Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Hersenspinsels,  Terugblik

Voor mij jeugdsentiment

Dit zag ik laatst hangen bij de speelgoedwinkel….

 photo 2014-10-250915411_zps2add1b54.jpg
(bron)

Magic Twisty. Iedereen ook zo teleurgesteld dat het niet een Γ©chte was maar met een doorzichtig touwtje ging? Steeds meer ‘oude’ dingen & programma’s komen weer terug. Iets wat ik super leuk vind, want de muziek/tv programma’s en speelgoed dingen die ze vroeger hadden is voor mij natuurlijk nostalgie. Zo zat ik op mijn werk geheel het liedje mee te zingen van Pieter Post *tudududu*, aangezien een kind uit mijn groep het erover had. (ik ben pedagogisch medewerker op een Naschoolse opvang) Met open mond zaten ze naar me te kijken van HUH, Hoe weet jij dat nou?

Het leek me dus leuk een post te maken, na de Waarom de jaren 90 zo leuk is om op te groeien van een tijdje terug. Over de typische dingen die voor mij een herinnering zijn aan de jaren 90.

Elke Zaterdagochtend in je pyjama kijken naar Telekids met Carol & Irene. Geweldig: Pittige tijden, de jongens tegen de meisjes, de vliegende oude taart.. Zo zat ik ook altijd naar Boes Boes, Dommel, David de Koubouter, Ovide, Dino babies en van dat soort series te kijken. Super leuk. En ja, ik kan alles nog meezingen haha.

Karbonkel was dood eng van Ik Mik Loreland. Op basisscholen kijken ze dit nu nog steeds en kinderen zijn er nog steeds bang voor. Toen ik wat ouder was keek ik naar Dawson’s Creek waar ik alle DVDboxen in mijn bezit heb.

Deze boeken was ik dol op

Ik speelde graag krokodil met kiespijn waarbij het best spannend was wanneer hij dichtklapte. Tegenwoordig hebben ze er andere beesten van gemaakt. Uren vermaakte ik me met Polly Pocket (waar ik de reclame-tune ook nog uit mijn hoofd ken haha)

Ik spaarde Backstreetboys stickers, flippo’s en PokΓ©mon kaarten. Hele verzamelboeken had ik ervan. Nog steeds heb ik ze ergens in mijn schuur liggen.

Ik luisterde de muziek van The Backtreetboys, Westlife, A*Teens, Aqua, B*witched, op mijn diskman. Altijd leuk, als je in de bus zat en een heuvel overging. Dan sloeg hij altijd over.

Een 3D view masker was helemaal cool en kon je plaatjes mee bekijken. Met een jojo truucjes uithalen of een Tamagotchi stiekem in je etui hebben en onder de les eten geven. Ook die leuke plakhandjes die je tegen muren kon gooien of Silly Putty, die je lekker in allerlei vormen kon kneden.

Ja, ik moet zeggen de jaren 90 beviel me wel.
Bekijk nu op Faecbook de pagina: Geboren in de jaren 80 en opgegroeid in de jaren 90, super leuk!

In welk jaar ben jij opgeroeid en wat is jou meest leuke speelgoed/tvserie uit dat jaar?

0

42 reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *