Films die ik afgelopen weken heb gezien #9

Hoewel ik niet zo’n film kijker ben maar eerder een boek pak heb ik de afgelopen weken heel wat goede films gezien. Deze wil ik graag weer eens met jullie delen. Zo waren er 3 films die ik niet zo leuk had verwacht maar toch erg tof waren. Dan heb ik het over de eerste 3. Deze keek ik eigenlijk mee met M. en vooral van Maleficent had ik verwacht dat ik het niets zou vinden. Het is namelijk niet mijn soort type film… Maar wauw! Ook keek ik een all time favorite film Letters To Juliet, een echte chick flick en keek ik een verfilming van de Zweedse schrijfster Camilla Läckberg, waar ik alle boeken met veel plezier van heb gelezen. Hoewel de boeken beter waren was het toch leuk te zien, vooral in het Zweeds met NL ondertiteling.

Maleficent

De Disney-klassieker ‘Sleeping Beauty’ vanuit het perspectief van de boze heks Maleficent, de heks die op de geboortedag van ‘Doornroosje’ een vloek uitspreekt dat het meisje zich op haar zestiende zal prikken aan een spinnewiel en zal sterven. Hoe komt het dat ze zo hard en meedogenloos is geworden en waarom heeft ze het jonge babyprinsesje eigenlijk vervloekt?
Rating: ★★★★★

Teenage Mutant Ninja Turtles

De stad heeft helden nodig. Duisternis hangt boven New York City als Shredder en zijn kwade Foot Clan een ijzeren greep hebben op alles van de politie tot aan politici. De toekomst is grimmig tot vier broers vanuit de riolen hun lot ontdekken als Teenage Mutant Ninja Turtles. De Turtles moeten werken met onverschrokken reporter April en haar bijdehante cameraman Vern Fenwick om de stad te redden en Shredder’s duivelse plan zien te ontrafelen.
Rating: ★★★★

How to train your dragon 2

De jonge viking Hiccup woont op het eiland Berk, waar draken bevechten een manier van leven is. De intelligentie en de eigenwijze humor van de tiener vallen niet in goede aarde bij de stamleden en het stamhoofd… niemand minder dan de vader van Hiccup. Maar wanneer Hiccup samen met andere vikingjongens drakentraining krijgt, ziet hij zijn kans schoon om te bewijzen dat hij uit het goede hout gesneden is om krijger te worden. Wanneer hij echter een gewonde draak ontmoet, wordt zijn wereld ondersteboven gegooid, en wat begon als de enige gelegenheid voor Hiccup om zichzelf te bewijzen, verandert in een kans op een nieuwe toekomst voor de hele stam.
Rating: ★★★★

Letters to Juliet

Sophie en Victor genieten van hun vakantie in de romantische Italiaanse stad Verona. Zij van het idyllische stadje van Shakespeare’s Romeo and Julia en hij als aanstaand chefkok vooral van de lokale keuken. Sophie gaat er daarom vaak alleen op uit en stuit zo op een groepje vrijwilligers dat brieven beantwoordt die van over de hele wereld naar Verona komen – brieven waarin Julia om liefdesadvies wordt gevraagd. Sophie sluit zich bij hen aan en vindt een brief uit 1951. Het romantische verhaal over een niet gevolgde liefde raakt Sophie zo dat ze besluit terug te schrijven. Deze actie heeft grote consequenties…
Rating: ★★★★

Olycksfågeln

Gebaseerd op het verhaal van Camilla Läckberg’s boek ‘Zusje’

Patrik Hedström en zijn collega’s op het politiebureau hebben ineens hun handen vol. Net op het moment dat nieuwe collega Hanna Kruse haar opwachting maakt, vindt er ergens een noodlottige aanrijding plaats. De dode bestuurster van het verongelukte voertuig ruikt sterk naar alcohol en iedereen staat op het punt de zaak af te doen als een tragisch ongeval. Alleen Patrik twijfelt. Hij vindt dat er teveel onverklaarbare factoren zijn. Al gauw blijkt dat hij gelijk heeft; de vrouw is in werkelijkheid vermoord. Maar door wie? Nadat de jacht op de dader is geopend, moeten Erica en Patrik tussen de bedrijven door ook nog tijd zien te vinden om hun huwelijk te plannen.
Rating: ★★★

Zie hier Deel 1, Deel 2, Deel 3 , Deel 4, Deel 5, Deel 6, Deel 7 & Deel 8

37 reacties op “Films die ik afgelopen weken heb gezien #9

 1. De eerste drie films heb ik gezien en tja, how to train your dragon was al heel erg leuk! Heel veel bij gelachen, en de andere 2 films vond ik heel erg spannend!

 2. Letters to juliet zon leuke film! verona is echt een waanzinnig mooie stad <3. maleficient wil ik ook nog zien

 3. Maleficent vond ik echt een super film, heel anders dan ik verwachte..
  Letters to julliette vind ik ook zo’n heerlijke films…

  Hoe tem ik een draak staat op voor een keer op maandagmiddag met de jongste kijken

 4. Oh, ik had gemist dat er een deel twee is van How To Train Your Dragons. Het eerste deel vond ik erg mooi. En de Ninja Turtles, die heb ik vroeger al in de bioscoop gezien, twijfel of de film het haalt bij mijn jeugdsentiment.

 5. Ik heb alleen Letters to Julliet gezien en die vond ik persoonlijk niet zo mijn ding, maar die andere films staan ook op mijn lijst van films die ik nog wil kijken. Die laatste film, gebaseerd op ‘Zusje’, staat overigens pas anderhalve minuut op die lijst, want daar had ik nog nooit van gehoord… 😉

 6. Ik heb alleen Letters to Juliet gezien, die vond ik wel leuk maar zou m niet zo snel nog eens kijken. Ik ben wel benieuwd naar how to train your dragon 🙂

 7. Maleficant lijkt me ook heel erg leuk! Ergens had ik vernomen dat de film onwijs tegenvalt en om deze reden heb ik nooit de stap genomen om het daadwerkelijk te gaan kijken. Ik ben nu echter wel weer enigszins enthousiast geworden! Grote kans dat ik de film dus toch ga kijken.

  Hoe tem je een draak 2 (ik heb het in het Nederlands gekeken) vind ik echt een geweldige film! Ik heb er echt van genoten.

  1. Ik was er ook eerst heel sceptisch over. Toch een hele toffe film. De effecten maar ook het verhaal wat toch anders is dan ik had verwacht. Zeker een aanrader! Laat me weten wat je ervan vond 🙂

 8. Van je tips vond ik Malificent ook helemaal te gek. Zo mooi gemaakt en zo’n heerlijk sprookje. Dat het niet helemaal klopt met de tekenfilm kan ik ze wel vergeven, tenslotte klopt het ook niet met het originele sprookje (wat trouwens maar goed is ook).

 9. Altijd leuk zulke lijstjes. Ik kijk bij tijd en wijle ook heel veel films, al zijn bij mij de genres beperkt omdat ik niet tegen enge films kan en ook niet van actie houd. Letters to Juliet heb ik ook gezien, de rest niet.

 10. Een divers lijstje films! Ik kijk eigenlijk zelfden films (vaker series), maar zou letters to Juliet wel willen zien. Ook de film OLYCKSFÅGELN spreekt me heel erg aan.

 11. Maleficent vond ik zelf ook heel mooi om te zien. Die ‘How to train your dragon 2’ zou ik ook wel eens willen zien, maar dan moet ik natuurlijk wel eerst zijn voorganger bekijken.

 12. Ik heb Maleficent gisteren nog gezien en moet zeggen dat ik het sprookje van deze kant af eigenlijk wel leuker vind!

 13. Letters to Juliet lijkt mij een prachtige film. De rest is niet zo mijn genre. Ik vind het trouwens jammer dat the turtles niet meer eruit zien zoals vroeger.

 14. Ik wil maleficent ook nog graag kijken. Op dit moment ligt Noah nog op me te wachten vanavond maar even tijd voor maken

 15. Ik ben ook niet zo’n film kijker, R. dan weer wel. Die heeft ook een hele verzameling aan dvd’s (arme ik 😛 ).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *