Blog,  Home sweet home

Wat gordijnen al niet kunnen doen..

 photo kzhcfklxhkjb_zps80ac809f.png
Zoals jullie weten hebben wij al heel wat aanpassingen aan ons huis gedaan. Zo was er de verbouwing van de woonkamer, de wc en de badkamer die geheel is vernieuwd. Dit is maar een kleine greep uit de veranderingen die de afgelopen jaren in ons huis zijn geweest. Al bijna 7 jaar wonen we hier en het voelt echt als een thuis. Een plekje écht van ons. Alles is nu eindelijk naar ons zin, na al die jaren. Het enige wat nog moet worden gedaan is de afwerking/schilderwerk van de badkamer.

Iets anders dat we een tijd geleden hebben vervangen zijn onze gordijnen.

 photo 20131230_091830_zps18d6d555.jpg


 photo 20131230_092142_zpse5b7a684.jpg

Iets waar ik echt super blij mee ben! Deze gordijnen schijnen niet door en zijn zonwerend. Iets wat bij ons zeker wel een ‘must’ is aangezien de gehele dag de zon aan die kant van het huis staat. Dezelfde gordijnen als hierboven in de woonkamer hebben we ook in een donkere kleur in de slaapkamer. Eerst hadden we rol gordijnen waarboven en onder altijd licht doorheen kwam. Ik ben nooit een goede slaper geweest maar merk nu zeker een verschil sinds we andere gordijnen hebben. Er komt geen licht meer in de kamer in, iets wat mij blijkbaar rustiger maakt en waardoor ik beter in slaap kom. Voor mij een heel fijn puntje, aangezien ik al jaren een slechte slaper ben.

Nou had M. in zijn kamer in het ouderlijk huis een dakraam. Iets waar, toen ik bij hem sliep altijd erg veel licht doorheen zag. Bij VELUX gordijnen zag ik dat ze zelfs verduisterende rolgordijnen hebben voor dakramen. Ideaal, en zeker iets waar ik in een nieuw huis rekenen mee ga houden. De planning is om over een aantal jaren een eengezinswoning te hebben mét tuin en zolder. De zonwering en gordijnen gaan we dan zeker aanschaffen want een goede nachtrust is zeker wel een must.

Uitgeruster wakker worden maakt dat de dag een stuk fijner begint.

0

32 reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *