De laatste boeken die ik las

Dit jaar heb ik tot nu toe 27 boeken gelezen. Daarvan wilde ik graag de laatste 7 met jullie delen. De eerste boeken vielen wat meer tegen, hoewel het geen slechte verhalen waren. Ze krijgen van mij daarom dan ook 3 sterren. De laatste 2, vond ik super tof en heb ik met veel gruwel gelezen. Hoewel het niet de beste boeken waren toch een dikke 4 sterren van mij.

Welk boek lees jij nu?

 photo books_zps2f452c0d.jpg

Corine Hartman – Bloedlijn

Rating: ★★★

In dit eerste deel van de Jessy Haider-serie maakt Jessy kennis met een geheime club van experts in het oplossen van misdaden die een allesbeslissende rol zal gaan spelen in haar leven. De organisatie komt in actie als de rechtsstaat ontoereikend is; ze velt vonnissen en voert straffen uit. Als dienaar van de wet is Jessy fel gekant tegen het spelen voor eigen rechter. Maar dan heeft ze nog niet oog in oog gestaan met haar grootste kwelgeest?

De onconventionele rechercheur Jessy Haider beleeft na de dood van haar zoon perioden van intens verdriet en rouw, maar ook van machteloze woede. Nick werd vermoord door een psychopaat die zij jaren eerder achter de tralies liet verdwijnen en de man lijkt sinds zijn ontsnapping nog maar één doel te hebben: haar leven ruïneren.

De zestienjarige dochter van een kwekersgezin lijkt zelfmoord te hebben gepleegd. Jessy grijpt de dood van het meisje aan om na een gedwongen verlof te bewijzen dat ze haar werk weer aan kan. Het meisje had alle reden om te leven en de rechercheur gelooft niet in zelfmoord. Maar Jessy heeft een verborgen agenda: ze grijpt de zaak aan om de kwelgeest op te sporen die haar zoon vermoordde. Het is het begin van een kat-en-muisspel op leven en dood.


Susan Moonen – Conflict

Lees hier de eerdere recensie
Rating: ★★★

Eva en Lotte zijn al sinds de kleuterschool onafscheidelijk. Hun vriendschap is de wereld. Lotte is getrouwd en moeder van een tweeling. Eva werkt bij een bank en woont samen met Johan, een makelaar in onroerend goed. Dan worden er in Ravenstein, het stadje waar de vriendinnen wonen, dode vrouwen gevonden. De ontzielde lichamen zijn gemarteld, de lompheid van de verkrachtingen is ongekend.

Al snel na de vondst ontdekt Eva iets verschrikkelijks. Het gaat haar voorstellingsvermogen volledig te boven. Ze verzet zich tegen de waarheid, maar de feiten stapelen zich op. Hoe kan ze haar vriendin Lotte beschermen?


Nora Roberts – Geliefde illusie

Rating: ★★★

Max Nouvelle is het hoofd van een gezin van illusionisten en juwelendieven dat bestaat uit zijn vrouw Lily, zijn koppige dochter Roxanne en Luke, hun geadopteerde zoon. Ze werken geweldig samen in spectaculaire shows en ingenieuze diefstallen.

Als kinderen zaten Roxy en Luke elkaar constant dwars, maar inmiddels beseffen ze dat ze een diepe liefde voor elkaar voelen. Wanneer Luke wordt ingehaald door geheimen uit zijn jeugd, moeten ze alles wat ze liefhebben beschermen met de spectaculairste show van hun leven


Jennifer McMahon – Het eiland van de verdwenen meisjes

Rating: ★★★

Rhonda is nietsvermoedend op weg naar een sollicitatiegesprek als ze zich ineens midden in een misdaadscène bevindt. Terwijl ze op een tankstation in haar auto zit te wachten tot de pompbediende haar komt helpen, ziet ze dat een verklede figuur een jong meisje uit een auto sleurt. Verward door het absurde kostuum is Rhonda als in trance, en tegen de tijd dat ze bij zinnen komt zijn de kidnapper en het kind al verdwenen.Geplaagd door schuldgevoel helpt ze mee aan het politieonderzoek. Maar als ze dichter bij de identiteit van de kidnapper komt, komt ze ook dichter bij de waarheid achter de verdwijning van een ander kind haar beste vriendin Lizzy, die jaren geleden verdween


Simon Beckett – Klem

Lees hier de eerdere recensie
Rating: ★★★

Ergens op het verlaten Franse platteland trapt een Engelsman, Sean, in een wolfsklem. Bewusteloos wordt hij gevonden door Mathilde, die hem meeneemt naar haar afgelegen boerderij. Gelukkig herstelt Sean en daarna gaat hij aan de slag voor Mathildes norse vader, die jaagt en wilde varkens fokt. Dan blijkt dat de vorige klusser spoorloos is verdwenen en dat iedereen in de vreemde familie onrustbarende geheimen met zich meedraagt. Maar ook Sean houdt veel verborgen…


Sebastian Fitzek – Afgesneden

Lees hier de eerdere recensie
Rating: ★★★★

Der Spiegel-bestseller Afgesneden is een rauw en razendsnel verhaal dat je niet kunt wegleggen. Forensisch patholoog Paul Herzfeld vindt in het hoofd van een gruwelijk verminkt lichaam een capsule met daarin het telefoonnummer van zijn dochter. Hannah is ontvoerd en Herzfeld begint een speurtocht naar zijn dochter. De psychopathische ontvoerder heeft in een ander lichaam de volgende aanwijzing aangebracht en het lijk gedumpt op het strand van Helgoland. Herzfeld heeft echter geen kans om de informatie te verkrijgen: het eiland is door een orkaan afgesneden van het vasteland, de bevolking is geëvacueerd. Er ontvouwt zich een ingenieus spel tussen Herzfeld, de ontvoerder van zijn dochter, en een kwade genius uit het verleden.


Jo Nesbo – De Zoon

Rating: ★★★★

Sonny is de ideale gevangene. Hij vergeeft de zonden van zijn celgenoten en neemt de straf op zich van hen die ongestraft willen blijven. Zo vergaart hij zijn rust, informatie en een paar zakjes heroine. Tot hij op een dag tijdens een biecht de ware toedracht van zijn vaders dood te horen krijgt.

De toegewijde inspecteur Simon Kefas werkt al jaren voor de politie in Oslo. Zijn voormalige partner, Sonny’s vadr, pleegde zelfmoord toen zijn corruptiepraktijken aan het licht kwamen. Simon heeft zich nooit neergelegd bij de dood van zijn vriend, en als Sonny bij hem komt met nieuwe informatie besluiten de twee mannen hun vader en vriende te wreken.

28 reacties op “De laatste boeken die ik las

 1. Leuk weer wat boeken op mijn to-read lijstje gezet. Ik ga vandaag beginnen in 12 jaar slaaf van Solomon Northup

 2. Conflict lijkt mij wel een gaaf boek, morgen komt er een review online van een boek wat ik echt súper goed vond (en heel erg spannend…) Ik hou zo van lezen .. X

 3. Heb je echt nog maar 27 boeken gelezen? Had het idee dat je veel meer hebt gelezen maar blijkbaar vergis ik me dus… Maar dit zijn zeker boeken die in mijn rijtje passen, behalve Roberts dan, maar de rest staat zeker op mijn nog te lezen lijst!

 4. Lezen is een superhobby! Als je van lezen houdt, verveel je je nooit. Ik ben De geur van regen aan het lezen van Lieneke Dijkzeul. Niet heel bijzonder maar het leest wel lekker weg.

 5. Wauw wat een hoop boeken lees je! Door jouw boek artikelen ben ik afgelopen maand weer begonnen net een boek lezen. Ik was vergeten hoe fijn lezen is! Dankjewel Saskia! 😀

 6. Van die laatste twee moet ik echt eens wat aanschaffen, ik heb er al veel over gehoord. Maar hoe graag ik ook wil, ik kom te weinig aan lezen toe. Heb er op het moment de rust gewoon niet voor, zo jammer….

 7. Ik ben nu bezig in Gisèle, maar weet niet of ik die uitlees.
  Ik heb net een boek van Lieneke Dijkzeul uit.
  Een goede thriller, maar de titel is me al ontschoten… (erg! ik word oud!)

 8. Waaaauw wat heb je al veel boeken gelezen! Te gek, knap hoor! Waarom krijgt het eiland van de verdwenen meisjes maar 3 sterren van je? Was er wel heel benieuwd naar eigenlijk..

  1. Ik was ook echt heel benieuwd voordat ik ging lezen. Maar het verhaal zelf vond ik tegenvallen.. Ik had meer spanning verwacht en meer diepgang. Het boek bleef een beetje op de oppervlakte voor mij.

   Misschien ook wel een beetje verpest door de steengoed-in-elkaar-zittende boeken van Sebastian Fitzek, Camilla Läckberg & karin Slaughter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *