Tips & Trucs: Je blog combineren met je offline leven

Een nieuwe rubriek is geboren: Tips & Trucs. Elke Donderdag plaats ik een blogje met tips & trucs die variëren van blog gerelateerde artikelen tot andere tips. Heb je zelf een suggestie? Laat deze achter in de comments.

Bloggen. Een favoriete bezigheid al heel wat jaartjes. Vaak krijg ik vragen hoe ik dit allemaal zo voor elkaar krijg naast mijn werk, sociale leven (die nu wel even wat op een laag pitje staat), mijn man, het huishouden en alle andere dingen die bij mijn offline leven komen kijken. Vandaag tips & trucs voor het combineren van online v.s. offline.

 • Deel tijd in
 • Ik heb vaste dagen dat ik aan mijn blog werk. Zo zijn dat voor mij Vrijdag, Zaterdag & Zondag. De overige ‘vrije’ tijd die ik heb lees ik een boek, doe ik het huishouden, onderhoud ik mijn sociale leventje en maak ik soms nog wat aanpassingen aan blogjes (denk hierbij bijvoorbeeld aan de TGIF posten)

 • Geniet ervan
 • Ik heb uiteraard nu ik wat artikelen schrijf voor bedrijven soms deadlines staan. Tevens kom ik dan weer uit op het plannen. Doordat ik ruim van te voren een schema maak, heb ik ruim de tijd een artikel te schrijven, bij te werken, op te sturen en te plaatsen. Hierdoor heb ik nooit ‘af-maak-stress’ voor een artikel en kan ik mijn kwaliteit in het artikel leggen. Zo heb ik rust in mijn hoofd en kan ik gerust even een dagje offline leven. Het is fijn juist soms even te ontspannen en niet bezig te zijn met mijn blog.

 • Maak een planning
 • De vorige Tips & Trucs ging over het plannen van. Ook deelde ik een tijdje geleden een artikel over het voorplannen van blog artikelen. Een goed inplannen scheelt al heel wat. Zo heb ik een blog boekje waar ik alles in bij hou en heb ik een handige plugin waarbij ik makkelijk blog artikelen kan inplannen.

 • Werk vooruit
 • Er is zelden een blogje die op de dag daadwerkelijk zelf geschreven is, uitzonderingen daar gelaten. Ik heb heel wat inspiratie en deze sla ik dan op in mijn concepten om er vervolgens een artikel van te maken. In de weekenden schrijf ik de meeste blogposten, omdat ik er gewoon weg het meeste tijd voor heb.

 • Leef online, maar vergeet je offline leven niet
 • Wat is er belangrijker? Dat er elke dag een artikel online staat of dat je gezellig met een vriendin bent weggeweest? Hou goed de balans in je off -en online leven. Mijn offline leven is een stuk belangrijker voor me dan mijn online leven. Ik verlies zeker de belangrijke dingen niet uit het oog en zie mijn online leven dan ook echt als een hobby, geen múst. Komt er een dag geen artikel online? So be it. Zo vind ik het heerlijk soms even niet mijn telefoon te gebruiken voor blogdoeleinden of social media. Even géheel offline maakt dat je weer even kan opladen. Iets wat juist weer stimulerend werkt.

  Hoe combineer jij je offline & online leven? Heb je nog aanvullende tips?

  .
  De vorige artikelen Tips & Trucs reeks:
  Blog do’s & don’t’s / De fijne kneepjes van het solliciteren / Samenwerking voor je blog met bedrijven / Voor een positiever leven / Even geen blog inspiratie / Hoe kom je beter in slaap / Hoe blijf je gemotiveerd? / Waarom zou je bloggen? / Netwerk opbouwen & succesvol met je blog / Alle kids entertainen op mijn werk / Voor beginnende bloggers / Klusserdeklus tips / Waar moet je aan denken bij je bruiloft / Hoe om te gaan met spanning tijdens het auto rijden / Hoe je alles gedaan krijgt, plannen plannen

  35 reacties op “Tips & Trucs: Je blog combineren met je offline leven

  1. Sinds ik het inplannen van blogposts ontdekte (én er vertrouwens in had gekregen) vind ik het heel handig om een groot deel vooraf te plannen. Zo staan er momenteel al een aantal blogposts te wachten om online te komen, terwijl er nog vrije ruimte is voor nieuwe recensies (die ik nog moet schrijven) en eventuele extra posts zoals bijvoorbeeld het bekend maken van de winnaar van een wedstrijd, een verslag van een event, … Op die manier kruipt er nog steeds veel tijd in maar blijft het toch overzichtelijk én haalbaar.

  2. het gebruik van een feedreader is wel handig. Zo ga je enkel bij die bloggers kijken die ook nieuwe logjes hebben gepubliceerd. Vroeger deed ik gewoon een rondje langs alle blogvrienden, maar dat was veel tijdrovender. Al heb ik het nu ook vaak moeilijk om elke dag alles te gaan lezen. Reageren op alles doe ik trouwens ook niet meer, enkel als ik iets zinnigs weet te vertellen. Zoals nu… 😉

   Fijn weekend!

  3. Ik ben zelf nog niet zo lang aan het bloggen, maar ik ben begonnen met 2x per week een blogpost naast een full time onregelmatige baan. En nu dat een aantal maanden goed gaat heb ik mijn frequentie opgehoogd naar 3x week. Waarbij het voor mij vooral belangrijk is om te plannen en vooruit te werken. Voor mijn blog maak ik veel foto’s daar heb ik daglicht voor nodig. Dus dat zet ik op mijn to do lijst. De blogpost zelf heb ik vaak in mijn hoofd al uitgeschreven, alleen moet die dan nog op papier komen. Daarnaast gebruik ik ook driftig notitieboekjes waar ik al mijn ideeen opschrijf en de komende maanden vooruit plan. Dus voorlopig heb ik nog voldoende inspiratie en kan ik door regelmatig vooruit te werken genoeg tijd vrij maken voor mijn offline leven.

  4. Bij mij staat er soms een paar dagen geen nieuwe blog. En inderdaad, so be it!!
   Kwaliteit, geen kwantiteit 🙂
   Mensen die je stukjes graag lezen komen tich wel op bezoek

  5. Fijne tips! Ik heb veel respect voor bloggers die elke dag een artikeltje online krijgen, mij lukt dit nog lang niet… Maar ik ben het helemaal met je eens, bloggen moet leuk blijven dus ik probeer mezelf ook niet te veel druk op te leggen 🙂

  6. Ik vind het soms best lastig maar ik heb een aantal regels gemaakt. Zo heb ik vaste blog momentjes zodat mijn blogs altijd klaar staan ipv dat ik elke dag wat typ. Ook mag ik geen Social Media meer lezen zodra ik in bed lig.

   Maar verder lees ik blogjes gewoon wanneer ik tijd heb en check ik Social Media wanneer ik zin heb. Natuurlijk niet als ik bij iemand ben of met iemand in gesprek.

  7. Ik schrijf altijd de avond van te voren de post voor de dag erna. Ga ik een avondje spontaan uit, dan heb ik een probleem. Soms schrijf ik meerde post voor achter de hand, maar dat is zelden. Wel leuk om te lezen hoe je het allemaal combineert!

  8. Ik blog wanneer ik wil, stel mezelf hierin geen doelen. Ook andere social media ben ik de ene keer heel actief en dan zo een paar dagen minder. Voor mezelf heb ik de regel inmiddels dat ik niet overal op hoef te reageren. Dat was in het verleden wel anders.

  9. Oei, dat lijkt me toch een hoop werk! Ik doe dat allemaal niet. Ik schrijf gewoon een stukje en als ik tijd en zin heb, zet ik dat op mijn weblog. Meestal in het weekend omdat ik dan vrij heb. That’s it! Ik heb er niet zoveel werk aan. Wel knap dat je dat volhoudt, hoor.

  10. Ik combineer met wanneer ik zin heb in wat te doen en inspiratie. Soms heb ik inspiratie genoeg en kan ik een week helemaal volschrijven, soms heb ik moeite met iets verzinnen en moet ik er naar opzoek gaan. Ik heb dan ook met mijzelf afgesproken, weet ik na een uur nog niks? Jammer, maar dan geen blogje online. Het is absoluut geen must, en ik hou van schrijven, dus de inspiratie komt wel. Ik moet alleen nog wel een notitieboekje aanschaffen, want merk ook dat ik dingen vergeet :0

  11. Op dit moment staan er weer een aantal blogs klaar in mijn concepten maar het kan ook best zijn dat er weer een maand is waarbij alle blogs op de dag zelf ook zijn geschreven, ligt vooral aan hoeveel inspiratie ik heb eigenlijk… Echt vaste dagen heb ik niet, dat varieert heel erg en dat komt weer omdat ik vooral in het weekend mijn offline leventje een stuk belangrijker vind dan mijn online leventje…

  12. Leuk stukje. Ik heb inderdaad wel eens dat ik me afvraag hoe mensen hun blog met hun leven combineren wanneer ze echt heel veel bloggen. Vorig jaar had ik een challenge waar ik een maand lang iedere dag blogde en ik merkte dat dat niet echt iets voor mij was. En nog steeds blog ik heel onregelmatig. En goede planning of niet; ik blijf het knap vinden wanneer mensen echt iedere dag bloggen.

  13. Wat een goed stuk! Zelf werk ik elke dag een beetje aan mijn blog en in het weekend zo min mogelijk. Tenzij er niks anders op de planning staat. Maar inderdaad, naast je blogleven heb je ook nog een echt leven, haha.

  14. Ik schrijf ook vaak in het weekend en dan vooruit, werkt het beste. Heel soms door de week als J. nog aan het werk is en ik wel thuis ben. Verder probeer ik zo veel mogelijk de tijd die J. en ik samen hebben ook daar aan te besteden – dus dan geen laptops, telefoons of wat dan ook. Soms wel lastig haha.

  15. die laatste vind ik een mooie….
   ik ben de laatste weken een beetje inspiratieloos, waardoor ik mijn blogs vaak op het laatste moment nog schrijf of af moet maken…
   vind dat eigenlijk een stuk minder prettig..

  16. Ik weet dat ik het heel erg druk zou krijgen als ik elke dag een artikel zou willen plaatsen, daarom kies ik er voor om 3 artikelen per week te plaatsen zodat ik genoeg tijd over houdt voor de leuke dingen naast mijn werk !

  17. Ik vind het super knap dat jij het aanpakt. Heel fijn zo een artikel met tips. Bij mij gaat het momenteel namelijk heel anders. Na een dag werken of thuis zijn bij de kinderen werk ik ´s avonds als alles rustig slaapt, het huis opgeruimd is en ik ook even met met man heb gezeten aan mijn blog.
   Helaas is het dan wel zo dat ik tot 01:00 aan mijn blog zit te werken en plan het artikel direct in voor 06:00 de volgende ochtend. Ik heb de mogelijkheid nog niet gehad om voor uit te werken. Maar ik zit met liefde ’s avonds laat nog te werken en dit scheelt een hele hoop.

  18. Heerlijk artikel zeg! Ja, ik heb ook vaak dat ik even een blogje niet tik omdat ik wat anders te doen had, maar over het algemeen plan ik mijn blogjes ook gewoon in 🙂

  19. Ik werk inderdaad altijd flink voor uit. Waar ik voor uit kan werken, doe ik dat. Heb ik bijvoorbeeld een plog of diary in gedachten dan doe ik dat of ’s avonds voor hij online komt of ik laat het artikel gewoon later op de dag online komen. Ik stel niet teveel eisen aan mijn blog omdat ik merk dat er toch wel gelezen word. Ik begin nu opdrachten te krijgen voor mijn blog en daar wil ik ook gewoon de tijd voor uit trekken. Ik heb wel de mazzel momenteel dat ik niet werk en dat mijn peuter een paar uur per dag op de peuterspeelzaal zit. Ik probeer dan altijd zoveel mogelijk te doen zodat ik de rest van de dag met hem heb en voor mijn huishouden en vriend.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *