Voor mij jeugdsentiment

Dit zag ik laatst hangen bij de speelgoedwinkel….


(bron)

Magic Twisty. Iedereen ook zo teleurgesteld dat het niet een Γ©chte was maar met een doorzichtig touwtje ging? Steeds meer ‘oude’ dingen & programma’s komen weer terug. Iets wat ik super leuk vind, want de muziek/tv programma’s en speelgoed dingen die ze vroeger hadden is voor mij natuurlijk nostalgie. Zo zat ik op mijn werk geheel het liedje mee te zingen van Pieter Post *tudududu*, aangezien een kind uit mijn groep het erover had. (ik ben pedagogisch medewerker op een Naschoolse opvang) Met open mond zaten ze naar me te kijken van HUH, Hoe weet jij dat nou?

Het leek me dus leuk een post te maken, na de Waarom de jaren 90 zo leuk is om op te groeien van een tijdje terug. Over de typische dingen die voor mij een herinnering zijn aan de jaren 90.

Elke Zaterdagochtend in je pyjama kijken naar Telekids met Carol & Irene. Geweldig: Pittige tijden, de jongens tegen de meisjes, de vliegende oude taart.. Zo zat ik ook altijd naar Boes Boes, Dommel, David de Koubouter, Ovide, Dino babies en van dat soort series te kijken. Super leuk. En ja, ik kan alles nog meezingen haha.

Karbonkel was dood eng van Ik Mik Loreland. Op basisscholen kijken ze dit nu nog steeds en kinderen zijn er nog steeds bang voor. Toen ik wat ouder was keek ik naar Dawson’s Creek waar ik alle DVDboxen in mijn bezit heb.

Deze boeken was ik dol op

Ik speelde graag krokodil met kiespijn waarbij het best spannend was wanneer hij dichtklapte. Tegenwoordig hebben ze er andere beesten van gemaakt. Uren vermaakte ik me met Polly Pocket (waar ik de reclame-tune ook nog uit mijn hoofd ken haha)

Ik spaarde Backstreetboys stickers, flippo’s en PokΓ©mon kaarten. Hele verzamelboeken had ik ervan. Nog steeds heb ik ze ergens in mijn schuur liggen.

Ik luisterde de muziek van The Backtreetboys, Westlife, A*Teens, Aqua, B*witched, op mijn diskman. Altijd leuk, als je in de bus zat en een heuvel overging. Dan sloeg hij altijd over.

Een 3D view masker was helemaal cool en kon je plaatjes mee bekijken. Met een jojo truucjes uithalen of een Tamagotchi stiekem in je etui hebben en onder de les eten geven. Ook die leuke plakhandjes die je tegen muren kon gooien of Silly Putty, die je lekker in allerlei vormen kon kneden.

Ja, ik moet zeggen de jaren 90 beviel me wel.
Bekijk nu op Faecbook de pagina: Geboren in de jaren 80 en opgegroeid in de jaren 90, super leuk!

In welk jaar ben jij opgeroeid en wat is jou meest leuke speelgoed/tvserie uit dat jaar?

42 reacties op “Voor mij jeugdsentiment

  1. Wat een leuke plaatjes! Alleen herken ik veel dingen uit de kindertijd van mijn dochter. Krokodil met kiespijn en Polly Pocket had zij ook. En Pokemon-kaarten natuurlijk!
    Ik tekende veel als kind. Ik kan me niet echt spelletjes herinneren die er nu niet meer zijn.

  2. Wat leuk zeg! Ik ben geboren in 1991. dus ik herken de meeste dingentjes ook wel. Pokemon, ikmikloreland en de tamagotchi waren hier favoriet ^^

  3. Ik ben ook opgegroeid in de jaren 90 en bij mij is dat: Samson, Schuif af! en idd, Tamagotchi en Polly Pocket! Maar sommige dingen zijn gewoon meegegaan: duplo bijvoorbeeld πŸ˜‰

  4. Heerlijk artikel!!
    I love the 90’s.
    Als het even kan zou ik terug willen naar de tijd van de echte tekenfilmpjes, de heerlijke meezing muziek en de leuke spelletjes!

    Voor degene die van 90’s muziek houden. Op skyradio draaien ze nu de top 500 van de 90’s. β™‘

  5. Ik ben in 1986 geboren, dus heel veel dingen uit jouw post ken ik ook wel, al heb ik lang niet overal zelf mee gespeeld. Zo is de tamagotchi helemaal langs me heen gegaan en een jojo heb ik veiligheidshalve ook maar een enkele keer aangeraakt, aangezien dat niet echt een succes was. Ik was meer van het knikkeren en spelen met flippo’s…

  6. Heel veel overeenkomsten met mijn jeugd. Zo leuk om allemaal weer terug te zien. πŸ™‚ Al heb ik sommige dingen ‘gemist’. Ik Mik Lorenland en Polly Pocket bijvoorbeeld. Daar had mijn zusje meer mee.

  7. Ik ken alles nog wel van de jaren negentig, keek de boel met kinderen uit de familie mee, maar ik ben zelf een jaren 80 kind. Dus meer Barbapapa en Bolke de Beer. Leuk altijd om dat soort dingen terug te zien.

  8. Oh ja leuk, jeugdsentiment!
    Voor mij is dat dokter snuggles echt m’n peuter jaren en waar ik onze dokter zo op vond lijken met z’n halve brilletje en dikke ronde buik. Toen ik dat tegen hem zei als jong kind in bittere ernst moest de dokter zo hard lachen dat z’n ronde buik maar bleef schudden (1 van de weinige dingen die me herinner van die tijd) zeer intrigerend vond ik, ik snapte alleen niet wat er nou zo grappig aan was :p .

  9. In mijn #throwbackthursday postjes ga ik terug naar de jaren 80. Wat speelde ik, wat las ik? Ik was dol op de tamagotchi’s en mijn zus spaarde alles van Polly pocket.

  10. Ik kom zelf uit 92, begin jaren negentig dus πŸ™‚ Ik keek ook altijd naar Carlo en Irene πŸ™‚ Was altijd vaste prik hahahaha

  11. Heerlijke herinneringen πŸ™‚ ik ben ook een 90ies kind. Maar die krokodil vond ik altijd maar eng πŸ˜‰

  12. oh sas wat een leuk artikel ik hou van die oude dingen waar je vroeger zo verslaafd aan kon zijn, een tamagotchi zou ik zo weer kopen! tegen woordig zijn ze aardig prijzig terwijl ze vroeger voor wat minder dan 10 euro verkocht werden?

  13. Heel herkenbaar haha. Ik ben geboren in 1989 dus heb de 90’s goed meegemaakt. Telekids, ovide, dino babies, spice girls, backstreet boys enz. en nog kan ik alles letterlijk meezingen. Mijn peuter staat mij wel eens raar aan te kijken als ik dat doe en zegt dan heel fijn ‘gekke mama’ maar toch vind ik het erg jammer dat hij al die dingen niet mee gaat maken. Zo vind ik sinterklaas dus echt totaal niet leuk meer om naar te kijken want voor mij is en blijft er maar 1 echte sinterklaas. Ik versprak mij vorig jaar dus ook gewoon toen ik de nieuwe sint zag, ik riep gewoon ineens keihard ‘maar dat is sinterklaas niet!’ uh ja mama foutje!

  14. En stom toevallig komt er nu op tv net een reclamefilmpje voorbij van Telekids wat begint met ‘dit was telekids toen’ πŸ˜€

  15. Haha, superleuk, de meeste dingen herken ik wel. Krokodil met kiespijn vond ik doodeng, en een sticky hand heb ik nooit gehad. Maar die zie je nog steeds veel op de kermis πŸ™‚ Alleen Dommel, ik herken de naam maar kan het even niet plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *