Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!De laatste boeken die ik las

Dit jaar heb ik tot nu toe 27 boeken gelezen. Daarvan wilde ik graag de laatste 7 met jullie delen. De eerste boeken vielen wat meer tegen, hoewel het geen slechte verhalen waren. Ze krijgen van mij daarom dan ook 3 sterren. De laatste 2, vond ik super tof en heb ik met veel gruwel gelezen. Hoewel het niet de beste boeken waren toch een dikke 4 sterren van mij.

Welk boek lees jij nu?

 photo books_zps2f452c0d.jpg

Corine Hartman – Bloedlijn

Rating: ★★★

In dit eerste deel van de Jessy Haider-serie maakt Jessy kennis met een geheime club van experts in het oplossen van misdaden die een allesbeslissende rol zal gaan spelen in haar leven. De organisatie komt in actie als de rechtsstaat ontoereikend is; ze velt vonnissen en voert straffen uit. Als dienaar van de wet is Jessy fel gekant tegen het spelen voor eigen rechter. Maar dan heeft ze nog niet oog in oog gestaan met haar grootste kwelgeest?

De onconventionele rechercheur Jessy Haider beleeft na de dood van haar zoon perioden van intens verdriet en rouw, maar ook van machteloze woede. Nick werd vermoord door een psychopaat die zij jaren eerder achter de tralies liet verdwijnen en de man lijkt sinds zijn ontsnapping nog maar één doel te hebben: haar leven ruïneren.

De zestienjarige dochter van een kwekersgezin lijkt zelfmoord te hebben gepleegd. Jessy grijpt de dood van het meisje aan om na een gedwongen verlof te bewijzen dat ze haar werk weer aan kan. Het meisje had alle reden om te leven en de rechercheur gelooft niet in zelfmoord. Maar Jessy heeft een verborgen agenda: ze grijpt de zaak aan om de kwelgeest op te sporen die haar zoon vermoordde. Het is het begin van een kat-en-muisspel op leven en dood.


 photo divider-1_zps0b16b5fd.jpg

Susan Moonen – Conflict

Lees hier de eerdere recensie
Rating: ★★★

Eva en Lotte zijn al sinds de kleuterschool onafscheidelijk. Hun vriendschap is de wereld. Lotte is getrouwd en moeder van een tweeling. Eva werkt bij een bank en woont samen met Johan, een makelaar in onroerend goed. Dan worden er in Ravenstein, het stadje waar de vriendinnen wonen, dode vrouwen gevonden. De ontzielde lichamen zijn gemarteld, de lompheid van de verkrachtingen is ongekend.

Al snel na de vondst ontdekt Eva iets verschrikkelijks. Het gaat haar voorstellingsvermogen volledig te boven. Ze verzet zich tegen de waarheid, maar de feiten stapelen zich op. Hoe kan ze haar vriendin Lotte beschermen?


 photo divider-1_zps0b16b5fd.jpg

Nora Roberts – Geliefde illusie

Rating: ★★★

Max Nouvelle is het hoofd van een gezin van illusionisten en juwelendieven dat bestaat uit zijn vrouw Lily, zijn koppige dochter Roxanne en Luke, hun geadopteerde zoon. Ze werken geweldig samen in spectaculaire shows en ingenieuze diefstallen.

Als kinderen zaten Roxy en Luke elkaar constant dwars, maar inmiddels beseffen ze dat ze een diepe liefde voor elkaar voelen. Wanneer Luke wordt ingehaald door geheimen uit zijn jeugd, moeten ze alles wat ze liefhebben beschermen met de spectaculairste show van hun leven


 photo divider-1_zps0b16b5fd.jpg

Jennifer McMahon – Het eiland van de verdwenen meisjes

Rating: ★★★

Rhonda is nietsvermoedend op weg naar een sollicitatiegesprek als ze zich ineens midden in een misdaadscène bevindt. Terwijl ze op een tankstation in haar auto zit te wachten tot de pompbediende haar komt helpen, ziet ze dat een verklede figuur een jong meisje uit een auto sleurt. Verward door het absurde kostuum is Rhonda als in trance, en tegen de tijd dat ze bij zinnen komt zijn de kidnapper en het kind al verdwenen.Geplaagd door schuldgevoel helpt ze mee aan het politieonderzoek. Maar als ze dichter bij de identiteit van de kidnapper komt, komt ze ook dichter bij de waarheid achter de verdwijning van een ander kind haar beste vriendin Lizzy, die jaren geleden verdween


 photo divider-1_zps0b16b5fd.jpg

Simon Beckett – Klem

Lees hier de eerdere recensie
Rating: ★★★

Ergens op het verlaten Franse platteland trapt een Engelsman, Sean, in een wolfsklem. Bewusteloos wordt hij gevonden door Mathilde, die hem meeneemt naar haar afgelegen boerderij. Gelukkig herstelt Sean en daarna gaat hij aan de slag voor Mathildes norse vader, die jaagt en wilde varkens fokt. Dan blijkt dat de vorige klusser spoorloos is verdwenen en dat iedereen in de vreemde familie onrustbarende geheimen met zich meedraagt. Maar ook Sean houdt veel verborgen…


 photo divider-1_zps0b16b5fd.jpg

Sebastian Fitzek – Afgesneden

Lees hier de eerdere recensie
Rating: ★★★★

Der Spiegel-bestseller Afgesneden is een rauw en razendsnel verhaal dat je niet kunt wegleggen. Forensisch patholoog Paul Herzfeld vindt in het hoofd van een gruwelijk verminkt lichaam een capsule met daarin het telefoonnummer van zijn dochter. Hannah is ontvoerd en Herzfeld begint een speurtocht naar zijn dochter. De psychopathische ontvoerder heeft in een ander lichaam de volgende aanwijzing aangebracht en het lijk gedumpt op het strand van Helgoland. Herzfeld heeft echter geen kans om de informatie te verkrijgen: het eiland is door een orkaan afgesneden van het vasteland, de bevolking is geëvacueerd. Er ontvouwt zich een ingenieus spel tussen Herzfeld, de ontvoerder van zijn dochter, en een kwade genius uit het verleden.


 photo divider-1_zps0b16b5fd.jpg

Jo Nesbo – De Zoon

Rating: ★★★★

Sonny is de ideale gevangene. Hij vergeeft de zonden van zijn celgenoten en neemt de straf op zich van hen die ongestraft willen blijven. Zo vergaart hij zijn rust, informatie en een paar zakjes heroine. Tot hij op een dag tijdens een biecht de ware toedracht van zijn vaders dood te horen krijgt.

De toegewijde inspecteur Simon Kefas werkt al jaren voor de politie in Oslo. Zijn voormalige partner, Sonny’s vadr, pleegde zelfmoord toen zijn corruptiepraktijken aan het licht kwamen. Simon heeft zich nooit neergelegd bij de dood van zijn vriend, en als Sonny bij hem komt met nieuwe informatie besluiten de twee mannen hun vader en vriende te wreken.

0
Boeken, film/tv & youtube
Previous Story
Next Story

28 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Els
  25/11/2014 at 09:03

  Leuk weer wat boeken op mijn to-read lijstje gezet. Ik ga vandaag beginnen in 12 jaar slaaf van Solomon Northup

 • Reply
  Charissa
  24/11/2014 at 20:40

  Conflict lijkt mij wel een gaaf boek, morgen komt er een review online van een boek wat ik echt súper goed vond (en heel erg spannend…) Ik hou zo van lezen .. X

 • Reply
  Zwartraafje
  23/11/2014 at 14:20

  Geliefde illusie vond ik super, Klem was best wel goed. Momenteel ligt ‘Zijderups’ van Robert Galbraith voor me klaar.

 • Reply
  Wanda
  23/11/2014 at 13:36

  Heb je echt nog maar 27 boeken gelezen? Had het idee dat je veel meer hebt gelezen maar blijkbaar vergis ik me dus… Maar dit zijn zeker boeken die in mijn rijtje passen, behalve Roberts dan, maar de rest staat zeker op mijn nog te lezen lijst!

  • Reply
   SAS
   23/11/2014 at 16:10

   Het zijn er maar 27 ja, allemaal ook best pillen van boeken haha 😉

 • Reply
  Nicky
  23/11/2014 at 01:13

  Lezen is een superhobby! Als je van lezen houdt, verveel je je nooit. Ik ben De geur van regen aan het lezen van Lieneke Dijkzeul. Niet heel bijzonder maar het leest wel lekker weg.

  • Reply
   SAS
   23/11/2014 at 07:57

   Ik heb hem ook gelezen, een leuk boek voor tussendoor!

 • Reply
  Elise
  22/11/2014 at 23:59

  Ik heb deze allemaal op de reader staan .. nu nog tijd om ze te lezen 🙁
  Jij bent ook echt gek op thrillers he 🙂

  • Reply
   SAS
   23/11/2014 at 08:10

   Ik lees het vaak tussen mijn werkuurtjes door 🙂
   Ja, ik vind het echt heerlijk in een trhiller weg te duiken..

 • Reply
  Regina
  22/11/2014 at 23:54

  Ik ken ze geen van allen, dus leuke tips. En jee, je hebt al aardig wat boeken verslonden dit jaar!

 • Reply
  Isabel Cristina
  22/11/2014 at 21:49

  Wauw wat een hoop boeken lees je! Door jouw boek artikelen ben ik afgelopen maand weer begonnen net een boek lezen. Ik was vergeten hoe fijn lezen is! Dankjewel Saskia! 😀

 • Reply
  Maai
  22/11/2014 at 19:43

  Van die laatste twee moet ik echt eens wat aanschaffen, ik heb er al veel over gehoord. Maar hoe graag ik ook wil, ik kom te weinig aan lezen toe. Heb er op het moment de rust gewoon niet voor, zo jammer….

 • Reply
  Northflix
  22/11/2014 at 18:07

  Ik ben nu bezig in Gisèle, maar weet niet of ik die uitlees.
  Ik heb net een boek van Lieneke Dijkzeul uit.
  Een goede thriller, maar de titel is me al ontschoten… (erg! ik word oud!)

 • Reply
  Bo
  22/11/2014 at 17:03

  Oeh, leuke boeken zeg!

 • Reply
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  22/11/2014 at 16:20

  Wow…jij leest zoveel! Ik lees, inderdaad nog steeds geen boek 🙁 tenzij ondertiteling van Gossip Girl telt? Lekker fout. Ik houd mijn mond al….

  • Reply
   SAS
   22/11/2014 at 21:26

   Hahahahahahaha. Ik moest zo lachen om je comment, maar vooruit we tellen hem mee 😉

 • Reply
  Infinity
  22/11/2014 at 15:09

  Wat heb je er veel gelezen! Zelf ben ik dol op lezen! ♥

 • Reply
  Maroussia
  22/11/2014 at 12:44

  Erg leuke boeken! De zoon spreekt mij heel erg aan 🙂 Wat heb je veel gelezen zeg! x

 • Reply
  Evelien
  22/11/2014 at 12:33

  Wauw, 27 boeken! Heerlijk zeg. Ik zou wat meer moeten en willen lezen.

 • Reply
  Kim
  22/11/2014 at 11:40

  Wat veel! Ik lees momenteel het boek zonder titel 🙂

 • Reply
  Amy
  22/11/2014 at 10:06

  Waaaauw wat heb je al veel boeken gelezen! Te gek, knap hoor! Waarom krijgt het eiland van de verdwenen meisjes maar 3 sterren van je? Was er wel heel benieuwd naar eigenlijk..

  • Reply
   SAS
   22/11/2014 at 10:07

   Ik was ook echt heel benieuwd voordat ik ging lezen. Maar het verhaal zelf vond ik tegenvallen.. Ik had meer spanning verwacht en meer diepgang. Het boek bleef een beetje op de oppervlakte voor mij.

   Misschien ook wel een beetje verpest door de steengoed-in-elkaar-zittende boeken van Sebastian Fitzek, Camilla Läckberg & karin Slaughter.

 • Reply
  Denise
  22/11/2014 at 09:59

  De boeken van Nora Roberts zijn altijd zo mooi! Conflict klinkt trouwens ook als een goed boek!

 • Reply
  Bente
  22/11/2014 at 09:53

  Ik krijg altijd van al jouw blogjes meteen weer zin om boeken te lezen! 🙂

 • Reply
  Petra
  22/11/2014 at 09:15

  Jeetje 27 boeken… Haal bij mij die 7 maar weg.

 • Reply
  Sylvia
  22/11/2014 at 09:07

  ‘De Zoon’ lijkt me wel wat! Overigens heb ik je genomineerd voor de Sunshine Award, ik lees je blogs nog steeds met veel plezier 🙂 http://sylviakuijsten.com/2014/11/22/the-sunshine-award/

  • Reply
   SAS
   22/11/2014 at 10:02

   Dankjewel voor je lieve nominatie!

 • Reply
  Kelly
  22/11/2014 at 09:04

  Leuke boeken! Ik lees momenteel The Sorch Trials.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png