#PlukhetGeluk Project – De Introductie

*tromgeroffel* De start van mijn nieuwe opgezette projectje. Ik ben super enthousiast en erg benieuwd wat jullie ervan vinden! Ik begin het projectje met de introductie.

Een tijdje terug had ik een super leuk idee, alleen wist ik niet hoe ik dit moest vormgeven. Een aantal weken later is het omgezet in een reeks blogjes en ik ben er dan ook super trots & enthousiast over. Ik hoop dat jullie het ook zijn en met veel plezier hieraan mee doen. Uiteraard kennen jullie vast wel het Project Positief initiatief van blogger Dagmar, ook zo’n fijn positief projectje. Echter, wel deels geΓ―nspireerd op haar idee wilde ik het toch even wat anders doen.

 photo plukhetgeluk_zpse64121d3.jpg

Waarom dit project?

‘Het gras is groener aan de overkant’ Deze uitspraak ken je vast wel. Ik ben het hier niet mee eens. Ik denk dat je zelf al het geluk kan plukken wat je al bezit. Dit project is om mensen een positieve vibe mee te geven. Omdat ik vind dat tegenwoordig alles snel, mooier, duurder en beter moet. Omdat ik vind dat stil staan bij de kleine dingen in het leven het leven mooier maken. Ik hoop dat mensen bewuster gaan nadenken over wat ze al hebben en waar ze al gelukkig mee zijn. Pluk het Geluk.

Wat is de opzet van dit project?

De opzet van dit project is in 5 delen die jullie moeten doorlopen. Hieronder heb ik kort aangegeven welke delen dit zijn.

1: Geluksvragenlijst
Een vragenlijst met heel wat positieve, inspirerende vragen
2. Foto’s van Geluk
Maak een collage met foto’s waar jij gelukkig van wordt
3. Omdat jij het hebt verdiend
Zet iemand (of meerdere) in het zonnetje
4. De grootste glimlach
Beschijf iets wat gelijk een glimlach brengt op je gezicht
5: Durven, dromen, doen!
Beschrijf je toekomst & wat je allemaal al gedaan hebt
Extra Dag 6: Een leuke winactie voor DEGENE DIE MEE DOEN met het project

De uitgebreidere versie zie je uiteraard op mijn blog verschijnen. Mocht je van te voren al wat dingen over dit project willen weten, dan kan je me altijd mailen op iliveformydreams@live.nl of benader me op 1 van mijn social media kanalen en vertel me je email adres. Zo kan ik een kort emailtje sturen met daarin bijvoorbeeld al de vragen en invulling die ik ga geven per deel, ter inspiratie.

Hoe doe je mee?

Doe wekelijks een opdracht van hierboven. Zo ben je er ‘maar’ 5 weken mee bezig. Je mag de vragen zo uitgebreid of kort mogelijk maken zoals je zelf wilt. Heb je zelf een ander soort invulling? Schroom niet en wijk wat af van mijn eigen invulling. Ik begin zelf met deze challenge vanaf 12 Januari waardoor mijn eerste post op 18 Januari verschijnt. Elke Zondag komt deze post online. Mijn reeks eindigt dus op 22 Februari met een super toffe winactie om mee af te sluiten.

Gebruik op Twitter & Instagram de hashtag #plukhetgeluk en deel dit project door op de like button te drukken op Bloglovin’. Dit is zeker géén must maar ik zou het leuk vinden als zoveel mogelijk bloggers deze challenge onder ogen krijgen.

Hoe je mee doet? Door in de comments achter te laten dat je deze opdrachten gaat doen en vertel wanneer je ermee begint! Zo kan ik je volgen want ik ben erg nieuwsgierig naar jullie eigen invulling. Als er genoeg ‘aanmeldingen’ zijn wil ik zeker een samenvattingsblog maken van al jullie leuke, inspirerende en fijne invullingen. Ik ben erg benieuwd.

En… doen jullie mee?

About the Author

88 Comments

Olga

Ik zoek al een tijdje naar leuke stukjes voor mijn blog(s), dus ga nu jouw project alsnog verlaat volgen πŸ™‚

Reply
SAS

Super leuk Olga! Ik voel me vereerd, door jou ben ik toch echt begonnen met een eigen domeintje en heeft het bloggen me een boost gegeven. Ben erg benieuwd naar jou invullingen hiervan πŸ™‚

Reply
Vivian

Superleuk! Ik ben een beetje laat erbij gekomen, maar mijn eerste blog binnen dit project verschijnt morgen dusss ik doe mee!

Reply
Simovic-Vuceljic Natasa

Wow, wat een fantastisch project! πŸ™‚ Ik doe zeker mee! De naam van mijn blog, “Time to live”, past perfect in dit plaatje en aangezien 2015 een jaar vol verandering wordt (hopelijk) is er geen gepastere timing. Ik begin met de challenge zaterdag 7 februari dus mijn eerste post komt online op, jawel hoor, 14 februari oftewel VALENTIJNSDAG πŸ™‚ Lijkt me enorm leuk en Valentijnsdag heeft altijd een geweldig effect op me πŸ™‚ Ik heb deze post geliked op Bloglovin’, altijd fijn om iemand een plezier te doen πŸ™‚

Ik zend je een geweldig dikke knuffel, want knuffels zijn positief! πŸ™‚ x

Reply
SAS

Wat super tof dat je gaat mee doen! Ik kijk erg uit de naar de invullingen van het project. Ik zend een fijne, liefdevolle knuffel terug<3

Reply
Marieke

Na het verder lezen over dit project, en de invulling van een aantal anderen ben ik steeds enthousiaster geworden, Sas! Ik wil heel graag ook meedoen, dus als je me, wanneer je kans ziet, de vragenlijst zou kunnen sturen via e-mail zou dat super zijn! Dan kan ik er deze week al mee aan de slag! πŸ™‚

Reply
emily

Super leuk vind ik dit! Ik wil ook graag mee doen, maar dat zal zeer sporadisch worden. Maar door middel van de hashtag denk ik dat je het wel ziet, en ik denk dat ik je ook wel even vermeld πŸ™‚ !

Reply
Patricia Schmitz-Heres

Wat leuk zeg! Ik las hierover bij Jenn op haar blog (en later nog een andere blog) en ben gelijk gaan kijken. Bovendien ben ik je gaan volgen en ik ga de vragenlijst ook uitwerken! Leuk initiatief!

Reply
SAS

Wat super leuk dat je via-via hierop kwam en hebt besloten mee te doen! Ik ben erg benieuwd naar je invullingen

Reply
Patricia Schmitz-Heres

Ik ben hem momenteel aan het invullen en ga hem inplannen voor aanstaande donderdag. En uiteraard link ik ff door naar jou blog πŸ˜‰

Nina Simplynspecial

Het wordt bij mij de 22e, had me even vergist. Dinsdag is DIY-dag πŸ˜‰

Reply
Lies

Hoe leuk! Ik ga meedoen! Vanaf de dag dat ie uitkomt ga ik meedoen, ik zal hem dan op maandag publiceren, omdat ik maandagen haat, en zo misschien wat minder tegen de maandag op ga kijken van al dat positiefs! Leuk initiatief πŸ™‚

Reply
Ilse

Hoi!
Ik zou graag mee willen doen, maar heb geen blog. Dus puur voor mezelf, kan dat ook? πŸ™‚

Reply
Northflix

Wat een mooie insteek! Blij zijn met wat je hebt!
Ik ben helaas niet zo goed in deelnemen aan projecten πŸ˜‰
Maar nogmaals: Mooie insteek en super tof!

Reply
Anna

Ontzettend leuk idee! Heel tof. Ik zou graag meedoen, maar vanwege mijn reis naar AustraliΓ« zit dat er op dit moment niet in. Veel plezier met het project in ieder geval! πŸ™‚

Reply
Marjolein

Wat een ontzettend leuk project! Ik laat het project dit keer aan mij voorbijgaan want heb het super druk met tentamens maar vind het wel tof dat je hem gaat doen x

Reply
sammie

Ik denk dat ik ook wel mee ga doen πŸ™‚ Vind het een leuk project wat je begint πŸ™‚ Ga hem in ieder geval een hartje geven op bloglovin

Reply
Nicole

Heel leuk!
Denk dat ik wel mee wil doen… Had bij Dagmar ook al de quote achter gelaten “Het gras is zo groen als jij hem maakt. Maai je het gras, geef je het genoeg zon en water dan zal het groener dan ooit zijn!”

Reply
Wendy

Klinkt super leuk en ik wil de ‘uitdaging’ aan gaan en lekker mee doen. Lijkt me een leuke aanvulling voor op mijn blog. Waarschijnlijk zal het er op neer komen dat ik precies gelijk ga lopen met jou, dus dan zou de 18e ook het eerste stukje online komen. Wel handig om de vragenlijst dan van te voren te hebben, dan kan ik hem vast inplannen. πŸ˜‰ Moet ik je nog even apart mailen of gaat dat zo goed komen?

Reply
Zo simpel is dan geluk

Super leuk idee! Het lijkt mij erg leuk om mee te doen. πŸ™‚
Ik weet alleen niet of ik het ga volhouden aangezien ik al heel snel met mijn nieuwe opleiding/werk begin en dat waarschijnlijk in het begin wel even pittig zal zijn, maar ik ga het zeker proberen. (En het is vast niet erg als ik er wat langer over doe dan 5 weken?)
Zou je de eerste vragenlijst misschien willen e-mailen? Dan kan ik ook de 18e beginnen. πŸ™‚

Reply
SAS

Uiteraard is het niet erg als je er langer over doet! Je mag zelf een invulling eraan geven, ben erg benieuwd! Je hebt een emailtje van mij ontvangen.

Reply
Linda

Leuk! Ik wil ook wel meedoen! Ik blog deze maand iedere dag heb ik besloten maar stiekem is dat nog bΓ©st lastig haha, dus een extra vast projectje is wel leuk πŸ™‚ Wil je de vragenlijst alvast naar mij mailen?

Reply
Nicky

Wat een toffe project! Ik had graag mee willen doen maar helaas zal ik de komende tijd het erg druk hebben en ik wil liever niet aan iets beginnen dat ik niet kan afmaken. Heel veel succes!

Reply
Claudia

Heel leuk project! Of ik mee ga doen, weet ik nog niet. Ik heb het namelijk de komende 2,5 week erg druk met examens. Misschien dat ik later aanhaak ofzo…

Reply
Xaviera

Wat een mooi project! Heel fijn om hier bewust mee aan de slag te gaan, ik doe graag mee! Ik weet alleen nog niet wanneer ik ermee ga beginnen (je weet wel waarom) maar ik hoop zo rond de 19e πŸ™‚ Wil je de vragenlijst vast naar mij mailen? Veel plezier met dit project gewenst aan iedereen die meedoet!

Reply
Amy

Wat leuk, ik doe graag mee! Mag ik eventueel de vragenlijst al eerder hebben, dan kan ik het vast bekijken πŸ™‚ ik post namelijk niet standaard op zondag berichtjes, maar om de dag (gemiddeld) πŸ™‚

Reply
stephanie

Leuk πŸ™‚ ik denk dat ik wel mee gaan doen! Ik vergeet dergelijke challenges wel snel, dus het is voor mij wel een beetje een uitdaging haha.

Reply
Plukhetleven

Leuk idee, inderdaad hoe meer positiviteit, hoe beter! Ik doe niet mee, want ik ben natuurlijk met mijn eigen blog bezig πŸ˜‰ Vandaar dat ik jouw projectje tegen kwam, toevallig de naam! Veel succes en plezier ermee πŸ™‚

Reply
Anita

Leuk project! Ik ben nu echter nog mijn eigen home made challenge bezig dus ik weet niet of het haalbaar gaat zijn. Maar ik houd het in de gaten

Reply
Laura

Klinkt erg leuk zeg! Jammer genoeg zit ik nu in mijn examenperiode en is dit nu niet echt het moment. Maar achteraf zie ik dit best wel zitten!

Reply
Louise

Wat een leuk project! Ik ga wel proberen om mee te doen met je πŸ™‚ Dan stap ik 18 januari in, zodra jouw vragenlijst ook online staat.

Reply
SAS

Mocht je de vragenlijst eerder willen hebben om in te vullen, kan ik deze per email naar je sturen πŸ™‚

Reply
Evelien

Wat een super leuk initiatief Saskia! Ik ben enthousiast πŸ˜€ . Hoe meer positiviteit, hoe beter πŸ™‚ . (Er staat een klein foutje in je titel: de ‘r’ bij introductie ontbreekt).

Reply
Inge

Wat een leuk idee! Ik merk namelijk dat ik dit eigenlijk wel nodig heb.. mijn glas is altijd halfleeg i.p.v. halfvol. Ik wil proberen jouw tempo aan te houden.

Reply
Lisa

Interessant! Ik zie wel of ik mee doe (vanwege de drukte), maar ik denk het wel. Sowieso fijn dat je zo’n project organiseert.

Reply
Nina Simplynspecial

Wat een leuk project! Count me in. Op 20 januari komt de eerste opdracht bij mij online. Zin in πŸ™‚

Reply
Nicetobeout

Altijd leuk de dingen in het leven waar het om draait! Ik doe mee, benieuwd naar de vragenlijst volgende week.

Reply
Jennn

Leuk idee! Ik denk wel dat ik mee ga doen πŸ™‚
En ik ben het er ook niet mee eens dat het gras aan de overkant groener is, het gras is groener op de plek waar je het water geeft!

Reply
Anneleen

Oh wat een leuk idee! Ik wil heel graag mee doen! Ik denk dat ik gewoon jouw tempo ga volgen en dus rond de 18e de geluksvragenlijst ga invullen. Ik ben hier heel enthousiast over en erg benieuwd naar!

Reply
angelique

Leuk ik doe mee! Ik ben al met een soort gelijkproject bezig namelijk het 365geluksmomenten challenge

Reply
Miranda

Ja leuk, ik ga meedoen. Denk dat ik er a.s Vrijdag mee begin. Krijg ik de vragenlijst dan toegestuurd van deel 1 of moet ik zelf wat bedenken?

Reply
Saskia

Leuk!
Ik twijfel alleen nog of ik meega doen. Ik leg mezelf dan weer een ‘moet’ op. Die wil ik juist niet meer πŸ˜‰

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *