Het kattenbak-korrel probleem

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Huisdierplein

Poezenbezitters kennen dit probleem vast als geen ander: kattenbakkorrels. En dan niet alleen in & bij de kattenbak maar je geliefde poezenbeesten nemen ze door het gehele huis mee. Voor mij zeker een grote ergernis, hoewel ik erg van mijn 2 schatten hou. Vooral omdat onze katten een eigen kamertje hebben die grenst aan onze badkamer maakt dat ik er dagelijks mee te maken heb. Sta je dus ’s ochtends je make-up te doen en je aan te kleden, sta je met je bloten voeten op van die stomme korrels. AUCH! Ik heb denk ik toch echt de ideale oplossing gevonden.



Op Huisdierplein vond ik een speciale kattenbakmat wel de Oster Anti-bacteriele Kattenbak Mat genoemd. Dit sprak me zeker aan en ik heb hem dan ook gelijk onder de kattenbak gelegd. Wat me het eerste opviel is dat de mat super flexibel is en er zitten omhoogkomende, flexibele haartjes aan zodat de inhoud van de bak op de mat blijft. Ik zou dus makkelijk de mat kunnen vouwen en de kattenbak korrels weer terug in de kattenbak of vuilnisbak doen. Ik was dus erg benieuwd of het zou werken.

 photo 2014-12-030415421_zps61fe082f.jpg

Wat vonden Yara & Ayla ervan?

Onze katten waren er gelijk super nieuwsgierig naar. Je zag ze denken: ‘Wat ligt daar nou voor onze kattenbak?’ Hij werd geheel onderzocht en besnuffeld voordat ze hem daadwerkelijk gingen gebruiken. De ochtend erna was ik zeker aangenaam verrast. Alle korrels lagen nog op de mat en niet door het gehele huis heen! Ik vind het echt een top uitvinding aangezien het mijn grootste ergernis verhelpt.

Warempel. En de dagen erna ook, het werkt echt. Alle korrels blijven op (of net voor) de mat liggen.

Ik blij, want ik heb geen korrels meer onder mijn voeten en de katten ook blij. Die zullen het vast ook niet fijn vinden, al die korrels tussen hun poten. Voor kattenliefhebbers raad ik dus zeker deze mat aan mocht het een ergernis van je zijn. Ik kan me bijna niet voorstellen dat iemand het niet vervelend vind.

De Oster Anti-bacteriele Kattenbak Mat is voor €14,95 verkrijgbaar bij huisdierplein.nl.

PS: Foto’s/plaatjes zijn aangepast i.v.m. error uploadprogramma

46 reacties op “Het kattenbak-korrel probleem

  1. Wat ontzettend handig zeg! Onze kater kan ook zo wild om zich heen schoppen met zijn poten terwijl er nog allerlei korrels onder zijn potten zitten. In de zomer doet hij zijn behoefte in de tuin maar in de winter wel in de kattenbak. Dit zou een goede oplossing kunnen zijn!

  2. Ziet er idd handig uit. Heb het al eens voorbij zien komen ergens 🙂 ik heb zelf geen kat maar die korrels door je hele huis lijkt me inderdaad niet fijn haha.

  3. Zo herkenbaar! Zeker bij mijn ouders, want die hebben in de kattenbak van die grove houtkorrels. Wij hebben fijn zand, omdat Juul het nergens anders op doet, dan doet ze het er gewoon naast. Wat een ideale mat lijkt me dat!

  4. Ah, super handig! Ik heb zelf geen kat, maar ’t lijkt me ontzettend vervelend als je steeds met je blote voeten in kattenbak korrels stapt xo

  5. Dit lijkt me handig joh, slimme tip! Wij hebben iets soortgelijks, maar die mat is niet flexibel. En juist dat lijkt me handiger om de mat weer leeg te gooien. Wij gebruiken de bak nu zonder kap, met kap ligt er ook veel minder naast.

  6. Goede tip. Wij zijn al overgestapt op houtkorrels vanwege al het gruis in het huis, maar houtkorrels werken minder goed tegen de geurtjes. Ik denk dat ik nu ook de mat eens ga proberen.

  7. Wij hebben een kattenbak die niet gebruikt wordt eigenlijk. Die van ons doen alles buiten, maar zodra we gaan verhuizen is het erg handig!

  8. Handig! Ik heb al een soort mat bij de kattenbakken die bij de kattenbakken zelf geleverd werd. Wel een ander type als deze, maar ik vind het ook een heleboel schelen!

  9. Is dat ding ook afwasbaar? Ons oudje Senna plast soms onbedoeld over het randje, dus heb altijd kranten voor en onder de bak(ken).

  10. Dit soort matten zijn echt een hele fijne uitvinding! Ik heb iets soortgelijks voor de kattenbak liggen, ook een mat maar dan met wat langere uitstulpingen die de korrels opvangen. De kattenbak staat hier op zolder maar verder dan de zolder komen de korrels gelukkig ook niet meer, de rest van het huis is korrel-vrij 😀

  11. Ooooohhh, ik heb een tijdje een voetenmat gebruikt, dat hielp iets maar nog niet genoeg. Echt ik irriteer me mateloos aan de korrels. Ga ook eens kijken, thanx voor de tip!

  12. wij hebben ook zo`n mat gehad, maar helaas ging onze jongste er op zitten piesen 🙁 en de kater ging de kattenbak niet meer in. De kattenbak staat nu op hun eigen `kattenkamer` zoals wij dat noemen dus hebben er weinig last van 🙂

  13. Die hou ik in gedachten voor het moment dat hier een kat in huis komt. Bij vrienden zie ik het al te vaak, overal korrels haha.

  14. Super handig! Toen we nog een kattenbak hadden lagen de korrels altijd door de hele keuken, niet zo fris dus

  15. Ik kan me je probleem goed voorstellen! Met meneer Mango heb ik een ander probleem. Die hupst vrolijk op de bodem van zijn kooi waardoor alle beukensnippers door mijn kamer liggen.. dat vindt hij maar al te grappig!

  16. mijn probleem is dat sinds Neo terug is hij niet meer op de kattenbak wilt, en ook niet meer uit zichzelf naar buiten…
    Hij doet het dus in bad (ook goedemorgen)

  17. Wij hebben ook zo’n mat, maar helaas vind ik toch altijd van alles door het huis heen liggen… Dat stoort me inderdaad enorm! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *