Tips & Trucs: Wat gebruik ik voor mijn foto’s (te bewerken)

December 4, 2014

Sinds Juli 2014 is er een nieuwe rubriek is geboren: Tips & Trucs. Elke Donderdag plaats ik een blogje met tips & trucs die variëren van blog gerelateerde artikelen tot andere tips. Heb je zelf een suggestie? Laat deze achter in de comments. ➨➨➨ Ik ben zeker opzoek naar vernieuwende onderwerpen voor deze rubriek… Laat ideeën dus zeker achter in de comments

De laatste jaren ben ik wat meer gaan spelen met fotografie. Nee ik heb geen dikke camera met lens maar gebruik overal gewoon mijn mobiel (Galaxy SIII) voor. Nou plaatste ik aan het begin van mijn blog gewoon de genomen foto’s bij het artikel. Nu bepaal ik eerst de positie waarin ik de foto wil hebben en gebruik verschillende bewerkingsprogramma’s. Hier deel ik een aantal tips waardoor mijn fotografie kunsten wat beter zijn geworden.

 • Gebruik een goede camera/telefoon voor foto’s. Dat scheelt al de helft
 • Hier is zeker niks aan gelogen. Hiervoor had ik een Galaxy SII en daarvoor zelf nog een ‘slechtere’ telefoon met crappy camera. Daardoor kon ik bewerken tot ik een ons woog maar de foto die al niet scherp en mooi is krijg je dan ook niet zo goed als je zou willen. Ik kijk nu dus bij de aankoop van een telefoon zeker naar de kwaliteit van de camera, dit omdat ik geen dure Canon heb. Ik krijg a.s. Vrijdag mijn nieuwe telefoon binnen met een 20,7-megapixelcamera!! Ik ben erg benieuwd…

 • Speel met de positie van je foto
 • Eerst als ik een foto van een product maakte plaatste ik deze op de tafel en KLIK. Foto. Uploaden, toevoegen en klaar. Nu ben ik zeker wat meer bezig met de omgeving, achtergrond van de foto en bij meerdere items maak ik dat het op een leuke manier vorm gegeven is. Ik merk dat ik zelf steeds creatiever wordt in het maken van foto’s en telkens iets vernieuwend probeer te verzinnen. Super tof om te doen en wat meer mee bezig te zijn.

 • Gebruik (gratis)apps voor de bewerking van je foto’s
 • Ik gebruik zeker heel wat handige apps voordat ik een foto deel op Instagram of deel op mijn blog. De nummer 1 app wat mij betreft is VSCO Cam. Een app die ik eerst niet goed begreep en weinig mee deed, maar nu dagelijks gebruik. Het meeste gebruik ik de filter M3 of T1. Dit geeft een mooi effect aan je foto’s. Voorheen gebruikte ik altijd alleen de filters die Instagram zelf had, maar deze heb ik nu vervangen door deze fijne app. Voor mijn collages gebruik ik Photo Grid.

 • Perfectioneer ze op de laptop met verschillende (gratis)bewerkingsprogramma’s
 • Er zijn verder nog een aantal programma’s op de laptop die ik gebruik voor mijn foto’s of plaatjes/teksten. Vooral Paint.net is een favoriet en gratis te downloaden. Hierop heb ik ook een aantal verschillende fonts gezet, zodat ik niet alleen de standaard lettertypes heb maar ook die ik zelf heel tof vind. Ook kan ik er mijn foto’s net even wat fijner mee bewerken. Een lichtere bewerking of een tekst/quote die ik er schuin ik kan zetten. Je kan er alle kanten mee op. Ook de site picmonkey.com is een echte aanrader en kan je alle kanten mee op.

  Heb jij nog tips of speciale programma’s die je gebruikt/aanraad voor het bewerken van foto’s?

  .
  De vorige artikelen Tips & Trucs reeks:
  Blog do’s & don’t’s / De fijne kneepjes van het solliciteren / Samenwerking voor je blog met bedrijven / Voor een positiever leven / Even geen blog inspiratie / Hoe kom je beter in slaap / Hoe blijf je gemotiveerd? / Waarom zou je bloggen? / Netwerk opbouwen & succesvol met je blog / Alle kids entertainen op mijn werk / Voor beginnende bloggers / Klusserdeklus tips / Waar moet je aan denken bij je bruiloft / Hoe om te gaan met spanning tijdens het auto rijden / Hoe je alles gedaan krijgt, plannen plannen / Offline v.s. online leven combineren / Kopen van een huis / Kopen van (persoonlijke) cadeaus  0

  By SAS

  Uit de jaren ’80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen ★ crazy cat / squirrel lady ★ vrouw van ★ kinderleidster ★ fulltime levensgenieter: ‘Because when you stop and look around, this life is pretty amazing…’

  Previous Post Next Post

  34 comments

  • Sandra

   09/12/2014 at 18:18

   VSCO heb ik vandaag ook op mijn smartphone gezet maar ik begrijp hier ook niet veel van. Misschien een idee voor een blogje om te laten zien hoe je deze app precies gebruikt?

   1. SAS

    10/12/2014 at 09:21

    Bedankt voor het artikel idee! Ik ga er eens over nadenken hoe ik dit het beste kan laten zien & verwoorden in een artikel.

  • sam

   08/12/2014 at 15:09

   Leuke tips! Ik heb dus een spiegelreflex camera maar doe er veelste weinig mee eigenlijk, een cursus staat dus ook nog op mijn wishlist :)

  • Nicky

   07/12/2014 at 22:59

   Ik gebruikte op mijn laptop vaak Photofiltre. Ook heel handig. En als app heb ik Pixlr. En Monkeypic is inderdaad ook fijn!

  • Billy

   05/12/2014 at 21:08

   ik neem er ook nog veel te weinig!
   En bewerken doe ik nauwelijks

  • Michelle

   05/12/2014 at 16:50

   Handige tips! Ik gebruik eigenlijk alleen de bewerkings dingentjes van de Instagram app en Photofiltre op de computer.

  • Petra

   05/12/2014 at 09:50

   Ja hier ook fan van picmonkey. Mijn nieuwe telefoon heeft een 20 megapixelcamera dus daar ben ik ook blij mee. Maar mijn spiegelreflex is toch favoriet.

  • Amy

   05/12/2014 at 07:45

   Wat een handig blogje! Ik merk dat mijn iPhone echt mindere foto’s maakt dan de meest recente Samsung van mijn vriend, grappig hoe dat gaat. Verder probeer ik Photoshop te gebruiken en op mijn telefoon picfx. Superfijne app!

  • Northflix

   04/12/2014 at 22:04

   Wat leuk dat je dit deelt! Picmonkey vind ik ook erg fijn, maar fotor.com is ook leuk voor collages en teksten. Ik heb trouwens wel echt last van het slechte licht/vroeg donker worden. Fotograferen is ineens veel lastiger :(

  • Ruth

   04/12/2014 at 21:10

   Ik gebruik een spiegelreflexcamera en photoshop… En dat is echt heel fijn ;)

  • Anneleen

   04/12/2014 at 19:57

   Leuk om te lezen! Ik ga eens een kijkje nemen voor die VSCO Cam. Ik heb sinds kort de iphone 5 van mijn vriend overgekocht en deze trekt ook veeel mooiere foto’s dan mijn goedkope smartphone. Momenteel heb ik alleen nog maar Aviary en TextonPS op men telefoon staan :)

  • Roxanne

   04/12/2014 at 17:18

   Handig! :D

  • Maroussia

   04/12/2014 at 16:49

   Fijne tips. Ik gebruik mijn samsung galaxy sIIII voor foto’s maken en gebruik graag photo filtre studio x op de computer om te bewerken :) x

  • Marcella

   04/12/2014 at 15:54

   Ik ben echt heel erg op zoek naar mooie foto’s: grappige composities, een kleurrijke lucht, mooi item… Het is echt een sport en ik krijg steeds meer volgers, dus het werkt ook. Superleuk, Instagram!

  • Bo

   04/12/2014 at 15:44

   Wat leuk om te zien!
   xoxo

  • Xaviera

   04/12/2014 at 14:02

   Leuke tips allemaal! Ik gebruik voor mijn blogfoto’s ook graag Picmonkey en voor Instagram VSCO Cam en Afterlight. Al heeft Instagram zelf nu gelukkig ook fijne opties om het contrast e.d. aan te passen! :)

  • Chantal

   04/12/2014 at 13:27

   Fijne tips! ik gebruik voornamelijk picmonkey voor mijn foto’s :)

  • patriciakleijn

   04/12/2014 at 13:20

   handige tips, mijn camera van mijn telefoon wordt wel steeds slechter vind ik dus ik pas steeds meer weer mijn compact camera en bewerk de foto`s dan met de instellingen (licht enzo) en verder gebruik ik Photosop CS5

  • Madeleine

   04/12/2014 at 12:28

   Wat een fijne tips :) handig!

  • Nicky

   04/12/2014 at 12:24

   Handige tips! Wanneer je bij het foto maken al op bepaalde punten let scheelt het al aardig wat. Ik gebruik zelf photoshop om mijn foto’s te bewerken.

  • Chantal Huijbregts

   04/12/2014 at 12:21

   Voor mijn echte EOS foto’s ga ik toch voor Photoshop… mijn iPhone heeft gewoon veel apps om leuke effecten mee te bereiken, en soms is bewerking helemaal niet nodig.

  • Jolien

   04/12/2014 at 11:55

   Ik bewerk mijn foto’s amper. Ik gooi er een Instagramfilter over en klaar! ;) Ik ga die VSCO Cam wel eens bekijken, want heb er al zoveel over gehoord.

  • Inge

   04/12/2014 at 11:45

   Leuk en interessant artikel! Ik ben een designer dus ik gebruik andere programma’s (Photoshop, Lightroom) maar niet iedereen is daar bekend mee. De app voor Instagram is nieuw voor mij, ga ik uitproberen! :)

  • Lies

   04/12/2014 at 11:26

   Ik gebruik Photoscape! Dat vind ik zelf een heel fijn programma!

  • jackie

   04/12/2014 at 10:18

   leuk om te lezen hoe jij dit weer doet..
   Ik heb wel een ‘dikke’ camera met nog dikkere lens, dat is nog van toen ik meer fotografeerde..
   En toch pak ik vaak mijn mobiel…
   Bewerken en spelen met kleur, eventueel teksten erin ik vind het leuk om te doen..

  • Bente

   04/12/2014 at 10:07

   Ik bewerk mijn foto’s zelf eigenlijk nooit, maar Picasa schijnt ook een fijn (en gratis) progarmma te zijn :), oh en voor collages gebruik ik picmonkey

   1. SAS

    04/12/2014 at 20:46

    Klopt Picasa heb ik ook, maar sinds kort gebruik ik dit weinig meer.

  • Nesrin

   04/12/2014 at 10:01

   Yay een nieuwe camera, heel benieuwd naar alle mooie foto’s!

   Met een telefoon kom je inderdaad heel ver. Mijn favoriet is ook VSCO ;-)

  • Marion

   04/12/2014 at 10:01

   Handige tips. Ik vind het vooral op instagram leuk om foto’s te bewerken, maar ik heb nog niet een echt fijne app gevonden. Ga die van jou eens bekijken!

  • Simone

   04/12/2014 at 09:58

   Handige tips! Voor mijn blog gebruik ik, te vaak, mijn mobiel om foto’s te maken. Maar dat is meer om het gemak. Hoewel mijn mobiel absoluut geen slechte foto’s maakt. Toch pak ik steeds vaker mijn spiegelreflex (met name in deze tijd omdat het zo donker is en dan is een spiegelreflex toch wel wat handiger).

  • Monique | WritingMonique

   04/12/2014 at 09:52

   Geweldige tips! VSCO Cam is een fantastische app! Ik gebruik hem ook altijd :)

  • Isabel Cristina

   04/12/2014 at 09:22

   Wat een handige tips! Op mijn eigen laptop staat Photoshop elements en Photoshop die ik gebruik om mijn foto’s te bewerken. Toch is het altijd wel handig om te weten dat je ook online kan bewerken als ik niet in de buurt ben van mijn laptop :-)

  • angelique

   04/12/2014 at 09:09

   Goeie tips, en vooral Psyduck maakt het helemaal af haha

  • Jenn

   04/12/2014 at 08:23

   Leuk om te lezen! VSCO cam ga ik eens proberen!

  Leave a comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *