Hoewel lezen niet mijn favoriete bezigheid was, is het nu 1 van mijn grootste hobby’s geworden. Naarmate de jaren verstreken ben ik meer gaan lezen. Wel werd ik elke avond toen ik klein was voorgelezen. Het leek me leuk eens een blogje te maken over de boeken die ik las en zijn voorgelezen. De onderstaande boeken heb ik allemaal ook nog in bezit.

 photo kinderboeken_zps9918614a.jpg

Hummeltje
kabouterverhaaltjes voor het slapen gaan: Hummeltje, de grappige boskabouter met het sprekende belletje aan zijn puntmuts, beleeft samen met Hansje Bosmuis, de broertjes Konijn, Snebbeltje Eend en alle andere vriendjes uit het Sprookjesbos elke dag weer nieuwe avonturen.
Ik denk wel mijn favoriete boek! Heerlijk vond ik het met zijn pratende belletje en de leuke verhalen in het bos.

Hondje Eigenwijs
Hondje Eigenwijs vindt in dit Gouden Boekje een oude rubberlaars. Hij is er verzot op maar zijn moeder wil die oude dingen niet op haar fijne groene gras. Hondje Eigenwijs wordt daar heel verdrietig van. Dan schieten zijn broertjes en zusjes te hulp.
Mijn moeder gaf me dit als tip toen ik vertelde dat ik dit blogje ging maken. Ik herinner me deze verhaaltje zeker! Er gebeurde altijd wat spannends.

Pinkeltje
Pinkeltje is een mannetje met een witte baard en een puntmuts. Hij is zo groot als een pink, vandaar zijn naam. Hij is echter geen kabouter. Vriendjes zijn de hond Wiebelstaartje, de poes Snorrebaard, de kraai Wipstaart en de vijf muisjes Knabbeltje, Grijshuidje, Zwartsnoetje, Kraaloogje en Langstaartje. Een ander vriendje is Wolkewietje, een wolkenmannetje zo groot als een arm en afkomstig van bovenop de wolken.
Zoals je kan zien was ik vroeger dol op kabouter verhalen!

Dribbel
Dit is het eerste en beroemdste avontuur van Dribbel. Als kartonboekje is het speciaal geschikt voor de allerkleinste Dribbel-fans. Het is tijd om te eten, maar waar is Dribbel? Kijk achter de flapjes en zoek Dribbel!
Van die leuke boekje met flapjes die je kon openslaan.

Geen varkens over de vloer
De stadsjongen Bas is dol op varkens, maar hij mag er geen als huisdier. Op zijn verjaardag gebeurt er iets bijzonders..
Toen ik wat ouder was las ik dit boek heel graag. Over een jongetje die een varkentje in huis krijgt. Dat wilde ik ook! Dit boek is trouwens van mijn moeder geweest en ook haar favoriete boek.

Floortje reeks
Vrolijk kinderboek over de belevenissen van een ondernemend meisje. Floortje is een populaire kinderboekenserie voor meisjes vanaf 8 jaar.
Ik las heel wat reeksen. Van de Maaike & Kwispel reeks tot Floortje. Allemaal leuke kinderboeken.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Op latere leeftijd begon ik met detectives, waar waarschijnlijk mijn lieve voor thrillers en crime-series vandaan komt. Ik heb de gehele reek gelezen (en nog in bezit) van Nancy Drew.

Wat las jij graag als kind?

0

41 reacties

41 thoughts on “Mijn favorieten boeken: toen ik klein was

 1. Tamarah schreef:

  Super leuk zeg! Ik was vroeger ook dol op Pinkeltje en heb er ook nog een paar in de kast staan! Ik was van de week nog boeken aan het opruimen in mijn boekenkast! De leukste heb ik bewaard, de rest heb ik weggegeven aan de kringloop.

 2. Nele schreef:

  Ik las Pinkeltje dus ook graag

 3. Claudia schreef:

  Leuke boeken! Zelf las ik al op jonge leeftijd alles wat los en vast zat. Volgens mij had ik ook niet echt een favoriet…

 4. Wendy schreef:

  Dribbel!! <3 Die heb ik al klein meisje heel vaak geleend bij de bibliotheek. πŸ™‚

 5. Billy schreef:

  ik ken er geen enkele van
  Toen ik klein was waren strips meer m’n ding. Vooral Jommeke

 6. Mieke schreef:

  Super leuk, ik las ook altijd Dribbel en Pinkeltje. En Floortje heb ik ook echt verslonden toen ik wat groter was.

 7. annouska schreef:

  Ik was helemaal fan van boeken van gymclub de koprol, ik heb ze geloof ik wel 5 keer gelezen.
  Daarna werd ik fan van een serie boeken over 5 vriendinnen die slaapfeestjes hielden en elke keer wel wat meemaakte en de Carry Slee boeken. πŸ˜€

 8. Madelon schreef:

  Pinkeltje en Dribbel vond ik vroeger geweldig!

 9. Nicky schreef:

  Ohhhh, nu voel ik me wel oud! Dribbel las ik voor aan mijn dochter. En ze had ook van die Floortje-boeken. Ik was als kind al dol op detectives. Ik verslond de boekjes van ‘De vijf” (ik geloof van Enid Blyton). En “Pitty op kostschool” las ik ook heel graag.

  1. SAS schreef:

   Pitty heb ik ook gelezen! (waren boekjes van mijn moeder van vroeger haha)

 10. Anneleen schreef:

  Ik vond de boekjes van Dribbel heel leuk!

 11. Infinity schreef:

  Ik herken er geen een boek van.
  Nochtans lazen mijn ouders me vroeger erg vaak voor.

  Liefs,
  Eva

 12. Bouchra schreef:

  Pinkeltje vond ik geweeeeldig!

 13. Lies schreef:

  Pinkeltje las mijn oma altijd voor als ze op bezoek was voor het slapen gaan! Toen ik ouder werd, ben ik kippenvel gaan lezen, mijn nicht had al die boeken! Lezen is al vanaf kleins af aan mijn favo bezigheid πŸ˜€

 14. Mama van Vesper schreef:

  ik had er veel van Tiny πŸ™‚

 15. Birte schreef:

  Ooooh, wat leuk! Ik heb Pinkeltje vroeger ook nog gelezen. Net als zo’n beetje alle boeken van Marc De Bel!

 16. Nicky schreef:

  Wat leuk dat je de boeken nog allemaal hebt, zeker leuk wanneer je zelf kinderen hebt (indien je ze wilt natuurlijk.) om het ze voor te lezen.

 17. Ruth schreef:

  Alles wat los en vast zat! Zeker ook pinkeltje. Thea Beckman, Tolstoj haha. Alles. Ik lees nu veel te weinig…

 18. Miranda schreef:

  Leuk, toevallig heb ik afgelopen maand vijf boeken van pinkeltje gekocht omdat ze een beetje uitgekeken was op de ik leer lezen boekjes. Elke dag leest ze en dan is het leuk om eens wat moeilijker te lezen. Vroeger las ik zelf ook pinkeltje, dik trom, de grote vriendelijke reus.

 19. francky schreef:

  Ik las graag de boeken van Zorro naar de gelijknamige reeks die toen op de BRT liep.
  De BRT maakte ook jeugdfilms en daarvan kwamen dan ook boeken uit die ik verslond.
  Verder veel strips zoals Nero en Suske en Wiske plus de weekbladen Echo en Sjors,

 20. Leuk idee om over te bloggen!
  Dribbel en Pinkeltje heb ik ook gelezen. Ik was heel snel met lezen (kon op mijn vierde al lezen) dus ik las eigenlijk al snel boeken voor wat oudere kinderen. De Kippenveel reeks vond ik helemaal geweldig!

 21. Niesca schreef:

  Dribbel! dat was echt mijn favoriet vooral dat je onder sommige plaatjes kon kijken enzo πŸ˜€

 22. Marion schreef:

  Floortje!!! Geweldig! Ik vond die serie echt te gek! En Pinkeltje natuurlijk. Samen met Wolkewietje!

 23. Anke schreef:

  Hummeltje! En Wipneus en Pim, zo’n beetje alles van Paul Biegel, de Cindy-reeks over ballet en in mindere mate de Romana en Ragebol boeken. Oh en Pitty en De Vijf!

 24. Marcella schreef:

  Jaaaaaa, Pinkeltje! ZΓ³ leuk!!

 25. Bente schreef:

  Jaaa dat boek van Dribbel had ik ook! πŸ˜€

 26. Lovely Modesty schreef:

  Nostalgie! Sommige hiervan herken ik zelf ook en wat was die tijd toch leuk… Aaaah!

 27. Chantal schreef:

  Ik heb al kind heel veel gelezen, maar deze boeken bijna niet. Mijn favorieten waren Wipneus en Pim, Joris de Dichter, Jip en Janneke en een boek over een vis. Geen idee meer hoe het heet.

 28. Alix schreef:

  Pinkeltje! πŸ˜€ De rest ken ik eigenlijk niet moet ik zeggen. M’n favoriete was toch wel Rupsje Nooitgenoeg! ^^

 29. Saskia schreef:

  Haha floortje reeks heb ik ook wat boeken van gelezen. De rest zegt me weinig. Ik las Carry slee en Thea Beckman, Jan terlouw. En vroeger vroeger Annie m.g. Schmidt.

 30. Amy schreef:

  Wat een leuk bericht! Ik las ook heel erg graag Pinkeltje πŸ™‚ Ook de boeken van de Floortje reeks heb ik verslonden.. grappig om te zien dat je dan echt dezelfde boekjes leuk vond. Ik las trouwens ook graag de boeken over ‘De olijke tweeling’ en ‘De Drieling’

  1. SAS schreef:

   Jaaaaa de Olijke Tweeling las ik ook haha!

 31. jackie schreef:

  Ik vond het altijd heerlijk om te lezen..
  ik heb vroeger echt de ronald dalh boeken stuk gelezen…

 32. Chantal schreef:

  Pinkeltje is echt ook uit mijn tijd, de rest minder

 33. Zina schreef:

  Pinkeltje! Dat waren Γ©cht mijn lievelingsboeken, ik had de hele serie. Verder las ik ook Floortje, De Tweeling en alles wat los en vast zat eigenlijk. Zo heerlijk dat ik vroeger gewoon dagenlang kon lezen, gun mezelf er nu de tijd niet meer voor.

 34. Simone schreef:

  Oh, Dribbel, Hondje Eigenwijs en Pinkeltje ken ik ook nog! Hondje Eigenwijs las mijn oma mij vaak voor en Dribbel had ik thuis. Ik vond het ook zo leuk om achter de ‘flapjes’ te kijken!

 35. Nicetobeout schreef:

  Pinkeltje was hier groot favoriet!

 36. sam schreef:

  Pinkeltje hihi die heb ik ook gelezen, mijn opa en oma spaarde alle disney boekjes voor me dus daar werd ik veel uit voorgelezen

 37. Petra schreef:

  Ja Pinkeltje die ken ik nog wel. En als heel klein meisje was ik gek van Nijntje. Een tijd lang kende ik het verhaal van Nijntje in de sneeuw uit mijn hoofd.

 38. Ellis schreef:

  Floortje <3 Die las ik ook!

 39. Bianca schreef:

  Wat een leuk artikel! Sommige boekjes herken ik en liggen hier nu nog in huis voor mijn dochtertje namelijk Dribbel (zo leuk!) en Pinkeltje x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *