Beter zitten met BackJoy: Verander je houding, verander je leven

Dit product is ter beschikking gesteld door Backjoyeurope

Al een aantal keren liep ik er langs in de winkel. Er lag een rubber ding op een stoel die je kon testen. Dit zou beter zijn voor je houding en dit maakte mij toch wel nieuwsgierig. Aangezien ik wat bewuster bezig ben met mijn houding leek me dit te ideale oplossing!

‘Love yourself and respect your body’

Waarom? Omdat ik vaak gebogen achter mijn laptop zit en ik toch heel wat uurtjes erachter vertoef. Dit zelfde geld voor mij op werk. Ik ben bewuster bezig met mijn houding en wat dit doet met je lichaam. Ik ben dan ook pas benoemd tot Ergo coach op werk en mag mensen dus aanspreken op hun houding.

Wat is de BackJoy?

De BackJoy is een kuipje van stevig rubber dat op elke stoel past. Er zitten instructies bij voor het zitten erop en maakt dat je alleen maar rechtop kan zitten. De ruggesteun Kantelt het bekken naar voren, waardoor de wervelkolom in een betere positie wordt gebracht. Hierdoor kunnen de core spieren zich goed bewegen en wordt onnodige rugpijn voorkomen. BackJoy werkt zowel preventief als bij rugklachten. Houdt beide voeten op de grond, knieën in 90 graden en neem een actieve zithouding aan.

De juiste spieren (die je voorheen waarschijnlijk niet gebruikte om rechtop te zitten) worden namelijk geactiveerd, dit kan leiden tot spierpijn. Daarom is het erg belangrijk bij de BackJoy het zitten erop op te bouwen.

Op het onderstaande filmpje kan je zien hoe de BackJoy in gebruik moet worden genomen.

Wat vond ik van de BackJoy?

Ik ben rustig begonnen met opbouwen op de BackJoy Posture+. De instructie die over de email en bijgeleverd was waren erg makkelijk en duidelijk beschreven. Dit maakte dat het erg prettig in gebruik was. Hij zit lekker, hoewel je dit van te voren van een rubber kuipje niet bepaald verwacht. Ik voelde de eerste week gelijk een verschil en had inderdaad spierpijn. Dat ik slecht zat achter de laptop wist ik al, maar ik denk dat het uiteindelijk nog slechter was dan ik had bedacht.

Ik merk dat ik nu beter achter mijn laptop zit zonder dat ik hiervoor hoef na te denken. ‘Zit ik wel goed?’ ‘Oh ik zak weer in even goed zitten’ Gedachten die ik weinig tot niet heb en nu wordt het met de BackJoy eigenlijk al voor je gedaan. Onderuitzakken erop is gewoonweg niet mogelijk. Hij is verder ook goed schoon te houden en afwasbaar. Het is een erg fijn hulpmiddel die eigenlijk overal gebruikt kan worden! Ik merk dat ik er zeker baad bij heb wat rechter op te zitten.

Ze hebben nog meer!

Bekijk op backjoyeurope alle andere hulpmiddelen die ze hebben voor een goede houding. Zo hebben ze speciale schoenen, zolen, kussens en ook verschillende BackJoy’s voor het zitten. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat het de stoel waar je opzit ook nog eens opfleurt!

De adviesprijs van een BackJoy Posture+ is €39,95 en verkrijgbaar op de bovenstaande site.
Afbeeldingen komen allemaal van Backjoyeurope

15 reacties op “Beter zitten met BackJoy: Verander je houding, verander je leven

  1. Ohw wauw dit lijkt me echt super handig. Ik ben erg benieuwd naar de veranderingen die het geeft! Dit zou ik zeker wel eens willen proberen!

  2. Ik wist niet dat dit bestond. Het enige wat ik wel eens geprobeerd heb is staand werken wachter de laptop, want zitten is al zo en zo slecht. Maar dat werkte ook niet echt voor mij.

  3. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar het klinkt wel handig vooral als je daar door ook minder rug klachten enz van zou krijgen. Wens je alvast hele fijne en gezellige feestdagen toe x

  4. Wat slim, zo’n zithulpje! Het is inderdaad belangrijk om een goede zithouding te hebben. Ik heb pas een nieuwe bureaustoel aangeschaft, om dezelfde reden.

  5. Dat ziet er uit als een fijn hulpmiddel zo’n BackJoy! Ik zit ook snel in elkaar gezakt achter de pc, terwijl ik heel goed weet hoe het beter moet. Het sluipt er toch snel in om verkeerd te zitten… Wat leuk dat je nu ook Ergo coach bent!

  6. klinkt goed, ga ik zeker eens naar kijken. Ik probeer ook wel steeds bewuster te zijn van mijn houding, aan het begin van een werkdag valt het nog wel mee maar aan het eind lijk ik wel een uitgezakte pudding… En als ik achter de laptop zit thuis dan hang ik op de bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *