Challenges

#PlukhetGeluk Project – Geluksvragenlijst

De aftrap van het #PlukhetGeluk Project. Wat super tof om dit te doen en vul dus met veel plezier het eerste deel in: De geluksvragenlijst. Ik heb zelf de vragen verzonnen en hoop dat je hierdoor wat meer stil staat bij de kleine, mooie dingen in het leven en wat je nog zou kunnen doen om gelukkiger te worden. Tot nu toe heb ik al 46 inmiddels 50(!) aanmeldingen sinds vandaag van lieve bloggers die mee gaan doen.. Ik ben super benieuwd naar jullie invullingen en heb er al een hoop voorbij zien komen.

Waarom dit project? ‘Het gras is groener aan de overkant’ Deze uitspraak ken je vast wel. Ik ben het hier niet mee eens. Ik denk dat je zelf al het geluk kan plukken wat je al bezit. Dit project is om mensen een positieve vibe mee te geven. Omdat ik vind dat tegenwoordig alles snel, mooier, duurder en beter moet. Omdat ik vind dat stil staan bij de kleine dingen in het leven het leven mooier maken. Ik hoop dat mensen bewuster gaan nadenken over wat ze al hebben en waar ze al gelukkig mee zijn. Pluk het Geluk.

 photo plukhetgeluk_zpse64121d3.jpg


Beschrijf wat voor jou het ultieme geluk is
Goed in je vel zitten. Gelukkig en gezond zijn. Blij zijn met de dingen en zegeningen in het leven die je al hebt. Ultiem zal het misschien nooit worden maar ik haal eruit wat erin zit. ‘Het glas is altijd half vol’

Wat doe je het allerliefste in je vrije tijd?
Ik kijk veel series (met uiteraard een grote mok thee) of lees een goede thriller. Bloggen doe ik ook graag in mijn vrije tijd net als skaten, mitst het weer mee zit. Een uitgebreide douche nemen en jezelf wat meer optutten/vertroetelen is ook wel eens fijn om te doen.

Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?
Ik denk de aankoop van ons huisje. Een stukje zelfstandigheid en een nieuwe stap vooruit in onze relatie. Nu alweer ruim 6 jaar geleden dat we ons huisje in gingen en het is in deze jaren echt ons ‘thuis’ geworden.

Wat is jou ultieme geluks motto?

 photo 20140302_085036_zpscc8f01d6.jpg

‘The best thing about the future is that it comes one day at a time’ – Abraham Lincoln – Ik vind dit persoonlijk een erg mooie en inspirerende quote. Elke dag kom je een stapje dichter bij de toekomst en ik vind dat je dit mag omhelzen en koesteren.

Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn?
Loslaten. Ik ben iemand die alles tig keer kan overdenken of van te voren al een oplossing hebben voor een probleem die er (nog) niet is. Ik moet wat meer leven in het hier en nu. Plannen is fijn, maar niet altijd. Sommige dingen moet ik gewoon loslaten en op z’n beloop laten gaan. Iets waar ik mee bezig ben en merk dat dit beter is voor mezelf.

Als je 1 ding kon kiezen: Hoop, geloof of liefde welke zou het dan zijn en waarom?
Liefde. Ik vind liefde 1 van de mooiste en belangrijkste dingen in mijn leven. En dan heb ik het over liefde in de grootst mogelijke zin. Liefde van mijn man, vriendinnen, familie/ouders, diertjes, liefde voor mijn werk en liefde om me heen. Liefde voor de natuur, boeken & skaten. Liefde voor mezelf. Blij en tevreden zijn met wie je bent.

Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?
Het gras is niet groener aan de overkant. Dat dénk je alleen maar. Wees blij met alle mooie dingen in je leven en sta hier genoeg bij stil om ervan te kunnen genieten. ‘Het glas is altijd half vol’

 photo divider_zps8256631a.png

De vragen staan hieronder bij elkaar (ze zijn niet te kopiëren van mijn blog door copy protect)
Wil je de vragen ontvangen? Dit kan door een reactie achter te laten mét emailadres (of benader me op 1 van mijn social media kanalen) – dan kan ik je een emailtje sturen.

Beschrijf wat voor jou het ultieme geluk is
Wat doe je het allerliefste in je vrije tijd?
Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?
Wat is jou ultieme geluks motto?
Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn?
Als je 1 ding kon kiezen: Hoop, geloof of liefde welke zou het dan zijn en waarom?
Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?

Klik hier om alle posten van #PlukhetGeluk te lezen
Benieuwd naar de invullingen van degene die mee doen? Kijk op mijn Bloglovin’ (of Twitter) ik geef alle posten een hartje of sterretje/retweet. Deel alles met de hashtag #plukhetgeluk of laat het me weten als er een post staat zodat ik hem kan toevoegen.

0

63 reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *