Mijn favoriete schoonmaak producten. Want schoonmaken is leuk!

Sommige zullen de titel lezen en denken WHUT? Schoonmaken leuk? Ja, ik vind het een fijne & ontspannende bezigheid. Lekker een muziekje op en gaan met die banaan! Een opgeruimd en schoon huis maakt mijn hoofd ook altijd een stuk leger. Nou heb ik een aantal (budget)producten die ik super fijn vind om te gebruiken en deze wilde ik met jullie delen.

 photo 2014-11-021156531_zps6e131503.jpg
(bron)BlinQ vochtige schoonmaakdoekjes (van de Action)
Heerlijke doekjes die je eigenlijk overal voor kan gebruiken. Kosten volgens mij maar 0.99 cent bij de Action en ga ik heel wat weken met vooruit. Ze ruiken lekker en laten een geurtje achter op de oppervlakten die je schoonmaakt.

Swiffer (van Blokker)
Elke dag stofzuigen doe ik niet, maar met onze 2 katten die lekker verharen is het soms wel fijn een Swiffer door het huis te halen. De fijnste doekjes haal ik hiervoor ook bij de Action. 1 keer in de zoveel tijd heerlijk even snel een Swiffer door huis geeft zeker een opgeruimd en schoon gevoel.

Refresh (van de Kruidvat)
Een budget tip vanaf mijn kant. Jullie kennen vast wel de variant van Ambi Puur, deze is bijna 3x zo duur. Het huismerk van kruidvat Refresh heeft hetzelfde effect voor maar 1,99. Ik gebruik dit op de gordijnen, bank en andere stoffen. Het geeft een heerlijke geur in huis.

Stoffer (van de Action/Big Bazar)
Hetzelfde effect wat ik krijg van de Swiffer. Eens in de zoveel tijd even een stoffer door het huis. Een erg fijne stoffer die maakt dat de stof niet gaat stuiven maar aan de stoffer blijft hangen. Heel fijn om even tussendoor door het huis heen te halen.

Vinden jullie schoonmaken leuk en wat is jullie ultieme tip?

40 reacties op “Mijn favoriete schoonmaak producten. Want schoonmaken is leuk!

 1. Handige tips! Ik vind het schoonmaken zelf niet zo leuk maar achteraf krijg ik wel een heel erg fijn gevoel!

 2. Ha! Dat heb ik ook! Lekker poetsen met goede muziek en daarna met een kop koffie genieten van je schone huis. Ik ben dol op de allesreiniger van Mister Proper (de blauwe). Die ruikt zo lekker! En ik zweer bij de spullen van HG. Vast allemaal vreselijk milieu-onvriendelijk maar het werkt als een speer!

 3. Naar de refresh ga ik eens kijken, bedankt voor de tip. Ik vind schoonmaken ook niet erg doe dat liever als was opvouwen etc.

 4. nou, dat dacht ik inderdaad….
  had de post al zien staan maar gewoonweg eerder geen tijd, en wilde hem zo graag lezen want schoonmaken leuk, dat wil ik zien πŸ˜‰

 5. Leuk, al die verschillende menigen πŸ™‚
  Zelf een beetje haat-liefd verhouding. De ene keer kan ik er echt van genieten, inderdaad lekker de muziek aan, deuren open zodat frisse licht naar binnen kan… Maar soms moet het ook hewoon oom als je geen zin hebt.
  Ach ja, het resultaat mag er altijd wel zijn.

  Mijn tip: schoonmaak of gewone azijn (ff zoekfuntie op mijn site gebruiken voor mijn tip).

 6. Nee sorry schoonmaken vind ik niet leuk. Muziek aan maakt het draaglijk maar leuk niet. Ik gebruik voor de schoonmaak veel artikelen van de Action.

 7. Schoonmaken doe ik omdat de kaboutertjes het niet doen haha πŸ˜› Paar van mijn favoriete producten: Dasty (die gele), vochtige doekjes (meestal W5 van Lidl of van Xenos), azijn en stofdoeken.

 8. Leuk vind ik schoonmaken niet, maar ik lees wel graag over schoonmaken en organiseren, haha. Mijn favoriete schoonmaakproduct is Dasty van de Wibra! Geweldig spul

 9. Ik heb een hekel aan schoonmaken en al die dingen die erbij horen! Maar wij wonen dan ook met zijn 2en op een best krappe kamer, weet nooit waar ik moet beginnen!

 10. Op zich heb ik geen hekel aan schoonmaken, dat gaat het beste op maandag en woensdag. Dan zit onze jongste namelijk op de peuterspeelzaal en schiet het lekker op. De andere dagen is het een grotere uitdaging, wat soms leidt tot frustraties. Maar ach, het is inderdaad fijn als alles weer fris is.

 11. Ik zou willen dat ik het leuk vind. Alleen het resultaat word ik blij van, maar verder? Vooral de badkamer….gruwelijke klus vind ik dat :S

 12. Ik maak opzich niet zo graag schoon maar kan wel erg genieten van een opgeruimde kamer of nette woonkamer, dat geeft zoals jij schrijft rust in mijn hoofd. Ik ben iemand die alles mooi maakt met vochtige doekjes dus misschien moet ik maar eens gaan kijken voor die vochtige schoonmaakdoekjes van de Action, daar kost het namelijk geen drol πŸ˜‰

 13. Haha ik hoef me niet langer te schamen, ik vind schoonmaken namelijk ook een fijne bezigheid. Ik ben van mezelf een opgeruimd en geordend type dus daar hoort schoonmaken bij. Maar een blogje zal ik er niet snel over maken hoor :p

 14. Als het huis schoon is, vind ik schoonmaken leuk. Dat deel ervoor meestal minder, maar ik doe het lekker toch, omdat het zo fijn is om een schoon huis te hebben!

 15. Schoonmaken vind ik ook ontspannend werken maar helaas door arm -klachten nu dus helemaal niet meer prettig. De stoffer klinkt goed, ga er eens op zoek naar.

 16. Ik vind schoonmaken niet heel erg om te doen, helaas laat ik het vaak opstapelen zodat ik een paar uur ermee bezig ben. Dat is minder leuk..
  Als ik straks met school klaar ben heb ik natuurlijk veel meer vrije tijd en wil ik het huis even grondig gaan aanpakken, een vervroegde lente schoonmaak dus πŸ™‚

 17. Ik heb best wel geluk en woon nog thuis, dus schoonmaken is niet mijn grootste bezigheid. De stofzuiger gebruik ik vaak het meest!

 18. Doe schoonmaakdoekjes van de Action gebruik ik ook. Lekker makkelijk. En heb ook zo’n swiffertje. Een echte schoonmaaktip heb ik niet, ben zelf al geen held met schoonmaken, haha.

 19. Ik heb er nooit zin in, maar als ik dan bezig ben – inderdaad met muziek, anders gaat ’t niet werken bij mij haha – vind ik het wel fijn en al helemaal als ik klaar ben, dat geeft zo’n goed gevoel πŸ™‚
  Ik gebruik ook eigenlijk altijd huismerk-schoonmaakmiddelen (allesreiniger ftw haha) en die werken prima!

 20. Haha nee, ik vind schoonmaken echt NIET leuk πŸ˜‰ Maar ik hou dan wel weer heel erg van een schoon en opgeruimd huis!

 21. Wat grappig, ik zelf onlangs ook een soortgelijk artikel geschreven. Ik gebruik zelf veel producten van Hara en Jemaco wat schoonmaken een stuk makkelijker maakt, verder gebruik ik veel schoonmaakdoekjes en robijntje kledingspray voor de bank

 22. Ik vind schoonmaken ook heerlijk. Vooral als alles klaar is en ik lekker kan zitten dan geniet ik extra omdat het huis schoon en opgeruimd is.

  Refresh ken ik niet, neem ik de volgende keer mee.

  En mijn topper zijn de hygiΓ«nische doekjes van de Lidl.

 23. Schoonmaken is niet helemaal mijn ding, maar het is toch iets dat moet gebeuren πŸ™‚ . Wij hebben soortgelijke stoffer van de Xenos, die is ook erg fijn.

 24. you lost me at.. schoonmaken is leuk.. echt?? hier kan ik me niet in vinden hoor πŸ™‚ wij hebben vochtige schoonmaak doekjes van de duitse drogist die werken wel heel fijn!

 25. Schoonmaken kan af en toe best leuk zijn! Die schoonmaakdoekjes heb ik ook, erg handig zijn die! Ik ook schoonmaakdoekjes van de action voor leer. Erg handig voor het schoonmaken van een leren bank/tas of laarzen.

 26. Wat een leuk artikel. Dit heb ik nog nooit ergens gelezen! Ik vind het super leuk πŸ™‚ fijne producten gebruik je! Ik gebruik graag schuurmiddelen, dweilmiddel, doekjes, emmer met sop en bleek voor de wc. Ik hou van schoonmaken, maakt mezelf rustig πŸ™‚

 27. Ik vind schoonmaken echt vreselijk en tijdrovend, maar ben altijd wel blij met het resultaat. Hoewel dat nooit lang duurt met twee katten in huis πŸ™ Ik ben helemaal fan van shower power, want daarmee heb je de badkamer in no time schoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *