. Het is voor mij een stukje van controle (ook qua spam) maar zag dat er ook een optie is om comments goed te keuren van mensen waarvan al eerder een comment is goedgekeurd. Zo blijven alleen de nieuwe bezoekers met hun reactie staan. Dit geeft voor mij een stukje rust als ik een avondje eens niet wil bloggen. Ik ga dit een tijdje proberen en kijken hoe het bevalt.

Huishoudelijke mededeling #3:
Ik stop met de wekelijkste rubriek Tips & Trucs. Ik heb zelf de rubriek met super veel plezier gemaakt aangezien ik veel variatie heb aangebracht qua onderwerpen. Nu wil ik wat nieuws. Verdwijnt deze rubriek geheel? Vast niet, want ik ga vast nog wel eens Tips & trucs geven alleen niet meer op wekelijkse basis. De TGIF rubriek blijft wel bestaan.

Huishoudelijke mededeling #4:
Een nieuwe categorie in 2015 *tromgeroffel* Behind the scenes (de oude tag was Snapshots, deze oude posten zitten er dus bij) Dit wordt een maandelijkse fotoupdate van alle leuke momenten per maand. Zo heb je gelijk een super leuk foto overzichtje voor het einde van het jaar.

Huishoudelijke mededeling #5:
Ik ga voortaan op mijn blog zo min mogelijk tags doen. Graag wil ik wat inhoudelijke artikelen maken en ik heb de loop der jaren zoveel tags gemaakt dat ik nu alleen echt ‘de leuke’ eruit wil halen, mocht ik ze krijgen. De enige ’tag-afsluiter’ die nog op de planning staat is The Questions of Life van Xaviera van Soulheartedly aangezien ik dit erg mooie vragen vind.

Huishoudelijke mededeling #6:
Aanstaande Zondag komt er een nieuw projectje van mij online. Ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden en of er veel bloggers aan mee gaan doen. Dat zou natuurlijk helemaal tof zijn!

Ook staat onderaan elke post op mijn ‘homepagina’ een button voor het liken van het artikel op Bloglovin’.

Extra mededeling: Vandaag sta ik bij Patricia op haar blog met een bloggers interview. Benieuwd?
Neem een kijkje bij mijn Bloggers Interview!

 photo interview_zps57043a1f.png

67 reacties op “Huishoudelijke mededelingen #6

 1. De nieuwe lay-out is erg mooi en fris geworden. Leuk om te lezen wat de plannen voor de komende tijd met je blog zijn. Je bent echt heel erg bewust bezig met alles.

 2. ik vind je lettertype heel goed leesbaar zo, Saskia!
  Alleen in het reageervak blijft de tekst veel lichter van kleur bij het intypen, wat een stukje moeilijker leest.
  Verder ben ik bijzonder tevreden met je aanpassingen.
  Tags doe ik eigenlijk niet zo graag, is zo’n “verplichting” die opgelegd wordt, en hou ik niet van. Ik kies liever zelf wat ik al dan niet publiceer.
  Verder ben ik wel benieuwd naar jouw nieuwe plannen… πŸ˜‰

  1. Ik ga nogmaals proberen hier wat aan te doen, echter lijkt het probleem zich voor te blijven doen zo te horen. Bedankt in in ieder geval voor het melden! Ik ben ook erg benieuwd naar jou blog plannen Billy πŸ˜‰

 3. Leuk! Ik vind je blog heel leuk zo. Lettertype is ook heerlijk duidelijk te lezen! (vind ik zelf bij sommige bloggers wat lastiger πŸ˜‰

 4. Ben benieuwd naar je veranderingen.
  Handig die functie dat je niet meer alles hoeft te controleren.
  Ik heb dan niet zoveel volgers en dus verkeer zoals jij mss maakt dat een verschil, maar tot zover merk ik niks van spam *afkloppen*, scheelt je een hoop werk met zoveel reacties die je krijgt

 5. Handig artikel! En duidelijke mededelingen πŸ™‚ Het lettertype is voor mij ietwat slecht leesbaar, volgens mij door mijn spiegel-beeldscherm.

  Ben benieuwd naar het projectje!

 6. Eenmalig goedkeuren van de comments, bestaat al zolang dat ik wordpress gebruik. Ik dacht regelmatig al, waarom gebruikt ze dat nou niet, wist ik veel dat je die optie niet kende. scheelt echt een heleboel werk!

 7. Huishoudelijke mededeling 2 heb ik πŸ˜‰ heel fijn. Alleen de nieuwkomers moeten dan door de “controle”.

  De filter op de tags vind ik geen slecht idee. Ik ga nu naar het interview door klikken πŸ˜‰

 8. Ik heb net het bloggers interview gelezen, erg leuk om te lezen! Die optie van eenmalig goedkeuren heb ik ook, heel fijn is dat. Leuk dat je mijn tag nog gaat invullen! Ik ben heel benieuwd naar je project πŸ˜€

 9. Ik weet je vorige layout niet, maar weet wel dat ik deze echt heel mooi vind! Ik wil eigenlijk ook een nieuwe, maar weet echt niet wat..

 10. Ik vind je blog lay-out ook erg mooi! Lekker fris. En ik ben benieuwd naar je nieuw projectje πŸ™‚ .

  Liefs,
  Pauline

 11. Ik heb dat ook op mijn website, dat hij herkent als je al eerder goedgekeurd bent! Daardoor heb ik wel soms dat ik ff 1 ‘mis’ en dus wat laat antwoord geef (als het een vraag betrof dan). Altijd fijn om te weten waar we aan toe zijn, dus thanks for the update! Liefs, Eva

 12. Fijn even zo een huishoudelijke mededeling πŸ™‚
  Ik vind het fijn dat de moderation van de comments verdwijnt, hierdoor is er een snellere vorm van interactie mogelijk! En voor jou ook wat rustiger als je alleen de eerste commenters moet goedkeuren πŸ™‚
  Ik ben erg benieuwd naar je project wat binnenkort online komt πŸ™‚

 13. Ik had helaas veel last van spam en heb Akismet geΓ―nstalleerd en er slipt eigenlijk niets meer door.
  Ben benieuwd naar je nieuwe project!

 14. Altijd handig om even een frisse nieuwe update aan huishoudelijke mededelingen te geven. Ik vind je jasje ook heel erg tof! En ben benieuwd naar je projectje πŸ˜‰ ….

 15. Leuk weer!
  En ik denk dat het leuker en beter is om het op deze manier te doen met de comments. Op die manier kunnen je bezoekers ook makkelijker onderling interactie hebben. Dat vind ik zelf altijd wel leuk!
  Het is mij in elk geval altijd goed bevallen om alleen de eerste reactie goed te keuren. Heb vrijwel nooit last van spam. Ideaal!

 16. Heel erg leuk al die veranderingen. Ik ben benieuwd. Bij mij word eigenlijk alle spam er wel uitgevist door de akismet plugin. Het gebeurt eerder dat er een normale reactie als spam aan wordt gezien dan andersom.

 17. Ik doe de comments ook op die manier in de gaten houden, scheelt een hoop goed keuren πŸ™‚ Erg benieuwd naar je projectje πŸ™‚

 18. Wat een hoop veranderingen. Maar dat kan juist heel goed zijn. Dat van de comments klinkt super handig. Ga ik ook eens naar kijken.
  Ben benieuwd naar je nieuwe project!

 19. Ik ben benieuwd naar wat je dit jaar allemaal gaat schrijven en doen! (:
  Goed plan om meer inhoudelijke artikelen en minder tags te plaatsen – ook al kun je daar soms ook hele mooie inhoudelijke verhalen van maken natuurlijk πŸ˜‰

  1. Dankjewel! Ik ben er zelf ook erg tevreden over en deze zal dus wel lang online blijven staan πŸ™‚ *hoewel ik dat van wel meer layouts heb gezegd meen ik het nu meer hahaha*

 20. De optie om comments van nieuwe reageerders te controleren werkt voor mij ook prima! πŸ™‚ Ben benieuwd wat er zondag online komt!

 21. Ik heb nu ook dat ik alleen de reactie van nieuwe reageerders moet goedkeuren. Bevalt goed. En met tags ben ik ook kritisch. Die van jou zal ik nog invullen hoor maar ik wil ook niet wekelijks een tag plaatsen.

 22. Ik ben echt benieuwd naar het nieuwe project, maakt mij echt nieuwsgierig hihi πŸ˜‰ Goed van je dat je trouwens bepaalde dingen wel en niet voor jezelf kiest en je blog op jouw manier vormgeeft : vind ik altijd heel mooi om te zien πŸ™‚

 23. Geen comments meer hoeven te keuren zal zeker rust geven! Goede antispam erop wel doen. Ben benieuwd welke richting je op zal gaan met de inhoudelijke artikelen en ik kijk uit naar je geheime project waar wij aan mee kunnen doen.

 24. Leuk, deze veranderingen! Ik heb de controle optie voor comments ook alleen voor nieuwe reageerders en dat bevalt heel goed eigenlijk. Veel plezier met bloggen na alle veranderingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *