It’s Christmas Time Tag

Door Amy van Twintigennogwat werd ik getagd voor de It’s Christmas Time-tag. Een lijstje met vragen over de kerstdagen. Het leek me dus wel gepast deze te plaatsen op Eerste Kerstdag. Dankjewel voor de nominatie Amy!

Wat is je favoriete kerstfilm?
Mijn favoriete film ever speelt zich af met kerst. Het is niet echt een typische kerstfilm maar ik vind het de best movie ever! Over welke film ik het heb? een tamelijk onbekende film: While you were sleeping uit 1995.

Waar gaat While you were sleeping over:
Lucy leidt een eenzaam bestaan samen met haar kat, maar zonder familie. Ze werkt bij de metro achter het loket. Elke dag ziet ze daar Peter, de man van haar dromen. Ze heeft echter nog nooit één woord met hem gewisseld. Op een dag wordt Peter het slachtoffer van een beroving en komt bewusteloos op de rails terecht. Lucy, getuige van deze gebeurtenis, springt direct achter hem aan en redt zijn leven. Door een misverstand wordt Lucy in het ziekenhuis aan de familie voorgesteld als Peters verloofde….

Ook vind ik de kerstfilmpjes van Disney altijd erg leuk om te (her)bekijken!

Heb je ooit een witte kerst gehad?
Jazeker. Dat is toch wel erg mooi, een witte kerst!

Waar breng jij meestal kerst door?
Wij vieren kerst altijd samen met mijn schoonfamilie. Sinterklaas doen we altijd met mijn ouders, ze vieren geen kerst. We eten met mijn schoonfamilie altijd wat en maken er een gezellige avond van! We komen dit jaar nΓ©t op tijd terug van onze vakantie.

Wat is je favoriete kerstliedje?
Kerstliedjes vind ik echt vreselijk haha. Echt weinig die ik echt leuk vind om te horen. Ik zou dan gaan (als ik moet kiezen) voor Michael BublΓ© met ‘Christmas’ of de onderstaande van Miss Kelly.

Open je cadeautjes op kerstavond?
Ja, meestal vieren M. en ik kerstavond samen kerst en dan de andere dag bij mijn schoonouders. Er liggen al heel wat pakjes onder de boom en ben erg benieuwd wat ik dit jaar allemaal krijg!

Naar welke tradities met kerst kijk jij het meeste uit dit jaar?
Tradities hebben we eigenlijk niet echt.

Is je kerstboom nep of echt?
Nep. Al jaren. En dat houden we zo. Het eerste jaar dat we hier woonden in ons flatje hadden we een echte. Die dus 2 verdiepingen omhoog en ook weer naar beneden moest. NAALDEN overal. Daar beginnen we dus niet meer aan. Vind het ook prima staan zo’n nep kerstboom.

Wat is je favoriete kerst eten/snoep?
Kerstkransjes vind ik altijd om te smullen.

Eerlijk zijn! Koop je liever cadeautjes of krijg je ze liever?
Ik vind het eigenlijk beide erg leuk! Het zoeken naar een cadeau voor iemand is altijd extra leuk, maar benieuwd zijn welke cadeaus je zelf krijgt (waar iemand ook moeite in heeft gestopt) is erg leuk!

Wat is het beste kerstcadeau dat je ooit hebt gekregen?
Dit cadeau lag in 2010 onder de boom Hier kan hij dus nooit meer aan tippen (L)

Wat is jou droomplek om te bezoeken rond kerst?
Londen! Daar zijn we in December 2012 geweest, niet precies met kerst maar wel rond deze dagen. Erg mooi (en koud!) om te zien.

Ben je een pro in inpakken, of faal je hard?
Ik ben er de laatste jaren wel beter in geworden, eerst zag het er niet uit. Ik heb nu wel wat handigheden gevonden waardoor het inpakken wat makkelijker wordt.

Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar? Zo ja, hou jij je eraan?
Ik maak nooit goede voornemens voor het nieuwe jaar. Ik maakte wel December Missions waarvan binnenkort een update komt hoe ik het heb gedaan!

Wat maakt kerst zo speciaal voor jou?
De sfeer, de gezelligheid met alle lichtjes en versieringen. Ik vind het ook altijd super leuk vanaf de straat alle versieringen bij anderen te zien. Het geeft toch een bepaald sfeertje.

Aangezien de tag op kerst online komt tag ik niemand, want dit zou een beetje laat zijn πŸ˜‰

About the Author

34 Comments

Zwartraafje

We hebben al enkele jaren geen kerstboom meer staan. Mochten we ooit een mooi nep-exemplaar vinden dan zou ik die nog wel willen aanschaffen, maar een echte hoeft niet meer. De laatste keer dat we die hadden staan heb ik maanden later nog naaldjes uit het tapijt kunnen vissen.

Reply
Marcella

Leuke tag dit. Ik ben benieuwd hoe je kerstdagen waren, heb je leuke cadeaus gekregen? Wij vieren met beide families Sinterklaas, maar Kerst met cadeaus vieren lijkt me erg leuk ook. Net als kerst in Londen vieren. Dat staat voor kerst 2015 hoog op m’n wishlist!

Reply
Anneleen

Je hebt em leuk ingevuld! Kerstkransjes zijn zo lekker. En ik kan me voorstellen dat men aan het kerstcadeau van in 2010 niet snel aan kan tippen… πŸ˜‰

Reply
Jana

Londen is de perfecte plaats om er met kerst te zijn. Ik was er ook rond de feestdagen πŸ™‚ Leuk ingevuld! x

Reply
Evelien

Je hebt de tag leuk ingevuld. While you were sleeping ken ik helemaal niet! Klinkt wel als een leuke film. Ik wens jou en M. een fijne kerst. Geniet er van!

Reply
SAS

Mijn ouders vieren altijd Sinterklaas, mijn schoonfamilie kerst. Goed verdeeld πŸ˜‰
Toen ik klein was werd Sinterklaas ook uitbundiger gevierd dan kerst, dit is dus nog steeds zo.

Reply
Xaviera

Leuke tag zo op eerste kerstdag! While you were sleeping vind ik ook een hele goede film. Gezellig dat jullie cadeautjes geven met kerst! Geniet van deze dagen meis πŸ™‚ .

Reply
Nina Simplynspecial

Leuke tag!
Hopelijk heb je fijne dagen πŸ™‚ heb al een aantal items gespot op je instagram foto, die je op je verlanglijstje had staan hihi.

Reply
Bente

Heel veel plezier bij je schoonouders! En natuurlijk gewoon een hele fijne kerst toegewenst! πŸ™‚

Reply
Stephanie

Super leuk! Leuk beantwoord πŸ˜€ Elke Tag heeft weer andere vragen, haha πŸ˜›
Fijne kerst!!!

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *