#PlukhetGeluk Project – Geluksvragenlijst

De aftrap van het #PlukhetGeluk Project. Wat super tof om dit te doen en vul dus met veel plezier het eerste deel in: De geluksvragenlijst. Ik heb zelf de vragen verzonnen en hoop dat je hierdoor wat meer stil staat bij de kleine, mooie dingen in het leven en wat je nog zou kunnen doen om gelukkiger te worden. Tot nu toe heb ik al 46 inmiddels 50(!) aanmeldingen sinds vandaag van lieve bloggers die mee gaan doen.. Ik ben super benieuwd naar jullie invullingen en heb er al een hoop voorbij zien komen.

Waarom dit project? ‘Het gras is groener aan de overkant’ Deze uitspraak ken je vast wel. Ik ben het hier niet mee eens. Ik denk dat je zelf al het geluk kan plukken wat je al bezit. Dit project is om mensen een positieve vibe mee te geven. Omdat ik vind dat tegenwoordig alles snel, mooier, duurder en beter moet. Omdat ik vind dat stil staan bij de kleine dingen in het leven het leven mooier maken. Ik hoop dat mensen bewuster gaan nadenken over wat ze al hebben en waar ze al gelukkig mee zijn. Pluk het Geluk.

 photo plukhetgeluk_zpse64121d3.jpg


Beschrijf wat voor jou het ultieme geluk is
Goed in je vel zitten. Gelukkig en gezond zijn. Blij zijn met de dingen en zegeningen in het leven die je al hebt. Ultiem zal het misschien nooit worden maar ik haal eruit wat erin zit. ‘Het glas is altijd half vol’

Wat doe je het allerliefste in je vrije tijd?
Ik kijk veel series (met uiteraard een grote mok thee) of lees een goede thriller. Bloggen doe ik ook graag in mijn vrije tijd net als skaten, mitst het weer mee zit. Een uitgebreide douche nemen en jezelf wat meer optutten/vertroetelen is ook wel eens fijn om te doen.

Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?
Ik denk de aankoop van ons huisje. Een stukje zelfstandigheid en een nieuwe stap vooruit in onze relatie. Nu alweer ruim 6 jaar geleden dat we ons huisje in gingen en het is in deze jaren echt ons ’thuis’ geworden.

Wat is jou ultieme geluks motto?


‘The best thing about the future is that it comes one day at a time’ – Abraham Lincoln – Ik vind dit persoonlijk een erg mooie en inspirerende quote. Elke dag kom je een stapje dichter bij de toekomst en ik vind dat je dit mag omhelzen en koesteren.

Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn?
Loslaten. Ik ben iemand die alles tig keer kan overdenken of van te voren al een oplossing hebben voor een probleem die er (nog) niet is. Ik moet wat meer leven in het hier en nu. Plannen is fijn, maar niet altijd. Sommige dingen moet ik gewoon loslaten en op z’n beloop laten gaan. Iets waar ik mee bezig ben en merk dat dit beter is voor mezelf.

Als je 1 ding kon kiezen: Hoop, geloof of liefde welke zou het dan zijn en waarom?
Liefde. Ik vind liefde 1 van de mooiste en belangrijkste dingen in mijn leven. En dan heb ik het over liefde in de grootst mogelijke zin. Liefde van mijn man, vriendinnen, familie/ouders, diertjes, liefde voor mijn werk en liefde om me heen. Liefde voor de natuur, boeken & skaten. Liefde voor mezelf. Blij en tevreden zijn met wie je bent.

Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?
Het gras is niet groener aan de overkant. Dat dΓ©nk je alleen maar. Wees blij met alle mooie dingen in je leven en sta hier genoeg bij stil om ervan te kunnen genieten. ‘Het glas is altijd half vol’

De vragen staan hieronder bij elkaar (ze zijn niet te kopiΓ«ren van mijn blog door copy protect)
Wil je de vragen ontvangen? Dit kan door een reactie achter te laten mΓ©t emailadres (of benader me op 1 van mijn social media kanalen) – dan kan ik je een emailtje sturen.

Beschrijf wat voor jou het ultieme geluk is
Wat doe je het allerliefste in je vrije tijd?
Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?
Wat is jou ultieme geluks motto?
Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn?
Als je 1 ding kon kiezen: Hoop, geloof of liefde welke zou het dan zijn en waarom?
Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?

Klik hier om alle posten van #PlukhetGeluk te lezen
Benieuwd naar de invullingen van degene die mee doen? Kijk op mijn Bloglovin’ (of Twitter) ik geef alle posten een hartje of sterretje/retweet. Deel alles met de hashtag #plukhetgeluk of laat het me weten als er een post staat zodat ik hem kan toevoegen.

63 reacties op “#PlukhetGeluk Project – Geluksvragenlijst

 1. Wat leuk! Via lezeres die meedoet met mijn #spijtisvooraltijd project (Echt, hadden wij een soort onzichtbare connectie dat we allebei een titel met een # verzonnen? Haha!), kwam ik op jouw blog terecht. Ik kende je nog helemaal niet πŸ™‚

 2. Je hebt de vragen mooi beantwoord! Mijne komen deze week ergens (moet even spieken wanneer, ik had op je ‘aankondiging’ namelijk al een datum genoemd. Geloof de 22e als ik me niet vergis! Heb er al zin in πŸ™‚

 3. Zelf heb je de vragen ook super leuk beantwoord. Ik vind het zo leuk om te zien dat iedereen zijn eigen invulling heeft en dat de antwoorden van de vragen zo anders zijn. Super start van dit project!

 4. Mooie project Saskia. Ik heb al veel blogjes hierover voorbij zien komen. Grote kans dat ik ook volg. Het is aanstekelijk. Dat heb je mooi voor elkaar gekregen. X

 5. Inspirerend om jouw antwoorden te lezen. De quote is echt prachtig!

  Ik ga ook zeker de vragen beantwoorden en zo mijn bijdrage leveren aan jouw project. Goed initiatief!

 6. Wat leuk om jouw antwoorden te lezen. Jij bent immers de bedenker van de vragen. Heb je nou zelf ook flink moeten nadenken of kwamen de antwoorden vanzelf?

 7. Heel erg leuk project, Sas en mooie antwoorden om te lezen. Ik wilde eerst ook meedoen, maar haak vooralsnog even af. Iets teveel aan mijn hoofd. Maar ik vind het fantastisch om alle blogjes overal online te zien komen Moet voor jou helemaal een mooi gevoel zijn. Super meid! X

  1. Geen probleem, je kan weer ‘aanhaken’ als je weer minder aan je hoofd heb en je er goed bij voelt. Daar is zo’n projectje immers voor. Je kan zelf starten wanneer je wilt en voel je alsjeblieft niet verplicht<3

 8. Oh wat leuk om de antwoorden van de bedenker te lezen! πŸ˜‰ Ik vond het een erg leuke lijst om in te vullen en je vindt em dan ook terug op mijn blog. Fijn om even bij stil te staan… Ik kijk er al naar uit om aan de andere opdrachtjes te werken!

 9. Wat heb je het mooi ingevuld! Nu ik de vragen zie ga ik er ook mee aan de slag! Weet nog niet precies wanneer het online komt, maar het komt sowieso!

 10. Leuke vragen, leuke blogpost en gewoon in z’n geheel een leuk idee!
  Ik heb een zelfde les te gaan als jij schrijft bij wat je wil doorvoeren om gelukkiger te kunnen zijn, mocht je de clue weten hoe je dat doet hoor ik het graag! πŸ˜‰ De quote is gaaf en heel waar, one to remember!

 11. Leuke vragenlijst heb je gemaakt! Zo leuk, focussen op geluk. Het is goed om daarbij stil te staan.
  Mijn vragenlijst komt morgen online!

  1. Ik kan echter niet op je blog komen met de link die nu in je comment staat?! Deze is nog steeds lolaa.nl ipv blogspot. Het is dat ik je op BL heb en je kan vinden πŸ˜‰

 12. wat een leuke vragen heb je bedacht….
  Geluk is iets moois vind ik….
  aan dat half volle glas moet ik me zelf regelmatig herinneren..

 13. Leuk, ik wil ook wel mee doen. Had het project van Dagmar een beetje gemist, uitgenomen de tag dan en zou het leuk vinden om de lijst ook te ontvangen. Vervolg op mijn blog πŸ˜‰

 14. Mooi ingevuld! Ook een erg inspirerende quote heb je er bij gezet! En ik ben het helemaal met je eens over het loslaten. Je hebt niet overal controle op. Fijne zondag!

 15. Leuk project ! En inderdaad, we moeten veel meer stil staan Γ©n blij zijn met wat we hier hebben in plaats van te klagen over futiliteiten. Ik probeer ook te genieten van de kleine dingen, maar ik ben bij momenten ook zo’n piekeraar. Ik raak bv niet aan een goede job die ik graag doe, en daar kan ik mij zo druk over maken, tot slapeloze nachten toe zodat ik mezelf even streng moet toespreken dat ik zoveel moois in mijn leven heb, dat wΓ©l super verloopt.

 16. Wat mooi om jouw invulling van de vragen te lezen! Het geluksmotto wat je noemt is een hele mooie, die ga ik onthouden. Fijn dat de aankoop van jullie huisje zo’n goede invloed heeft gehad op je leven en echt als thuis voelt! Mijn invulling van week 1 komt morgen online.

 17. Jaaaa leuk! Ik heb hem net ook gepost πŸ™‚ Een heerlijk project om even wat positiever in het leven te staan, het benadrukt weer hoezo positiviteit zo belangrijk is πŸ™‚

 18. Wat een toffe aftrap van dit project Saskia! Er zitten echt hele leuke vragen bij. Ultiem geluk bijvoorbeeld. Daar moest ik echt even over nadenken. Mijn deel 2 plaats ik volgend weekend πŸ™‚

 19. Oeh, leuk! Ik wil hem ook invullen! Kun je mij de vragenlijst mailen? Je favoriete quote vind ik zelf ook heel mooi.

 20. Mooie invulling heb je eraan gegeven! Je keuze voor liefde bij ‘hoop, geloof of liefde’ vind ik erg mooi, goed toegelicht ook. Dit vond ik een erg lastige vraag. Mijn invulling komt morgen online! πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *