Tips & Trucs: Wat gebruik ik voor mijn foto’s (te bewerken)

Sinds Juli 2014 is er een nieuwe rubriek is geboren: Tips & Trucs. Elke Donderdag plaats ik een blogje met tips & trucs die variëren van blog gerelateerde artikelen tot andere tips. Heb je zelf een suggestie? Laat deze achter in de comments. ➨➨➨ Ik ben zeker opzoek naar vernieuwende onderwerpen voor deze rubriek… Laat ideeën dus zeker achter in de comments

De laatste jaren ben ik wat meer gaan spelen met fotografie. Nee ik heb geen dikke camera met lens maar gebruik overal gewoon mijn mobiel (Galaxy SIII) voor. Nou plaatste ik aan het begin van mijn blog gewoon de genomen foto’s bij het artikel. Nu bepaal ik eerst de positie waarin ik de foto wil hebben en gebruik verschillende bewerkingsprogramma’s. Hier deel ik een aantal tips waardoor mijn fotografie kunsten wat beter zijn geworden.

 • Gebruik een goede camera/telefoon voor foto’s. Dat scheelt al de helft
 • Hier is zeker niks aan gelogen. Hiervoor had ik een Galaxy SII en daarvoor zelf nog een ‘slechtere’ telefoon met crappy camera. Daardoor kon ik bewerken tot ik een ons woog maar de foto die al niet scherp en mooi is krijg je dan ook niet zo goed als je zou willen. Ik kijk nu dus bij de aankoop van een telefoon zeker naar de kwaliteit van de camera, dit omdat ik geen dure Canon heb. Ik krijg a.s. Vrijdag mijn nieuwe telefoon binnen met een 20,7-megapixelcamera!! Ik ben erg benieuwd…

 • Speel met de positie van je foto
 • Eerst als ik een foto van een product maakte plaatste ik deze op de tafel en KLIK. Foto. Uploaden, toevoegen en klaar. Nu ben ik zeker wat meer bezig met de omgeving, achtergrond van de foto en bij meerdere items maak ik dat het op een leuke manier vorm gegeven is. Ik merk dat ik zelf steeds creatiever wordt in het maken van foto’s en telkens iets vernieuwend probeer te verzinnen. Super tof om te doen en wat meer mee bezig te zijn.

 • Gebruik (gratis)apps voor de bewerking van je foto’s
 • Ik gebruik zeker heel wat handige apps voordat ik een foto deel op Instagram of deel op mijn blog. De nummer 1 app wat mij betreft is VSCO Cam. Een app die ik eerst niet goed begreep en weinig mee deed, maar nu dagelijks gebruik. Het meeste gebruik ik de filter M3 of T1. Dit geeft een mooi effect aan je foto’s. Voorheen gebruikte ik altijd alleen de filters die Instagram zelf had, maar deze heb ik nu vervangen door deze fijne app. Voor mijn collages gebruik ik Photo Grid.

 • Perfectioneer ze op de laptop met verschillende (gratis)bewerkingsprogramma’s
 • Er zijn verder nog een aantal programma’s op de laptop die ik gebruik voor mijn foto’s of plaatjes/teksten. Vooral Paint.net is een favoriet en gratis te downloaden. Hierop heb ik ook een aantal verschillende fonts gezet, zodat ik niet alleen de standaard lettertypes heb maar ook die ik zelf heel tof vind. Ook kan ik er mijn foto’s net even wat fijner mee bewerken. Een lichtere bewerking of een tekst/quote die ik er schuin ik kan zetten. Je kan er alle kanten mee op. Ook de site picmonkey.com is een echte aanrader en kan je alle kanten mee op.

  Heb jij nog tips of speciale programma’s die je gebruikt/aanraad voor het bewerken van foto’s?

  .
  De vorige artikelen Tips & Trucs reeks:
  Blog do’s & don’t’s / De fijne kneepjes van het solliciteren / Samenwerking voor je blog met bedrijven / Voor een positiever leven / Even geen blog inspiratie / Hoe kom je beter in slaap / Hoe blijf je gemotiveerd? / Waarom zou je bloggen? / Netwerk opbouwen & succesvol met je blog / Alle kids entertainen op mijn werk / Voor beginnende bloggers / Klusserdeklus tips / Waar moet je aan denken bij je bruiloft / Hoe om te gaan met spanning tijdens het auto rijden / Hoe je alles gedaan krijgt, plannen plannen / Offline v.s. online leven combineren / Kopen van een huis / Kopen van (persoonlijke) cadeaus

  About the Author

  34 Comments

  Sandra

  VSCO heb ik vandaag ook op mijn smartphone gezet maar ik begrijp hier ook niet veel van. Misschien een idee voor een blogje om te laten zien hoe je deze app precies gebruikt?

  Reply
  SAS

  Bedankt voor het artikel idee! Ik ga er eens over nadenken hoe ik dit het beste kan laten zien & verwoorden in een artikel.

  Reply
  sam

  Leuke tips! Ik heb dus een spiegelreflex camera maar doe er veelste weinig mee eigenlijk, een cursus staat dus ook nog op mijn wishlist 🙂

  Reply
  Nicky

  Ik gebruikte op mijn laptop vaak Photofiltre. Ook heel handig. En als app heb ik Pixlr. En Monkeypic is inderdaad ook fijn!

  Reply
  Petra

  Ja hier ook fan van picmonkey. Mijn nieuwe telefoon heeft een 20 megapixelcamera dus daar ben ik ook blij mee. Maar mijn spiegelreflex is toch favoriet.

  Reply
  Amy

  Wat een handig blogje! Ik merk dat mijn iPhone echt mindere foto’s maakt dan de meest recente Samsung van mijn vriend, grappig hoe dat gaat. Verder probeer ik Photoshop te gebruiken en op mijn telefoon picfx. Superfijne app!

  Reply
  Northflix

  Wat leuk dat je dit deelt! Picmonkey vind ik ook erg fijn, maar fotor.com is ook leuk voor collages en teksten. Ik heb trouwens wel echt last van het slechte licht/vroeg donker worden. Fotograferen is ineens veel lastiger 🙁

  Reply
  Anneleen

  Leuk om te lezen! Ik ga eens een kijkje nemen voor die VSCO Cam. Ik heb sinds kort de iphone 5 van mijn vriend overgekocht en deze trekt ook veeel mooiere foto’s dan mijn goedkope smartphone. Momenteel heb ik alleen nog maar Aviary en TextonPS op men telefoon staan 🙂

  Reply
  Maroussia

  Fijne tips. Ik gebruik mijn samsung galaxy sIIII voor foto’s maken en gebruik graag photo filtre studio x op de computer om te bewerken 🙂 x

  Reply
  Marcella

  Ik ben echt heel erg op zoek naar mooie foto’s: grappige composities, een kleurrijke lucht, mooi item… Het is echt een sport en ik krijg steeds meer volgers, dus het werkt ook. Superleuk, Instagram!

  Reply
  Xaviera

  Leuke tips allemaal! Ik gebruik voor mijn blogfoto’s ook graag Picmonkey en voor Instagram VSCO Cam en Afterlight. Al heeft Instagram zelf nu gelukkig ook fijne opties om het contrast e.d. aan te passen! 🙂

  Reply
  patriciakleijn

  handige tips, mijn camera van mijn telefoon wordt wel steeds slechter vind ik dus ik pas steeds meer weer mijn compact camera en bewerk de foto`s dan met de instellingen (licht enzo) en verder gebruik ik Photosop CS5

  Reply
  Nicky

  Handige tips! Wanneer je bij het foto maken al op bepaalde punten let scheelt het al aardig wat. Ik gebruik zelf photoshop om mijn foto’s te bewerken.

  Reply
  Chantal Huijbregts

  Voor mijn echte EOS foto’s ga ik toch voor Photoshop… mijn iPhone heeft gewoon veel apps om leuke effecten mee te bereiken, en soms is bewerking helemaal niet nodig.

  Reply
  Jolien

  Ik bewerk mijn foto’s amper. Ik gooi er een Instagramfilter over en klaar! 😉 Ik ga die VSCO Cam wel eens bekijken, want heb er al zoveel over gehoord.

  Reply
  Inge

  Leuk en interessant artikel! Ik ben een designer dus ik gebruik andere programma’s (Photoshop, Lightroom) maar niet iedereen is daar bekend mee. De app voor Instagram is nieuw voor mij, ga ik uitproberen! 🙂

  Reply
  jackie

  leuk om te lezen hoe jij dit weer doet..
  Ik heb wel een ‘dikke’ camera met nog dikkere lens, dat is nog van toen ik meer fotografeerde..
  En toch pak ik vaak mijn mobiel…
  Bewerken en spelen met kleur, eventueel teksten erin ik vind het leuk om te doen..

  Reply
  Bente

  Ik bewerk mijn foto’s zelf eigenlijk nooit, maar Picasa schijnt ook een fijn (en gratis) progarmma te zijn :), oh en voor collages gebruik ik picmonkey

  Reply
  Nesrin

  Yay een nieuwe camera, heel benieuwd naar alle mooie foto’s!

  Met een telefoon kom je inderdaad heel ver. Mijn favoriet is ook VSCO 😉

  Reply
  Marion

  Handige tips. Ik vind het vooral op instagram leuk om foto’s te bewerken, maar ik heb nog niet een echt fijne app gevonden. Ga die van jou eens bekijken!

  Reply
  Simone

  Handige tips! Voor mijn blog gebruik ik, te vaak, mijn mobiel om foto’s te maken. Maar dat is meer om het gemak. Hoewel mijn mobiel absoluut geen slechte foto’s maakt. Toch pak ik steeds vaker mijn spiegelreflex (met name in deze tijd omdat het zo donker is en dan is een spiegelreflex toch wel wat handiger).

  Reply
  Isabel Cristina

  Wat een handige tips! Op mijn eigen laptop staat Photoshop elements en Photoshop die ik gebruik om mijn foto’s te bewerken. Toch is het altijd wel handig om te weten dat je ook online kan bewerken als ik niet in de buurt ben van mijn laptop 🙂

  Reply

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *