Because life needs more HAPPINESS #projectje. Doe je ook mee?

Zoals jullie weten hou ik van van Challenges. In deze categorie op mijn blog kan je o.a. de 100 happy days of Sas, The Thankful Project, November photo a day & 30 day personal challenge vinden. Allemaal geheel behaald en met veel plezier gedaan. Nu wilde ik graag een eigen challenge opstarten, geรฏnspireerd door Dagmar met haar #projectpositief.

Echter is dit een kortere challenge en niet eentje waarbij je dagelijks een foto moet maken of een blogpost aan moet wijden. (dit mag uiteraard wel). Deze challenge is voor meer geluk te verspreiden, de wereld in. Omdat er al genoeg ellende in de wereld is.Wat houd de challenge in?

Heel simpel eigenlijk: een week lang de volgende stappen doorlopen. Deze mogen in welke volgorde dan ook, als je ze maar in 1 week voltooid.

 • Sta elke dag op met een positieve gedachte en ga met een positieve gedachte naar bed.
 • Geef een vriendin/vriend/partner/familielid/collega/ofwiedanook een gemeend compliment.
 • Verricht een goede daad. Wijs iemand de weg, help met boodschappen, vraag of je iemand ergens mee kan helpen.
 • Let een gehele dag niet op de tijd. Geniet, ervaar en probeer bewust te zijn van het hier & nu.
 • Glimlach of zeg gedag tegen een onbekende.
 • Stuur de belangrijkste mensen in je leven een kaartje. Gewoon, om ze te vertellen dat je blij met ze bent.
 • Doe iets wat je altijd al wilde doen maar nooit de tijd voor nam. Ga sporten, neem dat vrijwilligersbaantje of maak eindelijk dat foto plakboek wat je altijd al wilde.
 • .
  Dat zijn de opdrachten. Meer niet? Nee, meer niet. Ik denk zelf dat het de kleine dingen in het leven zijn die jou en anderen gelukkig kunnen maken. Dat kleine gebaar naar een ander, een compliment over hoe iemand iets doet of juist dat ene doen wat je altijd maar uitstelt ‘Want ik heb geen tijd… druk druk druk’. MAAK TIJD.

  Hoe doe je mee?

  Gewoon beginnen op een dag die je zelf wilt! Deze bovenstaande foto komt op mijn Instagram te staan en zou het leuk vinden als je hem overneemt. Vermeld hierbij mijn gebruikersnaam @Sassie__ en de hashtag #lifeneedsmorehappiness. Zo weet ik wie er allemaal mee doet met deze challenge.

  Zelf begin ik er op Maandag 10 November mee en maak er uiteindelijk een samenvattingsblog over hoe het mij is vergaan. Ik zou het heel tof vinden als jullie via je blog, Twitter of de like button op Bloglovin’ deze boodschap de wereld in sturen en zo nog meer mensen mee laten doen met dit project.

  Omdat de wereld wat wat meer vriendelijkheid, complimenten, behulpzaamheid en happiness kan gebruiken…

  Doen jullie mee?

  46 reacties op “Because life needs more HAPPINESS #projectje. Doe je ook mee?

  1. Jaaa, ik ga mee doen. Heel veel dingen doe ik al dagelijks. Maar er liggen nog tig kaartjes die moeten worden verzonden en ik wil ook wel een dag niet op de tijd letten. Soms lukt dat al aardig!

  2. Heel leuk idee, alleen ik doe niet mee. Ik kan niet een hele dag niet op de tijd letten want dan krijgt mijn mannetje de fles waarschijnlijk veel te vaak whaha. En als ik mee zou doen, wil ik het ook allemaal goed doen

  3. Hรฉ, wat een goed initiatief zeg! Klinkt goed om zo meer happiness te stimuleren. Ik ben momenteel erg druk met m’n werk en ik weet niet of ik al je doelen ga realiseren. Ik ga me er wel voor inzetten en je zet me aan het denken om een paar fijne acties op te pakken. Dat bewust maken doet al zoveel!

  4. Heel leuk idee! Een gehele dag niet op de tijd letten kan alleen in mijn geval niet ,want ik werk 7 dagen per week ๐Ÿ˜ฎ (ik heb eigenlijk vakantie nodig geloof ik)

  5. Leuk idee! Ik heb de 100 happy days challenge al geprobeerd en dat ging me niet zo heel super af, dus ik laat ‘m even aan me voorbij gaan. Maar ben benieuwd waar jullie allemaal mee komen!

   1. Vandaar dat ik ook op deze manier de challenge heb gemaakt. Je hoeft eigenlijk alleen het lijstje met dingen te doen. Niet vast te leggen of over te bloggen. Je mag het helemaal zelf invullen zoals je wilt ๐Ÿ™‚

  6. Mooi gebaar! Ik ben onlangs vrijwilligerswerk gaan doen. Ik wil wel meedoen, vraag me alleen af wat de opdrachten met Instagram te maken hebben?

   1. Het gaat niet zozeer dat de opdracht met Instagram te maken heeft, het gaat erom dat het delen van de banner meer bekendheid geeft aan dit project en ik denk dat ik via social media, doordat mensen het delen meer aanmeldingen krijg hiervoor.

  7. Oh wat leuk! Ik ga zeker proberen mee doen… Ik heb het momenteel vrij druk (examens, deadlines)… maar misschien is het daarom net een goed moment om bij deze zaken stil te staan ๐Ÿ™‚ je hebt me enthousiast gemaakt, vind het echt een heel leuk idee!

   1. Dat hoort het ook zeker te zijn. De meeste dingen doe ik ook vanzelfsprekend. Echter wil ik mensen er meer bewust van maken.

  8. Oh mooi initiatief, het zijn zeker de kleine dingen die het hem doen.
   Ik ga meedoen, zal ook aankomende maandag beginnen, mooie dag ๐Ÿ˜€

  9. Leuke challenge zeg! Ik zou dat ook beter proberen, maar iedere morgen dat ik vroeg uit mijn bed moet is al een gemiste kans ๐Ÿ˜‰

  10. Ja leuk, ik doe mee! Hoewel dat plakboek nog best lastig is in een week.. Maar zin om daaraan te beginnen dus ik ga de uitdaging aan. Leuk, Saskia!

  11. Leuk! Ik denk dat ik wel mee doe ๐Ÿ™‚ Ik heb hier namelijk al een paar weken een aantal kaartjes liggen die op de post moeten. Dat ene dingetje is al reden genoeg de hele challenge mee te doen haha.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *