Wat gordijnen al niet kunnen doen..

 photo kzhcfklxhkjb_zps80ac809f.png
Zoals jullie weten hebben wij al heel wat aanpassingen aan ons huis gedaan. Zo was er de verbouwing van de woonkamer, de wc en de badkamer die geheel is vernieuwd. Dit is maar een kleine greep uit de veranderingen die de afgelopen jaren in ons huis zijn geweest. Al bijna 7 jaar wonen we hier en het voelt echt als een thuis. Een plekje écht van ons. Alles is nu eindelijk naar ons zin, na al die jaren. Het enige wat nog moet worden gedaan is de afwerking/schilderwerk van de badkamer.

Iets anders dat we een tijd geleden hebben vervangen zijn onze gordijnen.

 photo 20131230_091830_zps18d6d555.jpg


 photo 20131230_092142_zpse5b7a684.jpg

Iets waar ik echt super blij mee ben! Deze gordijnen schijnen niet door en zijn zonwerend. Iets wat bij ons zeker wel een ‘must’ is aangezien de gehele dag de zon aan die kant van het huis staat. Dezelfde gordijnen als hierboven in de woonkamer hebben we ook in een donkere kleur in de slaapkamer. Eerst hadden we rol gordijnen waarboven en onder altijd licht doorheen kwam. Ik ben nooit een goede slaper geweest maar merk nu zeker een verschil sinds we andere gordijnen hebben. Er komt geen licht meer in de kamer in, iets wat mij blijkbaar rustiger maakt en waardoor ik beter in slaap kom. Voor mij een heel fijn puntje, aangezien ik al jaren een slechte slaper ben.

Nou had M. in zijn kamer in het ouderlijk huis een dakraam. Iets waar, toen ik bij hem sliep altijd erg veel licht doorheen zag. Bij VELUX gordijnen zag ik dat ze zelfs verduisterende rolgordijnen hebben voor dakramen. Ideaal, en zeker iets waar ik in een nieuw huis rekenen mee ga houden. De planning is om over een aantal jaren een eengezinswoning te hebben mét tuin en zolder. De zonwering en gordijnen gaan we dan zeker aanschaffen want een goede nachtrust is zeker wel een must.

Uitgeruster wakker worden maakt dat de dag een stuk fijner begint.

About the Author

32 Comments

Leane

Schitterend zo zeg, met die gordijnen! Zelf hadden we altijd last van de hitte op 3 hoog in de zomer, en hebben we nieuwe gordijne én uv-werend folie geplaatst.. deze zomer houden we het dus lekker koel!

Reply
Maaike

Leuk! Heerlijk is dat alles naar je zin maken in je eigen huis. Ik kan er ook zó van genieten! Maar we hebben ook nog het e.e.a te doen…even doorsparen nog

Reply
Angelique

Wat fijn! Ik moet ook nog wat gaan bedenken wat binnen mijn budget past voor gordijnen. Alleen mijn zoontje heeft zonwerend op zijn kamer

Reply
Indira

Mooi die gordijnen! Gezellig als je ze zo open hebt met een lintje eromheen! Ik vind het zo moeilijk wakker worden als je compleet verduisterende gordijnen hebt! Ik ben gewend om geleidelijk wakker te worden met het licht haha.

Reply
Michelle

Staat erg mooi, gordijnen maken het helemaal af he 😉 Een beetje verduisterende gordijnen vind ik wel fijn, maar s’ochtends moet er wel wat daglicht doorkomen anders wordt ik echt naar wakker..

Reply
Flavie

Gordijnen brengen veel gezelligheid naar binnen…
Wij hebben er hier ook heel mooie hangen, niet van de goedkoopste… maar zo mooi en gezellig 🙂

Reply
Northflix

Mooi hoor!
Wij hadden in ons vakantiehuis van die ijzeren rolluiken voor de ramen…
Werd ik wakker, stikdonker, maar ik kon niet meer in slaap komen.
Bleek dat het al 9.30 uur was. Ik slaap dus ook als een blok als het donker is.

Reply
Billy

ik heb het ook liefst helemaal donker om te slapen, maar voor vrouwlief moet er écht nog licht in de slaapkamer zijn. Gelukkig slaap ik een groot deel alleen, en doet vrouwlief de gordijnen naar beneden als ze opstaat

Reply
Marion

Ziet er mooi uit. Ik heb zelf zo’n verduisterend rolgordijn van velux voor mijn dakraam. Ik zou niet meer zonder kunnen.

Reply
Wendy

Ik had vroeger op mijn slaapkamer verduisterende dakraam rolgordijnen van Velux. En als die dicht gingen, dan was het ook echt donker. Heerlijk, want ik kon vroeger echt niet slapen als ik een beetje licht in mijn kamer had. Gewoon helemaal pikdonker, please!

Reply
Amy

Goede verduisterende gordijnen zijn heel fijn en bevorderen de nachtrust echt! Daarnaast kleden gordijnen een kamer altijd heel mooi aan vind ik; het ziet er al snel minder ‘kaal’ uit. Ik vind die van jullie erg mooi 🙂

Reply
Nele

Aaaaah… Slapen – ik wil veluxgordijnen en mijn ’teething’ babydochter ergens ver(der) weg ( maar niet te ver, t blijft tenslotte mijn dochter)
Merci voor t artikel

Reply
jackie

ik slaap altijd met de gordijnen open…
maar merk bij mijn jongens dat die ook echt donker nodig hebben om lekker te slapen

Reply
Simone

Verduisterende gordijnen zijn zo fijn! Ik heb ze ook in de woonkamer hangen. Handig voor een middagdutje bijvoordeeld 🙂

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *